6 решења за веб приступачност у складу са АДА и ВЦАГ усаглашеношћу

Приступачност веб странице је од суштинског значаја и сада је обавезна функција за ваш сајт.

Да, важно је јер нису сви довољно срећни да приступају информацијама на интернету као ви.

Шта хоћу да кажем под тим?

Не заборавите да људи са различитим способностима такође користе интернет да пронађу информације и користе робу и услуге. Нажалост, или не могу то да ураде због одређених инвалидитета или, ако могу, имају проблема са приступом информацијама у поређењу са нормалним људима.

Због тога је веб приступачност управо неопходан део ваше веб странице.

И погодите шта? Многи веб-сајтови већ користе ово да опслужују све своје клијенте, укључујући људе са посебним потребама.

Дакле, да ли бисте желели да изгубите све те људе игнорисањем веб приступачности?

Очекујем да ће ваш одговор бити НЕ јер је то неетично и није корисно за ваше пословање јер не можете служити широј публици док себе излажете правним ризицима.

Дакле, веб приступачност је нешто што не смете занемарити.

Али како то применити може бити ваше следеће питање.

Не брини; ово је оно о чему ћу расправљати у овом чланку, заједно са неким алатима који ће вам помоћи да урадите управо то.

Дакле, останите са нама!

Шта је веб приступачност?

Приступачност = могућност приступа

или,

Веб Аццессибилити = могућност приступа вебу

Веб приступачност једноставно значи дизајнирање и развој веб странице или софтверског система како би сви могли да им приступе. Никада не сме да отежава особе са посебним способностима или оштећењима, укључујући:·

 • Оштећења вида као што су слабовидност, слепило у боји, делимично или потпуно слепило итд.
 • Спретност, церебрална парализа, парализа итд.
 • Поремећаји слуха као што је хиперакузија
 • Когнитивна оштећења као што су озбиљне повреде главе, аутизам итд.
 • Поремећаји учења као што је дислексија

Омогућавање веб приступачности на вашој веб локацији значи да поштујете прописе или стандарде поменуте у АДА законима или Смерницама за приступачност усклађености веб локација (ВЦАГ).

Зашто је важно?

Друштвени значај

О томе 15% од укупне светске популације морају да живе са неким инвалидитетом.

Ако размишљате о приступачности веба, размислите о оних 15% људи којима ће можда требати приступ информацијама на вебу.

Ваш сајт их не сме ограничавати у приступу информацијама које су им потребне. Стога, ако имплементирате веб приступачност, то ће бити знак друштвене одговорности.

Законски услови

Многа места широм света имају приступ вебу заштићену законом. То је право у неким земљама као што су САД, Канада, ЕУ, итд. Због тога веб странице морају да се увере да су у складу са прописима. А ако се не придржавају, то може резултирати казнама и правним ризицима.

Пословне могућности

Не само да је веб приступачност потребна правно и друштвено, већ је и одлична за ваше пословање. То ће вам помоћи да допрете до веће публике која може повећати број потенцијалних клијената и, на крају, бољи приход.

Сада када сте разумели важност веб приступачности, следећа ствар је како то можете применити. На интернету су доступна многа решења за веб приступачност која ће се побринути за усклађеност скенирањем ваше веб локације у потрази за проблемима и њихово решавање.

Они ће вам помоћи да прилагодите своју веб локацију на начин који ће особама са посебним способностима олакшати приступ вашој веб локацији без икаквих проблема.

Дакле, хајде да сазнамо о тим решењима у следећем одељку да бисмо разумели како вам могу помоћи да спречите правне ризике док сте друштвено одговорни.

аццессиБе

аццессиБе је потпуно аутоматизовано решење за приступачност које ће вам помоћи да останете у складу са АДА и ВЦАГ. Опремљен је најсавременијом технологијом вештачке интелигенције која замењује ручне и скупе процесе како би се редефинисала веб приступачност.

Његова вештачка интелигенција користи препознавање слика и контекстуално разумевање за скенирање и анализу сајтова и учење њихових елемената и функционалности. Затим прилагођава те елементе као што су алт ознаке, иконе и дугмад, улоге и оријентири, АРИА атрибути, контроле стања и форме и валидације како би се уклопили у читаче екрана корисника.

АццессиБе-ова АИ такође помаже да се разуме и научи понашање и структуре елемената сајта у покрету. На овај начин елементима додаје функционалност само тастатуре, укључујући падајуће меније, меније, обрасце, везе, дугмад и искачуће прозоре.

Интерфејс аццессиБе-а нуди искуство прилагођено потребама корисника уз подршку вишеструких графичких и дизајнерских подешавања у распону од приказа и садржаја, анимација, искључених звукова, живог речника, боје и контраста, до фокуса и наглашавања.

Чак и када се ваша веб локација ажурира, она остаје у складу са АДА и ВЦАГ прописима. Добијате изјаву о приступачности заједно са сертификатом о перформансама. Они сваки дан поново скенирају и поправљају проблеме са приступачношћу на вашој веб локацији ради бољег праћења усклађености, заједно са ревизијским трагом сваког месеца путем е-поште.

Осим ВЦАГ 2.1 и АДА Титле ИИИ, аццессиБе нуди усклађеност са Одељком 508 и ЕН/ЕАА 301549. Процес траје само 5 једноставних корака:

 • Инсталирајте једноредни ЈаваСцрипт код
 • Затим ћете видети да се интерфејс приступачности одмах појављује на вашој веб локацији
 • аццессиБе АИ скенира и анализира сајт
 • У року од 48 сати, сајтови добијају сертификат и испуњавају услове
 • Редовно скенирање се понавља свака 24 сата

Интерфејс аццессиБе-а је у потпуности прилагодљив са више опција за боје, модификовање облика и величина, 20+ икона, позиционирање икона и још много тога. Интегришите га са другим алатима кроз брзу 5-минутну инсталацију за Схопифи, ВордПресс, ВооЦоммерце, итд., доступне и усклађене са главним прописима као што су ЦЦПА и ГДПР.

АудиоЕие

АудиоЕие’с свеобухватно решење за веб приступачност упарује водећу технологију у индустрији са сертификованим стручњацима који ће вам помоћи да постигнете АДА/ВЦАГ усаглашеност. Они скенирају вашу веб локацију да би пронашли грешке у приступачности и дали вам оцену приступачности у распону од 0 до 100.

Активирањем вашег налога, можете приступити прилагођеној контролној табли са упутствима за инсталацију АудиоЕие. Ако инсталирате њихову инсталацију ЈаваСцрипт кода без ризика, њихова аутоматска санација може аутоматски почети да открива и уклања већину уобичајених грешака у приступачности. Њихова контролна табла за извештавање о проблемима пружа потпуну видљивост свих проблема који су аутоматски решени, преосталих проблема које је потребно решити и детаља о проблемима којима је потребно ручно отклањање. Такође можете видети утицај различитих проблема на корисничко искуство.

АудиоЕиеов комплет алата омогућава посетиоцима ваше веб локације да персонализују своје искуство гледања прилагођавањем визуелног фокуса, контраста боја, величине фонта и још много тога.

Није важно коју платформу сте користили као креатор сајта — ВордПресс, ГоДадди, Вик, Схопифи, итд. — можете да инсталирате АудиоЕие без икаквих проблема. Они такође пружају 7-дневну бесплатну пробну верзију.

ЕкуалВеб

Једно од водећих решења за веб приступачност, ЕкуалВеб, помаже вам да останете усаглашени уметањем само једне линије кода. Више од 10 милиона веб страница га је већ користило да би избегли правне ризике. ЕкуалВеб је усаглашен са АДА, ВЦАГ 2.1, АОДА, одељак 508, ИС 5568 и ЕН 301549.

ЕкуалВеб брине о безбедности помоћу сертификата са МцАфее Сецуре Трустед локације, СХА 512, ОН ПРЕМ, интегритета подресурса, ГДПР-а и ИСО 27001. Скенира домен веб локације и открива могуће проблеме који ометају приступачност, ризике од кршења итд. за вашу компанију.

Можете га у потпуности комбиновати и лако прилагодити свом сајту. Све што треба да урадите је да унесете свој домен да бисте започели. Користи велике податке и скенирање скупа, што резултира 50 ЦМС-ова доступних вашој платформи. Такође можете имати користи од многих правила санације како бисте увек заштитили своју веб локацију.

Њихови алгоритми машинског учења могу анализирати податке како би пронашли трендове и обрасце повезане са проблемима приступачности. Осим тога, може предвидети и нове ознаке за поправку података. ЕкуалВеб анализира вашу веб локацију од њених корена, а затим уводи правила приступачности која могу да одговарају вашем садржају, коду и стилу.

Целокупни аутоматизовани процес може бити дизајниран да спречи и реши проблеме до 95% притужби. За потпуну усклађеност, њихов КА тим и стручњаци за приступачност прегледају вашу веб локацију како би извршили ручне ревизије, а затим раде на проблемима за брже резултате.

ЕкуалВеб помаже да побољшате искуство прегледања за ваше кориснике помоћу готових функција. Укључује гласовне команде које омогућавају кориснику да прегледа ваш сајт користећи само микрофон уместо тастатуре или миша. Осим тога, корисници могу да искористе паметну навигацију помоћу нумеричких тастера.

ЕкуалВеб сарађује са технолошким гигантима као што су Амазон и Гоогле како би осигурао да сви њихови системи раде оптимално пратећи данашњу технологију. Омогућава прилагођавање боја како би се помогло људима са оштећењем вида као што је слепило за боје, тако да могу да виде ваш сајт у било којој боји по својој жељи и омогуће прилагођавање садржаја.

Аццессибле360

Без обзира да ли сте власник сајта, веб апликација, мобилних апликација итд., Аццессибле360 нуди јасан пут ка приступачности тако да можете да се придржавате прописа. Они темељно разумеју ваше захтеве, а затим пружају тачну ревизију дигиталне имовине.

Они такође пружају нове прегледе дизајна пројеката који су још увек у развоју, што штеди ваше трошкове и време. Да би вам пружио најбоље могуће решење, Аццессибле360 нуди моћно стратешко планирање и брже решавање проблема са извештајима усмереним на програмере.

Они ће вам помоћи да решите проблеме користећи проактивне рецензије пре него што постану велики проблеми за вашу репутацију. Аццессибле360 подржава ваш развој, као и напоре за поправку са својом практичном службом за помоћ.

Они такође могу да обуче ваше програмере и друго особље да користе ВЦАГ кроз Базу знања и видео записе и да раде паралелно са вама како бисте направили дугорочни план успеха.

Они верификују ваша виртуелна средства пре њиховог покретања кроз прецизно КА тестирање, откривајући потенцијалне промене у вашем окружењу заједно са упозорењима и интегришући своје налазе у циљу побољшања вашег пословања. Такође добијате праћење корисника уживо и сталну техничку, правну и процесну подршку.

Тенон

Не само да Тенон нуди најбоље тестирање приступачности на тржишту, али такође решава проблеме приступачности које ваша веб локација може имати. Већ је произвео 100 ревизија и ВПАТ-ова (или добровољних шаблона за приступачност производа).

Поред решења за брзу санацију, њихови програмери такође могу да обуче ваш тим да пише доступне кодове и дефинише ваше процесе и КПИ. Тенон може да тестира ваше кодове током ваше развојне фазе и интегрише се са Јира, Гит, ИДЕ, Грунт и другима.

Може тачно да идентификује проблеме одељка 508 и ВЦАГ 2.0 и 2.1 у окружењу. Поред тога, пружа вам приватност и сигурност локалне или приватне инстанце у облаку.

Тенон може да ревидира вашу веб локацију како би пронашао недостатке у приступачности, тестирао и поправио те недостатке у вашим страницама, функцијама и садржају са великим прометом. Ради са вашим тимом на прилагођавању и тестирању системских графичких образаца који могу утицати на приступачност.

УсерВаи

УсерВаи је још једна опција коју можете испробати за решења приступачности. Подржава главне платформе за креирање веб локација као што су ВордПресс, Вик, Схопифи, итд., Да би помогао максималном броју људи широм света којима су потребне њихове услуге.

Њихова технологија приступачности је софистицирана са вештачком интелигенцијом и машинским учењем који су укључени у њу која обезбеђује оптимално дигитално искуство вашим корисницима док испуњава ВЦАГ 2.1 АА прописе. Они су већ помогли преко 820.000 веб локација и њиховим корисницима који имају оштећење вида.

Његова технологија пажљиво анализира модел објекта документа (ДОМ) заједно са унапред и накнадно рендерованим ознакама за посетиоце сајта. На овај начин аутоматски идентификује проблеме и покреће процес санације како би ваша веб локација била усклађена.

УсерВаи се може прилагодити различитим појединцима и њиховим јединственим потребама захтевима приступачности. Бесплатна верзија његовог виџета за приступачност омогућава прилагођавања као што су повећање величине текста, велики курсор, размак између текста, паузирање анимација, истицање линкова, светли и тамни контраст, инвертовање боја, водич за читање итд.

Виџет за приступачност са АИ је усаглашен са АДА/ВЦАГ и подржава све карактеристике и функционалности бесплатне верзије поред неких напредних. Укључује аутоматску, фронт-енд и бацк-енд логику и слојеве за поправку, што осигурава усклађеност.

Ове напредне функције су читач екрана, алт слика, навигација на тастатури, речник, ознаке образаца, наслови, видео записи са аутоматским репродукцијом, интерактивни елементи, прекинуте везе, двосмислене везе, наслови видео записа, језик сајта, модерирање садржаја и још много тога.

УсерВаи подржава прилагођено брендирање и могућности беле ознаке за беспрекорну доступност. Такође можете да приступите увидима у реалном времену у вези са вашим извештајима о коришћењу и статистичким подацима о често коришћеним функцијама приступачности које ваша публика омогућава. Осим тога, корисници добијају мени за брзу приступачност, који могу покренути притиском на тастер „Таб“.

То им даје побољшано корисничко искуство на сајту, посебно за особе са оштећењем вида. УсерВаи никада не чува и не користи ваше податке; уместо тога, штити приватност остајући у складу са ГДПР, ХИПАА, АДА, ФЕРПА и ЦОППА.

Пре затварања, хајде да на брзину погледамо неке од тачака како би ваша веб апликација била веома приступачна.

 • Изаберите ЦМС који подржава приступачност веб странице
 • Правилно дефинишите наслов и правилно организујте структуру садржаја
 • Наведите описна имена за своје везе
 • Будите пажљиви при избору боја.
 • Дајте слике алтернативним текстовима исправно.
 • Пажљиво прочистите своје форме
 • Користите табеларне податке
 • Уверите се да се свом садржају може лако приступити, укључујући динамички садржај
 • Учините своју веб локацију прилагођеном тастатури
 • Омогућите промену величине текста без прекидања веб странице
 • Избегавајте аутоматску навигацију и медије.

Закључак

Ваша веб локација и њене информације се налазе на интернету и стога су доступне свима. Дакле, уверите се да „сви“ могу да приступе вашој веб локацији, укључујући особе са посебним способностима. Будите мало емпатични према њима и сачувајте себе од правних невоља.

Дакле, изаберите било које од решења за веб приступачност о којима сам говорио у овом чланку и…

… Омогућите веб приступачност већ данас!