7 најбољих мрачних тема за Линук у 2019

Постоји много разлога зашто људи користе мрачне теме за Линук. За неке, тамније боје су лакше за очи. Други можда само преферирају црну или тамнију палету боја на Линук радној површини. Без обзира на ваше разлоге, једно је сигурно: постоји тона мрачних тема које можете изабрати на Линук платформи.

Пошто на Линуку постоји толико мрачних тема које треба сортирати, направили смо листу и саставили најбоље мрачне теме за проверу!

Напомена: Ако вам треба помоћ да инсталирате било коју од ових тема на вашу омиљену Линук дистрибуцију, пређите на овај водич овде и пратите наш детаљни водич о томе како да инсталирате већину тема за Линук. Имајте на уму да неће свака тема радити са овим упутствима (јер неке имају посебна упутства), па је најбоље да обратите пажњу и на упутства креатора.

Поред тога, погледајте листу испод да бисте сазнали како да примените било коју од тема са ове листе на своју омиљену дистрибуцију Линука!

1. Дарк Сиде

Тамна страна је ГТК тема за Гноме Схелл десктоп окружење, заједно са другим Линук десктопима који подржавају ГТК3. Творац теме каже да је то „права“ тамна тема и да не користи друге боје осим различите нијансе црне. Иако се користе само варијације једне боје, изгледа веома добро.

Као и већина мрачних тема на Линуку ових дана, Дарк Сиде је „равна“ и усваја многе модерне трендове дизајна. Не можемо рећи да је ово прва равна мрачна тема на листи, али ако волите „право мрачне“ теме, испробајте Дарк Сиде.

  Како инсталирати ЛКСКт на Линук

2. Арц Дарк

Арц Дарк је једна од „мрачних“ варијанти изузетно популарне Арц ГТК теме. Арц Дарк преузима основне идеје у Арц и замењује елементе беле унутар теме нијансама црне да би се створила општа црна, тамна тема која је лакша за очи.

Корисници не могу сами да преузму тему Арц Дарк. Уместо тога, свако ко жели да испроба ову тему мораће да инсталира цео пакет тема Арц.

3. КИССКООЛ-СИЗЗЛИНГ РЕД

Кисскоол Сиззлинг ред је тамна тема са изразитим светло црвеним акцентом. У основи, све што није „црно“ или тамно обојено у овој теми је замењено лепим „цврцавим“ црвеним стилом. Као и већина Линук ГТК тема у 2018, КиссКоол Сиззлинг Ред је раван, па ако вам то смета, прескочите га. Међутим, ако волите црвену боју и потребна вам је нова тамна тема за Линук, размислите о томе да проверите ову. КиссКоол Сиззлинг Ред је доступан на Гноме-лоок.орг.

4. Екуилук

Многе теме на Линук-у су креиране са циљем да изгледају прелепо или да се радна површина претвори из нечег свакодневног у „фенси искуство“. Екуилук нема тај циљ. Уместо тога, то је тема која је посебно дизајнирана да помогне у смањењу напрезања очију код корисника (користећи се у комбинацији са Редсхифт, Ф.лук, Гноме Нигхтлигхт и сл).

Тамне теме већ увелико користе корисници Линук-а који желе да спрече напрезање очију, па је видети тему посебно дизајнирану за ову сврху сјајно.

5. Адапта Нокто

Гуглове смернице за дизајн материјала су веома популарне, чак и у Линук заједници. Једна од популарнијих тема „инспирисаних материјалима“ за кориснике Линук-а и ГТК-а је Адапта тема. Дизајнер се веома труди да би био у складу са свим Гоогле смерницама за дизајн, и као резултат тога, веома је леп за гледање.

  Како направити резервну копију Тхундербирд профила на Линук-у

Адапта ГТК тема, као и Арц, је пакет тема који долази са различитим стиловима. Један такав стил који је савршен за оне који воле материјални дизајн и желе тамнију тему је Адапта Нокто.

Адапта Нокто замењује много светлијих аспеката који се налазе у редовној теми Адапта ГТК тамнијим бојама. Ово омогућава да тема Адапта Нокто постане једна од најлепших мрачних тема за Линук.

6. Вимик

Упознавање са Вимик ГТК тема, још једна равна ГТК тема заснована на материјалима. За разлику од Адапте (друге материјалне теме на листи), Вимик има другачији стил. Уместо основних облика за минимизирање, максимизирање и слично, користи обојене тачке (нешто као Мац). Поред тога, долази са различитим акцентима у боји, па чак и са тамним режимом.

Добар изглед, модерне мрачне теме за Линук је тешко пронаћи, тако да је Вимик посластица. Претворите свој Линук рачунар у нешто више налик Гоогле-у уз Вимик.

7. Основна Кс

Елементарни ОС је увек имао прилично добар изглед, али нажалост, није укључена тамна верзија теме. То значи да ако сте велики обожаватељ Елементари ОС-а, али више волите нешто мало тамније, пропустићете. Срећом, Основна Кс тема постоји. То је потпуно мрачна тема која прати исте изборе дизајна које прати основна еОС тема. Као резултат тога, тема се прилично добро уклапа.