7 мобилних ЦРМ алата који ће помоћи вашем пословању у покрету

Мобилни ЦРМ-ови омогућавају лак приступ пословним ресурсима вашим пословним оперативним тимовима из продаје, маркетинга и корисничке службе за интеракцију са клијентима у реалном времену.

Предузећа морају ефикасно да се баве људима. Алат за управљање односима са клијентима (ЦРМ) олакшава ефикасну и несметану интеракцију купаца и пословних представника.

Скоро све дигиталне и офлајн организације користе неку врсту ЦРМ-а за снимање интеракција, покретање пословних разговора или пружање услуга дигитално.

Међутим, са широким растом мобилних уређаја, ЦРМ-ови више не могу остати на канцеларијским радним станицама. Данас тимови на првој линији и позади морају имати приступ мобилном ЦРМ алату који беспрекорно ради на било ком мобилном рачунарском уређају.

Читајте даље да бисте истражили неке од најбољих мобилних ЦРМ софтвера који ће вам помоћи да остварите односе са клијентима.

Шта је мобилни ЦРМ алат?

Мобилни ЦРМ алат, као што само име каже, ради на паметним телефонима и таблетима који раде на иОС и Андроид оперативним системима. Такође, ови мобилни ЦРМ-ови често долазе са већим ЦРМ алатом који можете инсталирати на лаптопове, десктоп рачунаре или приступити на вебу.

Баш као десктоп и веб верзије, мобилни ЦРМ алати долазе са опцијама за ванмрежне и онлајн функционалности.

Када нисте у домету интернета, апликација ће чувати податке у интерној меморији уређаја. Чим ваш мобилни телефон или таблет добију приступ интернету, алат ће отпремити податке на удаљени сервер или сервер у облаку како би сви подаци остали ажурирани.

Зашто је мобилни ЦРМ алат важан за предузећа?

Примарни значај мобилне ЦРМ апликације је да ублажи јаз између информационих и пословних тимова.

Пре мобилних апликација за управљање односима са клијентима, руководиоци предузећа на првој линији морали су да захтевају маркетиншке или продајне колатерале, понуде, уговоре и друге документе од бацк оффице тима.

Када позадинска канцеларија среди документе, агенти на првој линији морају да посете било коју регионалну или регистровану пословну канцеларију да би преузели та документа. Затим би запослени на терену поново обилазили клијенте.

Овај временски размак је довољан да утиче на ваше преговоре са клијентом јер ваш конкурент може доћи до клијента и закључити посао.

Уз обиље мобилних ЦРМ алата, ваши запослени на терену могу да деле брошуре о производима, беле књиге, нацрте, жичане оквире, дизајне, планове цена и уговоре током прве интеракције са клијентом.

Ово значајно смањује време потребно вашем предузећу да потенцијалног клијента претвори у клијента. Штавише, у посебним ситуацијама, теренски агенти могу послати захтеве за одобравање попуста и промоције директно менаџерима маркетинга или прихода.

Чим одговорни супервизор или менаџер одобри посао, агент може дати понуду како би им помогао да придобију клијента.

Остале значајне предности које ваше пословање, руководећи тим, запослени и клијенти уживају од мобилног ЦРМ алата су следеће:

  • У предузећима са дигиталним услугама, техничари на терену користе ЦРМ за пружање и опозив услуга клијенту. Давање мобилног ЦРМ-а техничарима на терену ће их оснажити да брзо реше упите купаца при првој посети.
  • Ако ваша организација дозвољава даљински рад агентима за корисничку подршку, они могу да користе пословне или БИОД мобилне уређаје за подршку клијентима из удаљених канцеларија и кућних канцеларија.
  • Мобилни ЦРМ смањује потребу за физичком документацијом коју обављају агенти или припрема бацк оффице за теренске запослене.
  • Такав ЦРМ такође помаже агентима на терену да уштеде време и новац смањујући честа путовања до матичне канцеларије или регистроване канцеларије ради докумената и овлашћења за стицање клијената.
  • Надзорници корисничке службе више не морају да седе за својим столовима. Они могу постати агилнији и ефикасно помоћи својим саиграчима помоћу мобилне ЦРМ апликације инсталиране на њиховим таблетима.
  Како претворити веб страницу у ПДФ: 12 најбољих алата

Сада, хајде да схватимо како да изаберете прави мобилни ЦРМ алат за ваше пословање.

Како одабрати прави мобилни ЦРМ алат за ваше пословање

Потражите следеће функције када набављате мобилну ЦРМ алатку за своју организацију:

#1. Долази са десктоп или веб верзијом

Паметно је изабрати ЦРМ за своју компанију која бесплатно нуди верзију прилагођену мобилним уређајима.

#2. Интегрише се са ЦРМ-овима трећих страна

Ако сте већ пре неколико година набавили ЦРМ за десктоп рачунаре и сада тражите мобилну ЦРМ апликацију, идите на ону која ће се такође синхронизовати са вашим постојећим ЦРМ софтвером.

#3. Интегрише се са пословним апликацијама

Апликација за управљање односима са клијентима за мобилне уређаје би требало да буде у могућности да комуницира са другим пословним апликацијама као што су Гоогле Воркспаце, Мицрософт 365, Оффице 365, Трелло, Асана, Јира, Нотион итд.

#4. Долази са управљањем пројектима, задацима и контактима

Изаберите апликацију која пружа следеће функције у оквиру мобилне апликације:

  • Способност креирања задатака и управљања њима
  • Омогућава вам да креирате и покрећете пројекте
  • Даје вам могућност да креирате детаљне листе контаката
  • Интегрише се са календаром радног места

#5. Оффлине Аваилабилити

Апликација треба да ради ван мреже и да чува податке локално на уређају. Када идете на мрежу, алатка треба да отпреми податке на главни сервер компаније.

#6. Сигурност података

Алат би требало да долази са протоколима за шифровање дигиталних података и аутентификацију да би заштитио пословне податке све време.

Не би требало да постоји Андроид фасцикла у којој запослени или други могу да приступе пословним датотекама. Сви ЦРМ подаци треба да буду шифровани у оквиру локалног уређаја.

Хајде да истражимо најбоље мобилне ЦРМ алате.

мондаи.цом

мондаи.цом је популарна ЦРМ платформа којој се може приступити преко мобилних апликација. Његов флексибилни ЦРМ може лако да подеси и користи свако. Компаније могу да користе ово за управљање истраживањем, маркетингом, пројектима купаца, продајним каналима и још много тога.

У складу са вашим потребама за праћењем и управљањем задацима, можете га прилагодити да бисте одмах започели. Како вам ова апликација омогућава да носите своју канцеларију било где, можете да надгледате ток посла и брзо реагујете.

Такође можете да аутоматизујете ток посла да бисте прескочили задатке који се понављају док постављате подсетнике и упозорења. Још једна кључна карактеристика овог мобилног ЦРМ-а је његова интуитивна контролна табла која вам помаже да визуелизујете процес продаје.

Можете да се решите проблема са пребацивањем између различитих алата тако што ћете интегрисати мондаи.цом са алаткама које користите. Тако ће сви ваши подаци бити синхронизовани у централно чвориште.

ЦРМ има колекцију шаблона за контакте, једноставан ЦРМ, ЦРМ за продају, напредни ЦРМ, итд. Користећи ове шаблоне, можете да поједноставите токове посла, аутоматизујете подсетнике и добијете вредне пословне увиде. Категоризација контаката према типу клијента, контакт детаљима и приоритету је такође могућа на овом ЦРМ-у.

  Како свој глупи клима-уређај за прозоре учинити паметним

Фресхсалес

За сваки посао, поседовање сво знање о њиховим изгледима је дефинитивно благодат. Фресхсалес мобилни ЦРМ им омогућава да бележе и приступају информацијама о својим потенцијалним клијентима и склапају више послова на основу одлука заснованих на подацима.

Пошто вам омогућава да управљате налозима, контактима и уговорима у покрету, увек сте у контакту са својим тимом и клијентима. Са свим подацима доступним у овој прилагодљивој ЦРМ апликацији, можете да пружите изузетна корисничка искуства. Омогућава вам да урадите скоро све што вам је потребно да оснажите продуктиван продајни тим.

Из Фресхсалес-а можете слати појединачне или групне е-поруке и упућивати позиве. Пошто чува евиденцију позива за сваки контакт, можете му чак додати белешке за контекст и памћење. Могућност снимања гласовних белешки вам омогућава да снимите упутства за будућу употребу када куцање није најпогоднија опција.

Такође можете да користите Фресхсалес мобилну ЦРМ апликацију да додате задатке, састанке и белешке како би цео ваш тим био информисан о активностима и напретку у пословима. Почетни екран ове Андроид и иОС апликације садржи картице са обавештењима, закаснеле задатке, недељни календар и друге кључне показатеље.

Користећи његову функцију пријављивања, можете обавестити свој тим о заказаним састанцима ван мреже са клијентима. Такође можете прилагодити језик и обавештења у овој апликацији. Фресхсалес такође нуди офлајн приступ за креирање и приступ подацима о контактима чак и са лошом мрежном везом.

Пипедриве

Без обзира да ли ваш продајни тим користи Андроид или иОС уређаје, Пипедриве је један од најбољих ЦРМ-а који могу да добију за мобилне уређаје. Имајте га на длану и управљајте односима са било ког места и у било које време.

Такође вам пружа водиче за процесе и аутоматски синхронизује комуникације (телефонске позиве и е-поруке) како би вас поштедео администраторских послова на крају дана.

Овај ЦРМ приказује ваше предстојеће састанке, позиве, закаснеле активности и непрочитане е-поруке како би визуализовао ваш дан пред нама. Док се припремате за састанак, можете да тражите увиде у откривање договора заједно са временском линијом договора и историјом комуникације. Штавише, сва прилагођавања урађена на веб апликацији ће се овде неприметно одразити.

Пипедриве мобилни ЦРМ се интегрише са врхунским апликацијама као што су Гмаил, Оутлоок, ВхатсАпп и Гоогле Мапс. Тако комуникација са потенцијалним клијентима и заказивање састанака ван мреже постају лакши. Такође обезбеђује непрекидну сарадњу, домет и продају пружањем приступа информацијама које су им потребне.

Користећи ову апликацију, продајни тим може да закаже задатке и добије подсетнике за склапање послова на време. Они такође могу да приступе контактима у онлајн и офлајн режиму. Такође вам омогућава да одредите приоритете задатака, благовремено ажурирате понуде и пратите њихов напредак.

Зохо ЦРМ

Уз Зохо ЦРМ, управљање продајом вашег пословања 24/7 постаје могуће. Омогућава продајном тиму да буде у контакту са својим потенцијалним клијентима, приступи и евидентира кључне податке о потенцијалним клијентима, прати КПИ и доноси пословне одлуке на основу информација.

Користите ову апликацију да бисте добили кључне увиде у продајне трендове и показатеље. Ово вам помаже да разумете статус ваших продајних процеса. Овде се сви позиви бележе у дневник, а можете чак и заказати накнадни састанак или позиве.

Поред тога, можете приступити и уређивати податке чак и у офлајн режиму користећи Зохо ЦРМ. Када уређај добије онлајн приступ, подаци ће се аутоматски синхронизовати.

  – 9 најбољих апликација за поновно објављивање за Инстаграм за једноставно поновно дељење онога што вам се свиђа –

ХубСпот

ХубСпот ЦРМ је популарно решење за све величине предузећа. Добра вест је да је ХубСпот доступан и на Андроиду и иОС-у преко своје мобилне ЦРМ апликације. Нека буде ваш партнер за ужурбане дане када морате да будете у покрету и управљате продајом и сарадњом.

Његов детаљни феед активности вам омогућава да пронађете и управљате најбољим понудама. Такође можете дати приоритет свом домету како бисте остали фокусирани и организовани уочи дана. То је слање е-поште и контакт са састанцима вам омогућава да закључите више послова.

ХубСпот мобилна апликација има детаљан екран за идентификацију позиваоца тако да можете да разумете ко вас зове. Такође подржава ћаскање уживо са било ког места — функција која је згодна када не можете да упутите или примите позив.

Користите нову ХубСпот тастатуру за слање средстава и информација у било којој апликацији супер великом брзином. Овде такође можете писати или снимати белешке и белешке са састанака. Чување прилога је још једна корисна карактеристика ове апликације.

Штавише, можете га користити за додељивање задатака другима и ажурирање напретка договора. Ова апликација вам такође помаже да реагујете слањем обавештења у реалном времену о кључним догађајима.

Салесфорце

Учините своје пословање паметним и мобилним са Салесфорце мобиле ЦРМ. Корисници Андроид-а могу да користе ову апликацију која покреће муње да би обавили више задатака у покрету. Користи функције засноване на вештачкој интелигенцији, Ајнштајн аналитику и Ајнштајн претрагу, како би вам помогао да доносите паметне одлуке.

Ова апликација подржава развој ниског кода како би брзо понудила прилагођена мобилна искуства. Овде добијате све прилагођене Салесфорце апликације под једним кишобраном и приступате им за беспрекоран прелаз са десктопа на мобилни.

Такође вам омогућава да креирате пусх обавештења за важне задатке, примените уграђене Лигхтнинг компоненте и прилагодите апликацију према идентитету вашег бренда.

Изнад свега, омогућава вам да визуелизујете цео посао тако да можете да лоцирате прилике, пронађете препоруке и предвидите резултате.

Агиле ЦРМ

Агиле ЦРМ такође нуди мобилну ЦРМ функцију која вам омогућава да носите своје пословање у џепу и останете информисани у покрету. Има мобилне апликације за Андроид и иОС које омогућавају трговцима да прибаве, задрже и служе клијентима.

Овај ЦРМ следеће генерације је приступачан и може се користити за аутоматизацију маркетинга, продају, службу за помоћ, емаил кампање, интеграцију друштвених медија и мобилни маркетинг.

Задаци на које је потребан хитан одговор, као што су позивање клијената, одговарање на помињања на друштвеним мрежама, решавање проблема клијената и вођење белешки након састанка, могу се обављати из овог мобилног ЦРМ-а.

Његова интуитивна мобилна контролна табла вам омогућава да пратите продуктивност продаје, проверите стопе конверзије потенцијалних клијената и управљате пословима. Такође има опцију да промените подешавања одавде. Уместо управљања контактима преко табеле, Агиле ЦРМ вам омогућава да приступите свим подацима о контактима помоћу своје мобилне ЦРМ апликације.

Компаније такође могу да добију слику свог пословног процеса у реалном времену праћењем тренутног статуса својих могућих и тренутних послова. Подржава интеграцију са Гоогле календарима за беспрекорну двосмерну синхронизацију.

Завршне речи

Предности мобилног ЦРМ-а су бескрајне, у распону од ЦРМ-а у покрету до удаљеног дељења датотека и свега између.

Пошто сада знате који су популарни мобилни ЦРМ на тржишту, требало би да вам буде лакше да испробате онај који одговара вашим пословним захтевима.

Можда ћете бити заинтересовани и за најбоља ЦРМ решења у облаку.