7 Моћан ГИФ уређивач за ТикТок, Инстаграм или ИоуТубе видео снимке вдзвдз

ГИФ-ови су постали један од најпопуларнијих садржаја икада, посебно у друштвеним медијима.

Можете видети да су платформе као што су ТикТок, Инстаграм, па чак и ИоуТубе преплављене невероватним ГИФ-овима. Али питање је како их можете користити.

Шта је ГИФ?

Једноставним речима, ГИФ је датотека слике као и сваки други формат слике као што су јпег, пнг, итд. Међутим, има додатну функцију која може да произведе анимиране слике.

ГИФ формат може истовремено да садржи више од једне слике која се приказује узастопно. Као резултат тога, гледалац схвата да види анимацију или мали видео.

ГИФ-ови се веома користе као популарно средство за преношење емоција, шала и идеја. Поред тога, повећан број сајтова за креирање ГИФ-ова доноси лакоћу прављења и дељења ГИФ-ова на различитим друштвеним платформама.

Како користити ГИФ-ове?

Употреба ГИФ-ова је једноставна као и емоџија. Морате да изаберете праве ГИФ-ове које сматрате савршеним за ситуацију и само их поделите. Коришћење ГИФ-ова не захтева преузимање или инсталацију.

Већина платформи друштвених медија се придружила популарним ГИФ хостинг сајтовима, тако да не морате да улажете много труда да их користите.

Како направити свој ГИФ?

Ако желите да направите свој ГИФ користећи свој садржај, онда морате да почнете са видео снимком. Можете да користите било који видео који је сачуван на вашем телефону или преузет са ИоуТубе-а. Такође, дужина видеа није битна.

То је зато што ће вам платформа за прављење ГИФ-а помоћи да скрате тај видео на савршен ГИФ. Можете чак додати и текст итд., ако желите.

Постоји велики број платформи за прављење ГИФ-ова. Неки су засновани на услугама заснованим на вебу. Неки се могу преузети као апликације или софтвер на вашем уређају. Ове платформе не само да помажу да се креирају нови ГИФ-ови, већ и уређују постојеће на начин на који желите.

Хајде да истражимо неке алате за уређивање ГИФ-ова који вам могу помоћи да направите савршене ГИФ-ове за ТикТок, Инстаграм или ИоуТубе.

Веед.ио

Веед.ио је бесплатан произвођач ГИФ-ова који можете користити за креирање, уређивање или претварање видео записа у невероватне ГИФ-ове. Морате да отпремите свој МП4, МОВ, ГИФ или било коју другу видео датотеку и уредите по потреби.

Можете да исечете постојећи ГИФ, да ротирате или исечете своје ГИФ слике или да промените његову брзину. Веед вам такође омогућава да промените величину ГИФ-ова тако да одговарају било којој платформи друштвених медија. Овај произвођач ГИФ-а ради са Гипхи-јем и другим изворима. Дакле, можете додати ГИФ-ове директно одатле.

Фликиер

Фликиер је диван алат за уређивање видео записа који вам омогућава да креирате занимљиве и зачињене Инстаграм приче. Омогућава вам да уређујете постојеће видео записе или ГИФ-ове и креирате занимљиве мемове.

Овај ГИФ уређивач долази са уграђеном библиотеком ГИФ-ова из Гипхи-ја, одакле можете лако да увезете ГИФ-ове. Омогућава вам да додате анимирани текст у своје гифове, комбинујете више гифова или им додате аудио. Помоћу овог видео уређивача можете чак и да креирате гиф-ове у свом претраживачу. Бесплатно је користити алат за уређивање гифова.

Капвинг

Капвинг је савршен, све-у-једном алат за уређивање гифова који вам омогућава да једноставно креирате гифове. Користећи ову алатку, можете користити свој постојећи гиф и уређивати га да бисте скратили, додали још текста, ефекте итд. Такође можете користити додатак Капвинг да истражите његову библиотеку гифова ако га немате за уређивање.

Омогућава вам да креирате привлачне анимиране гифове које можете да делите на Инстаграму, ТикТок-у, Дисцорд-у, Реддиту, Твиттер-у или више. Ово је бесплатно коришћење алата; међутим, можете уживати у напредним функцијама надоградњом на плаћени план.

Ако тражите брз начин да креирате ГИФ-ове од доступних видео записа, Десцрипт је права опција. Омогућава вам да креирате анимиране ГИФ-ове да бисте зачинили своје постове на друштвеним мрежама.

Функције ГИФ уређивача Десцрипт-а вам омогућавају да додате занимљиве титлове, промените величину видео записа или додате прелазе. Помаже вам да смислите ГИФ-ове који су савршене величине за различите платформе друштвених медија. То је апликација коју можете бесплатно преузети и користити.

Адобе Пхотосхоп представља креаторе анимираних ГИФ-ова високих перформанси. Омогућава вам да урадите овај посао од нуле креирањем почетних скица. Када су скице готове, можете слојевити своје оквире и убрзати своју анимацију. Коначно, те анимиране видео записе можете извести као ГИФ-ове.

Овај произвођач ГИФ-ова вам омогућава да лако делите ове ГИФ-ове на различитим платформама друштвених медија.

Езгиф.цом

Ако сте заинтересовани за једноставан ГИФ произвођач, можете испробати Езгиф. Задовољава ваше основне потребе за уређивањем ГИФ-а.

Омогућава вам да креирате, исеците, промените величину, оптимизујете и обрнете своје ГИФ-ове. Уз то, можете им додати и одређене ефекте. Можете лако да конвертујете своје видео датотеке у кратке ГИФ-ове и делите их на различитим платформама друштвених медија.

ГИФ Макер

ГИФ Макер је иОС апликација за уређивање ГИФ-ова компаније Флоат Тецх, ЛЛЦ. Ова апликација вам омогућава да претворите своје видео записе у дивне ГИФ-ове.

Можете да додате текст, налепнице и још много тога у уређене ГИФ-ове.

Завршне речи

Испробајте ове ГИФ уређиваче и креирајте задивљујући садржај за своје приче на друштвеним мрежама. Ово вам може помоћи да ангажујете све више људи на ТикТок-у, Иоутубе-у и Инстаграму.

Можда ћете желети да истражите и софтвер за прављење ГИФ-ова.