7 најбољих алата за продуктивност за рад у сменама

Кључне Такеаваис

  • Кључне Такеаваис:
  • Апликације за продуктивност могу у великој мери помоћи радницима у сменама у одржавању продуктивног распореда због непредвидивих временских рокова смена.
  • Апликације као што су Тоггл Трацк, Ми Схифт Планнер и Тодоист нуде функције као што су праћење времена, планирање смена и управљање задацима које помажу радницима у сменама да остану организовани и максимизирају продуктивност.
  • Друге апликације као што су Запиер, Фоцус То-До, Слееп Цицле и МиФитнессПал пружају аутоматизацију, подсетнике за паузе, анализу спавања и праћење здравља како би подржали раднике у сменама у постизању бољег баланса између посла и живота и општег благостања.

МУО ВИДЕО ДАНА

ПОМЕРИТЕ ДА БИСТЕ НАСТАВИЛИ СА САДРЖАЈЕМ

Радници у сменама могу добити огромну помоћ и увид од апликација за продуктивност. Више него често, потребна им је помоћ да остану продуктивни због непредвидивих временских рокова промена.

Неке од ових апликација могу помоћи радницима у сменама да организују своје животе, од планирања смене до правилног ноћног (или дневног) сна. Ако сте радник у сменама који тежи продуктивности, следећа листа апликација ће вероватно променити игру.

Хајде да погледамо седам најбољих алата за продуктивност рада у сменама.

1. Тоггл Трацк

Тоггл Трацк је свестрани софтвер за управљање временом који прати ваше наплативе сате у смени. Можете да евидентирате и пратите све своје радне сате, пројекте и задатке у овој апликацији, спречавајући губитак плата.

Прати ваше радно време и омогућава вам да ефикасно упоредите зараду по сату. Ова апликација испитује да ли сте претерани или сте мање продуктивни током смена.

  10 сајтова који вам плаћају да слушате музику [2023]

Тоггл Трацк има функцију Помодоро тајмера за фокусирану продуктивност и увиде. Такође вам омогућава да успут креирате ПДФ извештаје о времену. Штавише, ова апликација вам омогућава да повећате продуктивност посматрањем радних образаца и бољим управљањем временом.

Преузимање: Виндовс | МацОС | Андроид | иОС (Бесплатно; Доступне куповине у апликацији)

2. Мој планер смена

Ми Схифт Планнер је прилагодљива апликација за рад у сменама која вам омогућава да видите своје предстојеће смене. Слично апликацији за календар, ова апликација има уграђен списак који ће вам помоћи да пратите време смена, паузе и промене смена у наредним данима.

Такође можете да промените своје обрасце смена у овој апликацији. Уз додатне функције као што су праћење радног времена и аутоматска обавештења о променама смена, ова апликација може да вам помогне да повећате продуктивност у сменама и слободним данима.

Ова све-у-једном апликација за планирање смена вам омогућава да останете организовани и контролишете равнотежу између посла и приватног живота.

Преузимање: Андроид | иОС (Бесплатно; Доступне куповине у апликацији)

3. Тодоист

Тодоист је популаран алат за управљање задацима који вам омогућава да будете у току са свим својим дневним активностима. Од задатака који се односе на посао, личне циљеве и друге послове, ова апликација вам може помоћи да одржите равнотежу између посла и приватног живота.

Тодоист може бити врхунски пратилац за лако решавање ваших професионалних и личних обавеза. Ако сте радник у сменама који жели да буде продуктивнији ван свог радног времена, такође можете да подесите подсетнике засноване на локацији у апликацији.

  Поправите проблем да се Цулт оф тхе Ламб стално смрзава или руши на рачунару

На овај начин ћете вероватно запамтити и завршити све своје задатке на чекању којима је потребна пажња осим посла.

Преузимање: Виндовс | МацОС | Андроид | иОС (Бесплатно; Доступне куповине у апликацији)

Слика са Запиер Весбите почетне странице

Запиер је алатка за аутоматизацију тока посла која се бави свим вашим задацима који се понављају. То је корисно ако радите у различитим сменама сваке недеље. Можете да интегришете више апликација у овај алат да бисте аутоматизовали радње у распону од објављивања постова на друштвеним медијима, снимања одговора клијената до слања е-поште.

Након што повежете жељени распоред са одговарајућим апликацијама преко Запиер-а, радње се аутоматски покрећу. Активности се успешно обављају без ваше интервенције, штедећи вам време и труд.

Штавише, ова флексибилност у одређивању времена ваших задатака осигурава да се задаци заврше упркос распореду смена, помажући вам да одржите онлајн присуство и комуникацију чак и када нисте у смени.

5. Фокусирајте се на обавезе

Рад у дугим сменама може бити напоран за ум и тело. Прављење пауза током рада једнако је важно као и да сав посао обавите у задатом временском оквиру. У том погледу, техника Помодоро се показала као прилично корисна.

На основу ове технике, Фоцус То-До је минималистичка апликација за подсетнике на паузу. Поставља тајмер за одбројавање док радите, а затим шаље обавештење које вас подсећа да направите паузу. Паузу Помодоро можете користити пажљиво како бисте спречили стрес и сагоревање.

Ова апликација вам може помоћи да одржите ефикасност балансирањем дубоког рада усмереног на фокус са унапред смишљеним паузама између.

Преузимање: Виндовс | МацОС | Андроид | иОС (Бесплатно; Доступне куповине у апликацији)

6. Циклус спавања

Већина радника у сменама жали се на поремећене рутине спавања које је потребно поправити. Опште је познато да недостатак доброг сна може довести до губитка продуктивности. Имајући то на уму, апликација Слееп Цицле анализира ваше обрасце спавања, само да би вас пробудила (помоћу функције будилника) када осети да сте се адекватно одморили.

  Нема зелене ознаке за потврду на икони системске траке Дропбок

Пружа личне савете о здрављу вашег сна и умирујућим белим звуковима који ће вам помоћи да спавате током неконвенционалних сати. Циклус спавања бележи квалитет вашег сна на основу ваших звукова током времена одмора.

Његова способност да прати циркадијалне ритмове и промене у вашим телесним сатовима док спавате може постати ваш ултимативни алат за побољшање сна.

Преузимање: Андроид | иОС (Бесплатно; Доступне куповине у апликацији)

7. МиФитнессПал

За раднике у сменама, одржавање личног здравља и кондиције може бити изазов. Ми Фитнесс Пал је јединствена апликација за здравље која делује као бројач калорија и регулатор БМР (Басал Метаболиц Рате), док корисницима пружа здраве рецепте и подсетнике на оброке.

Нездрава исхрана током дугог радног времена може вам дугорочно штетити. Уз Ми Фитнесс Пал, можете креирати прилагођене категорије оброка, укључујући воду, да бисте водили евиденцију свих ваших оброка током смена.

Поред тога, ова апликација вам омогућава да поставите подсетнике за оброке и унос воде. На пример, можете подесити понављање пусх обавештења као подсетнике који вас „ометају“ довољно да предузмете акцију.

Преузимање: Андроид | иОС (Бесплатно; Доступне куповине у апликацији)

Пређите на паметнију продуктивност већ данас

Апликације за продуктивност могу бити корисне за раднике у сменама који се често боре са непредвидивим распоредима. Ове апликације покушавају да покрију све основе, од бољег сна до организованог планирања смена.

Радници у сменама могу бити једнако продуктивни као и традиционални радници. Ако сте радник у сменама који жели да повећа продуктивност, ове апликације могу у потпуности да промене вашу дневну рутину.