7 најбољих апликација за стварање ритма које можете испробати данас

Без обзира да ли сте музички продуцент амбициозан или једноставно уживате у експериментисању са звуцима, није вам потребан скуп ДАВ да бисте почели да правите музику. Постоји много бесплатних алата за прављење битова који пружају широк спектар семплова и петљи. Ево наших најбољих избора.

1. Гроовепад

Гроовепад је апликација за стварање ритмова која вам омогућава да креирате привлачне ритмове у широком спектру жанрова. Са почетне странице можете приступити жанровима као што су хаус, друм анд басс и дубстеп, а свака категорија жанра нуди низ инструмената везаних за тај стил.

Гроовепад користи кодирање боја за инструменте на основу њихове улоге, као што су олово, подлога и удараљке, што поједностављује процес. Можете додати инструменте свом миксу једноставним додиром на квадрате у свакој категорији.

Постоје додатни алати за прецизирање ваше музике на картици Ефекти. Овде можете приступити ефектима као што су реверб и кашњење и применити их на групе инструмената или на цео микс. Ту је и основни алат за филтрирање еквилајзера, тако да можете побољшати свој звук помоћу еквилајзера.

Гроовепад нуди искуство стварања музике погодно за почетнике, тако да можете почети да правите упечатљиве ритмове за кратко време.

Преузимање: Гроовепад за Андроид | иОС (Доступне су бесплатне куповине у апликацији)

2. Јастучићи за бубњеве 24

Апликација Друм Падс 24 садржи музичке пакете које можете истражити тражењем одређених жанрова. Можете да сачувате музичке пакете на картици Фаворити или чак да их преузмете за приступ ван мреже. Сваки звучни пакет садржи опис и преглед пакета узорака, тако да можете да осетите његов звук пре него што направите ритмове.

Друм Падс 24 вам омогућава да компонујете у два стила; у живом времену или користећи петље. Опција Ливе Тиме је одлична за експериментисање и проналажење звука који вам највише одговара. Ако имате омиљени ритам, направите петљу тако што ћете дуго држати било који пад.

  13 онлајн курсева који ће вам помоћи да постанете сертификовани менаџер производа

Уређивач петље је веома прилагодљив, што чини стварање ритмова једноставним. Можете променити БПМ и додирнути стрелице за избор унапред подешених ритмова. Да бисте направили музику од нуле, можете додирнути квадрате да бисте додали звучне ефекте и направили софистициране ритмове.

Преузимање: Друм Падс 24 фор Андроид | иОС (Бесплатно, доступна претплата)

Цреатор је онлајн алатка за прављење ритмова коју је направио ЛАНДР, платформа за креирање музике која се може похвалити великом библиотеком музичких узорака. Постоје хиљаде бесплатних семплова у ЛАНДР-овој библиотеци узорака распоређених у више категорија, укључујући вокал, бас и ефекте—и можете учитати до осам семплова одједном у уређивачу.

Лако пронађите одређене звукове тражењем петље на основу њеног инструмента, жанра, БПМ-а или кључа. Такође имате опцију да тражите сличне узорке на основу ваших тренутних нумера, што може прецизније да оживи ваше идеје.

Алати за прилагођавање креатора су на врхунцу његове игре. Можете променити тоналитет и темпо у било ком тренутку и семплови ће се аутоматски прилагодити, што ће вам омогућити мање ручног рада. Такође можете лако да организујете своје музичке идеје у колекције и делите своје нумере.

Уношење ритмова у свој ДАВ је без напора—можете да преузмете своју музику као једну датотеку или да преузмете сваки пример појединачно.

4. Ремикливе

Ако тражите мобилно искуство стварања музике које личи на ДАВ, Ремикливе је савршена опција. Апликација нуди низ бесплатних пакета, укључујући Массиве Басс, Латин Трап и Функи Поп, сваки са низом импресивних звукова. Свака категорија звука је означена бојама и организована у једноставну структуру мреже.

  Које АВС ЕЦ2 инстанце треба да користите?

Можете променити јачину звука за сваки звук и додати ефекте као што су ЕК и реверб. Такође можете да промените темпо и потпис тастера ваших петљи са натписа на врху менија, као и да додирнете жељени темпо.

Ако тражите напредније искуство стварања ритмова, можете да организујете своју песму у приказу временске линије помоћу режима песме тако што ћете платити претплату. Али ако желите да креирате једноставне и ефикасне ритмове користећи висококвалитетне звукове, бесплатна верзија Ремикливе-а ради одличан посао.

Преузимање: Ремикливе за Андроид | иОС (Доступне су бесплатне куповине у апликацији)

5. Беат Мацхине

Беат Мацхине нуди једноставан приступ стварању ритмова, чинећи га приступачном платформом за почетнике ентузијасте за прављење музике. Можете истражити разне вокалне ефекте, унапред направљене ударце бубњева, воде, синтисајзере и још много тога.

Да бисте започели, изаберите звучни пакет и додирните инструмент да бисте га додали у свој микс. Можете да сачувате до четири унапред подешена подешавања за сваки инструмент, тако да можете лако да промените ритам кад год желите. Захваљујући упутствима Беат Мацхине-а, можете научити основе и одмах почети да правите музику.

Ту су и алати за финија подешавања, укључујући БПМ функцију и мерач јачине звука за сваки инструмент. Када будете задовољни својим миксом, можете снимити своју музику и поделити је.

Преузимање: Беат Мацхине за Андроид (Доступне су бесплатне куповине у апликацији)

ПаттернСкетцх је онлајн бубањ машина и секвенцер са разним импресивним инструментима и ефектима. Постоји неколико унапред подешених поставки које можете изабрати у више жанрова или можете креирати сопствене обрасце. Најбоље од свега, можете да извезете своје омиљене ритмове да бисте их користили директно у ДАВ-у по избору.

Интерфејс скоро реплицира физички секвенцер, са 16 аудио канала за игру. Сваки канал нуди контролу јачине звука, као и дугме за искључивање звука и соло, што Паттернскетцх чини једним од најбољих виртуелних инструмената које можете свирати на мрежи. Ту је и 3-појасни еквилајзер, тако да можете лако да извучете различите фреквенције у свом миксу.

  Кодови Гацха клуба и тајни поклон: Искористите одмах

Контроле ПаттернСкетцх-а су веома интуитивне — додавање звукова у вашу петљу је једноставно као клик на ћелију или коришћење уграђених пречица на тастатури. На дну интерфејса можете приступити глобалним подешавањима, као што су темпо нумере и број корака.

ПаттернСкетцх је бриљантан експериментални алат за прављење звукова у раним фазама ваше композиције.

БандЛаб је једна од најбољих ГарагеБанд алтернатива за амбициозне музичке продуценте. Садржи стотине виртуелних инструмената и ефеката које ћете наћи у врхунским ДАВ-овима. За разлику од ГарагеБанд-а који је специфичан за Мац, БандЛаб ради беспрекорно на било ком уређају, са моћним веб уређивачем и често ажурираним мобилним апликацијама.

БандЛаб нуди искуство које одговара свим музичарима. Можете да снимате звук, повежете се са МИДИ тастатуром или прикључите гитару да бисте користили БандЛаб као појачало. Такође можете да користите тастатуру рачунара за унос МИДИ белешки.

Ако желите да креирате оштре звуке, БандЛаб нуди врхунске алате за миксовање. Можете да примените на десетине ефеката и унапред подешених вредности, укључујући основни тремоло, светли хор и неколико реверб подешавања. Ту је и алатка за аутоматизацију, тако да можете лако да мењате јачину звука и друге параметре у својој музици.

Ако тражите алатку за прављење битова која није далеко од професионалног ДАВ-а, БандЛаб свакако вреди покушати.

Преузимање: БандЛаб за Андроид | иОС (Доступне су бесплатне куповине у апликацији)

Ако желите да креирате музику, а да не будете преоптерећени сложеношћу ДАВ-а, ове апликације нуде почетнички приступ стварању привлачних ритмова. Па зашто не прескочити учитавање ДАВ-а када дође инспирација и уместо тога испробати ове апликације.