7 најбољих софтвера за праћење конверзија за менаџере

Ако се бавите бизнисом, сигурно ћете користити неколико тактика дигиталног маркетинга како бисте повећали своје присуство на мрежи.

То може побољшати ваш органски саобраћај, плаћени учинак и присуство на друштвеним мрежама. Наравно, мораћете да измерите колико ефикасно функционишу ваше маркетиншке кампање.

Праћење конверзија је пракса мерења учинка медија за приказивање и маркетинг медија за претрагу. Праћење конверзија прати све радње које су се претвориле у конверзије.

Поред праћења броја конверзија, такође вам помаже да анализирате радње и понашања клијената према вашем бренду.

Предности праћења конверзија

Праћење конверзија је кључ за побољшање ваших маркетиншких стратегија јер показује ефикасност ваших планова оглашавања. Има неколико предности за било које пословање. Хајде да погледамо неке од њих.

  • Помаже у одређивању РОИ кроз параметре као што су конверзије, приход итд.
  • Помаже у ефикасном поновном циљању потенцијалних клијената и нових посетилаца који показују интересовање за ваше огласе.
  • Подаци као што су демографија, географске локације, кључне речи, везе итд., помажу да се фокусирате на корисне сегменте.
  • Уз помоћ увида, можете ефикасније распоредити маркетиншки буџет.
  • Праћење конверзија такође помаже да побољшате веб локацију, апликације или платформе за боље корисничко искуство.

Хајде сада да разговарамо о томе зашто је праћење конверзија неопходно.

Зашто је праћење конверзија важно?

Праћење конверзија је важно за огласне мреже као и за оглашиваче. Помаже им да идентификују одакле потиче потенцијални клијент или конверзија, у смислу куповине, инсталације итд.

  8 бесплатних градитеља образаца за вашу веб локацију/апликације

Као резултат тога, они могу знати о квалитету тог извора. Помаже у бољем разумевању учинка кампање, што на крају помаже у даљој оптимизацији.

Како функционише праћење конверзија?

Најосновнији корак у праћењу конверзија је креирање одређених радњи конверзије. Ове радње конверзије помажу у мерењу следећих типова радњи.

  • Радње на веб локацији: Ово укључује регистрације, куповине, инсталације или више радњи које посетиоци остварују на вашој веб локацији или у апликацијама.
  • Телефонски позиви: Кликови на ваш број на вашем мобилном порталу, директни позиви из ваших огласа или позиви на број наведен на вашој веб локацији.
  • Апликација инсталира инсталацију ваших иОС или Андроид апликација или куповину било које друге услуге на тим апликацијама.
  • Локалне радње: Оне обухватају радње кад год људи ступе у интеракцију са вашим огласима.
  • Увоз: Активност клијената која почиње онлајн, али се завршава ван мреже.

Постоји велики број алата за праћење конверзија доступних на мрежи. Дакле, хајде да истражимо неке добре опције које можете да користите за праћење конверзија у кампањи.

АниТрацк

АниТрацк је платформа за праћење конверзија која вам помаже да пратите, приписујете и дистрибуирате податке о конверзијама кроз различите платформе за оглашавање.

Испоручује поуздане податке у реалном времену користећи сигнале из ваших маркетиншких токова. Даље, шаље све прикупљене податке у Гоогле Адс АПИ, Фацебоок конверзијски АПИ, итд.

Као резултат тога, можете пратити више конверзија. Омогућава вам да пратите и синхронизујете конверзије са Гоогле Адс-ом, Фацебоок-ом и Гоогле аналитиком.

Омогућава вам да се повежете са различитим изворима конверзије као што су Вооцоммерце, Схопифи, итд.

  Поправите термичко пригушивање лаптопа

ЦонверсионФли

ЦонверсионФли је још један одличан софтвер за праћење конверзија који вам помаже да ефикасно оптимизујете своје маркетиншке кампање. Подржава ваше стратегије помоћу показатеља који вам могу помоћи да унапредите своје пословање.

Овај софтвер долази са врхунском прецизношћу док описује цео извештај о конверзији. То је решење од једног пиксела које ће радити за конверзије и праћење. Можете пратити органски, директни, референтни и плаћени саобраћај у реалном времену.

Користи ефикасан формат за поређење са више од 21 маркетиншке метрике.

ТруЦонверсион

Ако тражите једноставан софтвер за праћење конверзија који може да испоручи тачне извештаје, ТруЦонверсион је права опција.

Ради као софтвер за анализу и повратне информације све у једном који помаже у анализи активности ваших посетилаца. Као резултат тога, можете да промените стратегије кампање и повећате конверзије.

Укључује напредно циљање страница, опције преузимања података, управљање више домена итд.

Пикелфи.ме

Пикелфи.ме вам пружа ефикасан начин да поново циљате своје клијенте и на тај начин повећате продају. Овај софтвер омогућава ефикасно праћење кликова, праћење кампања, дубоко повезивање, А/Б тестирање, гео-циљање итд.

Такође вам помаже да поново циљате своје клијенте који кликну на везе са релевантним огласима. Нуди детаљну статистику; као резултат, можете уштедети време у анализи података.

Побољшати

Импрове је софтвер за праћење конверзија који вам омогућава да надгледате и оптимизујете ефикасност ваше маркетиншке кампање.

Долази са уграђеним алатима за А/Б тестирање, функцијом праћења преваре кликова, АПИ за програмере и још много тога. Можете пратити све податке у реалном времену. То је контролна табла лака за употребу која нуди преглед свих података.

  Шта се дешава када онемогућите свој Дисцорд налог?

Помоћу овог алата можете идентификовати најбоље могућности и тако их искористити за најбољи повраћај ваших маркетиншких улагања.

Марин Трацкер

Желите да мерите колико су ваши огласи утицајни? Испробајте Марин Трацкер као алат за праћење конверзија, јер вам може понудити одлично искуство оптимизације кампање.

Има напредне функције као што су обједињено извештавање, аутоматско означавање, увид у реалном времену, приписивање, праћење мобилних апликација, праћење позива итд.

Омогућава вам да анализирате комплетан пут вашег клијента кроз ваша маркетиншка средства. Као резултат, можете додатно побољшати своје напоре.

Адобе Аналитицс

Ако тражите софтвер за праћење конверзија који је више од алата за извештавање, Адобе Аналитицс је идеална опција.

Пружа вам корисне увиде и дубоку анализу како бисте боље разумели понашање ваших клијената. Можете да оптимизујете своје кампање на основу интелигентних увида да бисте понудили боље корисничко искуство.

Завршне речи

Праћење успеха или неуспеха ваше маркетиншке кампање може вам ефикасно помоћи да побољшате своје стратегије. Дакле, ако желите да ваше кампање буду ефикасне, испробајте било који од ових алата за праћење конверзија.

Можда ћете желети да истражите различите алате за поновно циљање за бољу свест о бренду и конверзије.