8 начина да обезбедите следећи зум видео позив

Скоро сваки доступан програм за видео конференције има неку врсту рањивости, а Зоом несумњиво није изузетак. Међутим, корисници Зоом-а могу учинити неколико ствари како би свој следећи конференцијски позив учинили мало сигурнијим.

Предузмите проактивне мере

Нико од нас није у потпуности имун на сајбер криминал — чак ни на ситне прекршаје као што је зумбомбовање. Али свест о безбедносним ризицима и предузимање проактивних мера да бисте се заштитили могу значајно смањити ваше шансе да постанете жртва.

Иако је Зоом недавно предузео мере да свој софтвер учини безбеднијим додавањем нових безбедносних функција и омогућавањем неких подешавања по подразумеваним вредностима, и даље је на вама да обезбедите да су ове функције омогућене и да је ваша видео конференција безбедна колико је то могуће.

Све следеће опције могу бити омогућене или онемогућене у вашем Страница подешавања Зоом налога.

Захтевајте лозинку да бисте се придружили састанку

Захтевање лозинке да бисте се придружили конференцијском позиву је ваш први слој одбране. Без тога, скоро свако може да се придружи — а мислимо на скоро свакога. Ако ваш састанак буде индексиран, заштита лозинком спречиће непозване људе да ускачу.

Такође је вредно напоменути да Зоом пружа функцију за уграђивање лозинке у везу са позивницом. Не препоручујемо ово, јер свако ко има везу може да се придружи. Ако заврши у погрешним рукама, можда ће вам се појавити неочекивани гост.

  Шта је напад и како га спречити?

Ево подешавања лозинке које Зоом нуди:

Захтевајте лозинку приликом заказивања нових састанака
Захтевајте лозинку за тренутне састанке
Захтевајте лозинку за ИД личног састанка (ПМИ)
Уградите лозинке у везу за састанак за придруживање једним кликом (не препоручује се)
Захтевај лозинку за учеснике који се придружују телефоном

Да бисте приступили овим подешавањима, идите на свој страница подешавања профила у свом веб претраживачу и извршите промене на свом налогу.

Омогућите чекаоницу

Зоомова чекаоница је ваш други слој одбране. Ако се некоме деси да дође до ваше везе за конференцију, а та конференција није заштићена лозинком, и даље ће бити смештени у виртуелну чекаоницу и требаће им дозвола за улазак.

Такође можете пронаћи поставку „Чекаоница“ на свом страница подешавања профила.

Не користите свој ПМИ за јавне састанке

Ваш ИД личног састанка је састанак који се подразумевано покреће. Овај састанак, теоретски, траје непрестано. То значи да ако неко добије ваш ПМИ, може се придружити вашој сесији кад год жели. Требало би да користите свој ПМИ само за приватне састанке и уздржите се од слања јавности. Што мање људи има, то боље.

Уверите се да су подешавања која користе ваш ПМИ као подразумевана приликом заказивања састанка или моменталног покретања састанка онемогућена у вашем страница са подешавањима.

Владајте гвозденом песницом

Не дозволите никоме да започне састанак пре него што ви, домаћин, стигнете. Раздобље. Ово спречава непозване људе да вас нападну. Али имајте на уму да ако онемогућите поставку „Придружи се пре хоста“., увек је најбоља пракса да будете брзи. Држите непозване људе напољу, али не остављајте важне клијенте или колеге да чекају.

  Како знати да ли две ћелије у Екцелу садрже исту вредност

Знајте ко се придружује

Зоом има а подешавање које можете да омогућите који спречава неауторизоване кориснике да се придруже састанку преко веб клијента. То значи да ће корисници морати да региструју своје име и адресу е-поште да би могли да учествују, омогућавајући вам да тачно знате ко се придружује састанку.

Закључајте састанак

Ако су сви очекивани учесници стигли у салу за састанке, само напред и закључајте састанак тако да не