8 алата за груписање кључних речи за организовање и побољшање ваше СЕО стратегије

Остати на врху СЕО маркетиншких кампања је изазов. И ту на сцену ступају алати за груписање кључних речи.

Алати за груписање кључних речи су програми који организују кључне речи у тематске категорије. То укључује груписање кључних речи са сличним намерама тако да их можете користити на целој веб локацији за боље рангирање на претраживачима.

На располагању је неколико различитих типова алата за груписање кључних речи, тако да је важно да изаберете онај који најбоље одговара вашим потребама. Неки алати вам омогућавају груписање према земљи, региону, теми или другим критеријумима.

Пре него што започнемо нашу листу алата за груписање кључних речи, неопходно је прво разумети груписање кључних речи.

Шта је груписање кључних речи?

Груписање кључних речи је СЕО термин који се односи на груписање кључних речи са истом намером претраге. То је напредна СЕО пракса; међутим, већини СЕО-а то недостаје. Груписање кључних речи чак помаже у доношењу бољих СЕО одлука.

Размислите о уобичајеном сценарију у којем трговцима и уредницима је тешко да поделе садржај на подтеме. Уз помоћ груписања кључних речи, постаје лако користити више кључних речи у истом садржају уместо да креирате више делова садржаја. Једноставно, то значи да не морате да правите посебне чланке за кључне речи које се подударају са вашим примарним кључним речима.

Груписање кључних речи омогућава трговцима, писцима садржаја и веб програмерима да ефикасно организују, циљају и оптимизују садржај за оптимизацију претраживача. Груписањем повезаних кључних речи, трговци могу да креирају структурираније и ефикасније кампање које циљају публику коју траже.

Ако се изврши исправно, груписање кључних речи има потенцијал да се рангира за кључне речи мале тежине без писања различитих чланака. Уместо да оптимизујете своју одредишну страницу за једну кључну реч, можда ћете почети да се рангирате за варијанте кључне речи са дугим репом и значајно повећате саобраћај на веб локацији.

Важност алата за груписање кључних речи за СЕО

Крајњи циљ СЕО-а је максимизирање могућности повратних веза, а алати за груписање кључних речи могу вам помоћи у томе.

Не само да ћете моћи боље да циљате своје напоре, већ ћете такође видети побољшања у саобраћају и стопама конверзије. Да бисте унапредили своје пословање на мрежи, морате да укључите груписање кључних речи у своју СЕО стратегију.

Међутим, то је аналитичко дело. Мораћете да проведете добро време истражујући кључне речи, комбинујући их у групе и распоређујући их у Екцел табеле.

Кад год извршите овај процес ручно, вероватно ћете погрешити и бити преоптерећени. Можете да комбинујете речи са различитим намерама претраге и неподударним тематским темама, што резултира нетачним груписањем. Чак и уз минималне грешке, ручно организовање хиљада кључних речи може потрајати и неколико дана.

  Најбоља светлосна опрема за влоговање и фотографисање

Алати за груписање кључних речи су дизајнирани да заврше све ове задатке без грешака и брже од људи.

Предности коришћења алата за груписање кључних речи

Да резимирамо, ево неколико разлога зашто су алати за груписање кључних речи важни за СЕО:

✅ Аутоматизација: Алати за груписање кључних речи аутоматизују процес истраживања кључних речи. На тај начин штедите сате ручног рада и омогућавате вам да чак делегирате задатке СЕО полазницима.

✅ Фокусирани СЕО: Алати за груписање кључних речи осигуравају да направите циљано и релевантно креирање садржаја, изградњу линкова и друге активности везане за СЕО.

✅ Релевантност: Алати помажу у идентификацији релевантних кључних речи за садржај који се креира и пружају стратешку јасноћу за њихово груписање.

✅ Штеди време: Ручно груписање кључних речи одузима много времена и неефикасно када морате да разумете намеру корисника у великом обиму.

✅ Отклоните грешке: ручно груписање кључних речи је склоно грешкама. Недостајућа намера претраге, конфузија кључних речи и недостатак знања о синонима су неки од уобичајених разлога за погрешно груписање.

✅ Неограничена подршка за кључне речи: Већина алата за груписање кључних речи подржава 5000-1000 кључних речи у бесплатној верзији. Уз минималну накнаду за претплату, можете повећати број на 10000 кључних речи.

И многи други разлози јасно говоре о важности алата за груписање кључних речи за СЕО. Време је да истражите неке од најчешће коришћених алата за груписање кључних речи доступних на тржишту.

Хајде да почнемо.

КеивордИнсигхтс.АИ

КеивордИнсигхтс.аи је платформа за маркетинг садржаја која користи вештачку интелигенцију (АИ) за истраживање кључних речи, креирање сажетака садржаја и груписање кључних речи за боље СЕО резултате.

Платформа има алатку за откривање кључних речи у коју једноставно морате да додате кључну реч. Затим, алатка за откривање кључних речи тренутно генерише стотине сличних термина. Можете користити ове кључне речи у њиховом алату за груписање кључних речи и користити их све као циљане кључне речи на једној страници.

Алат за груписање кључних речи уклања бол у проналажењу и груписању сличних речи за рангирање. Платформа користи странице резултата претраге уживо да генерише групу кључних речи. Лако их је рангирати, имају мали обим и ниске потешкоће. Стога се може користити за креирање садржаја из једног дела уместо за прављење засебних страница.

НеуралТект

НеуралТект је платформа за планирање садржаја на мрежи која нуди алате за аутоматизацију ваших задатака маркетинга садржаја као што су откривање кључних речи, СЕО анализа ваше веб странице, па чак и генерисање текста уз помоћ вештачке интелигенције.

Уз помоћ НеуралТект платформе, можете довршити истраживање кључних речи проналажењем предлога кључних речи са дугим репом. Када добијете резултате, можете брзо груписати све предлоге користећи њихов алат за груписање кључних речи.

  Како сакрити фаворите на новој картици Сафарија на иПхоне-у и иПад-у

НеуралТект Цлустеринг Тоол се неприметно интегрише са популарним алатима као што су СЕМРусх и Ахрефс. Можете лако да увезете извештаје о кључним речима са ових платформи и да их отпремите на овај алат. Након што подесите земљу и језик, добијате кластере кључних речи на основу геолоцираних СЕРП рангирања.

СерпСтат

СерпСтат је платформа за управљање СЕО-ом која је широко популарна за функције као што су анализа повратних веза, истраживање кључних речи, СЕО праћење ранга кључних речи, анализа конкурената и ревизије сајтова.

Као и многе друге СЕО функције, нуди алатку за груписање кључних речи која аутоматски групише до 50.000 кључних речи према сличности СЕРП-а. СерпСтат је једноставан за коришћење, јер тражи од вас да додате потребне параметре за груписање. Када се заврши, враћа листу креираних кластера и листу кључних речи укључених у сваки кластер.

Можете да упоредите обим кључних речи и проверите њихову међусобну снагу тако што ћете упарити УРЛ-ове у првих 30 резултата претраге. Можете чак додати, обрисати и преместити кључне речи у друге кластере и извести их према вашим захтевима за даљу обраду.

Тхрууу

Тхрууу је бесплатна алатка за уклањање СЕО-а која помаже трговцима садржаја у активностима писања текста након анализе страница резултата Гоогле претраживача. У одређеном тренутку вам даје поглед на првих 100 страница Гоогле органских резултата, укључујући СЕО податке на страници.

Уз помоћ ових података, можете добити увид у резултате рангирања и направити боље сажетке садржаја. Користећи Тхрууу-ову функцију кластера тема, можете груписати семантичке кључне речи у великој мери.

Баш као и други алати за груписање кључних речи, Тхрууу такође почиње да креира групе кључних речи након што отпремите ЦСВ датотеку кључних речи. Аутоматски групише кључне речи на основу намере претраге, а ви можете да користите ове увиде да поједноставите процес планирања садржаја.

Топвисор

Топвисор је популаран СЕО и ППЦ алат за извођење стандардних СЕО пракси као што су истраживање кључних речи, провера рангирања у СЕРП-овима и анализа учинка веб локација на основу различитих параметара рангирања.

Користећи Топвисор-ов алат за груписање, можете да шаљете аутоматизоване упите претраживачима на основу кључних речи које сте унели. Повезује веб странице из резултата претраге са сваком кључном речи у првих 10 резултата претраге. Према броју одговарајућих УРЛ адреса у примењеном претраживачу, он упоређује ову кључну реч са онима за осталих 10 кључних речи.

У случају да претраживач врати сличне веб странице за различите кључне речи и има много подударања за њих, кључне речи ће бити спојене заједно.

СЕ Ранкинг

СЕ Ранкинг је свеобухватна СЕО платформа која пружа мноштво алата везаних за СЕО за праћење кључних речи, повратних веза, СЕО ревизије, надгледање и извештавање о перформансама веб локација на страницама резултата претраге.

  Све што треба да знате о ОНЛИОФФИЦЕ-овом новом ПДФ уређивачу

Платформа такође има функцију групирања кључних речи која прецизно групише све сличне кључне речи тако да можете планирати бољу СЕО архитектуру за своју веб локацију.

Коришћењем групирача кључних речи СЕ Ранкинг-а, моћи ћете да проширите своју семантику и идентификујете синониме као и блиско повезане термине. Можете да користите ове идентификоване кључне речи у ознакама наслова и описа да бисте побољшали СЕО и рангирали се више у резултатима претраге.

Кеиви.ио

КеиВИ је платформа за маркетинг садржаја заснована на вештачкој интелигенцији која помаже трговцима да лако креирају садржај отпоран на СЕО и провере његове перформансе. Са својим алгоритмом за истраживање вештачке интелигенције, алат елиминише потребу за дуготрајним истраживањем кључних речи и анализом конкуренције.

Једна од карактеристика КеиВИ-а је алатка за груписање тема која групише кључне речи које изгледају слично претраживачима. То вам штеди много времена које трговци обично проводе на Екцел листовима. КеиВИ користи математичке технике науке о подацима као што је обрада природног језика за груписање кључних речи.

Можете да почнете тако што ћете своје кључне речи ставити у КеиВИ у формату ЦСВ датотеке заједно са њиховим обимом претраге. КеиВИ ће користити ове кључне речи и прикупљати податке претраживача за сваку од њих. На крају, КеиВИ ће груписати кључне речи на основу пронађених релација између свих кључних речи тако да их можете боље посипати за рангирање веб страница.

КеиЦлустерс

КеиЦлустерс је наменски софтвер за груписање кључних речи који користи СЕРП податке у реалном времену за креирање кластера кључних речи у вези са темом. Можете користити ове кластере на циљаним страницама и пронаћи начине да их међусобно повежете ради бољег рангирања у претраживачима.

Коришћење алатке КеиЦлустерс је једноставно. Можете почети тако што ћете отпремити ЦСВ датотеку кључних речи из популарних алата за кључне речи као што су Ахрефс, СЕМРусх или прилагођене датотеке. Платформа ће покренути ваше кључне речи кроз претраживаче као што је Гоогле и анализирати првих 10 страница на ранг листи. Када се заврши, групише кључне речи које имају три или више заједничких истих страница.

И у року од неколико минута, имаћете Екцел датотеку са свим кључним речима груписаним у тематске групе формата. Добар део је што можете да користите онолико кључних речи колико желите јер може ефикасно да се носи са гомилом кључних речи и пружа резултате у реалном времену без блокирања упита.

Завршне речи

Сада када знате неке од истакнутих алата за груписање кључних речи, у реду је имати забуну око тога који ћете користити.

Ако почињете да оптимизујете свој стари садржај и желите да експериментишете са груписањем кључних речи, прво користите бесплатне алатке. То ће вам помоћи да стекнете кратку идеју о процесу и корацима који ће вам можда бити потребни да почнете да користите плаћене алате.

Ова СЕО стратегија ће побољшати видљивост ваше веб странице и помоћи вам да се боље рангирате у резултатима претраге.

Затим погледајте најбоље алате за праћење ранга и СЕО менаџера кључних речи.