8 Андроид Бенцхмарк апликација за тестирање перформанси вашег телефона

На стотине паметних телефона се лансира сваке године, а произвођачи дају необичне тврдње о својим производима. Алат за тестирање на вашем паметном телефону омогућава вам да тачно тестирате тврдњу произвођача.

Бенцхмаркс телефона вам помажу да испробате и тестирате параметре као што су перформансе процесора, перформансе ГПУ-а, брзине складиштења и спецификације вашег уређаја.

Свака апликација за бенцхмаркинг телефона се мало разликује у анализи вашег паметног телефона, али систем оцењивања је првенствено уједначен у индустрији. Што је бољи резултат вашег телефона, то су боље перформансе вашег телефона, што вас чини бољим међу осталим конкурентским паметним телефонима. Хајде да погледамо неке од најбољих Андроид бенцхмарк апликација и њихове предности.

Антуту

Антуту је водеће име у ниши тестова за Андроид телефоне због свог ексклузивног скупа функција. Апликација вам даје могућност да покренете комплетан тест, укључујући све тестове на платформи, или се можете одлучити за прилагођени тест. Штавише, добијате прилагођене тестове за УКС (корисничко искуство), ЦПУ, РАМ, ГПУ и ИО (Складиштење). Детаљни индекс перформанси процесора показује различите резултате за перформансе једног и више језгара.

Укупан резултат на Антуту бенцхмарк-у сам по себи нема много значаја; уместо тога, резултат вам помаже да упоредите свој паметни телефон са другим паметним телефонима гледајући њихове резултате. Лаички речено, телефон са 20.000 је двоструко бржи од телефона са 10.000.

Такође добијате опцију да упоредите свој телефон са другим паметним телефонима и добијете свој ранг на Антуту ранг листи. Тренутно, апликација за мерење перформанси телефона нуди своје услуге за иПхоне, Убунту, Виндовс и Андроид.

Положио испит

Положио испит је лагана и лака за коришћење бенцхмаркинг апликација са свим врстама тестова перформанси под једним кровом. Тренутно можете да упоредите Виндовс, Линук, мацОС и очигледно Андроид користећи ПассМарк апликацију. Штавише, алатка за мерење перформанси телефона садржи ЦПУ тестове, тестове диска, тестове меморије, 2Д графичке тестове и 3Д графичке тестове који вам омогућавају да тестирате перформансе свог телефона.

Одвојени тестови за 2Д графику и 3Д графику значе да добијате свеобухватну анализу графичких могућности вашег уређаја. Такође, тестови меморије и диска су одличан начин за анализу укупног времена покретања апликације и брзине вашег уређаја.

ПассМарк долази са опцијом за тестирање вишеструког ЦПУ тестирања, дајући вам извештаје о перформансама једног и више језгара за ваш уређај. Користећи њихову онлајн базу података, можете да упоредите свој уређај са неколико других уређаја у кључним аспектима као што су брзине читања и писања и графичке перформансе. Уз то, апликација такође приказује детаљну листу спецификација вашег уређаја, елиминишући потребу за додатним софтвером као што је ЦПУ-З.

  Лумосити доноси своју услугу задиркивања мозга на Андроид

Андробенцх

Постоји широко распрострањено знање о различитим опцијама складиштења у ПЦ индустрији; Чврсти дискови, ПЦИе ССД-ови, НВМе ССД-ови и још много тога. Ове опције складиштења значајно варирају у секвенцијалним брзинама читања и писања и укупном корисничком искуству које пружају. Али врло мало људи зна да паметни телефони такође долазе са различитим спецификацијама за складиштење.

Произвођачи паметних телефона обично имају тенденцију да сакрију спецификације за складиштење попут УФС (Универсал Фласх Стораге) верзија док рекламирају своје јефтине уређаје. Упозорите потрошаче попут вас да увек треба да тестирају брзине складиштења својих паметних телефона, а Андробенцх служи као савршен алат за то.

Андробенцх је алатка за тестирање телефона „Само за складиштење“ која вам даје дубинску анализу секвенцијалног читања, секвенцијалног писања, насумичног читања, насумичног писања, СКЛите уметања, СКЛите ажурирања и СКЛите брисања. Штавише, добијате опцију да изаберете Мицро тест или СКЛите тест. Микро тест вам помаже да анализирате укупну брзину складиштења вашег уређаја тестирањем у различитим сценаријима. С друге стране, СКЛите тест вам омогућава да тестирате перформансе складиштења уметањем, ажурирањем и брисањем упита у табели базе података.

Резултати се одражавају у одељку Резултат апликације, који садржи све параметре тестирања и њихове одговарајуће брзине складиштења. Такође можете видети резултате претходних тестова на свом уређају користећи одељак Историја на Андробенчу.

Ажурирање: У време писања овог текста, Андробенцх више није доступан на Гоогле Плаисторе-у.

3Д Марк

Играчке могућности паметног телефона у великој мери зависе од његове графичке снаге и ГПУ-а који користи. 3Д Марк је водећа апликација за графички бенцхмаркинг у индустрији. Апликација за мерење перформанси телефона долази са неколико графички интензивних тестова као што су:

3ДМарк Вилд Лифе

3ДМарк Вилд Лифе тест је најчешће коришћени графички тест на платформи. Анализира ваш паметни телефон са уравнотеженим графичким оптерећењем, а затим га упоређује са другим паметним телефонима који су извршили исти тест. Даље добијате две опције у 3ДМарк Вилд Лифе тесту; брзи бенцхмарк и проширени стрес тест. Брзи бенцхмарк тестира перформансе вашег телефона под дискретним, али великим оптерећењима, а дуги тестови стреса симулирају дуготрајне перформансе вашег уређаја.

3ДМарк Вилд Лифе Ектреме

3ДМарк Вилд Лифе Ектреме тест је идеалан за новије Андроид уређаје који долазе са бољим графичким могућностима. Графичко оптерећење на овом тесту је изузетно велико, а већина паметних телефона се бори да се приближи ознаци од 15 ФПС. Такође би требало да очекујете да ваш телефон генерише вишак топлоте док покреће тест за телефон.

Слинг Схот/ Слинг Схот Ектреме

Референтни тест телефона Слинг Схот/ Слинг Схот Ектреме је савршен за поређење старијих телефона са графичким перформансама старијих иПхоне-а или иПад-а. Извештаји вам дају детаљну анализу графичких способности вашег телефона.

  8 најбољих апликација за истицање текста на Андроид-у и иПхоне-у

Апликација 3ДМарк је потпуно бесплатна и нема огласа у апликацији, што побољшава корисничко искуство и доноси прецизне резултате.

Геекбенцх 5

Геекбенцх 5 је индустријски стандард за тестирање способности процесора Андроид паметних телефона. Модерни паметни телефони долазе са вишејезгарним ЦПУ-има да би поделили оптерећење између различитих апликација. Ова лагана апликација вам даје детаљну анализу ваших перформанси са једним и више језгара. Штавише, Геекбенцх 5 бомбардује ваш ЦПУ интензивним и неинтензивним задацима током процеса мерења перформанси телефона како би свеобухватно анализирао ваш паметни телефон.

Цомпуте Бенцхмарк је нови додатак Геекбенцх-у 5 који вам омогућава да идентификујете графичке могућности вашег уређаја помоћу алата као што су ОпенЦЛ, ЦУДА и Метал АПИ-ји. Штавише, можете да користите њихов алат за поређење на више платформи да упоредите своје уређаје са таблетима, рачунарима и још много тога.

Геекбенцх такође приказује детаљне спецификације вашег уређаја, укључујући назив ЦПУ-а, ЦПУ језгра, брзину процесора, модел уређаја, оперативни систем, матичну плочу, гувернер и још много тога. Можете да упоредите друге паметне телефоне са својим уређајем након што добијете резултате из ЦПУ бенцхмарк-а.

Брзина диска

Брзина диска је још једна апликација за бенцхмаркинг складиштења која долази са мноштвом функција. Ову апликацију можете користити за бенцхмарк ваше унутрашње меморије, екстерне меморије, секундарне меморије (повезани УСБ уређаји или чврсти дискови) или прилагођену локацију. Брзина диска аутоматски детектује интерну и спољашњу меморију вашег телефона, штедећи вас муке око ручног бирања складишта.

Једноставан и моћан алат за мерење перформанси телефона је величине само 1,5 МБ, што га чини савршеном опцијом, посебно ако немате довољно простора за складиштење. Штавише, апликација долази са клизачем за складиштење који вам омогућава да изаберете оптерећење са којим се тест наставља. Обавезно изаберите пристојну количину простора за складиштење јер мањи простор за складиштење може довести до нетачних резултата. Требало би да се уверите да локација за тестирање има 20% слободног простора како тест не би замрзнуо ваш уређај. Такође, обавезно затворите све позадинске апликације пре покретања бенцхмарк-а телефона.

ПЦМарк

ПЦМарк користи веома другачији приступ за бенцхмаркинг вашег паметног телефона. Иако већина апликација за мерење перформанси телефона користи прилагођени алгоритам који укључује велика оптерећења, ова оптерећења су често нереална. С друге стране, ПЦМарк осигурава да се радно оптерећење заснива на апликацијама и АПИ-јима из стварног света.

Штавише, апликација не сматра складиште, ЦПУ и ГПУ као дискретне компоненте, већ разматра унисон ових уређаја као система. Стога, већина тестова на ПЦМарк-у не мери ове дискретне компоненте; уместо тога, тестира цео систем као целину. Ворк 3.0 тест на ПЦМарку је еволуирана верзија веома познате линије за бенцхмаркинг Ворк 2.0 и Ворк 1.0. Ворк 3.0 тестира ваш уређај за претраживање веба, уређивање видео записа, писање, манипулацију подацима и перформансе уређивања фотографија како би вам пружио чињеничне информације о вашем телефону у сценаријима из стварног света.

  Како блокирати број на Андроид уређају

Функција надгледања хардвера на ПЦМарку вам омогућава да видите перформансе вашег хардвера док рукујете различитим радним оптерећењима. Штавише, функција надгледања хардвера је корисна да бисте сазнали степен оптимизације хардвера од стране произвођача. Такође добијате јединствену функцију за тестирање трајања батерије вашег уређаја док радите са стварним радним оптерећењем помоћу ПЦМарка.

ГФКСБенцх Бенцхмарк

ГФКСБенцх је још један свеобухватан алат за графичко тестирање са широким спектром тестова и компатибилношћу на више платформи. Апликација вам омогућава да тестирате графичке перформансе, дугорочну стабилност, квалитет рендеровања и потрошњу енергије током бенцхмаркинга уређаја. Најбољи део ГФКСБенцх Бенцхмарк-а је његова способност да покреће унакрсне АПИ бенцхмаркове користећи Вулкан и ОпенГЛ.

Апликација за мерење перформанси телефона вам пружа мноштво опција које можете изабрати док тестирате свој уређај. Сваки од ових тестова варира у односу на радно оптерећење које примењују на ваш ГПУ:

 • Азтец Руинс
 • Аутомобилска трка
 • Менхетн 3.1
 • Манхаттан
 • Т-Рек
 • Теселација
 • АЛУ 2
 • Текстурирање
 • Заглавље возача 2
 • Рендер квалитет
 • Батерија и стабилност
 • АЛУ
 • Алфа мешање
 • Возач изнад главе
 • Филл

Тест Азтец Руинс мери ваш уређај користећи радна оптерећења налик игрици користећи унакрсне АПИ-је као што су Вулкан и ОпенГЛ ЕС 3.2. Штавише, ова функција тестира динамичко глобално осветљење вашег уређаја, ХДР, динамичко осветљење и ССАО могућности у реалном времену. Апликација ГФКСБенцх садржи тест батерије и стабилности поред графичких тестова како би вам пружила детаљну анализу могућности управљања графиком.

Можете да упоредите бенцхмарк резултате свог уређаја са другим телефонима користећи одељак Поређење на ГФКСБенцх-у. Такође, можете погледати комплетне графичке спецификације вашег паметног телефона у одељку Информације.

Закључак 👨‍💻

Бенцхмаркинг вашег уређаја је витални процес за боље упознавање вашег уређаја. Мере перформанси телефона вам помажу да разумете способности и слабости вашег свакодневног возача и омогућавају вам да их упоредите са другим такмичарима. Антуту, ПЦМарк и ПассМарк су одличне свеукупне бенцхмаркинг апликације које анализирају цео ваш паметни телефон у једном потезу.

Апликација ПЦМарк је корисна за визуелизацију свакодневних перформанси вашег паметног телефона. Можете бирати између Андробенцх и Диск Спеед-апликација да бисте проверили своје складиште. 3ДМарк или ГФКСБенцх апликације су одличне опције за тестирање графике. Уз то, обавезно затворите све позадинске апликације пре него што покренете било коју од ових мерила за тачне резултате.

Ослободите простор на свом Андроид уређају помоћу ових савета.