8 ЦМС заснованих на Гит-у за бољу синхронизацију ваших тимова за програмере и садржај

Данас видимо свет пун дигиталних домородаца који захтевају релевантна дигитална искуства у реалном времену за трен ока.

Да би се ово остварило, потребан је софистицирани систем за управљање садржајем (ЦМС) где је праћење промена непроменљиво, приступ заснован на улози је много лакши, лабаво раздвајање између фронт-енд и бацкенд-а и скалабилна платформа за сарадњу између аутора садржаја и програмери.

Шта је ЦМС заснован на Гиту?

Технологија је прожела сваки домен, а управљање садржајем није изузетак.

Идеалан ЦМС би требало да има интерфејс прилагођен кориснику за креирање и објављивање садржаја, истовремено омогућавајући програмерима да поједноставе процес управљања изворним кодом и обезбеде искуство усмерено на публику.

Овде блиста ЦМС заснован на гит-у.

ЦМС заснован на гит-у је систем за управљање садржајем који се ослања на гит контролу верзија за управљање садржајем и обезбеђује беспрекорну сарадњу између менаџера садржаја и веб програмера.

Гит обично користи датотеке за складиштење и управљање садржајем у свом децентрализованом спремишту. Све интуитивне промене ће се прво извршити на овим датотекама у гит спремишту, пошто ће се ова ажурирања одразити на вебу или апликацији крајњег корисника у реалном времену.

Али рад са командама за контролу верзија за разговор са Гитом је друга природа за програмере, постављајући високу баријеру за нетехничаре да искористе Гит.

Дакле, ЦМС заснован на Гиту пружа вам једноставнији ГУИ прилагођен кориснику који не захтева да будете технички чаробњак за управљање садржајем помоћу Гита.

Зашто ЦМС заснован на Гиту у односу на ЦМС оријентисан на ДБ?

Постоји неколико разлога за одабир ЦМС-а заснованог на Гит-у уместо ЦМС-а оријентисаног на ДБ:

Контрола верзија: Верзија са више објеката у ЦМС-у оријентисаном на ДБ није тако згодна као у ЦМС-у заснованом на Гит-у.

Верзија са више објеката значи управљање вишеструким објектима, укључујући датотеке са садржајем, скрипте, теме и још много тога, природно долази у ЦМС заснован на гит-у. Штавише, можете пратити све промене које су се десиле током времена, што олакшава враћање на претходне верзије.

  Да ли је Смартсхеет одржива алтернатива Мондаи.цом?

Насупрот томе, потребни су нам додатни додаци и додаци да бисмо омогућили верзионисање са више објеката у ДБ оријентисаном ЦМС-у.

Дистрибуирано спремиште: Добијате сопствену копију родитељског спремишта на вашој локалној машини, а све промене које унесете у своју грану одражавају се у надређеном спремишту, омогућавајући вам и да радите ван мреже, а код се синхронизује са спремиштем када сте поново на мрежи.

Ово омогућава више тимова да сарађују и раде на истим датотекама паралелно без сукоба.

Ниска цена: Већина ЦМС-а заснованих на Гиту је или бесплатна или јефтина јер су углавном изграђени на врху контроле верзија гит-а која је отвореног кода.

Дакле, ЦМС заснован на Гиту је идеалан избор за предузећа која траже дигитално искуство и скалабилност уз ограничен буџет.

Брзина: ЦМС заснован на Гиту не захтева увек садржај из базе података јер је копија већ доступна на вашој локалној машини, док се ЦМС оријентисан на ДБ ослања на централизовану базу података за приступ и ажурирање садржаја.

Ако тражите брз и ефикасан ЦМС, ево најбољих ЦМС-ова заснованих на Гиту које можете одмах интегрисати у свој тим.

Децап ЦМС

Набавите чист и једноставан кориснички интерфејс заснован на вебу за уређивање и управљање садржајем у гит репозиторијуму помоћу Децап ЦМС-а. Ову Реацт апликацију на једној страници можете користити са било којим генератором статичких локација за брз и флексибилан веб садржај.

У поређењу са традиционалним ЦМС-ом, добијате оптималне перформансе, поуздану безбедност, флексибилност, беспрекорну сарадњу и боље искуство програмера са Децап ЦМС-ом.

Кључне карактеристике:

 • Кориснички интерфејс прилагођен уређивачима за креирање, уређивање и објављивање садржаја
 • Углађен ток посла за ваш тим за садржај и програмере
 • Приступ заснован на улози
 • Користи ГитХуб, ГитЛаб или ЈСОН токене за поуздану аутентификацију

ГитХуб странице

У својој сржи, Гитхуб странице нису само ЦМС, већ пружа бесплатну услугу хостинга која оживљава ваше статичне веб странице. До сада сте требали уочити његово ограничење. Ако не, можете да хостујете само статичне веб странице преко ГитХуб страница.

Али одлично функционише као ЦМС заснован на гит-у за управљање основним веб локацијама када је интегрисан са статичким генераторима као што је Јекилл.

ГитХуб странице су идеалан избор ако желите да направите једноставну веб локацију портфеља или веб локацију блога, јер је то лако, брзо и бесплатно, али не за медијске брендове или тимове за е-трговину.

  Како прегледати дељење Нетфлик-а на Дисцорд-у

ЦрафтерЦМС

Још један ЦМС заснован на гит-у на листи који вам омогућава да искористите верзију са више објеката и нуди беспрекорну сарадњу међу тимовима који раде локално је ЦрафтерЦМС.

Са Црафтер ЦМС-ом, можете да користите било који оквир по вашем избору, као што је Реацт, Ангулар или Вуе, да бисте улепшали свој веб дизајн. Такође, алат нуди изворну подршку за Јаву и ЈаваСцрипт у позадини.

Кључне карактеристике:

 • Моћни и прошириви АПИ-ји
 • Подржава различите језике, алате и оквире
 • ДевОпс тим поставља и управља сајтовима у производњи без напора
 • Његов кориснички интерфејс и верзија омогућавају ауторима садржаја да искористе Гит технологију

ЦлоудЦаннон

ЦлоудЦаннон је једноставан одвојени ЦМС који користи Гит за беспрекоран радни ток објављивања за ваше програмере и креаторе садржаја. Овај комплетан алат за контролу верзија за садржај и код омогућава вам да се вратите на претходну верзију враћањем на било који тренутак у времену.

Можете добити робустан систем аутентикације који омогућава менаџерима садржаја да објављују садржај, док ауторе ограничавају да само креирају садржај, а СЕО менаџере да прегледају и побољшају аналитику учинка ваше веб локације помоћу ЦлоудЦанаон ЦМС-а.

Кључне карактеристике:

 • Визуелни и једноставан интерфејс за уређивање за ваше уреднике садржаја и менаџере
 • Омогућава беспрекоран радни ток
 • Сигурност на нивоу предузећа
 • Партнерски програм за слободњаке и агенције за боље управљање својим клијентима и садржајем

Цонтенттраин

Цонтенттраин је ЦМС без главе заснован на гит-у за прављење веб пројеката или интеграцију у ваше Јамстацк апликације и веб локације. Можете да сарађујете и радите са целим тимом у реалном времену.

Креирање веб пројекта помоћу Цонтенттраин-а је питање минута са његовим окружењем за развој пројеката без кода прилагођеном програмерима.

Иако морате да платите да бисте искористили врхунске карактеристике алата, цене су флексибилне на основу ваших потреба. Пакет такође укључује бесплатну верзију са ограниченим могућностима.

Кључне карактеристике:

 • Флексибилан за било који савремени оквир или технологију
 • Приступ заснован на улогама за уреднике, менаџере, трговце и програмере.
 • Више вам није потребна подршка програмера за нетехничке чланове тима за управљање веб садржајем
 • Гит управљање огранцима и напредне опције примене.

Кичмени

Поједноставите писање, ажурирање и заказивање вашег веб садржаја тако што ћете се већ данас пријавити за Спинал ЦМС. Ако имате СааС пословање и желите да искористите моћ маркетинга садржаја, онда је овај ЦМС заснован на гит-у савршен за вас.

  Колико РАМ-а заиста треба Цхромебоок-у?

Помоћу Спинал ЦМС-а одржавајте свој код, садржај и измене које су унете у њих синхронизоване између веба и гит-а аутоматски и одмах.

Кључне карактеристике:

 • Прелеп и минималан уредник, али моћан
 • Направите правовремени систем за испоруку садржаја тако што ћете унапред заказати објаве
 • Подесите дозволе за приступ на основу улога и одговорности
 • Добијте искачући прозор када неко уређује ваш садржај да бисте избегли сукобе

ГитБасед

Борба програмера у управљању веб садржајем инспирисала је стварање овог револуционарног ГитБасед ЦМС-а, који је сада компанија која нуди ЦМС услуге предузећима и агенцијама за дигитални садржај.

Добијте моћ пуне контроле верзија гит-а која прати промене и чува историју верзија помоћу ГитБасед ЦМС-а.

Имате наменске ЦМС опције за различите оквире као што су Гатсби ЦМС, Реацт ЦМС, Јекилл ЦМС и многи други.

Кључне карактеристике:

 • Интуитивни кориснички интерфејс за управљање датотекама у Гиту.
 • Чланови вашег тима могу радити на истом пројекту у различитим гранама
 • Преглед садржаја у реалном времену пре објављивања
 • Укључује бесплатну верзију
 • Гранање и спајање за беспрекоран радни ток

Тина

Чувајте своје датотеке са садржајем у Гиту, а Тина их чува у Маркдовн, МДКС или ЈСОН, пружајући вам једноставан кориснички интерфејс за управљање веб садржајем и преноси ажурирања у гит спремиште.

Можете или да интегришете Тину у изграђену локацију или да креирате почетну локацију са Тина Цлоуд стартером или Баребонес стартером.

Карактеристике

 • Детаљна документација о Тини
 • Пружа АПИ садржаја за програмере да приступе подацима у Гиту као да су у бази података
 • Није вам потребна техничка стручност да бисте унели промене на своју веб локацију
 • Моћан за прављење динамичких веб локација

Завршне речи

Једноставни блогови или веб-сајтови портфолија раде добро са традиционалним приступима управљања садржајем, али без обзира да ли сте бренд за издавање медија или СааС бизнис који користи маркетинг садржаја, биће вам потребан модеран систем за управљање садржајем (ЦМС) попут оног заснованог на гит-у.

Уместо складиштења садржаја у вашој бази података, посветите га Гиту користећи било који од поменутих ЦМС-а заснованих на гит-у који вам пружа једноставан и интуитиван кориснички интерфејс за управљање и синхронизацију садржаја у Гиту и веб интерфејсу.

Такође можете да проверите ове ЦМС без главе за модерне апликације.