8 компанија за свемирски туризам које чине одмор у свемиру стварношћу

Да ли вам је досадно да идете на редовни одмор? Пробајте нешто ново овог пута, као што је одлазак на одмор у свемир.

Шта је свемирски туризам?

Друга специјализована област ваздухопловног сектора је свемирски туризам. Циљ му је да омогући посетиоцима да преузму улогу астронаута док доживљавају свемирска путовања из слободног времена, посла или других разлога.

Међу осталим активностима везаним за свемир, свемирски туризам може укључити одлазак у музеје са свемирском темом, присуствовање лансирању ракета или одлазак на локације познате по посматрању звезда. Свемирски туризам је сада реалност. Ова путовања означавају почетак онога што би се могло развити у напредан сектор 21. века.

У наредних 20 година, неколико корпорација за свемирски туризам већ је почело да планира изградњу орбиталних градова и суборбиталних возила. Ова предузећа су уложила милионе долара у пројекат. То је зато што мисле да ће тржиште свемирског туризма ускоро кренути.

Свемирски туризам: узбудљива перспектива

Узбудљива идеја свемирског путовања привукла је пажњу људи широм света. То даје људима јединствену прилику да напусте Земљину атмосферу и сами открију чуда свемира. Узбуђење због путовања у свемир резултат је разних ствари.

  • Као значајан корак напред у људском истраживању свемира, свемирски туризам чини универзум приступачнијим. Она подстиче страхопоштовање и дивљење према величанствености и отпорности Земље омогућавајући обичним људима да искусе живот као астронаут.
  • Обећање техничких побољшања је ту. Комерцијални летови у свемир померају оквире у погледу технологије, погонских система и архитектуре свемирског брода. Ова иновација би могла убрзати напоре у истраживању свемира и имати користи за неколико предузећа.
  • Приватна свемирска предузећа утиру пут ка могућим људским насељима на ванземаљским планетама. Ово им је за изградњу инфраструктуре и капацитета за одвођење туриста у свемир.
  • Поред тога, може инспирисати будућу генерацију научника, инжењера и путника. Искуство у свемиру из прве руке може подстаћи интересовање за професије везане за свемир и подстаћи младе људе да се баве научним каријерама. Они тада могу додатно допринети сталним напорима човечанства да истражује и колонизује космос.

Лет у свемир пружа искуство без премца које превазилази ограничења планете. Очекујте спектакуларан призор нашег света – очаравајући плави драгуљ који лебди у празнини свемира – док летите поред атмосфере. Доживећете бестежинско стање, омогућавајући вам да лебдите док без напора уживате у фантастичним космичким призорима.

Будите спремни за сензорно преоптерећење док видите небеске објекте, спроводите научне експерименте и гледате очаравајуће заласке сунца из орбите. Можда чак можете крочити на друго небеско тело. Путовање у свемир обећава да ће бити искуство које мења живот испуњено чудом и открићем.

  Ево како снимци екрана раде на Андроиду

Читајте даље да бисте сазнали о компанијама које имају или ће учинити свемирски туризам стварношћу.

Блуе Оригин

Џеф Безос је 2000. године основао приватну ваздухопловну корпорацију Блуе Оригин како би повећао приступ свемирским летовима. Имају велике намере и за научна истраживања и за свемирска путовања. Њихов лансирни систем, Нев Схепард, направљен је да транспортује људе у суборбитални свемир.

На висини од отприлике 100 километара (62 миље), Нев Схепард може да превезе до шест особа по лету и пређе Карманову линију. Карманова линија се често сматра ивицом простора. Путовање траје отприлике десет минута, током којих путници доживљавају бестежинско стање неколико минута пре слетања на Земљу.

Блуе Оригин није пружио прецизне информације о ценама појединачних карата за путовања у Нев Схепард у смислу трошкова. На основу претходних изјава фирме, претпоставља се да би се трошкови карата могли кретати од 200.000 до 300.000 долара по особи.

Мисија Блуе Оригин-а је да путовање у свемир учини безбедним и пријатним за што већи број људи наглашавајући сигурност и задовољство путника.

Виргин Галацтиц

Ричард Брансон је основао компанију за свемирска путовања Виргин Галацтиц. Компанија је направила возило, СпацеСхипТво, лансирано са Мотхерсхип Еве на 44.000 стопа пре него што је пуштено да постигне своју суборбиталну висину.

Свемирски брод, ВСС Унити, намењен је да путује 110 километара изнад површине Земље, премашујући просторну границу од 100 километара и пружајући својим путницима дужи период бестежинског стања. Највећа брзина свемирске летелице била би 4000 км/х (2485 мпх).

Јавност сада може купити карте од Виргин Галацтиц, са резервацијама које почињу од 450.000 долара. Предвиђено је да путовање укупно траје између два и три сата, укључујући пењање и спуштање.

Више од 700 амбициозних свемирских путника већ се регистровало у компанији. Са капацитетом од шест особа и два пилота по лету, компанија гарантује узбудљиво путовање у свемир за све љубитеље путовања и свемира. Припремите се за пут у свемир и доживите свет на врху овог света.

Спаце Перспецтиве

Покретање приватног свемирског туризма Спаце Перспецтиве настоји да обезбеди богата путовања балоном до најудаљенијих делова свемира. Компанија намерава да лансира велики балон испуњен хелијумом познат као „Свемирски брод Нептун“. Превозиће „Свемирски брод Нептун капсулу“, свемирску летелицу под притиском која може да носи највише осам људи и посаду од два члана.

Предвиђено је да ће путовање трајати око шест сати, од чега ће око два сата бити на највишој надморској висини. Путници ће имати прилику да виде задивљујући поглед на закривљену површину Земље и празнину свемира. Њихов главни циљ је да путницима пруже изузетан поглед на Земљу са отприлике 100.000 стопа (или 30.480 метара).

  Како инсталирати апликације директно на Аппле Ватцх

Компанија није објавила укупне цене, али жели да путовање у свемир учини приступачним за што већи број појединаца. Стога је смањење утицаја на животну средину кључно за мисију компаније.

СпацеКс

Елон Муск је основао комерцијалну авио-компанију СпацеКс 2002. Њихов главни циљ је унапређење свемирске технологије и отварање врата међупланетарним путовањима. СпацеКс има свеобухватан распоред лансирања са неколико мисија.

Неки, као што су Фалцон 1 и Фалцон 9, су креирани и успешно лансирани. СпацеКс такође активно развија свемирски брод Старсхип за предстојеће експедиције на Марс и шире.

Свемирска летелица Старсхип има капацитет до 100 путника по путовању, што га чини идеалним за велика оптерећења путника. Ово би отворило перспективу профитабилног свемирског путовања и истраживања.

У зависности од циљева мисије, СпацеКс намерава да стигне до ниске Земљине орбите (ЛЕО), која се налази између 100 и 1.200 миља изнад површине планете.

СпацеКс развија ракетну технологију за вишекратну употребу како би смањила трошкове свемирског путовања. Крајњи циљ компаније је смањење трошкова свемирског путовања, док тачне накнаде могу варирати у зависности од спецификација мисије и капацитета путника.

Међутим, стварна цена за путнике тек треба да буде објављена јер зависи од тржишта и других варијабли.

Спаце Адвентурес

Спаце Адвентурес је прва фирма коју треба да контактирате ако желите да одмах набавите карту и отпутујете у свемир. Компанија је била једина компанија од свог оснивања 1998. године која је одвела потрошаче који плаћају у свемир. Седам људи је платило боравак између 7 и 16 дана на Међународној свемирској станици између 2001. и 2009. године.

Прецизне информације се могу променити о висини достигнуте током њихових мисија. Висина достигнута за летове ИСС-а је отприлике 408 километара (253 миље), што је висина ИСС-а у ниској Земљиној орбити. Тврди се да гарантује неколико дана вредно путовања у свемир.

Путовање свемирским авантурама захтева значајну финансијску посвећеност. На претходне експедиције потрошене су десетине милиона долара. Међутим, битно је запамтити да се трошкови и доступност могу мењати током времена због промена на тржишту, технолошког развоја и других фактора.

Зеро2Инфинити

Шпанска авио компанија Зеро2Инфинити оставила је велики утисак када су открили своје планове за лансирање туриста у свемир. Они су несумњиво били један од првих предузећа који је дао изводљиву идеју за свемирска путовања заснована на балонима!

Комерцијалне компаније и истраживачке организације користиле су Зеро2Инфинити тестирање балона на великим висинама и лансирања малог терета за тестирање материјала изнад већине Земљине атмосфере.

  Како пронаћи логотип за веб локацију

Основни план је да се путници укрцају у „Блоон“, свемирску летелицу која може да понесе четири путника и два члана посаде све до ивице свемира. Након тога, балон са хелијумом ће вас носити до око 118.000 стопа.

Пре него што се падобраном полако вратите на Земљу, можете видети ивицу планете и танку линију атмосфере. Укупно време лета биће близу четири сата, али веб локација нема опште информације о трошковима.

Боеинг

Развој свемирских ракета-носаца укључује Боеинг. Један познати пример је Боеинг ЦСТ-100 Старлинер, који доставља појединце и залихе на Међународну свемирску станицу (ИСС).

Уз СпацеКс, Боеинг је друга корпорација ангажована да транспортује људе на ИСС. На неким лансирањима, Боеинг ће имати слободна места као део свог аранжмана, која потенцијално могу да продају посетиоцима.

Иако НАСА прво мора да одобри било какве посете ИСС-у, агенција је почетком 2019. наговестила да ће размотрити ту могућност у будућности за накнаду од 35.000 долара по ноћи. Компанија вас чини да се препустите узбудљивом искуству простора и да га негујете током целог живота.

Поглед на свет

Балоне на великим висинама користи Ворлд Виев, пионир свемирског туризма, да однесе купце до ивице свемира за незаборавно искуство.

Према плановима за лансирање Ворлд Виев-а, путници и истраживачки терети ће бити однети стратосферским балонима до висине од отприлике 100.000 стопа (30 км). Прво ће се полако успињати 2 сата, а затим ће се постепено спуштати 1 сат.

Свемирска летелица Воиагер компаније је направљена да удобно и безбедно превози највише осам људи и два члана посаде. Иако је трајање лета непознато, предвиђа се да ће трајати неколико сати, дајући путницима довољно времена да уживају у призорима који одузимају дах.

Са кабином за контролу климе под притиском и нагнутим седиштима за укупан капацитет, можете имати здрав поглед на простор. Дакле, припремите се за узбудљиву свемирску авантуру са овом компанијом која ће вам омогућити да истражите нова места у свемиру.

Закључак

Свемирски туризам је узбудљива и интригантна индустрија. Комбинује узбуђење авантуре, научни напредак и могућност ширења људског присуства изван Земље.

Компаније специјализоване за свемирски туризам постале су лидери у индустријским свемирским путовањима, пружајући људима могућности да истражују чуда свемира. Штавише, ове компаније су успешно створиле напредне свемирске летелице и инфраструктуру како би понудиле врхунске суборбиталне и орбиталне летове.

Будући свемирски туризам такође садржи огроман развојни потенцијал и обећања. Даље да револуционишемо нашу свест о космосу док пружамо задивљујућа искуства за људе који се усуде да путују изван Земље. Штавише, велики број предузећа улази на тржиште са технолошким напретком.

Затим можете истражити и неке Стар трацкер апликације за астрофотографију.