8 начина да поправите режим велике слике који не ради или се руши у Стеам-у за Виндовс

Стеам-ов режим Биг Пицтуре на Виндовс-у побољшава ваше искуство играња тако што пружа интерфејс сличан конзоли којим се лако креће помоћу контролера. Међутим, ако Стеамов режим Биг Пицтуре престане да ради или се често руши на вашем Виндовс рачунару, можда се питате шта да радите.

Не брините, не морате да користите Стеам у његовом стандардном режиму. Ево неколико савета како да Стеамов режим Биг Пицтуре ради на Виндовс-у.

1. Затворите Стеам и покрените га као администратор

Ово може звучати превише једноставно, али привремени кварови у апликацијама често могу да доведу до пада Стеам-овог режима Биг Пицтуре или престанка рада на Виндовс-у. Стога је добра идеја прекинути све Стеам процесе и поново отворити апликацију.

Притисните Цтрл + Схифт + Есц да бисте отворили Таск Манагер. На картици Процеси кликните десним тастером миша на Стеам и изаберите опцију Заврши задатак.

Кликните десним тастером миша на пречицу апликације Стеам и изаберите Покрени као администратор. Након тога, покушајте поново да користите режим Велике слике.

2. Измените Стеам-ову ЕКСЕ датотеку

Још једна ствар коју можете да урадите је да отворите Стеам директно у режиму Велике слике. Неколико корисника у Стеам заједници пријавило је решавање проблема овим триком.

  Како пронаћи кључ производа за Виндовс 11 или 10

Да бисте отворили Стеам директно у режиму Велике слике, кликните десним тастером миша на пречицу његове апликације и изаберите Својства. У поље Циљ унесите ” -тенфоот” до краја ове путање, без наводника. Затим притисните Примени и кликните на ОК.

Двапут кликните на Стеам пречицу да бисте је отворили у режиму Велике слике и проверите да ли је проблем и даље присутан.

3. Искључите спољне уређаје

Понекад спољни уређаји повезани са вашим рачунаром, као што је неисправан или погрешно конфигурисан контролер за игре, могу ометати Стеам и изазвати проблеме. Да бисте проверили ову могућност, привремено искључите све спољне уређаје и погледајте да ли то решава проблем.

4. Обришите Стеам кеш меморију

Преоптерећене или оштећене кеш датотеке такође могу узроковати да се апликација Стеам лоше понаша у оперативном систему Виндовс. Када се то догоди, одређене функције, као што је режим велике слике, можда неће радити како се очекује. Можете покушати да обришете кеш апликације Стеам да видите да ли то враћа нормалност. Ево корака за исто.

 • Притисните Вин + Р да бисте отворили оквир за дијалог Покрени.
 • Откуцајте Ц:\Програм Филес (к86)\Стеам у текстуално поље и притисните Ентер.
 • Изаберите фасциклу аппцацхе и кликните на икону смећа на врху да бисте је избрисали.
 • 5. Ажурирајте графичке драјвере

  Други разлог зашто режим Велике слике можда неће радити или се руши током учитавања је ако су графички драјвери на вашем рачунару застарели или греше. Ако је то случај, ажурирање графичких драјвера би требало да помогне.

  6. Напустите Стеам Бета

  Да ли користите бета верзију Стеам клијента? Ако јесте, можда ћете наићи на проблеме са Стеам-ом, јер бета верзије апликације нису увек поуздане. Требало би да размислите о преласку на стабилну верзију Стеам-а да бисте се клонили таквих проблема.

    Како центрирати иконе на траци задатака у оперативном систему Виндовс 10

  Да бисте искључили Стеам бета:

 • Отворите Стеам клијент на рачунару.
 • Изаберите Стеам > Подешавања.
 • На картици Интерфејс, користите падајући мени поред Учешће клијента у бета верзији да бисте изабрали Није изабрана бета верзија.
 • Кликните на Рестарт Нов да потврдите.
 • Сачекајте да Стеам примени неопходна ажурирања и пређе на стандардну верзију. Након тога, требало би да будете у могућности да користите режим Велике слике у Стеам-у.

  7. Ресетујте Стеам конфигурације

  Ресетовање конфигурационих поставки Стеам-а је ефикасан начин за решавање различитих проблема са њим. Ако је овај специфичан проблем узрокован погрешно конфигурисаним поставкама Стеам-а, њихово ресетовање би требало да помогне. Ево корака:

 • Затворите Стеам клијент користећи Таск Манагер.
 • Притисните Вин + Р да бисте отворили оквир за дијалог Покрени.
 • Укуцајте стеам://флусхцонфиг у поље и притисните Ентер.
 • Кликните ОК да потврдите.
 • 8. Деинсталирајте и поново инсталирајте Стеам

  Коначно, ако све друго не успе, можете размислити о потпуном деинсталирању Стеам-а и поновном инсталирању. Погледајте наш водич о различитим начинима деинсталирања софтвера на Виндовс-у и користите жељени метод за уклањање Стеам-а. Након тога, поново преузмите и инсталирајте апликацију Стеам.

  Поново почните да користите Стеам-ов режим велике слике

  Ако сте неко ко користи контролер док игра игрице на рачунару, Стеамов режим Биг Пицтуре може вам донети много погодности. Надамо се да је један или више од горе наведених савета помогао у решавању проблема са Стеамовим режимом Биг Пицтуре на Виндовс-у, а ви сте мирни.