8 најбољих апликација за праћење макроа које ће променити вашу исхрану

Праћење вашег уноса макро исхране је неопходно за ваше тело. Ове апликације вам могу помоћи да олакшате ствари.

Макро апликације за праћење имају кључ за постизање ваших циљева у исхрани. Било да сте спортиста који жели да прилагоди своју исхрану продуктивности или само желите да побољшате своје опште здравље и добробит. Људима је потребна помоћ да прате уравнотежену исхрану и постигну своје циљеве у вези са фитнесом, посебно када је у питању праћење садржаја макронутријената у њиховим оброцима.

Праћење потрошње макронутријената сада је једноставније и приступачније него икада, захваљујући све већем броју апликација за праћење макроа. Ове апликације пружају прецизан и индивидуализован приступ праћењу исхране. Омогућава корисницима да унесу своје оброке и аутоматски израчунају број угљених хидрата, протеина и масти.

У овом чланку ћемо разговарати о томе шта су апликације за праћење макроа и њихове предности. Такође ћемо погледати како се праћење макроа разликује од бројања калорија. На крају, погледаћемо најбоље апликације за праћење макроа које ће трансформисати вашу исхрану.

Шта су апликације за праћење макроа?

„Апликација за праћење макроа“ помаже корисницима да прате и управљају њиховом дневном потрошњом макронутријената. Три основна хранљива састојка у нашој исхрани, тј. угљени хидрати, протеини и масти, називају се макронутријенти.

Користећи ове апликације, корисници могу да осигурају да постигну своје специфичне дијететске циљеве, као што су смањење телесне тежине, изградња мишића или одржавање, мерењем количине макронутријената које конзумирају.

Састав макронутријената сваке намирнице се често може аутоматски израчунати помоћу апликација за праћење макроа. Корисници једноставно треба да унесу своју дневну потрошњу хране. Апликација затим нуди анализу дневног уноса корисника, укључујући пропорције конзумираних масти, угљених хидрата и протеина.

Поред тога, неке апликације пружају додатне функције као што су скенирање бар кодова, планирање оброка и прилагођени предлози у зависности од циљева корисника и преференција у исхрани. Корисници који прате своје макрое могу боље разумети своје обрасце исхране и донети образоване одлуке како би постигли жељене здравствене резултате.

Које су предности апликација за праћење макроа?

Апликације за макро праћење пружају неколико предности за кориснике који желе да прилагоде своје оброке одређеним здравственим и фитнес циљевима. Међу њима, неке кључне предности су:

  • Корисници могу прецизно пратити своју потрошњу макронутријената помоћу апликација за праћење макроа. Спортисти, бодибилдери и фитнес фанатици који желе да конзумирају одређену количину протеина, угљених хидрата и масти могу имати користи од ове прецизности.
  • Бројне апликације за праћење макроа пружају прилагођене савете засноване на циљевима корисника, преференцијама у исхрани и нивоу активности. Корисници који следе ове предлоге могу да бирају свој унос хране мудро и да прилагоде своју исхрану тако да задовоље своје јединствене потребе.
  • Можете заказати оброке унапред и осигурати испуњавање дневних циљева макронутријената путем ових апликација. Ово може бити посебно корисно за људе који имају за циљ да одрже специфичну композицију тела, набаце мишиће или смање тежину.
  • Корисници који покушавају да се придржавају одређених планова исхране могу открити да им апликације за праћење макроа помажу да се осећају више под контролом. Корисници могу да прате свој унос хране како би пратили колико су близу постизања својих циљева и променили своје обрасце исхране ако је потребно.
  • Образовање о исхрани и функцији макронутријената у телу може се добити путем апликација за праћење макроа. Корисници могу донети боље одлуке у вези са уносом хране и изградити здравије навике у исхрани. Знање о потребама тела за макронутријентима може много помоћи.
  10 наменских АМД серверских хостинга за ваше пословне апликације

Која је разлика између бројања калорија и праћења макроа?

И бројање калорија и праћење макроа су технике за праћење нечијег уноса исхраном. Једина разлика је у томе што и једни и други имају различите критеријуме за праћење.

Бројање калорија подразумева праћење колико калорија укупно узимате током дана. Ово не мора нужно узети у обзир њихов прецизан састав макронутријената. Овај приступ се често користи за губитак или одржавање тежине. То је зато што омогућава људима да пазе на читав свој енергетски баланс и осигурају да уносе мање калорија него што избацују.

Праћење макроа има за циљ постизање дневних циљева за сваки макронутријент уз мерење прецизних количина угљених хидрата, протеина и масти. Спортисти, бодибилдери и фитнес ентузијасти који желе да прилагоде своју исхрану за циљеве перформанси и телесне композиције користе ову технику.

Праћење макроа узима у обзир различите физиолошке ефекте сваког макронутријента, као што су улоге које протеини играју у расту и обнављању мишића и угљени хидрати у снабдевању енергијом за физичку активност; може бити тачније од бројања калорија.

У закључку, док се бројање калорија концентрише на укупну потрошњу енергије, праћење макроа се концентрише на прецизну разградњу те енергије на макронутријенте.

Моји макрои

Ми Мацрос+ је свеобухватан алат за праћење потрошње макронутријената и прилагођавање исхране. То је корисно средство за све који покушавају да побољшају своје здравље и кондицију. Неке од његових кључних карактеристика су прилагодљиви макро циљеви, колосална база података о храни, скенер бар кодова и капацитет повезивања са другим апликацијама за праћење фитнеса.

Једна од његових примарних предности је способност апликације да корисницима пружи индивидуализоване макро циљеве на основу њихових јединствених захтева и преференција. Корисници могу да наведу своју висину, тежину, тип тела и ниво вежбања.

  Шта значи „други гледаоци“ за Фацебоок приче?

Апликација ће проценити дневне макро циљеве у зависности од тих уноса. Видеће да ли корисник жели да смрша, задржи своју тежину или изгради мишиће. Апликација такође омогућава корисницима да прате свој унос воде, тежину и активност поред макроа.

Доступно на: Плаи Сторе, иОС

Глупи једноставни макрои за праћење

Једноставан и практичан алат за праћење потрошње макронутријената се зове Ступид Симпле Мацрос Трацкер. Корисници могу без напора да остану на правом путу са својим нутритивним циљевима због свеобухватне базе података о храни, скенера бар кодова и макро праћења у боји.

Једна од његових кључних предности је огромна база података о храни у апликацији. Има преко 500.000 артикала и омогућава корисницима да без напора прате своје оброке и грицкалице. Још једна карактеристична карактеристика је бојом означен макро трагач, који корисницима даје визуелни приказ њихове дневне потрошње макроа. Ово би могло добро да функционише за људе који покушавају да се придржавају одређеног макро односа или прате одређени план исхране.

Доступно на: Плаи Сторе, иОС

МацросФирст

Свако ко жели да прати свој унос макронутријената и прилагоди своју исхрану да испуни своје специфичне циљеве треба да користи апликацију МацросФирст. То је комплетан алат за праћење исхране због своје способности праћења микронутријената, огромне базе података о храни и способности да постави појединачне макро циљеве.

Једна од кључних предности МацросФирста је изглед прилагођен кориснику. Апликација нуди анализу дневних циљева макронутријената на основу циљева корисника. Корисници такође могу да евидентирају своје оброке и грицкалице како би пратили свој напредак ка овим циљевима.

Опсежна база података о храни са преко 900.000 артикала је такође доступна у апликацији, заједно са могућношћу прављења персонализованих оброка и јела. Корисници могу брзо да евидентирају упаковану робу скенирањем својих бар кодова.

Доступно на: Плаи Сторе, иОС

МацроФацтор

МацроФацтор је педантна апликација за праћење макроа која пружа низ функција за помоћ корисницима у постизању својих циљева у вези са фитнесом и здрављем. То је ефикасан алат за све који желе да управљају потрошњом макронутријената и побољшају своју исхрану због својих индивидуализованих макро циљева, опсежне базе података о храни и синхронизације са уређајима за праћење активности.

Способност МацроФацтор-а да израчуна и дефинише дневне макро циљеве у зависности од типа тела корисника, количине активности и циљева је једна од његових основних карактеристика. Корисници тада могу пратити своје оброке и грицкалице да виде колико су близу постизању ових циљева.

Поред тога, МацроФацтор има функције за праћење напретка, планирање оброка и дељење рецепата. Корисници могу подесити понављајуће подсетнике да снимају своје оброке и прате њихов напредак.

Доступно на: Плаи Сторе, иОС

Фиттур

Фиттур је фитнес програм који помаже корисницима да креирају и прате планове вежбања на основу њихових фитнес циљева, тренутног нивоа фитнеса и доступности опреме. Корисници могу да бирају између различитих стилова вежбања, укључујући јогу, аеробик и тренинг снаге. Апликација ће дизајнирати персонализовани план који задовољава њихове жеље.

  Пронађите најбоље хасхтагове према теми за своје Инстаграм фотографије [Paid]

Поред тога, апликација има функције као што су праћење напретка, видео записи о вежбању и подсетници. Корисници могу да приступе својим статистикама, укључујући укупно сагореле калорије и подигнуту тежину, и да прате њихово побољшање током времена.

Постоје снимци тренинга рутина плана вежбања, што корисницима олакшава извођење вежби. Испоруком подсетника, подсетници за вежбање помажу корисницима да остваре своје фитнес циљеве.

Доступно на: иОС

Царб Манагер

Уз помоћ добро познатог софтвера за исхрану и фитнес Царб Манагер, корисници могу да прате своју потрошњу макронутријената како би испунили своје циљеве у погледу исхране и фитнеса.

Праћење потрошње макронутријената је једна од основних функција Царб Манагер-а. Корисници могу мерити своју дневну потрошњу постављањем појединачних циљева у зависности од типа тела, количине вежбања и циљева фитнеса. Евидентирање и праћење оброка и грицкалица помоћу базе података о храни са више од милион прехрамбених артикала је једноставно.

Доступно на: Плаи Сторе, иОС

Кронометар

Цронометер је добро познати софтвер за праћење исхране и веб локација која корисницима омогућава да прате унос хранљивих материја и хране. Софтвер обезбеђује детаљну базу података о исхрани са преко 300.000 намирница, укључујући ставке менија ресторана, упаковану робу и сирове састојке.

Корисници могу поставити персонализоване макро циљеве и пратити свој дневни унос на основу свог типа тела, нивоа активности и циљева фитнеса. Ова апликација је комплетан алат за праћење укупне потрошње хране јер такође бележи микронутријенте попут витамина и минерала.

Доступно на: Плаи Сторе, иОС

Проспре

Проспре је ефикасан алат за одржавање здраве исхране и постизање циљева фитнеса и здравља. То је популарна опција за све који желе да управљају својом исхраном и побољшају своје опште здравље и добробит. Штавише, апликација има опсежну базу података о храни и хранљивим материјама, прилагодљиве макро циљеве и софистициране функције.

Могућност мерења потрошње воде, активности и тежине, као и повезивање са фитнес трацкерима као што су Фитбит и Аппле Ватцх, само су неке од многих могућности Проспре-а. Да би здрава исхрана била једноставнија, апликација нуди и прилагодљиве планове оброка. Сви ови планови су засновани на циљевима и интересовањима корисника, препорукама рецепата и листама намирница.

Доступно на: Плаи Сторе, иОС

Закључак

Апликације за праћење макроа дају корисницима практичан и ефикасан приступ праћењу њиховог уноса макронутријената. Ове апликације могу послужити као непроцењив ресурс за спортисте, љубитеље фитнеса и све који покушавају да побољшају своје опште здравље и добробит јер укључују функције као што су прилагођени савети, планирање оброка и прецизно праћење.

Корисници могу да остваре сопствене циљеве у вези са здрављем и фитнесом, укључујући смањење тежине, изградњу мишића и одржавање, тако што ће правити образоване изборе хране и пратити њихову потрошњу макронутријената.

Ево неке опреме за кућну теретану коју можете купити да бисте се уклопили код куће.