8 најбољих апликација за Ви-Фи анализатор за личну употребу

Ви-Фи је постао саставни део наших живота. Свако од нас треба јаку Ви-Фи везу сваки пут у свом дому или на радном месту.

Али замислите да имате бесконачне прекиде у вашој Ви-Фи вези, посебно када сте у видео позиву или завршавате пројекат са роком. Звучи тако фрустрирајуће, зар не?

Постаје још више фрустрирајуће када не можете да решите проблем. Право решење је да имате Ви-Фи анализатор.

Ви-Фи анализатори су алати који прикупљају податке и откривају проблеме који узрокују слабе Ви-Фи сигнале.

Без обзира да ли користите свој Ви-Фи на Андроид или Аппле уређају или једноставно на лаптопу, апликације за Ви-Фи анализатор могу вам бити сјајна спасавања.

Хајде да читамо даље док наводимо најбоље апликације за Ви-Фи анализатор за личну употребу.

Која је улога Ви-Фи анализатора?

Ви-Фи анализатори откривају проблеме који доводе до слабих Ви-Фи сигнала. Апликација анализира везу и прикупља податке за решавање проблема са слабом везом.

Помаже у проналажењу најбољег места или приступних тачака за беспрекорно повезивање са вашим мобилним/лаптоп или таблет уређајима. Коначно, апликација анализатор представља податке и могућа решења у облику визуелних извештаја и контролних табли.

Ви-Фи анализатори су корисни администраторима мреже у откривању проблема са мрежом. Они могу да изврше анализу основног узрока проблематичних чворова, приступних тачака и крајњих тачака.

Дакле, администратори могу да пронађу могућа решења, као што је прелазак на други канал да би се смањила загушења или промена коренске приступне тачке рутера.

Ви-Фи анализатори могу помоћи у откривању различитих мрежних проблема који укључују:

 • Споро пренос мреже.
 • Откријте неовлашћени приступ вашој Ви-Фи мрежи.
 • Помозите да пронађете проблеме са везом као што су мртве тачке код куће или у канцеларији.
 • Цурење Ви-Фи сигнала због безбедносних проблема и хакова.

Карактеристике Ви-Фи анализатора

Добар Ви-Фи анализатор разматра различите метрике за слаб сигнал проблема. Постоји неколико метрика или статистика које администратори мреже могу користити за решавање проблема са Ви-Фи мрежом.

Према томе, апликација за Ви-Фи анализатор би требало да буде у стању да обезбеди следеће показатеље:

 • ССИД: ССИД-ови су лични идентификациони ИД-ови за сваку од мрежа. Апликација Ви-Фи анализатор мора да открије најбоље јавне ССИД-ове заједно са скривеним ССИД-ом у тој области.
 • Безбедносне поставке: Ви-Фи анализатор би требало да буде у стању да ефикасно заштити лозинку за Ви-Фи и открије било какво цурење. Поред тога, Ви-Фи анализатор предлаже најбоља безбедносна подешавања од три подешавања – жичана еквивалентна приватност (ВЕП), Ви-Фи заштићени приступ (ВПА) и бежичне безбедносне технологије ВПА2.
 • Јачина сигнала: Испоставило се да је апликација за Ви-Фи анализатор одличан алат за откривање подручја ниског и високог сигнала. Анализира Ви-Фи сигнале и одражава јачину сигнала у децибелима како би показао да ли се налазе у области ниске или велике покривености.
 • Статус последњег виђења: Неке апликације за Ви-Фи анализатор такође откривају последњи виђен статус одређене мреже. Користећи ово, администратор може да пронађе временски период када је мрежа била последњи пут активна.
 • Опсег и канал: Ви-Фи ради на једном каналу за пренос сигнала, а сваки канал има два опсега; 2,5 Гхз и 5 Гхз. Дакле, добар Ви-Фи анализатор би требао бити у стању да открије колико мрежа користи један канал.
  Како инсталирати ГЦЦ на Убунту

Узимајући у обзир ове функције, хајде да погледамо листу апликација Ви-Фи анализатора које можете користити код куће за личну употребу.

Ви-Фи анализатор

Матт Ви-Фи анализатор је прилагођен за оперативни систем Виндовс, али добро ради на било ком таблету или мобилном уређају. Ова апликација је оцењена са 4,4 звездице од 5 у Мицрософт продавници.

Ова апликација приказује Ви-Фи сигнале као дијаграм канала, помоћу којег администратори мреже могу открити све доступне мреже око уређаја.

Уз то, апликација је најбоља у идентификацији слепих тачака мреже. Можете да користите ове информације о мртвим тачкама да бисте променили положај Ви-Фи рутера и елиминисали све области ниске мреже.

Администратор такође може да добије друге информације о Ви-Фи мрежи, укључујући фреквенцију, пропусни опсег, протокол и број канала.

Карактеристике:

 • Има основну верзију без огласа.
 • Апликација користи бипер да обавести о јачини сигнала.
 • Графички дијаграми олакшавају разумевање проблема са Ви-Фи мрежом.
 • Величина апликације је само 22 МБ.

Међутим, за већину функција, попут бипера и подршке уживо, потребна је плаћена верзија.

Доступно на: Мицрософт Сторе

Ви-Фи анализатор и скенер

Овај Ви-Фи анализатор и скенер креирао је ВебПровидер. Ова апликација је доступна и за Андроид уређаје и за Виндовс оперативне системе. Апликација ће вам дати све релевантне информације о Ви-Фи мрежама доступним у близини уређаја.

На Андроид уређају, ова апликација приказује Ви-Фи метрику у форми топлотне мапе. Постаје још лакше открити слабе Ви-Фи мреже и решити проблеме. Корисници могу користити филтере да пронађу најбољу мрежу.

Ви-Фи мреже се такође могу сортирати користећи најбоље канале на основу оцена. Апликација је оцењена са 4,1 од 5 звездица и има преко 1 милион преузимања.

Карактеристике:

 • Помаже у проналажењу најбољег места за постављање Ви-Фи пријемника.
 • Апликација аутоматски препоручује најбољи канал за повезивање са новом приступном тачком.
 • Корисници могу да виде јачину сигнала у облику графикона историје.
 • Основна верзија је бесплатна за коришћење.

Доступно на: Мицрософт Сторе и Гоогле Плаи

Ви-Фи анализатор од ВРЕМ софтвера

Овај Ви-Фи анализатор отвореног кода је идеалан избор за испитивање јачине сигнала ваших оближњих Ви-Фи мрежа и идентификовање претрпаних канала.

Најбољи део? За почетак није потребна никаква интернет веза. Корисници могу да виде јачину сигнала у графичком облику и анализирају приступне тачке током времена на графикону. Оно што је боље у вези са овим анализатором је то што чува информације администратора приватним.

  Како заказати Гоогле Меет састанак

Такође сортира различите канале Ви-Фи мрежа на основу оцене.

Карактеристике:

 • Доступан је у тамним, светлим и системским темама.
 • Апликација подржава Ви-Фи опсеге од 2,5 ГХз, 5 ГХз и 6 ГХз.
 • Можете да паузирате или наставите скенирање у било ком тренутку.
 • Не захтева интернет везу.

Доступно на: Плаи Сторе

Као што име говори, апликација НетСпот Ви-Фи анализатор ради изузетно добро у скенирању Ви-Фи мрежа, као и у истраживању Ви-Фи мрежа око одређеног подручја.

НетСпотова иОС апликација користи ВиПри 2500к да функционише.

Апликација Ви-Фи анализатор приказује доступне мреже у облику табеле, где се свака може сортирати на основу метрика као што су канал, опсег, јачина сигнала и тип безбедности.

НетСпот за иОС пружа детаљно поређење између различитих мрежа присутних у овој области. Поред анкетирања, апликација такође идентификује и решава проблеме са Ви-Фи мрежом и предлаже најбоље методе за побољшање покривености, капацитета и перформанси Ви-Фи мреже.

Карактеристике:

 • Приказује ниво сигнала и графиконе шума у ​​реалном времену.
 • Све анкетиране бежичне мреже могу се представити у облику топлотне карте.
 • Апликација подржава оба фреквентна опсега – 2,4 ГХз и 5 ГХз.
 • Подаци се могу извести у облику ПДФ или ЦСВ формата.
 • Плаћена верзија такође укључује функцију топлотне мапе за анализу јачине сигнала.

Доступно на: Гоогле Плаи и Аппле Сторе

Ви-Фи анализатор Олгор

Овај Ви-Фи анализатор је једна од најбољих апликација ако желите да свој Андроид уређај претворите у беспрекорни Ви-Фи анализатор. Апликација ради изузетно добро у идентификацији свих доступних ССИД-ова у области.

Осим тога, приказује и све канале које користе. Ово је заправо одличан избор у анализи који канал ваш ССИД преузима и како се слаже са другим мрежама.

Осим што оптимизује било какве сметње у Ви-Фи мрежи, мобилна апликација такође има анализатор канала за податке у реалном времену о удаљености и оближњим АП-овима и другим скривеним Ви-Фи мрежама.

Мобилна апликација је оцењена са 4,3 од 5 звездица у Плаи продавници са преко 10 милиона преузимања. Једини недостатак је што апликација није доступна на иОС-у.

Карактеристике:

 • Подржава опсеге од 2,4 ГХз и 5 ГХз.
 • Корисници могу добити комплетну историју мерења јачине сигнала током одређеног временског периода.
 • Апликација се такође директно повезује са доступним отвореним Ви-Фи мрежама.
 • Мобилна апликација ће вам такође дати предлоге за најбоље место за чување рутера.

Доступно на: Гоогле Плаи Сторе

Прави Ви-Фи

Реал Ви-Фи је свеобухватан алат за Ви-Фи анализатор који тестира, оптимизује и штити Ви-Фи мреже. Ова апликација је доступна за Виндовс ОС.

Ова апликација је најпознатија по својој једноставности. Иако апликација није напуњена многим функцијама, још увек има неке од најважнијих функција које су неопходне за решавање проблема са вашим Ви-Фи мрежама.

  Како променити лозинку за Фејсбук

Контролна табла је заиста једноставна и имате само четири опције на левој страни контролне табле:

 • Тест брзине
 • Ви-Фи анализа
 • Скенирање уређаја
 • Информације о мом уређају

Апликација анализира доступне мреже у близини и утврђује загушење. Мрежни администратори могу да прегледају различите мреже доступне у близини уређаја и да их упореде у смислу трајања, јачине сигнала, опсега и безбедности.

Карактеристике:

 • Бесплатна верзија је без икаквих огласа.
 • Администратори могу да добију тачну локацију своје Ви-Фи мреже заједно са географским ширинама и дужинама.
 • Администратори такође могу да скенирају било који број мрежа.
 • Помаже у откривању нервозе у мрежи или сметњи високог сигнала.

Доступно на: Мицрософт Сторе

Ви-Фи анализатор за Андроид

Овај невероватни ВиФи анализатор је познат по свакој функцији коју најбољи Ви-Фи анализатор треба да има. Апликација ВиФИ анализатор компаније АндроидУтилс наводи све доступне Ви-Фи мреже у облику линијског графикона.

Графикон приказује тренутни канал и јачину сигнала на обе осе, респективно.

Администратори могу да изаберу да ли желе да прикажу канал од 2,5 ГХз или канал од 5 ГХз на контролној табли. Међутим, контролна табла приказује Ви-Фи мреже у облику парабола графикона.

Администратори могу да наставе или паузирају скенирање кад год желе. Они такође могу да виде претходне резултате повезаних мрежа на вашем уређају.

Апликација Ви-Фи анализатор проверава мрежу у смислу кашњења, јачине сигнала, мрежа које се преклапају, безбедности и брзине везе.

Карактеристике:

 • Лако је открити споре Ви-Фи мреже.
 • Чист и прилагодљив кориснички интерфејс.
 • Администратори могу да виде детаље о мрежи и адаптеру у апликацији.
 • Оцењује најефикасније канале на скали од 1-10.

Доступно на: Гоогле Плаи Сторе

Нетворк Анализер Про

Нетворк Анализер Про је један од најбољих алата за проверу Ви-Фи мреже. Иако апликација има бесплатну верзију за коришћење, већина њених функција биће доступна у Про верзији.

Даје вредне информације о доступним мрежама и пружа потпуну дијагнозу проблема са мрежом.

Апликација Ви-Фи анализатор је најкориснија у откривању Ви-Фи сигнала и ЛАН веза доступних у одређеном опсегу подручја. Да не заборавимо, такође показује и везе које су направљене преко различитих мрежних протокола.

Ова робусна апликација такође приказује метрике као што су јачина сигнала, загушење канала, пинг, трацероуте и скенер портова.

Да би побољшао своју функционалност, Нетворк Анализер Про такође открива земљу анализираног сервера и приказује број пингова сваке мреже. Апликација има преко 100 хиљада преузимања и оцењена је са 4,6 у Плаи продавници.

Карактеристике:

 • Подржава и ИПв4 и ИПв6.
 • Пружа редовна ажурирања интерфејса.
 • Графички приказ олакшава сортирање.
 • Пријатан и модеран кориснички интерфејс.

Доступно на: Гоогле Плаи Сторе и Аппле Сторе

Завршне речи

Дакле, ово је наша листа апликација Ви-Фи Анализер за Андроид и иОС кориснике. Иако је већина апликација које смо поделили бесплатне, неке од њих долазе са ценама.

Међутим, добићете огромну количину функција и верзију без огласа ако се одлучите за плаћену верзију.

Ове апликације су корисне за решавање проблема са Ви-Фи мрежама без тражења помоћи ИСП-а или замене рутера.

Затим погледајте најбољи софтвер за Ви-Фи анализатор за мале и средње пословне мреже.