8 најбољих Гмаил ЦРМ-ова за побољшање односа са клијентима

Запањујућа корисничка база Гмаил-а и повезаност са корпоративним светом привлаче већину компанија, тимова и удаљених радника да користе платформу скоро свакодневно.

Преко 345 милијарди е-порука се шаље и прима дневно, а Гмаил је најпопуларнија платформа за слање е-поште са базом од 1,8 милијарди корисника. То је огромно!

Али већина није свесна да једноставна ЦРМ интеграција са Гмаил-ом може повећати корисност платформе за 10 пута. 🚀

Интеграција ЦРМ-а са Гмаил-ом значи да можете – аутоматизовати маркетинг путем е-поште, организовати контакт податке и поједноставити процес продаје – унутар самог Гмаил-а.

У овом чланку ћемо вас упознати са Гмаил ЦРМ-овима, како они функционишу, њиховим предностима и најбољим ЦРМ-овима интегрисаним у Гмаил доступним на тржишту.

Увод у Гмаил ЦРМ

Гмаил ЦРМ (Цустомер Релатионсхип Манагемент) је софтвер заснован на облаку који помаже у управљању базом клијената, праћењу процеса продаје и поједностављивању односа са клијентима без напуштања Гмаил пријемног сандучета.

Ови ЦРМ-ови са АИ се интегришу са вашим Гмаил налогом и омогућавају вам да:

 • Шаљите и примајте е-пошту директно у ЦРМ-у
 • Сегментирајте и организујте имејлове на основу контакта, компаније или величине уговора
 • Аутоматски идентификујте и укључите нове потенцијалне клијенте у продајни канал
 • Снимите детаљан увид у учинак е-порука: прегледајте, отворите, кликните, одскочите

Са преко 80% малих и средњих предузећа који користе е-пошту као тачку контакта са потенцијалним клијентима или клијентима, Гмаил ЦРМ звучи плодно.

Најдобро интегрисани Гмаил ЦРМ вам омогућава да изградите продајне канале, креирате извештаје, аутоматизујете генерисање потенцијалних клијената и монотоне задатке, и креирате кампање које задивљују – све из вашег пријемног сандучета.

Како функционише Гмаил ЦРМ?

Ако већ имате постојећи ЦРМ систем, једноставно интегришите свој Гмаил налог преко претраживача или додатне компоненте.

А затим, софтвер аутоматски издваја и чува релевантне информације о сваком контакту – име, адресу е-поште, број телефона, фирму и све белешке или ознаке које додате.

Затим, ЦРМ прати ваше интеракције е-поштом са сваким контактом и креира индивидуалне личности клијената на основу ових интеракција. Ове информације можете користити за:

 • Одредите приоритете накнадних задатака
 • Персонализујте своју комуникацију
 • Пратите своје потенцијалне купце

Штавише, можете доделити потенцијалне клијенте одређеним представницима продаје, пратити њихов напредак кроз ток продаје и поставити подсетнике за накнадне задатке – све са обједињене контролне табле.

Али не долазе сви ЦРМ-ови у потпуности интегрисани са Гмаил-ом. Неки се само повежу на вашу Гмаил бочну траку и омогућавају вам да користите ограничене функције. Дакле, рад софтвера обично зависи од нивоа интеграције са Гмаил-ом.

Предности Гмаил ЦРМ-а

Боље управљање Гмаил-ом

89% продавача користи е-пошту као примарни извор за стварање потенцијалних клијената. А ЦРМ-ови интегрисани са Гмаил-ом су трешња на торти за њих.

Видите, Гмаил ЦРМ-ови помажу у организовању и централизацији вашег неуредног пријемног сандучета у моћну електрану за оловну генерацију. На једном месту добијате све информације у вези са вашим контактима, понудама и продајним каналима структурираним на префињен начин.

Поред тога, можете да повежете друге Гоогле апликације као што су Гоогле календар, Хангоут и Г Суите апликације да бисте креирали централизовани екосистем без жонглирања са више картица.

  Како играти Јуст Цаусе 3 на Линуку

Побољшана продуктивност

Гмаил ЦРМ-ови су добро аутоматизоване алатке које вам помажу да изградите дуготрајне односе са клијентима уз минималан напор.

Они скенирају ваше Гмаил пријемно сандуче да аутоматски управљају календарима, планирају састанке, обављају телефонске позиве, прате и помажу у сваком типичном ручном задатку. Неки чак пружају готове шаблоне е-поште за понављајуће поруке е-поште клијентима.

Ово ослобађа руководиоце продаје и корисничке службе да се фокусирају на задатке високе вредности, као што су неговање односа са купцима, проналажење цурења и оптимизација тока продаје.

Поједноставите управљање потенцијалним клијентима

Типично предузеће дневно има десетине и хиљаде потенцијалних клијената. Неки су заправо заинтересовани за оно што пружате, док већина само виси у вашем сандучету.

Користећи Гмаил ЦРМ, предузећа могу боље да управљају потенцијалним клијентима, а да не пропусте ниједну кључну. Софтвер прати е-маил разговоре са потенцијалним клијентима и пружа детаљне информације о купцима.

Штавише, можете да креирате продајни цевовод да сегментирате потенцијалне клијенте на основу њиховог резултата или фазе у току продаје. Ово помаже руководиоцима продаје да идентификују велике рибе и дају приоритет њиховом претварању.

Беспрекорна тимска сарадња

Прошли су дани када сте морали да ‘копирате’ чланове свог тима на сваку е-пошту у вези са клијентом.

Са ЦРМ-ом, можете лако да сарађујете са својим тимовима на тесним пословима, а да не обавестите клијента о томе. Можете да креирате и делите извештаје, пишете белешке и добијете приступ историји разговора једним кликом.

Неки ЦРМ-ови нуде гамификацију како би побољшали тимску сарадњу и изградили пријатељско такмичење међу члановима тима.

Уз то, у наставку су наведени неки од најбољих Гмаил ЦРМ-ова за поједностављење односа са купцима и повећање продаје без много стреса.

Пруга

Стреак је ЦРМ заснован на облаку уграђен у ваш Гмаил како би напунио пријемно сандуче праћењем потенцијалних купаца, продајним каналима и управљањем клијентима. Има преко 750к+ корисника, укључујући компаније као што су Убер, ВеВорк, БлуеАпрон и још много тога.

Карактеристике

 • Преко 1000+ интеграција преко Запиер-а, укључујући Г Суите; робусни АПИ-ји за изградњу прилагођених интеграција или за интеграцију са интерним системима
 • Функције маркетинга е-поште као што су обједињавање поште, прилагођени шаблони е-поште, праћење приказа и заказивање е-поште
 • Уграђена аналитика корисничке подршке за праћење времена решавања тикета и идентификацију руководилаца подршке који имају превише или лош учинак‍
 • Стреак може да повеже комуникацију контаката са одвојеним тимовима широм цевовода, тако да знате са ким разговарате и шта даље да радите
 • Креирајте прилагођене цевоводе и аутоматски попуните податке као што су име пошиљаоца, датум последње е-поште и последња тачка контакта користећи магичне колоне

Стреак је ЦРМ решење прилагођено мобилним уређајима које омогућава корисницима да управљају својим контактима и понудама у покрету. Апликација је доступна за иОС и Андроид уређаје и синхронизује се са веб верзијом Стреак-а у реалном времену.

Нетхунт

Нетхунт је кориснички омиљени ЦРМ софтвер са робусним интерфејсом и флексибилним опцијама прилагођавања. Његова ЦРМ интеграција са Гмаил-ом помаже предузећима да управљају потенцијалним клијентима, негују односе са клијентима, прате напредак продаје и склапају више послова без пребацивања између картица.

Карактеристике

 • Аутоматско додавање и ажурирање контаката у ЦРМ-у на основу Гмаил комуникација; користите функције за превенцију дуплирања за одржавање чисте базе података
 • Омогућите управљање засновано на улогама да контролишете ко може да прегледа/уређује базу података клијената
 • Креирајте неограничене продајне канале за производе и услуге и пратите напредак договора кроз различите фазе циклуса продаје у реалном времену
 • Превуците ЦРМ податке у Лоокер Студио и правите извештаје у реалном времену који обједињују податке из различитих извора
 • Покрените аутоматску е-пошту и секвенце за праћење преко Гмаил-а, НетХунт СМТП-а или сопственог СМТП сервера
 • Уграђено праћење е-поште да бисте добили детаљан увид у учинак е-поште: прегледи, отварања, кликови и одговори
  Како направити пејзаж само једне странице у Ворд-у

За разлику од других Гмаил ЦРМ-ова, НетХунт служи свим одељењима у различитим индустријама. То је одличан алат за корисничку подршку, успех купаца и маркетинг.

Салесмате

Салесмате је ЦРМ који се лако подешава за тимове и предузећа која користе Гоогле Воркспаце. Платформа омогућава више од 4.000 продајних тимова у 70 земаља, укључујући нека врхунска имена као што су Сони Мусиц, Киссфлов, Пиктоцхарт и још много тога.

Карактеристике

 • Преко 700+ интеграција са пословним апликацијама, укључујући Гоогле Аппс, Мицрософт и Запиер
 • Двосмерна синхронизација Гмаил-а са Салесмате ЦРМ-ом омогућава вам да управљате е-поштом из обе апликације
 • Упозорења заснована на догађајима за праћење договора, продајних активности и разговора како се то дешава у реалном времену
 • Користите унапред направљене шаблоне извештаја или креирајте прилагођене контролне табле да бисте боље разумели увиде и учинак продаје
 • Уграђени продајни интелигентни алати као што су предвиђање продаје, праћење циљева и увид у тим да бисте дубље заронили у ваш продајни ток и учинак тима

Осим тога, Салесмате се интегрише са Куицкбоокс-ом, помажући вам да будете у току са рачуноводством без напуштања пријемног сандучета. Осим дневног ограничења за слање е-поште, софтвер је приступачна Гмаил ЦРМ опција и долази са бесплатним пробним периодом од 15 дана.

Бакар

Цоппер је свеобухватан ЦРМ софтвер дизајниран за тимове који користе Гоогле Воркспаце. Интегрише се са Гмаил-ом и другим Гоогле апликацијама како би понудио низ прилагодљивих решења за продају од краја до краја и путовања купаца.

Карактеристике

 • Омогућите аутоматску магијску синхронизацију да бисте омогућили контактима да виде вашу доступност и резервишу састанке; погледајте контекстуалне информације о учесницима једним кликом
 • Аутоматски приложите и прегледајте датотеке које се шаљу клијентима и потенцијалним клијентима на централизованој контролној табли
 • Лако за изградњу продајних канала са интуитивном функцијом превлачења и испуштања за праћење и управљање потенцијалним клијентима или приликама без напора
 • Има преко 70+ интеграција, укључујући Гоогле Хангоут, Гоогле ћаскање и алатке за сарадњу трећих страна као што је Слацк

Бакар је направљен по дизајну Гоогле материјала. Лако се креће и опонаша изглед и осећај Гоогле производа. Стога је Цоппер ЦРМ добар избор за тимове који нису упознати са коришћењем ЦРМ софтвера.

Фловлу

Фолвлу је решење за управљање на једном месту коме верује више од 25.000 компанија широм света. Његово бесплатно ЦРМ решење се интегрише са Гмаил-ом ради централизације постојећих листа е-поште, база података, клијената и пословних функција на једном месту – без жонглирања око различитих апликација и картица.

Карактеристике

 • Канбан плоче које се лако читају, омогућавајући корисницима да централизују потенцијалне клијенте и оптимизују токове посла под једним кровом
 • Искористите функције управљања потенцијалним клијентима и контактима за креирање и складиштење детаљних особа за клијенте
 • Има уграђену аналитику продаје за анализу вашег тока продаје и финансијских података
 • Користите коментаре да лако сарађујете на својим могућностима, остављате белешке, прилажете датотеке и пружате ажурирања.
 • Ефикасно управљајте својим продајним каналом тако што ћете пратити потенцијалне клијенте, постављати подсетнике и аутоматизовати накнадне е-поруке

Фловлу Гмаил ЦРМ се интегрише са вашим провајдером телефоније како би позивао ваше клијенте једним кликом директно из њиховог ЦРМ записа. Поред тога, аутоматски снима целокупну историју комуникације са евиденцијом позива и аудио снимцима.

  Како променити адресу и подешавања ДНС сервера за ваш рачунар

АгилеЦРМ

Агиле ЦРМ је једноставан за коришћење, али моћан софтвер за мала и средња предузећа са аутоматизацијом продаје и маркетинга. Интеграција система са Гмаил-ом долази са мноштвом Гмаил алата за ЦРМ, што га чини најбољим ЦРМ-ом за кориснике.

Карактеристике

 • Има централизовану контролну таблу за праћење ваших имејлова и визуелизацију увида у вези са испоруком е-поште, отварањима и кликовима
 • Подесите двосмерну синхронизацију у честим интервалима да бисте приступили свим својим контактима са оба система у Гмаил-у или Агиле ЦРМ-у
 • Приказ контакта од 360° за детаљну личност купца за било који контакт, укључујући разговоре, белешке о позивима, друштвено присуство и веб активности
 • Нуди елементе гамификације за награђивање, мотивацију и побољшање ефикасности запослених

Софтверу верује више од 15.000 купаца, укључујући Индеед, људи на сат и ТНВ (Тхе Нект Веб). Слободњаци и мала и средња предузећа најбоље ће радити са Агиле ЦРМ-ом.

Метод

Метход је ЦРМ заснован на вештачкој интелигенцији који се интегрише са Гмаил-ом како би вам помогао да поједноставите ток посла и побољшате корисничко искуство помоћу аутоматизације. Омогућава корисницима да додају контакте, заказују праћење и евидентирају прилике директно из свог Гмаил пријемног сандучета.

Карактеристике

 • Добијте преглед од 360° сваког потенцијалног клијента и клијента – контакт детаље, историју куповине, претходне разговоре – без потребе да напуштате Гмаил пријемно сандуче
 • Добијте приступ продајним активностима, претворите е-пошту у задатке и лако креирајте нове потенцијалне клијенте који се аутоматски ажурирају у Метходовом ЦРМ-у
 • Двосмерна интеграција са Куицкбоокс-ом чини рачуноводство и порезе лакшим
 • Аутоматско прикупљање потенцијалних клијената вам омогућава да сачувате нове потенцијалне клијенте из веб образаца директно у Меходов ЦРМ
 • Креирајте различите продајне канале да бисте пратили статус сваког потенцијалног клијента или посла, доделили резултате потенцијалних клијената, резултате могућности и тежине понуде да бисте дали приоритет правим понудама

Метход ЦРМ долази са наменском мобилном апликацијом која вам омогућава да управљате односима са клијентима и побољшавате их са врха прста.

Близу

Цлосе ЦРМ се интегрише са Гмаил-ом ради поједностављења комуникације и побољшања продуктивности продаје. То је скалабилно ЦРМ решење које проширује своје могућности како ваше пословање расте.

Карактеристике

 • Двосмерна синхронизација између Цлосе и Гмаил-а; аутоматско креирање контаката, омогућавајући додавање нових контаката директно из Гмаил-а
 • Има уграђено праћење е-поште и аналитику, дајући тимовима за продају увид у то ко је отворио, кликнуо или одговорио на њихове е-поруке
 • Користите унапред направљене шаблоне е-поште или креирајте прилагођене исечке за монотоне е-поруке за бржу и ефикаснију комуникацију
 • Прилагодљиви токови посла и аутоматизација, омогућавајући корисницима да аутоматизују задатке и праћење на основу специфичних радњи или покретача у Гмаил-у

Цлосе-ове робусне функције и интерфејс једноставан за коришћење чине га неопходним алатом за сваки продајни тим који жели да поједностави свој радни ток и побољша свеукупне перформансе тима.

Окончање

Упркос све већој популарности мобилних апликација за слање порука, Гмаил је и даље тражен алат за професионалну комуникацију.

Горе поменути су најбољи ЦРМ-ови интегрисани са Гмаил-ом како би се поједноставио радни ток и побољшали односи са клијентима без проблема. Међутим, постоје одређене функције које морате да обезбедите да их имате у одабраном Гмаил ЦРМ-у:

 • Могућност аутоматског истраживања и складиштења контаката
 • Има наменску мобилну апликацију
 • Нуди опције извештавања и контролне табле
 • Уграђени увиди за е-пошту и анализу продаје

На крају, уверите се да ЦРМ одговара вашим пословним захтевима и да је лак за ваш џеп. 💰

Такође можете истражити најбоља Цлоуд ЦРМ решења за растућа предузећа.