8 најбољих онлајн преводилаца за коришћење у стварном свету

Често се треба повезати са људима користећи различите језике или чак разумети различите језике које људи говоре.

Кад год треба да добијете брз превод са неког другог језика, где идете? Питате ли неке од својих пријатеља или се позивате на речник страних језика? Шта ако можете да учините овај процес прилично једноставнијим уз помоћ неке веб странице? Да, добро сте чули.

Можете се у потпуности ослонити на онлајн преводиоце јер су савршени за брзу замену речи и реченица са једног језика на други. Осим тога, ту су и неке друге јединствене карактеристике, са неколико онлајн преводилаца по којима се истичу.

Чак и ако вам није потребан свакодневни приступ преводиоцима, увек је добро знати о некима од најбољих јер ће вам можда затребати када посетите другу земљу. Тада би ови преводиоци на мрежи могли бити од користи.

Хајде да директно пређемо на листу најбољих онлајн преводилаца који се могу користити у стварном свету.

Гугл преводилац

Ако тражите најпопуларнију и најприкладнију услугу онлајн превођења, не постоји боља опција од Гугл преводилац. Чак и ако тражите преводиоце на интернету, онда ћете пронаћи Гоогле-ов сопствени алат који се појављује изнад свих осталих у резултатима претраге. Дакле, нема потребе да отварате било коју другу веб локацију.

Ако имате малу реченицу или неколико речи за превод, можете их директно ставити у оквир без отварања веб странице. Али, ако имате дугачак текст за превод, потребно је да отворите веб локацију Гоогле преводиоца. Овде ћете добити више простора за постављање текста, а такође ћете добити опцију да изаберете свој начин уноса из опција тастатуре и рукописа.

Неке од других функција које би вас могле занимати су:

  • Чување преведеног текста
  • Слушање преведеног текста
  • Копирање на било које друго место
  • Дељење текста преко било које платформе

Осим тога, можете чак и предложити алат ако мислите да је превод нетачан. Гоогле преводилац подржава више од 100 језика. Ово олакшава људима из целог света.

  Како пронаћи своје омиљене песме, извођаче и још много тога

Транслатедицт

Постоји могућност избора између 50 различитих језика Транслатедицт.

Можете чак да изаберете опцију аутоматског откривања да бисте омогућили систему да сам детектује језик. Све што треба да урадите је да унесете речи или реченице које желите да преведете и кликнете на дугме „Преведи“ које је обезбеђено. Писани превод ће се појавити за неколико секунди, а чак можете чути и преведени текст кликом на дугме за звук са десне стране.

Ако користите овај онлајн алат за писану комуникацију, наћи ћете његову карактеристику и број речи прилично корисном. Када имате ограничен простор на друштвеним медијима, можете га пратити помоћу овога. Нема потребе да преводите текст, а затим га стављате у неки број знакова или речи.

Осим тога, ту је посебно обезбеђен простор за превођење гласа и функције текста у говор. Ове функције можете искористити у складу са захтевима. Можете чак ступити у контакт са професионалним преводиоцима са веб странице тако што ћете попунити онлајн образац и добити понуду.

Цоллинс

Ако користите Колинсов речник за тражење значења или синонима било које речи, свакако би требало да погледате преводиоца који вам нуди. Цоллинс Дицтионари Транслатор омогућава вам да преведете текст на и са више од 60 језика.

Овај преводилац нуди минималан скуп функција како би био једноставан и лак за употребу. Преводи долазе директно од Мицрософта. Чак добијате и дугме за копирање за текст који добијете за копирање и лепљење на било које место које желите.

Ако тражите основну веб локацију са услугама превођења заједно са осталима као што су граматички алати, тезаурус и речници, онда је Цоллинс Дицтионари савршен избор за вас.

Бинг преводилац

Бинг преводилац је још једно велико име када су преводиоци у питању. Овај преводилац користи Мицрософт преводилац. Можете или ручно да изаберете језик који стављате као улаз или да сачекате да га сајт аутоматски открије.

  Како привремено онемогућити свој Инстаграм налог

Невероватна ствар коју пружа овај алат је да ако имате омогућен микрофон, можете директно да изговорите текст који желите да преведете. Сматра се да је ово погоднија опција.

Када примите преведени текст, добијате неколико опција. Можете да слушате преведени текст мушким или женским гласом, тражите га на Бинг-у или чак делите. Овај преводилац вам омогућава да свој текст преведете на 60 различитих језика. Ако желите да дате малу повратну информацију, можете кликнути на дугме палац горе или палац доле након што добијете преведени текст.

ДеепЛ Транслатор

Ово је заиста кул алат за превођење. Карактеристика која чини ДеепЛ Транслатор цоол је функција аутоматског довршавања реченица и дефиниција. Постоји могућност да се ваш текст преведе на 26 различитих језика. Када добијете превод, двапут кликните на било коју реч да бисте добили више детаља.

Када изаберете било коју реч из преведеног текста, видећете падајући оквир са више опција. Ако желите да знате дефиницију те речи, потребно је само да погледате дно странице када кликнете на ту реч.

Осим тога, видећете употребу те речи и на улазним и на излазним језицима. Ово је најбоља карактеристика за све оне који покушавају да науче нови језик и преведу га. Ово је главни разлог за широку употребу ДеепЛ Транслатор-а.

ПРОМТ

ПРОМТ Онлине преводилац не пружа преводе на толико језика као што су други. Овде можете превести само текст на 20 језика. Али, још увек постоје друге корисне функције као што је аутоматско откривање језика и опција за избор теме за превод.

Можете да копирате или налепите преведени текст и проверите да ли су написани или чак приступите речнику. Осим тога, на овој веб локацији добијате и виртуелну тастатуру. Дакле, нећете се суочити са проблемима чак и ако користите таблет за добијање превода. Можете лако да унесете речи у преводиоцу помоћу виртуелне тастатуре на таблету. Можете чак купити и преузети софтвер који нуди ПРОМТ за преводе.

  12 најбољих СааС платформа за подршку за ваше пословање

ИмТранслатор

ИмТранслатор познато је да је најбоља опција за преводе и поређења која се врше у исто време. Овде можете добити различите врсте превода, као што су једноставан превод и превод уназад. Осим тога, можете чак и да упоредите преводе између Мицрософт, Гоогле и ПРОМТ преводилаца.

Овај преводилац подржава много језика јер постоје везе до различитих преводилачких услуга као што су Гоогле и многи други. Уз помоћ повратног превода, можете аутоматски вратити оригинални текст од преведеног да бисте упоредили тачност превода.

Такође можете да искористите предности разних функција као што су декодер, правопис, речник и аутоматско откривање језика уз помоћ квачица. Можете користити директна дугмад за копирање и лепљење преведеног текста. Дељење текста је лако директно путем поште. Такође можете да користите функцију претварања текста у говор коју пружа ова веб локација. Још једна јединствена понуда ИмТранслатор-а је превођење специјалних знакова са акцентом као што су симболи компаније, математика и валута.

Транслате.цом

Транслате.цом користи Мицрософтове услуге и нуди преводе за више од 30 језика. Можете унети унос путем текста или гласа, а на исти начин можете читати или слушати преведени текст.

Ако су вам потребни редовни преводи или је потребно да се ваш превод прегледа, можете ангажовати људског преводиоца са саме веб странице. Првих 100 речи биће преведено бесплатно. Потребно је само да креирате налог и кликнете на икону контакта.

Последње мисли

Језик може да унесе комуникацијску баријеру. Да бисте избегли такве ситуације, боље је користити онлајн преводиоце. Овде нећете морати да преузимате никакав софтвер, а најбоље је што ћете преводе добити за неколико секунди. Сваки алат може да уради основни задатак, а осим тога, неколико њих нуди и неколико јединствених функција. Можете испробати ове алате да бисте пронашли најбољи за своју сврху.

Ако имате аудио или видео датотеку за претварање у текст, можете испробати ова решења за транскрипцију.