8 најбољих платформи пословне интелигенције за аналитику и визуелизацију података [2022]

Пословни свет 21. века окружен је милионима и трилионима података са свих могућих страна.

А подаци имају моћне могућности које могу да трансформишу лице вашег предузећа, посебно када је конкуренција свуда около.

У таквом сценарију, одлукама подржаним јачим подацима може се веровати само да би се максимизирали резултати вашег пословања.

Али ево питања: како компаније разумеју који су им подаци моћни да донесу позитивне резултате?

Један од начина да то постигнете је коришћење моћног алата Бусинесс Интеллигенце (БИ).

Тако је!

То ће вам помоћи са драгоценим увидима из ваших података и омогућити вам да их изблиза визуализујете и разумете сваки део.

Хајде да сазнамо више о БИ алату и како он може да вам помогне.

Шта је БИ алат?

БИ алати или платформе су софтвер који можете користити за прикупљање прошлих, будућих и тренутних података, а затим их обрадити и анализирати. То је урађено да би се стекли увиди који се могу применити, прављење интерактивних извештаја, поједностављење доношења одлука за ваше пословање и многе друге функционалности.

Ове платформе долазе са кључним карактеристикама, укључујући визуелизацију података, КПИ резултате, визуелну аналитику и интерактивне контролне табле. Осим тога, ови алати вам такође омогућавају да користите аутоматизовано извештавање заједно са предиктивном анализом да бисте разумели будуће трендове.

Како БИ помаже предузећима да разумеју податке?

Људски мозак је ожичен на такав начин да брзо хвата визуелне окидаче да би се потпуно уронио у нешто. Овако обрађујемо податке уопште.

Једноставно речено, када погледате слику или графику, постаје вам много лакше да разумете ствари уместо да листате кроз бесконачне текстове или табеле. БИ алати су направљени имајући на уму овај аспект људског мозга. Главни циљ БИ алата је да учине податке лаким за разумевање како би корисник могао да створи вредне увиде из њих.

Визуелизација података путем графикона, графикона, топлотних мапа, слика, видео записа и инфографика уграђених у визуелизацију помаже вам да боље разумете податке.

Како функционише БИ алат?

БИ алати раде у следећим корацима:

 • Приступ и преглед података
 • У интеракцији са њима
 • Анализирање и откривање значајних информација корисних за ваше пословање
 • Делите те информације са својим тимом за даљу имплементацију
 • Промовисање и управљање проницљивим подацима за доношење бољих пословних одлука, заједно са будућим планирањем.

Предности БИ алата

 • Обједињује све релевантне податке са више крајњих тачака као што су портали, ЦРМ-ови, ЕРП-ови, базе података, равни фајлови, АПИ-ји итд.
 • Помозите предузећима да креирају самоуслужну аналитику без икакве ИТ подршке. То је зато што ови алати чине све јасним и концизним да корисници могу лако да разумеју. Затим, они могу без напора да генеришу извештаје који имају смисла и да обављају упите.
 • Предиктивна анализа се може постићи помоћу ових алата за обликовање будућих одлука на основу трендова. Ако се услови промене у каснијој фази или дође до аномалије, можете примати интелигентна упозорења која вам помажу да реагујете тренутно.
 • Због аутоматизације са БИ алатима, можете уштедети време коришћењем уређивача превуци и испусти са њихове интерактивне контролне табле.
 • Заједно са временом, штеди ваше пословне трошкове који се иначе троше на нетачно планирање.

Сада када знате шта ради, хајде да истражимо неке од најбољих алата пословне интелигенције доступних на тржишту.

Сисенсе

Добијте брзе и корисне увиде од СисенсеРобусни софтвер за аналитику. Ово је платформа заснована на АПИ-ју, заснована на СааС-у, направљена да вам олакша прикупљање података, креирање прелепих визуелизација и прављење аналитичких апликација које можете да уградите било где.

Подстакните иновације и водите посао 21. века користећи самоуслужну аналитику која користи ваше податке без обзира на њихову локацију. Сисенсе нуди најсавременију платформу за податке и аналитику која је изворна у облаку, обогаћену вештачком интелигенцијом и машинским учењем за прављење апликација за предузећа са нижим ТЦО.

Неке од карактеристика Сисенсе-а су:

 • Аналитика која се може уградити са белим етикетама и прилагођавањем за скалабилне и безбедне БИ интеграције у било који пројекат развоја производа
 • Моћне АИ и МЛ могућности за аутономно мапирање веза између скупова података, откривање аномалија за активирани одговор и интерфејсе упита на природном језику путем ћаскања и гласа
 • Анализирајте податке из читавог окружења података да бисте их претворили у компоненте апликације и моћне контролне табле са интерактивним визуелизацијама
 • Комбинујте моделе података уживо и кеширане за оптимизацију перформанси и управљање ресурсима
 • Користите прикупљене увиде за доношење бољих пословних одлука и решавање сложених сценарија
 • Контролишите приступ системима, подацима, објектима, нивоима процеса као што су трагови ревизије и опоравак

Сисенсе је решење спремно за предузећа и нуди софтвер за примену на локалном нивоу, или можете користити хибридни модел.

Повер БИ

Испоручите увид користећи Повер БИ заједно са новим могућностима Азуре Пурвиев и Азуре Синапсе Аналитицс. Омогућите људима различитих нивоа у вашој организацији да доносе поуздане пословне одлуке помоћу ажуриране аналитике.

Искористите самоуслужну аналитику на нивоу предузећа да бисте смањили додатне трошкове, безбедносне ризике и сложености повезане са више решења. Аналитичка платформа Повер БИ се прилагођава од сваког појединца до целе организације.

Пронађите смислене увиде и поделите их са стотинама уграђених могућности вештачке интелигенције, визуелизације података, Екцел интеграција, прилагођених и унапред изграђених конектора података. Добијте значајну класификацију осетљивости и могућност превенције губитка података да бисте заштитили своје податке и одржали усклађеност чак и ако их извезете.

Повер БИ се интегрише са Адобе Аналитицс Цлоуд-ом како би пружио опсежне могућности података помажући вам да разумете како се ваша публика ангажује са вашим садржајем. Пружа поглед публике од 360 степени са алатима за изградњу, управљање и испоруку дигиталног искуства.

Креирајте свеобухватна и моћна пословна решења повезивањем овог БИ решења преко Мицрософт платформи, укључујући Оффице 365, Азуре, Динамицс 365 и друге апликације да бисте убрзали иновације. Помаже вам да направите апликације за неколико сати које се могу лако повезати са подацима, покренути иОС, Андроид и веб уређаје и користити изразе сличне Екцел-у.

Обједините податке из више извора да бисте направили импресивне и интерактивне контролне табле и извештаје који пружају увид и подстичу резултате. Укључите робусну аутоматизацију тока посла директно у своје апликације без писања једне линије кода за повезивање са популарним услугама и апликацијама.

Такође можете да креирате цхат ботове без напора да бисте се укључили са својом публиком.

Зохо Аналитицс

Анализирајте податке, креирајте импресивне визуелизације и откријте скривене увиде за неколико минута користећи Зохо Аналитицс. Без обзира на то где се ваши подаци налазе у веб датотекама, равним датотекама, базама података, офлајн/онлајн апликацијама, услугама у облаку, итд., можете вршити дубоку аналитику и извештавање.

Осим тога, можете планирати податке и синхронизовати их периодично или аутоматски, шта год желите. Отпремите податке из МС Екцел-а, ХТМЛ, ЦСВ, КСМЛ, ЈСОН, текстуалних датотека итд. Поред решења за складиштење на мрежи као што су Зохо Доцс, Дропбок, Гоогле Дриве, Мицрософт ОнеДриве, Бок и веб УРЛ-ови. Повежите се са релационим базама података хостованим у облаку или интерном за аналитику осим познатих НоСКЛ база података.

Такође можете да се повежете са пословним апликацијама у маркетингу, продаји, служби за помоћ, финансијама, ИТ, ХР итд., преко готових конектора. У случају да се ваши подаци чувају у апликацији, можете искористити њихове АПИ-је за увоз и интеграцију података. Зохо Аналитицс вам омогућава да комбинујете податке из више извора и да их обједините да бисте креирали свеобухватне пословне извештаје који имају смисла.

Такође може аутоматски мешати податке из популарних пословних апликација. Добијате интуитиван интерфејс за повлачење и испуштање који олакшава процес и опције визуелизације са графиконима, заокретним табелама, табеларним компонентама и виџетима, осим слика и форматираних текстова за креирање контролних табли и извештаја и праћење КПИ-ја.

Користите различите опције интеракције као што су преглед основних података, контекстуални филтери, дрилл-довнс и још много тога да извршите ад-хоц анализу. Анализирајте географске податке користећи мапе да бисте измерили и упоредили кључне метрике по земљама, државама, регионима, окрузима, географским дужинама, ширинама, па чак и поштанским бројевима.

Зохо Аналитицс има интерфејс сличан табелама са којим је лако радити и има широку библиотеку статистичких и математичких функција за издвајање пословних метрика. Они вас упознају са Зиом – њиховим интелигентним аналитичким асистентом који вам говори одговарајуће одговоре на ваша откуцана питања да бисте их представили у облику КПИ виџета и извештаја.

Зиа користи машинско учење и обраду природног језика (НЛП) да вам помогне са увидима. Припремите се за будуће догађаје уз паметно и тачно предвиђање трендова на основу претходних података. Будите у току са упозорењима у случају било какве аномалије, промена или пораста података.

Зохо Аналитицс вам омогућава да сарађујете са својим тимом дељењем извештаја. Контролишите приступ извештајима кроз опције које укључују само читање, израду извештаја, читање-уписивање, извоз, детаљну анализу и још много тога. Можете додати контекстуалне коментаре, коментарисати слике и видети историју коментара у било ком тренутку.

Можете да објављујете извештаје, уграђујете их у блогове, веб локације и апликације за широку употребу. Укључите беле ознаке и направите веб локацију или портал за извештавање под вашим брендом. Добијате моћне АПИ-је засноване на ХТТП-у за интеграцију података и контролу метаподатака. Не брините о безбедности јер су вам они покрили редундантност, поверљивост, резервне копије и приватност да бисте заштитили своје податке.

Клик

Клик је замишљено да учини свет местом за описмењавање података где људи могу да искористе информације и придружену аналитику како би решили своје изазовне проблеме уз истовремено побољшање доношења одлука. Нуди интеграцију података од краја до краја у реалном времену како би се затвориле веће празнине између увида, података и акције.

Клик је већ опслуживао преко 50.000 клијената који живе у више од 100 земаља и користи ДатаОпс да унапреди ваше пословање поузданом анализом сарадње. Он производи тачне увиде којима је лако приступити преко њиховог облака или било ког другог облака који желите.

Преместите податке тренутно у великом обиму без извора задатка да бисте ефикасно испоручили податке у облак. Можете аутоматизовати целокупни процес од тренутка када су ваши подаци необрађени до када су спремни за аналитику. Добијте скалабилност и агилност аутоматизацијом која елиминише грешке и сложене скрипте за изградњу поверења.

Клик Сенсе је технологија која мери аналитику података нове генерације и омогућава корисницима без обзира на њихове вештине кроз јединствени асоцијативни механизам који садржи моћну вештачку интелигенцију. Овај механизам индексира односе података док вештачка интелигенција повећава писменост података и убрзава иновације док се појављује увид у контекст.

Дундас БИ

Стицање увида заснованих на подацима у реалном времену је поједностављено Дундас БИ због своје изузетне пословне интелигенције од краја до краја за анализу и визуелизацију података.

Помаже произвођачима софтвера и предузећима тако што претвара необрађене податке у интелигентне, корисне увиде кроз извештаје, контролне табле, визуелну аналитику, итд. За разлику од других БИ платформи које су једнодимензионалне и рестриктивне, Дундас БИ је свеобухватан и нуди преко потребну флексибилност и брзину док уклањање барикада на путевима.

Није вам потребно више алата за цео процес; за разлику од других, само један производ може бити довољан за припрему, анализу и визуелизацију. Пошто је све под једном платформом, то резултира побољшаном ефективношћу и већом ефикасношћу.

Дундас БИ се може прилагодити било ком типу корисника који вам омогућава да га персонализујете у великој мери. Са овим приступом самоуслужне аналитике, програмери и аналитичари добијају овлашћење да брзо анализирају податке са смислом.

Покретање ад-хоц упита, обављање визуелне анализе и креирање релевантног садржаја је лако и брзо уз минималну ИТ помоћ. Дундас БИ је направљен са отвореним АПИ-јима и ХТМЛ5 како би омогућио боље прилагођавање и побољшао контролне табле, интеракције, ознаке, картице итд., који могу да задовоље јединствене потребе дизајна.

Остварите пословну вредност својих података уз напредно предвиђање и анализу података у покрету представљену у персонализованом формату. Управљајте и примените решења за аналитику безбедно на основу ваших ИТ стандарда. Можете га повезати са релационим базама података, подацима заснованим на датотекама, подацима заснованим на вебу, ОЛАП-ом итд. Искористите више типова складиштења у слоју коцке података Дундас БИ, као што су складиште и меморија.

ГоодДата

Већ смо оснажили 100 клијената, партнера и тимова са економичном, лако контролном и потпуно прилагодљивом БИ платформом, ГоодДата је одлична опција за вас. Уградите аналитику директно у свој производ/услугу, што вам помаже да доносите одлуке без помоћи стручњака за ИТ или аналитику.

Можете помоћи својим партнерима за е-трговину да ефикасно искористе вашу платформу како би тренутно прикупили битне увиде. Уз ГоодДата уз себе, можете трансформисати вештине својих запослених и учинити их стручњацима који могу да доносе боље и поуздане одлуке, чак и у критичним пословним тренуцима.

Ова БИ аналитика је у облаку, што смањује ваше ИТ главобоље повезане са инсталацијом, управљањем итд. Добијате брзе и флексибилне услуге од ГоодДата-а, без обзира да ли га сами правите или тражите пакет услуга.

Лоокер

Откријте праву моћ својих података уз помоћ Лоокер да доведе до разумних резултата кроз интелигентна искуства заснована на подацима. Комбинује се са анализом података Гоогле Цлоуд-а да би понудио више опција и повећао вашу испоручивост кроз свеже и снажне увиде.

Лоокер нуди контролну таблу у реалном времену за конзистентну анализу и лак приступ правим подацима који омогућавају вашим тимовима да прикупе тачне резултате и извештавање. Интегришите алатке које волите да повећате продуктивност и доносите одлуке засноване на подацима.

Убрзајте своје радне токове користећи обједињене одговоре и креирајте прилагођене апликације за пружање јединственог искуства података. Лоокер је уградио аналитичке услуге од здравствене заштите до малопродаје и још много тога за опслуживање ширег спектра купаца.

Подржава различите изворе података и методе примене како би обезбедио већу флексибилност, без компромиса по питању безбедности, приватности и транспарентности. Лоокер се може неприметно повезати са Сновфлаке, Редсхифт, БигКуери, итд., осим са више од 50 СКЛ дијалеката.

Као резултат тога, можете се повезати са различитим базама података, одржавати окружења са више облака и спречити закључавање базе података. Пошто Лоокер разуме да очекујете слободу технолошког стека, он подржава услуге јавног хостовања у облаку као што су ГЦП и АВС у мулти-цлоуд и хибридним окружењима.

ИБМ-ова Цогнос Аналитицс

Дозволити Цогнос Аналитицс помаже у доношењу сигурних одлука путем аутоматског откривања, припреме и визуелизације података. Можете да увезете податке из табела и ЦСВ датотека, да се повежете са локалним изворима или изворима у облаку као што су Гоогле БигКуери, СКЛ база података, Редсхифт, Амазон и још много тога.

Штеди ваше време потрошено на чишћење података тако што укључује припрему уз помоћ вештачке интелигенције. Осим тога, можете да придружујете податке, укључујете израчуната поља, креирате табеле, итд. Брзо креирајте привлачне и интерактивне контролне табле, превуците и отпустите податке да бисте направили аутоматски генерисане визуелизације, носите детаљне детаље и делите их преко Слацк-а или е-поште.

Њиховом помоћнику АИ можете поставити одређена питања на једноставном језику да бисте пронашли одговоре и предвидели трендове помоћу моделирања временских серија. Аутоматски ажурирајте своје заинтересоване стране, креирајте и делите персонализоване, динамичне извештаје на више страница представљене у жељеном формату заинтересованих страна.

Стекните дубоке увиде чак и без претходног искуства у науци о подацима. Такође можете потврдити информације и идентификовати ствари које су вам нове помоћу прецизних образаца и тачног предвиђања. Будите у току са њиховом мобилном апликацијом да бисте приступили подацима док стално добијате обавештења у реалном времену директно на свом телефону.

Закључак

Подаци имају огромну улогу у обликовању данашњег пословања. Дакле, од вас зависи како ћете користити доступне податке око себе да донесете боље одлуке. Због тога вам коришћење алата за пословну интелигенцију може значајно помоћи у вођењу вашег пословања уз боље планирање и извршење користећи проницљиве податке.

Ако вам је потребно нешто лагано, онда можете користити полугу Гоогле Дата Студио са овим моћним конекторима података за визуелизацију ваших података.