8 најбољих платформи за аудио превод у 2023

Са пословањем широм света, појавила се потреба за аудио преводом. Погледајте ове најбоље аудио преводилачке платформе.

Технологија је побољшала наше животе у сваком аспекту, а посебно у пословању. Једна од најкориснијих и најцењенијих креација развијених технологија су алати за аудио превод.

Како се дигитални маркетинг одлично окреће, чак и предузећа покушавају да ускладе кораке и да се крећу истовремено. Али једна од највећих препрека са којима се предузећа суочавају је прилагођавање језицима купаца.

Постоји више од 7000 језика широм света. Немогуће је допрети до широког спектра публике зависно од једног језика. Слично томе, немогуће је научити све језике. Ту у помоћ долази интернет.

Око 62% светске популације данас користи интернет, а овај број је довољно велик да предузећима пружи велику платформу за излагање својих производа и услуга.

Ова иста платформа је дала различите алате за превођење звука како бисте дошли до циљане публике на различитим језицима. На овом блогу ћемо разговарати о неким од најбољих алата за превођење звука на које се можете ослонити да бисте убрзали своје пословање.

Шта су алати за аудио превод?

Као што име сугерише, алати за превођење звука су АИ алати који омогућавају корисницима да преведу аудио снимке у текст. Можете користити ове алате за превођење звука на исти језик или чак било који други језик.

Без обзира да ли желите да преведете своју услугу свом клијенту или желите да се ваш производ прошири широм света, можете да користите алатке за аудио превод да бисте додали титлове или да бисте свој глас пренели у речи. Осим тога, најбољи део ових алата је то што су много исплативији и одузимају мање времена од ангажовања тумача или преводиоца.

Ове технологије користе алгоритме машинског учења и технике обраде природног језика за транскрибовање и превођење аудио садржаја у реалном времену или са минималним кашњењем. То их чини кључним ресурсом за појединце и организације које желе да комуницирају преко језичких граница.

Које су различите употребе алата за превођење звука?

Једна од најчешћих примена алата за аудио превод може се наћи у пословном сектору, где они помажу организацијама у ефикасној комуникацији са клијентима, купцима и пословним партнерима који говоре различите језике.

На пример, током видео конференција или телефонских позива, алати за аудио превод могу да обезбеде превод говора у реалном времену. Омогућава продуктивну и ефикасну комуникацију између појединаца који не деле заједнички језик без потребе за људским преводиоцем.

За путнике и туристе, алати за аудио превод такође играју кључну улогу у рушењу језичких баријера током навигације у страним земљама. На пример, могу се користити за превођење знакова, менија и локалног разговора, смањујући стрес и повећавајући опште уживање у путовању у страну земљу.

  Како отворити АИ датотеке без Иллустратор-а

Још један домен у којем су алати за превођење звука нашли широку употребу је у сектору образовања. Они пружају језичку подршку ученицима који уче нови језик. Ученици могу да транскрибују и преводе аудио садржаје као што су предавања, што олакшава студентима да схвате и задрже информације.

Они такође могу да обезбеде превод у реалном времену током дискусија на часу, омогућавајући ученицима да учествују у разговорима и комуницирају са својим вршњацима без језичких баријера.

Коначно, технологија аудио превода се такође користи у индустрији забаве за обезбеђивање титлова за аудио и видео садржај. Као илустрација, може се користити за генерисање титлова у реалном времену за догађаје уживо као што су концерти или спортске игре, чинећи их доступним широј публици.

Поред тога, могу се користити да понуде преведене титлове за телевизијске програме и филмове, омогућавајући тако појединцима који говоре различите језике да схвате садржај и уживају у њему.

У закључку, алати за аудио превод поседују обиље апликација и показују се као драгоцена предност за појединце и организације којима је потребно премошћивање језичких баријера у комуникацији.

Без обзира на окружење, било да се ради о послу, образовању, путовању или забави, ови алати омогућавају појединцима да комуницирају и разумеју једни друге без лингвистичких препрека.

Сада, пређимо на листу неких од најбољих алата за аудио превод.

ГоТрансцрипт

Кад год говоримо о транскрипцији или преводу, прва сумња коју имамо је шта ако АИ то погрешно транскриптује. Али ГоТрансцрипт разбија све ове баријере пружајући вам најбољи превод и транскрипцију од људи.

ГоТрансцрипт има бројне искусне преписиваче широм света који обезбеђују тачну и задовољавајућу услугу по приступачној цени.

ГоТрансцрипт пружа најбољу услугу предузећима и предузећима од 2005. Можете добити аудио транскрипцију или превод на до 60 језика. Цене су у потпуности засноване на сатима и различитим категоријама.

Хапписцрибе

Хапписцрибе је на нашој листи због своје свестраности и нема ограничења за отпремање. У поређењу са ГоТрансцриптом, ХаппиСцрибе је прилично мање прецизан јер користи и људе и АИ за превођење и транскриптовање. Међутим, као што сваки новчић има две стране, чак и Хапписцрибе има своје предности.

Ако тражите више језичких опција, онда се можете ослонити на Хапписцрибе и обавити свој посао срећно.

Хапписцрибе нуди 120+ језика у више од 45 формата. Без обзира да ли желите да ваш аудио или видео преведен или транскриптован, Хапписцрибе вам може помоћи у оба.

Штавише, ова платформа такође нуди интерактивни уређивач који вам може помоћи да са лакоћом транскриптујете свој снимак.

Што се тиче цене, зависи од опције коју одаберете. АИ транскрипција је много јефтинија и бржа у поређењу са транскрипцијом код људи. Међутим, у овом случају ћете можда морати да направите компромис са тачношћу.

  Прилагођене иконе апликација успорите свој иПхоне

Степес

Компанија Степес са седиштем у Калифорнији је онлајн платформа која пружа професионалне услуге превођења и локализације предузећима и предузећима. Степес има најбољи тим преводилаца који могу да преведу ваш садржај на више од 100 језика.

Степес је најбоља комбинација вештачке интелигенције и људских преводилаца. Омогућава вам да преводите различите формате текстова као што су документи, поруке и велики пројекти са добрим опсегом тачности. Поред тога, Степес нуди подршку 24 сата дневно преко своје мобилне апликације.

Када кажемо да има људски тим преводилаца, вероватно претпостављамо да би то одузело много времена, али стварност је сасвим другачија у случају Степеса. Ова онлајн платформа вам даје потребне резултате за неколико минута или сати након уметања потребних докумената.

Подцастле

Када је реч о транскрипцији и превођењу, можете пронаћи бројне платформе на мрежи, као што је Подцастле. Али шта га чини другачијим од других?

Одговор су његове додатне карактеристике. Као што име говори, Подцастле је невероватна платформа за људе који снимају подцасте или интервјуе и касније желе да их претворе у текстове.

Али Подцастле није ограничен само на подцасте. Ову апликацију можете користити за прављење и уређивање аудио снимака. Платформа вам нуди функције које покреће вештачка интелигенција као што су поништавање буке, ревоице, аутоматско нивелисање и још много тога.

Све у свему, Подцастле је одлична локација за креирање подцаста или интервјуа са до 10 учесника и претварање текста у говор или обрнуто. Штавише, Подцастле такође нуди бесплатну верзију са ограниченим функцијама за кориснике.

Аурис

Међу толико скупих и врхунских платформи, Аурис је бесплатан алат за транскрипцију који покреће вештачка интелигенција. Ову алатку можете користити у првим данима пословања. Најбољи начин да допрете до шире публике је да персонализујете свој садржај на матерњем језику ваше публике. Аурис алат може да вам олакша рад овде.

Аурис је онлајн платформа која вам омогућава да транскрибујете свој звук у текст, додате титлове својим видео записима и још много тога. Платформа нуди различите азијске језике за транскрипцију. Пошто је овај сајт у потпуности заснован на вештачкој интелигенцији, лако можете погодити његову брзину.

Најбољи део Аурис алата је то што вам омогућава да бесплатно користите све његове функције. Међутим, бесплатну верзију можете користити само у ограниченом периоду.

Фликиер

Пребацивање са апликације на апликацију за уређивање једног видеа може бити напорно и одузимати простор. Али Фликиер је платформа све у једном која вам може помоћи да уредите цео видео или аудио снимак на једном месту.

Фликиер је онлајн платформа која вам омогућава да исечете, исечете, додате текст видео записима, сликама и звуковима, транскрибујете и урадите много више.

  8 мање познатих, али УБИЈАНИХ карактеристика Цхроме ДевТоолс-а

Фликиер је био једна од најпогоднијих платформи за обављање заједничких задатака и уређивање. Омогућава својим корисницима да остваре сарадњу у реалном времену за пројекте и нуди више од 50 прелаза за најбоље уређивање.

Од видео ефеката до зеленог екрана за снимање ваших видео записа, Фликиер има много тога да вам понуди. Али пре него што уђете у Фликиер, подсетимо вас да ова платформа нуди само 30 језика за транскрипцију, укључујући енглески, хинди, урду, индонежански и још много тога.

Иако Фликиер има ограничене језике, већина креатора садржаја га и даље воли због његовог интерфејса прилагођеног почетницима и функције превлачења и испуштања.

Еспрессо Транслатионс

Када је реч о преводу, Еспрессо Транслатионс је једно од најпознатијих имена. Једини начин да ступите у контакт са људима је комуникација, а језици су најчешћи медиј комуникације. Еспресо преводи могу вам помоћи да са лакоћом комуницирате са циљаном публиком.

Еспрессо Транслатионс је приступачна услуга превођења на мрежи која вам омогућава да преведете свој садржај на више од 150 језика за мање времена без угрожавања квалитета. Сајт има интерфејс прилагођен кориснику и можете добити процењену цену свог рада у само неколико кликова кроз њихове формуларе за понуде.

Када је у питању тачност, сајт вам даје последњи резултат након коректуре, и то у року од 24 сата. Еспрессо Транслатионс има тим најискуснијих преводилаца широм света.

Маестра Суите

Као и сваки други сајт за превођење и транскрипцију, Маестра Суите такође нуди превод и транскрипцију ваших аудио или видео датотека за мање времена. Маестро Суите користи софтвер за препознавање говора како би снимио најбољи тачан садржај за вас.

Без обзира да ли желите да преведете своју аудио датотеку или желите да додате титлове својим видео записима, Маестра Суите може учинити обоје за вас. Маестра Суите нуди више од 80 језика за превођење и транскрипцију. Поред овога, платформа такође има функције за претварање текста у говор.

На тај начин можете претворити свој текст у аудио без коришћења традиционалног система преснимавања. Сајт користи гласовне снимке генерисане вештачком интелигенцијом за најбоље резултате. Сајт вам такође омогућава да направите демо за боље разумевање.

Завршне речи

Са интернетом који се стално развија, много тога можете учинити са лакоћом. Иста је прича и у случају платформи за превођење. Поред горе наведених платформи, на мрежи можете пронаћи много више опција. Осмислили смо најприступачније и најпоузданије платформе за ваше потребе уређивања и помоћи да ваш производ или услуга допре до шире публике.

Међутим, ако желите најбоље и најпрецизније платформе за превођење, можете отићи на ХаппиСцрибе или Еспрессо Транслатионс. За приступачну, увек се можете ослонити на Аурис.

Такође можете истражити неке најбоље алате за генерисање титлова за аудио и видео.