8 најбољих платформи за аутоматизацију текста/СМС-а за пословну употребу [2023]

Текстуални/СМС маркетинг служи као један од најпогоднијих и најпаметнијих начина да останете у контакту са својим цењеним клијентима и да их држите у току о вашим понудама.

Због тога се аутоматизација текста појавила као један од најбољих маркетиншких алата за многа предузећа.

Без обзира да ли водите мало или велико предузеће, аутоматизација текста је постала прави избор јер вам омогућава да шаљете праве поруке купцима без додатног рада.

За ово постоје платформе за аутоматизацију текста или СМС-а које вам омогућавају да аутоматизујете цео процес и пошаљете унапред дефинисане СМС поруке према маркетиншкој стратегији, задатку календара резервација или интегрисаној маркетиншкој апликацији.

Међутим, на тржишту постоји много платформи за аутоматизацију СМС-а, што може бити збуњујуће да одаберете једну међу њима.

У овом чланку покушаћу да га поједноставим тако што ћу разговарати о томе како платформе за аутоматизацију могу помоћи вашем пословању и помоћи вам да одаберете најбољу платформу за текст/аутоматизацију.

Главне карактеристике платформеОмнисендИнтеграција СМС/е-поште, глобални домет, унапред изграђени токови посла, ангажовање клијената.ТектМагицАутоматски одговори изазвани кључним речима, глобална подршка, прецизна листа клијената.СлицкТектАутоматски токови посла, заказане поруке, аутоматски одговор, приступачне цене.МессагеМедиаПокретачи засновани на правилима, АПИ интеграција, безбедностСамо зовиИнтеграција ЦРМ-а, аутоматски одговори, капалне кампање, СМС аналитика, глобални бројеви.СендерПрилагођени кориснику, персонализовани аутоматизовани одговори, искачући прозори/обрасци, приступачне цене.ДиалМиЦаллсПланиране/понављајуће поруке, аутоматизовани покретачи, двосмерни СМС, масовне поруке.ТектлинеПрилагодљива аутоматизација, аутоматски одговор, заказивање СМС-а, приступачни планови.

Шта је платформа за аутоматизацију текста?

Платформа за аутоматизацију текста је једноставно софтвер или веб апликација за аутоматско слање унапред дефинисаних текстуалних порука појединцима или групама људи. Користи савремену технологију за аутоматско слање СМС-а свим наведеним појединцима када их покрене одређени догађај.

Предузећа могу да користе платформе за аутоматизацију СМС-а за различите задатке као што су подсетници за резервацију, ажурирања, понуде продавница, потврда поруџбине, ажурирања стања, упозорења и многе друге догађаје. Иако се у модерно доба појавило много различитих облика комуникације, СМС и даље служи као бољи избор јер помаже у уштеди времена и ресурса.

Штавише, аутоматизована размена текстуалних порука не само да има већи однос одговора већ и боље отворене стопе, чинећи ефективне изборе.

Само треба да унапред дефинишете поруку и подесите друге поставке, посебно када сте интегрисали поуздану платформу за аутоматизацију СМС-а са својим системом. Платформа ће аутоматски обавити свој посао.

Предности коришћења платформи за аутоматизацију текста

Платформе за аутоматизацију текста нуде много предности предузећима. Неки од њих су:

Једноставан за коришћење

Платформе за аутоматизацију текста чине ваш задатак да поставите аутоматизовану размену текстуалних порука за своје клијенте. Ове платформе долазе са једноставним интерфејсом са добро постављеним функцијама тако да можете да прилагодите своје СМС-ове према вашим захтевима.

Исплативо решење

Платформа за аутоматизацију текста вам омогућава да уштедите много новца јер укључује ограничен број машина и запослених за креирање и слање текстова. Користећи једну платформу, можете да шаљете аутоматизоване текстове сваком клијенту којег желите, и то без бриге о тачном броју.

Доследан повратак

Платформе за аутоматизацију СМС-а вам помажу да остварите доследан повраћај тако што ћете остати у контакту са својим клијентом путем аутоматизованих порука. Омогућава вам да аутоматски шаљете важне и релевантне поруке које повећавају лојалност бренду и добијају бољу стопу конверзије.

Беттер Енгагемент

Ова платформа вам помаже да сегментирате своју публику или клијенте према старости, демографији, полу, избору и другим критеријумима. Када будете у могућности да групишете кориснике, можете послати релевантне поруке свакој групи и повећати укупну ангажованост.

Аутоматско слање текстуалних порука

Значајна предност ових платформи је што се сви процеси обављају аутоматски. Морате само да омогућите одређене функције и да направите нешто прилагођавање. Сада нека платформа обави сав посао. Ово ће вам помоћи да се фокусирате на друге кључне задатке који ће покренути раст.

Користи Цасес оф СМС Аутоматион Платформ

Хајде да погледамо неке популарне случајеве употребе платформи за аутоматизацију СМС-а.

Обавештење о продаји

Коришћење платформе за аутоматизацију текста за слање обавештења о продаји је несумњиво један од уобичајених случајева употребе. Омогућава организацијама да обавесте своје купце о почетку или завршетку продаје на њиховој веб страници или офлајн продавници.

Састанци

Многе организације користе платформе за аутоматизацију СМС порука за слање потврда заказаних термина и порука подсетника корисницима. Ове потврде и подсетници се углавном раде за прегледе код лекара, карте за биоскоп, резервације ресторана, доставу и друге догађаје.

Невслеттер Порука добродошлице

Бренд може корисницима да шаље аутоматизоване персонализоване текстуалне поруке користећи платформу за аутоматизацију СМС-а и подстакне их да се пријаве за његов билтен. Чим се корисник региструје, он покреће платформу да пошаље поруку на телефон корисника, приказујући поруку добродошлице.

Потврда наруџбине

Скоро свака организација повезана са продајом производа или било које врсте услуге користи ову врсту платформе за слање потврда наруџбине. Када обавите куповину, аутоматски ће вам послати потврду поруџбине.

Анкета о текстуалним порукама

Платформе за аутоматизацију текста нашироко користе многа предузећа када желе да спроведу анкету како би стекли неку врсту корисних увида. Они обично шаљу упите или питања својим клијентима путем СМС-а и прикупљају податке као и повратне информације путем својих одговора.

Порука о напуштеној колици

Продавнице е-трговине шаљу подсетнике купцима када додају било који производ у своју корпу, али оду без куповине. Аутоматизовани текстови помажу организацији да убеди купца да заврши куповину.

Сада је време да разговарамо о најбољим платформама за аутоматизацију текста/СМС-а које ће вам помоћи да одаберете одговарајућу за ваше пословање.

Омнисенд

Ако тражите платформу за аутоматизацију текста, Оминсенд је један од најбољих тамо. То је најбоље оцењена платформа за СМС маркетинг која вам омогућава да интегришете СМС са својим имејловима. Његова библиотека за аутоматизацију има много унапред изграђених токова рада тако да можете да шаљете потврде поруџбина, напуштање колица, рођенданске жеље и многе друге ствари.

Омнисенд вам омогућава да лако подесите једноставан аутоматизовани процес размјене порука, а можете га подесити за једнократну употребу или га укључити у своју аутоматизацију. Једна од најбољих ствари ове платформе је то што вам омогућава да се повежете са клијентима широм света јер подржава све кодове земаља.

Када интегришете ову платформу са својим системом, она вам омогућава да прикупљате телефонске бројеве посетилаца користећи било које алатке за прављење СМС листе усаглашених са ТЦПА као што су искачуће прозоре, одредишне странице или тизери. Двосмерна СМС порука кроз Горгиас интеграцију подиже ваш маркетинг на потпуно нови ниво јер можете ефикасно да комуницирате са својим клијентима.

Можете користити све ове услуге преко Стандард и Про планова који коштају 16 УСД месечно и 59 УСД месечно.

ТектМагиц

ТектМагиц је јединствена платформа за аутоматизацију текста која вам омогућава да шаљете аутоматске одговоре на све долазне поруке. Веома је корисно за организације да испоруче тачне одговоре и ажурирају своју листу на основу кључних речи у долазној поруци.

Док су користили ову платформу, многа предузећа су била сведок повећане лојалности бренду. Можете послати циљане одговоре одабиром одговарајућих кључних речи из библиотеке.

Када било који купац пошаље СМС, он се аутоматски додаје на листу, а такође можете да их организујете на листи према кључним речима које шаљу. Ако било који клијент откаже претплату, контакт ће аутоматски бити уклоњен са листе.

ТектМагиц нуди подршку за око 33 земље, омогућавајући вам да шаљете одговоре својим глобалним купцима без додатних трошкова. Ако желите да одговорите корисницима из Сједињених Држава, мораћете да платите цену од 0,049 УСД по СМС-у.

СлицкТект

СлицкТект ставља вашу текстуалну услугу на аутопилот и помаже вам да се фокусирате на друге важне задатке. Аутоматски ток рада СлицкТект-а служи као примарна карактеристика ове платформе која вам омогућава да шаљете аутоматизовани и прилагођени текст на основу понашања корисника.

Ова платформа вам такође омогућава да креирате ланац аутоматског текста путем СМС порука које можете да шаљете купцима у различитим интервалима.

Да би вам помогао да постигнете високу стопу задржавања купаца, СлицкТект вам пружа функцију аутоматског одговора. Ова функција шаље аутоматске одговоре када клијент пошаље поруку јединственој кључној речи или се придружи програму за размену текстуалних порука.

Заказивање текстуалних порука за клијенте је такође олакшано са СлицкТект-ом. Такође можете да користите његову понављајућу текстуалну поруку, где ће платформа аутоматски слати поруке у редовним интервалима.

Још једна сјајна ствар у вези са овом платформом је њена цена, јер основни план почиње од 29 долара месечно за 500 текстова.

Шаљите поруке својим клијентима ефикасно користећи МессагеМедиаплатформа за аутоматизацију текста. Користи покретаче засноване на правилима, који поједностављују ваше ручне задатке и омогућавају вам да шаљете текстове клијентима у зависности од специфичних захтева.

Ова платформа такође аутоматизује одговор на долазни СМС путем система заснованог на правилима. Можете чак и да прилагодите правило како бисте задовољили своје потребе.

Невероватна ствар у вези са МессагеМедиа је то што се без напора интегрише са постојећим системима преко АПИ-ја и аутоматизује СМС, у зависности од вашег пословног модела. Штавише, нећете морати да бринете о компатибилности јер подржава око 85 водећих софтверских система.

Пошто се повезује са вашим системом преко АПИ-ја, он нуди безбедност Тиер 1, обезбеђујући да рањивост не експлоатише ваше уређаје и системе.

МессагеМедиа-ов основни пакет почиње од 49 долара месечно, док ће вас његов Про план коштати 249 долара месечно.

Само зови

Само зови је популарна платформа за аутоматизацију текста која вам може помоћи у слању персонализованих порука или специјалних понуда на аутопилоту. Ова моћна платформа се интегрише са вашим ЦРМ-ом; на тај начин вам помаже да испоручите поруке кад год желите.

Платформа вам омогућава да планирате кампање или вршите праћење путем текста. Такође вам омогућава да понудите најбољу корисничку услугу у својој класи пружајући вам функције за аутоматско одговарање на упите, покретање аутоматизованих СМС-ова према унапред дефинисаним правилима, заказивање масовних СМС-ова и још много тога.

ЈустЦалл вам пружа могућност да покренете капајуће кампање са аутоматским текстовима како бисте убедили купце. Могућност аутоматизованог откривања текста ове платформе је корисна за брзо откривање одговора клијената и аутоматско слање текстуалних одговора.

Штавише, добићете функцију СМС аналитике и стећи много вредних увида. ЈустЦалл ће вам омогућити да пратите све СМС активности, процените РОИ кампања и добијете друге виталне метрике. Такође вам нуди локални број за скоро 70 земаља тако да можете остати у контакту са својим клијентима широм света.

ЈустЦалл-ови планови цена почињу од 19 долара месечно.

Сендер

Повећајте своје пословање коришћењем ефикасне аутоматизоване платформе за слање порука Сендер и задовољите захтеве ваших купаца. Можете комбиновати ову аутоматизовану услугу слања СМС-а са својом маркетиншком стратегијом да бисте сведочили брзом расту пословања.

Платформа је дизајнирана на такав начин да се нећете суочити са било каквим потешкоћама док је укључите или користите. Његов интерфејс прилагођен кориснику има све функције које су присутне у њему и лако је доступан.

СМС ток посла пошиљаоца је за сваку похвалу, омогућава вам да покренете поруке и одговоре у складу са вашим пословним захтевима. Иако шаље аутоматске одговоре на долазне поруке, то ради на персонализован начин, а истовремено има смисла.

Штавише, Сендер служи као све-у-једном решење које долази са искачућим прозорима и формама за привлачење квалитетних потенцијалних клијената. Такође пружа невероватно путовање са аутоматизованом текстуалном комуникацијом, која вам омогућава да пошаљете текст добродошлице, СМС за напуштену колица, рођенданске честитке, накнадне поруке и тако даље.

Одржали су цене прилично приступачним и коштали су 8,33 долара месечно за Стандардни план.

ДиалМиЦаллс

Има поверења у преко 40.000 организација широм света, ДиалМиЦаллс је аутоматски сервис за размену текстуалних порука. Омогућава вам да шаљете аутоматизоване СМС-ове свим својим клијентима користећи добро постављен интерфејс који олакшава цео процес.

ДиалМиЦаллс вам омогућава да закажете своје поруке према тренду и вашим плановима. Поред тога, ова платформа нуди понављајуће текстуалне поруке преко којих можете послати исту поруку више пута.

Платформа нуди аутоматско покретање текстуалних порука, што вам омогућава да пошаљете СМС одговор када корисник пошаље код или се региструје на вашој веб локацији. Такође ће вам омогућити да се препустите занимљивом разговору са својим клијентима користећи двосмерну СМС функцију.

Масовна текстуална порука и функционалност СМС-а са дугим кодом чине ову услугу веома корисном. Слично томе, функција СМС кључних речи олакшава коришћење услуге СМС емитовања и олакшава бољу комуникацију.

У зависности од ваших захтева, стандардни месечни план ће вас коштати 85,49 долара месечно за 500 контаката.

Тектлине

Тектлине је добро позната аутоматизована текстуална услуга која поједностављује ваш ток посла и помаже вам да се укључите у персонализовану корисничку услугу са свим вашим цењеним клијентима. Његова дубока интеграција са вашим системом омогућава вам да аутоматизујете СМС ток посла и обезбедите боље ангажовање клијената.

Најбоља ствар у вези са овом услугом је што можете прилагодити процес аутоматизације текста. Можете брзо да промените правила аутоматизације покретача и креирате прилагодљив ток посла.

Да бисте повећали продуктивност вашег тима, пружа вам шаблон за аутоматизацију у који можете да складиштите свој за поновну употребу. Поруке „аутоматског одговора“ помажу вашем предузећу да брзо одговори вашим клијентима, што је кључни састојак задовољства купаца.

Штавише, добићете све виталне карактеристике заказивања СМС-а, масовног слања текстуалних порука и двосмерног разговора. Његова Смарт СМС функција ће вас дефинитивно импресионирати.

Тектлине је познат по приступачним ценама, где вам наплаћује само 59,97 долара месечно за ограничени план, док ће вас Про план коштати 249,95 долара месечно.

Закључак

Платформа за аутоматизацију текста служи као један од практичних и приступачних начина за аутоматско слање текстуалних порука свим вашим клијентима без потребе за ручном интервенцијом.

Горе поменуте платформе за аутоматизацију текста/СМС-а могу обавити посао за вас без прављења рупе у џепу. Све ове платформе долазе са одличним карактеристикама тако да можете осигурати задовољство купаца и високо задржавање купаца.

Дакле, само напред и изаберите најбоље платформе за аутоматизацију текста/СМС-а на основу ваших потреба и буџета.

Такође можете истражити најбоље СМС маркетиншке платформе за интеракцију са својим корисницима.