8 најбољих софтвера за оптимизацију рута за бржу и ефикаснију испоруку

Данас је тржиште преплављено пословима доставе са све већом конкуренцијом из дана у дан. Ефикасна и благовремена испорука је кључ успеха. Али, нема сваки власник предузећа довољно времена да редовно зове возача да прати производ и руту; овде се користи софтвер за оптимизацију руте.

Овај софтвер који је неопходан за сваки посао испоруке не само да вам помаже да пратите возача, већ вам помаже и да останете испред на тржишту са благовременом испоруком. Међутим, изазов је пронаћи прави софтвер за рутирање за ваше мало предузеће, иако је софтвер за рутирање генерално једноставан за коришћење.

Овај чланак детаљно приказује најбоље апликације за оптимизацију рута за услуге доставе.

Шта је оптимизација руте?

Оптимизација рута повећава продуктивност и смањује трошкове побољшањем ефикасности рута. Оптимизација руте омогућава предузећима да максимизирају приход или да обаве ствари тако што ће одмерити многе факторе, као што су распореди возача, радни сати, број заустављања и процењено време обраде.

Међутим, кључ за успешну испоруку је проналажење не само најкраћег пута већ и најефикаснијег пута. Оптимизација руте се примењује на сваку компанију, било да директно опслужује потрошаче или шаље професионалце у домове и предузећа.

Како оптимизација руте помаже предузећима у смањењу трошкова и бржој испоруци?

Идентификује оптималне руте

Прави софтвер идентификује путеве који најмање одузимају време на основу фактора као што су саобраћајна гужва, изградња пута, доба дана и временски услови. Користи напредне алгоритме за идентификацију оптималне руте за корисника.

Уштеде

Планирање ваше руте помоћу софтвера за планирање руте може значајно смањити ваше време проведено на путу, експоненцијално смањујући трошкове логистике.

Повећава продуктивност

Можете дозволити софтверу да се бави сложеним задацима. Нећете морати да планирате руте, а то ће вам омогућити да ефикасније пружате своје услуге. Даље, оптимизоване руте значе да се више послова обавља брже, што доводи до веће продуктивности. Стога проводе мање времена у вожњи, а више радећи ствари које воле.

Повећава задовољство купаца

Када пружите своје услуге на време, ваши клијенти ће вас ценити. Софтверски алати обезбеђују да прави управљачки програм стигне до правог купца у право време без враћања назад. Задржавање купаца је сигурна ствар када су купци задовољни.

Ефикасно коришћење горива

Возни парк проводи мање времена на путу, па је и потрошња горива мања. Трошкови горива сада чине више од 30% трошкова, тако да ћете платити мање за мању потрошњу.

Штеди време

Могуће је уштедети време и ресурсе оптимизацијом рута. Продуктивност возног парка се повећава са овим системом како се послови завршавају брже и ефикасније. Технологија омогућава испоруку истог дана.

  Како претраживати по корисничком имену на ОкЦупид-у

Како функционише оптимизација руте?

Унос података

Основа оптимизације руте су подаци. Планирање руте почиње познавањем одредишта и временског периода. Капацитет возила осигурава да се њиме може управљати, а временски прозори осигуравају да је свако заустављање на време. Можете ручно да унесете локације или да их увезете из табеле.

Оптимизациони алгоритам

Оптимизациони алгоритам одређује путању на основу улазних података. Генетски алгоритми, симулационо жарење и колоније мрава су три типа.

 • Ови алгоритми генеришу руте на основу циљне функције, као што су укупна удаљеност, време и потрошња горива, бирањем, укрштањем и мутацијом.
 • Симулационо жарење повећава својства загревањем и хлађењем. Бира насумично решење и прилагођава га више пута.
 • Колонија мрава се оптимизује посматрањем како се понаша и колико брзо стиже до свог одредишта. У почетку оставља смрдљиве трагове, које прате други мрави.

Излаз података

Софтвер за оптимизацију руте користи податке о саобраћају и времену у реалном времену за израчунавање ефикасних рута; пређена удаљеност и времена доласка. Такође идентификује кашњења и проблеме тако да се руте могу мењати у реалном времену.

У наставку пронађите врхунски софтвер за оптимизацију руте. Хајде да проверимо шта они нуде!

Роутифиц

‍Роутифиц аутоматизује процес оптимизације руте, чинећи га једноставним и лаким за разумевање. Роутифиц вам пружа алате за праћење ваших испорука и побољшање вашег пословања и учинка.

Роутифиц исцртава најефикасније руте за више возача, поједностављујући ваше пословање. Овај бесплатни софтвер за оптимизацију рута је такође од помоћи у управљању рутама, праћењу поруџбина и побољшању времена испоруке.

Кључне карактеристике:

 • Лако се повезује са апликацијама трећих страна
 • Пружа тачне и прецизне резултате
 • Робустан и интуитиван кориснички интерфејс

Роутифиц нуди бесплатну пробну верзију у трајању од 7 дана. Постоји ГПС праћење, а доказ о услугама испоруке кошта 59 долара по возилу месечно. Можете да шаљете аутоматска обавештења путем е-поште или СМС-а за додатних 19 УСД. Такође је доступан по станици.

Роуте4Ме

Роуте4Ме вам омогућава да планирате своје руте и оптимизујете их помоћу његових додатних функција. Има моћну уграђену навигацију за слање више ствари уз коришћење висококвалитетног софтвера за оптимизацију руте.

Овај софтвер је прилагодљив уз добро развијено тржиште додатака. Ваши тимови на терену могу бити ефикаснији ако имате краће путеве испоруке.

Можете пратити километражу помоћу Роуте4Ме, који вам помаже да документујете своју километражу да бисте упознали клијенте. Такође можете да пратите локације својих возача да бисте били сигурни да вас не преваре. Корисник може прилагодити руту тако да одговара свом дневном, недељном, месечном или сезонском распореду. Постоје повратна путовања, повратна путовања са временским ограничењима и руте које завршавају било где.

Роуте4Ме има „командни центар“, тако да можете видети како сви раде. Можете мењати руте, правити белешке и прерасподелити возила.

Кључне карактеристике:

 • Софтвер Роуте4ме смањује трошкове горива и километражу оптимизовањем рута.
 • Има функцију ГПС праћења која омогућава корисницима да прате испоруке.
 • Роуте4ме помаже корисницима да побољшају логистику испоруке уз свеобухватну аналитику.
  Који старији Самсунг телефони добијају Галаки АИ?

Све у свему, постоје три плана за избор. Постоји почетни план од 199 УСД месечне накнаде за план управљања рутом; план оптимизације руте почиње од 249 УСД месечно, а план оптимизације руте плус почиње од 349 УСД месечно.

Веризон Цоннецт

Алат Веризон Цоннецт је дизајниран да помогне малим предузећима у откривању скривених трошкова и побољшању пословања. Софтвер укључује контролну таблу и алате за извештавање за праћење перформанси возног парка.

Поред тога, овај софтвер помаже компанијама да надгледају неовлашћене процедуре и несигурна понашања 24 сата дневно. Пружа доказ о испоруци, предвиђено време испоруке, усклађеност са ЕЛД-ом, аналитику и подршку путем телефона и ћаскања.

Кључне карактеристике:

 • Веризон Цоннецт прати возила, запослене и имовину у реалном времену.
 • Постоји одличан кориснички интерфејс и моћна аналитика и извештавање.
 • Има напредне функције као што су оптимизација руте, планирање руте и заказивање.

Помоћу овог алата можете избећи саобраћај и пратити, одржавати, инвентарисати и управљати горивом за своја возила. Веризон Цоннецт нуди различите планове на основу величине и потреба компаније. Цена услуге почиње од 25 УСД месечно за два возила и 10 УСД за свако додатно возило.

СмартРоутес

Софтвер за оптимизацију рута СмартРоуте олакшава планирање ефикасних рута за пошиљке и испоруке. Поред тога, омогућава корисницима да креирају и управљају рутама, прате перформансе и анализирају податке брзо и лако.

Користећи софтвер, тимови могу да оптимизују планове рута и доносе боље одлуке како би побољшали ефикасност и смањили трошкове. Такође, СмартРоуте пружа детаљну аналитику и извештавање који омогућавају клијентима да разумеју своје руте и да се у складу с тим прилагоде.

Кључне карактеристике:

 • Уштедите време и гас аутоматским планирањем и оптимизацијом рута.
 • Користи податке о саобраћају у реалном времену за креирање најефикаснијих рута.
 • Детаљни извештаји о потрошњи горива и перформансама возача.

Тренутно компанија нуди четири плана. Основни план почиње од 32 УСД по возилу месечно. Стандардни план почиње од 54 УСД по возилу месечно. Премијум план почиње од 75 долара по возилу месечно. И прво се траже планови предузећа.

ОптимоРоуте

ОптимоРоуте је иновативна алатка за оптимизацију рута и уштеду времена возача. Садржи робустан скуп функција и нуди интуитиван кориснички интерфејс.

ОптимоРоуте такође ради оптимизацију руте, локацију, места за испоруку и још много тога. Његове врхунске карактеристике су корисне у многим индустријама, укључујући храну, е-трговину, продају на терену, ХВАЦ и здравствену заштиту.

Омогућава вам да обавестите своје клијенте када су њихови возачи на путу и ​​могу да их прате уживо. Са приступом АПИ-ју, можете да синхронизујете своје системе или добијате поруџбине из Екцел или ЦСВ датотеке.

Када испланирате руту и ​​отпремите датотеку, добићете листу рута за неколико секунди.

Кључне карактеристике:

 • Оптимизујте своју руту на основу својих параметара.
 • Узмите у обзир паузе за одмор, временске оквире и капацитет возила приликом планирања.
 • ГПС трацкер за праћење руте у реалном времену.
  Како затворити отворене прозоре на иПхоне 11

ОптимоРоуте нуди три различита плана, Лите план почиње од 35,10 УСД, а Про план почиње од 44,10 УСД. Такође можете да се одлучите за прилагођени план који обезбеђује најсавременије рутирање.

Радар

Радар се сматра ефикасним средством за праћење путовања. Апликација помаже корисницима да прате своја путовања и стекну увид у њихове навике путовања. Штавише, омогућава корисницима да виде тачну руту којом су кренули, заустављања која су направили, па чак и време које су провели на свакој дестинацији.

Кључне карактеристике:

 • Радар прати путовања у реалном времену тако да можете све да држите на оку.
 • Има детаљне мапе и визуализације података за анализу путовања и планирање будућих.
 • Добијаћете прилагодљива упозорења када се ваше возило приближи одредишту.

Радар пружа корисницима неколико опција прилагођавања које им омогућавају да прилагоде своје искуство својим специфичним захтевима. Стога, ако сте заинтересовани за план предузећа, затражите понуду. Уз овај план постоји неограничен број праћених корисника, неограничени АПИ позиви и неограничене геоограде.

Струјно коло

Цирцуит олакшава планирање и оптимизацију рута испоруке, штедећи време и новац предузећа. Апликација помаже корисницима да ефикасно и повољно планирају руте, узимајући у обзир услове у саобраћају, ограничења на путу и ​​трошкове горива.

Софтвер оптимизује ваше руте испоруке на основу саобраћајних услова и ажурираних података мапе, тако да штедите време и гас. Такође можете да отпремите и усмерите више возила истовремено са Цирцуит фор Теамс.

Кључне карактеристике:

 • Повећава ефикасност смањењем километраже и оптимизацијом рута.
 • Смањује трошкове горива и емисије тако што оптимизује руте и избегава саобраћајне гужве.
 • Побољшава безбедност возача пружањем ажурирања саобраћаја у реалном времену.

Штавише, пружа интуитивне алате за анализу рута и њихово прилагођавање по потреби. Ако се одлучите за Цирцуит-ов премиум план, морате да плаћате око 20 долара месечно. Број рута које можете оптимизовати је неограничен.

Трацк-ПОД

Трацк-ПОД помаже компанијама да планирају руте испоруке и дистрибуције како би побољшале своју испоруку и дистрибуцију. Почело је као алатка за проверу испоруке, а Трацк-ПОД је развио своју понуду да задовољи потребе клијената и сада нуди апликацију за оптимизацију рута за возаче и менаџере.

Поред тога, омогућава вам да креирате и управљате рутама, додељујете их возачима и пратите њихов напредак у реалном времену.

Кључне карактеристике:

 • Корисници могу да прате возила и возаче у реалном времену и сазнају када их очекују.
 • Учините своју руту са више заустављања исплативом и ефикасном тако што ћете је оптимизовати.
 • Трацк-ПОД помаже компанијама да анализирају пословање и идентификују побољшања.

Софтвер такође нуди оптимизацију руте, праћење возила, саобраћајна упозорења и праћење перформанси возача. Предузећа могу да уштеде време и новац и лако управљају испорукама и операцијама дистрибуције помоћу Трацк-ПОД-а. Тренутно су доступна 4 плана.

Постоји стандардни план који почиње од 29 УСД месечно и 49 УСД месечне накнаде за напредни план. Адванцед Плус план почиње од 69 долара, док Ентерприсе план захтева понуду.

Завршне речи

Више рута за испоруку су саставни део оптимизације више рута. Коришћење ових алата и софтвера може бити од користи ако треба да креирате оптимизоване руте са специфичним ограничењима на основу ваших испорука. Они вам такође могу помоћи да ефикасније испланирате најбољу руту услуге.

Такође можете истражити неке најбоље апликације за праћење километраже.