8 најбољих софтвера за управљање клијентима за интеракцију и аутоматизацију

Одржавање добрих односа са купцима и клијентима је кључно за успех сваког пословања. Већа је вероватноћа да ће клијенти наставити да послују са вама када имате позитиван однос. Може да повећа приход током времена како се клијенти враћају да купе више или поново користе ваше услуге.

Када купци и клијенти осете осећај лојалности вашем бренду, већа је вероватноћа да ће остати ту, чак и ако су друге опције доступне. Може вам помоћи да успоставите конкурентску предност и изградите јаку репутацију бренда.

Штавише, кроз ове односе са клијентима и клијентима, можете брзо прикупити вредне повратне информације и увиде који вам помажу да побољшате опште задовољство купаца и на крају повећате приход.

Ту се појављује софтвер за управљање клијентима, који вам помаже да управљате односима са постојећим клијентима и потенцијалним потенцијалним клијентима. То може помоћи вашем предузећу да поједностави продају и прати интеракције са клијентима како бисте организовали ваше укупне податке када се правилно користе.

Такви алати имају различите функције за ову сврху, а неки чак дозвољавају прилагођавања на основу специфичних захтева вашег пословања.

У овом чланку ћемо дубоко заронити у најбоље софтверске алате за управљање клијентима који вам помажу да аутоматизујете процес управљања односима са клијентима од почетка до краја.

Па шта чекате? Заронимо одмах.

Шта је софтвер за управљање клијентима?

Софтвер за управљање клијентима је алатка која вам помаже да пратите односе са клијентима као предузећа. Ову врсту апликације често користе продајни и маркетиншки тимови да би стекли увид и успоставили плодне, дугорочне односе са купцима како би постали лојални купци.

Такође вам омогућава да аутоматизујете задатке који се понављају, омогућавајући вашем тиму да се фокусира на друге задатке високог приоритета. Повећава продуктивност, ефикасну комуникацију са клијентима и дугорочне пословне односе.

По чему се управљање клијентима разликује од традиционалног ЦРМ-а?

Софтвер за управљање клијентима обично управља интеракцијама и подацима корисника унутар одређеног одељења или функције, као што су продаја или корисничка подршка. Често пружа функције за управљање контактима, праћење историје комуникације и заказивање састанака.

С друге стране, систем управљања односима са клијентима (ЦРМ) је свеобухватан алат који обухвата целокупно путовање корисника, од тражења до задржавања купаца.

Обично нуди напредне функције као што су аутоматизација продаје, аутоматизација маркетинга, аналитика и извештавање за управљање и оптимизацију животног циклуса купаца у више одељења и функција.

Алати за управљање клијентима могу понудити само интеграције до одређеног ограничења и одређене врсте алата, док је бесплатни ЦРМ алат (или чак и онај који се плаћа) креиран за интеграцију са различитим алатима.

ЦРМ-ови често укључују функције аутоматизације продаје, као што су бодовање потенцијалних клијената и предвиђање, што омогућава продајним тимовима да раде ефикасније и ефективније. Системи за управљање клијентима можда не нуде тако напредну функционалност аутоматизације продаје.

Док неки алати за управљање клијентима укључују основне функције маркетинга путем е-поште, ЦРМ обично нуде напредније функције као што су неговање потенцијалних клијената, сегментација и управљање кампањама ради оптимизације маркетиншких напора.

  Како пронаћи конфликтне датотеке на Гоогле диску

Предности коришћења софтвера за управљање клијентима

Постоји неколико предности коришћења софтвера за управљање клијентима. Неки од њих су наведени у наставку:

Боља корисничка услуга

Систем управљања клијентима вам омогућава да додатно побољшате своје функције корисничке службе и однос купац-продавац. Управљајући свим својим контактима на једном месту, можете лако да пратите куповине, идентификујете демографију и анализирате трендове у понашању купаца.

Такође можете дозволити приступ овим информацијама свим релевантним заинтересованим странама.

Повећана продаја

Алат за управљање клијентима помаже вам да успоставите детаљан, постепени процес продаје и изградите јак продајни цевовод. Поред тога, такође вам помаже у аутоматизацији задатака који се понављају док анализирате све податке о продаји на једном месту.

Када су постављени, ваши запослени се могу ослонити на овај аутоматизовани процес продаје како би осигурали већу продуктивност и повећали укупну продају.

Већа продуктивност и ефикасност

Софтвер за управљање клијентима убрзава свакодневне процесе и задатке као што су кампање капања за цео тим користећи технологију аутоматизације маркетинга, омогућавајући запосленима да се фокусирају на друге важне задатке.

Такође осигурава да се ниједан задатак не превиди. Поред тога, софтвер за управљање клијентима вам такође може показати контролну таблу где можете да побољшате токове посла и анализирате своје пословне операције.

Тачно предвиђање продаје

Можете да идентификујете кључне трендове и боље разумете шта можете да очекујете од перформанси вашег будућег продајног циклуса, док модификујете своје циљеве и метрику како би одговарали тим пројекцијама коришћењем аутоматизованих извештаја о продаји у софтверу за управљање клијентима.

Поједностављене интерне комуникације

Осим што олакшава комуникацију између предузећа и купаца, софтвер за управљање клијентима олакшава комуникацију запослених.

Алат за управљање клијентима олакшава увид у то како други запослени разговарају са потенцијалним клијентом, омогућавајући запосленима да задрже јединствен глас бренда.

Омогућава члановима тима да шаљу белешке и упозорења и означавају једни друге у случају да желе да деле ажурирања.

Централизована база података

Још једна велика предност коришћења ових алата је та што вам помажу да креирате консолидовану базу података са свим информацијама о вашим клијентима, чинећи их лако доступним свима у компанији којима би то могло бити потребно.

Претпоставимо да је купац раније комуницирао са вашом компанијом. У том случају, алатка ће приказати записе о интеракцији, што олакшава праћење и коришћење података за будуће маркетиншке и продајне напоре.

Осим што ћете уштедети време ваших запослених, својим клијентима ћете понудити боље и продуктивније искуство.

Функције које треба тражити у софтверу за управљање клијентима

Постоје различите функције у софтверу за управљање клијентима које вам могу помоћи да повећате продају. Неки од њих су наведени у наставку:

Подешавање

Сваки посао је другачији, тако да најбољи софтвер за управљање клијентима треба да задовољи јединствене захтеве вашег пословања. Ваш софтвер за управљање клијентима треба да вам омогући да изаберете функционалност софтвера и прилагодите га у складу са захтевима.

Неколико примера је могућност додавања нових поља за контакт, додавања филтера и одабира података који ће се приказати на контролној табли.

Лакоћа коришћења

Софтверски систем за управљање клијентима мора бити лако доступан свима у вашем тиму. Поред тога, контролна табла података такође треба да буде лако разумљива свим заинтересованим странама.

Воркфлов Аутоматион

Добар софтвер за управљање клијентима омогућава вам да аутоматизујете задатке како бисте уштедели време и труд вашег тима. То, заузврат, доводи до повећања нивоа продуктивности.

Праћење активности и управљање задацима

Добар софтвер за управљање клијентима прати и прати тренутно стање чланова тима и активности клијената. Можете лако доделити задатке и осигурати да се посао обави на време. То вам, заузврат, помаже да спречите или предвидите препреке.

  Како да поправите ВОВ грешку #134 фатално стање

Аналитика и могућности извештавања

Ваш софтвер за управљање клијентима треба да понуди једноставан начин за преглед показатеља који се односе на чланове тима компаније, клијенте и циклус пословне продаје.

Помаже вам да процените да ли су ствари на правом путу. Алат такође треба да има добар алат за извештавање за генерисање прилагођених извештаја на основу специфичних случајева употребе.

Интегратионс

Ваш алат за управљање клијентима би требало да буде у стању да се интегрише са вашим постојећим алатима за управљање продуктивношћу и задацима. Обично добри алати за управљање клијентима нуде беспрекорну интеграцију са апликацијама као што је Гоогле диск итд., па чак и алатке за управљање наплатом и фактурама.

Комуникациони канали

Ваш алат треба да омогући приступачну комуникацију са клијентима и другим члановима тима. Још једна кључна карактеристика је слање директних, персонализованих порука путем различитих канала, као што су друштвени медији.

Случајеви употребе софтвера за управљање клијентима

Постоји неколико случајева употребе софтвера за управљање клијентима. Не само да вам помаже да изградите вишеканално корисничко искуство, већ и помаже запосленима у аутоматизацији задатака који се понављају. Штавише, чак можете да омогућите давање приоритета потенцијалним клијентима, што вам омогућава да остварите продајни досег у великом обиму.

Осим управљања процесом продаје од почетка до краја, продајни тимови могу да користе ове алате за анализу понашања купаца и вршење анализе конкурената како би донели информисану одлуку.

Пошто је стопа одлива велики проблем у продаји и управљању купцима, можете користити и ове алате да бисте пратили исто. Када добијете ове податке, можете активно да предузмете корективне мере како бисте повратили изгубљене купце.

Сада истражујемо неке врхунске софтверске алате за управљање клијентима.

понедељак.цом

Мондаи.цом је популаран софтвер за управљање клијентима идеалан за мала и велика предузећа. Апликација је 100% заснована на облаку и доступна је на свим главним уређајима (иОС, Андроид и Виндовс).

Алат за управљање клијентима вам омогућава да креирате контролну таблу са информацијама о свим вашим клијентима на централизованој локацији. Најбољи део је што је све то у потпуности прилагодљиво.

Можете ажурирати статус пројекта, креирати извештаје и заказати праћење са потенцијалним/новим клијентима.

Неке уобичајене карактеристике укључују Мондаи.цом:

  • Одбор клијената да сарађује на мапи пута пројекта
  • Лако дељење датотека и слање порука
  • Приложите белешке за референцу и преместите клијенте из једног цевовода у други.

Фресхсалес

Фресхсалес софтверски алат за управљање клијентима компаније Фресхворкс је идеалан за мала и средња предузећа и предузећа. Даје вам преглед ваших клијената од 360 степени, омогућавајући приступ њиховим профилима на друштвеним мрежама и другим тачкама контакта као што су веб локације, интеракције и састанци.

Платформа вам омогућава да одредите приоритет вашег процеса праћења и креирате визуелни продајни цевовод користећи важне метрике преко свог алата за прављење цевовода превуци и испусти.

Можете чак да позовете потенцијалне клијенте и генеришете детаљне извештаје о вашем одлазном процесу.

Кееп

Кеап је платформа са процесима као што су управљање клијентима, емаил маркетинг и састанци. Погодан је за све врсте предузећа и омогућава вам да лако генеришете фактуре, понуде и плаћања. Такође можете да аутоматизујете процес праћења уз интеграцију са услугама е-поште као што су Гмаил и Оутлоок.

Штавише, можете да водите дигиталну евиденцију о свим интеракцијама и трансакцијама клијената док креирате одредишне странице за своје пословање.

Као власник предузећа, можете да сачувате информације о потенцијалним клијентима на једном месту, па чак и да креирате кампање за аутоматизацију маркетинга од нуле.

  Започните пројекте креирањем нацрта и организовањем садржаја

Пипедриве

То је популаран алат за управљање клијентима продаје и управљање цевоводом. Пипедриве је најбољи за слободњаке и мала и средња предузећа. Доступан је на иОС и Андроид уређајима. Можете да аутоматизујете процесе који се понављају путем аутоматизације тока посла.

Пипедриве нуди услуге управљања контактима које ће вам помоћи да изградите неограничену базу података контаката и организација и синхронизује ваше контакте и календар са Гоогле-ом и Мицрософт-ом.

Ова платформа вам омогућава да упућујете позиве директно са веба и добијете брже праћење и увиде у вези са вашим напорима у вези са радом.

Салесфорце

Вођа у управљању клијентима и алатима за управљање односима са клијентима, Салесфорце је апликација заснована на облаку за праћење информација о клијентима и персонализацију ваше продајне комуникације. Можете лако да убрзате продуктивност и позовете купце коришћењем вештачке интелигенције, технологије за хватање података и аутоматизације процеса.

Штавише, можете чак и да правите своје апликације користећи могућности овог софтвера без кодирања, уз лаку сарадњу.

Такође можете да генеришете детаљне извештаје који ће вам помоћи да добијете детаљан преглед онога што функционише, а шта не.

Бонсаи

Бонсаи је још један популаран алат за управљање клијентима идеалан за мала предузећа и слободњаке. Са својом апликацијом за више платформи, Бонсаи је идеалан кандидат за управљање клијентима и пројектима.

Софтвер је идеалан за праћење ваших контаката, омогућавајући вам да додате нове потенцијалне клијенте и информације о постојећим клијентима. Корисници могу да сарађују на одређеним пројектима преко централизоване контролне табле и додају распореде, задатке и плаћања.

Такође можете додати белешке и ознаке својим клијентима и контактима да бисте пратили сваку интеракцију са њима.

СервицеДеск Плус МСП

СервицеДеск Плус МСП од МанагеЕнгине је алатка за управљање корисницима која омогућава предузећима да поједноставе своје операције корисничке подршке и побољшају задовољство корисника. Овај алат нуди многе функције које омогућавају предузећима да управљају интеракцијама са клијентима, прате проблеме и анализирају повратне информације клијената.

Једна од кључних карактеристика СервицеДеск Плус МСП-а је његов систем за управљање улазницама, који омогућава предузећима да лако прате проблеме корисника и захтеве за подршку. Овај систем омогућава тимовима за подршку да сарађују и брзо и ефикасно решавају проблеме корисника.

Још једна важна карактеристика СервицеДеск Плус МСП-а су његове аналитичке могућности. Предузећа могу да користе ову алатку за анализу повратних информација купаца и стицање увида у понашање купаца, омогућавајући им да побољшају своје производе и услуге и доносе одлуке засноване на подацима.

СервицеДеск Плус МСП такође укључује свеобухватан систем извештавања који омогућава предузећима да прате кључне метрике као што су задовољство корисника и време одговора. Ови подаци се могу користити за оптимизацију операција корисничке подршке и побољшање корисничког искуства.

Апптиво

Апптиво је софтверски алат за управљање клијентима заснован на облаку за мала и средња предузећа. Нуди низ функција, укључујући управљање контактима, управљање потенцијалним клијентима, управљање могућностима и аутоматизацију маркетинга.

Уз Апптиво, предузећа могу да управљају свим интеракцијама са клијентима на једној централној локацији, омогућавајући им да пруже боље корисничко искуство. Алат такође нуди функције за сарадњу, омогућавајући тимовима да ефикасније раде заједно и побољшавају време одговора купаца.

Још једна кључна карактеристика Апптиво-а су његове могућности извештавања и аналитике, које омогућавају предузећима да прате кључне показатеље као што су аквизиција купаца, стопе конверзије и задовољство корисника. Ови подаци се могу користити за доношење информисаних одлука и оптимизацију интеракција са клијентима.

Закључак

Одабир правог софтвера за управљање клијентима може вам помоћи да ефикасније управљате односима са клијентима. Коришћење алата који поједностављује цео процес продаје чини да је већа вероватноћа да ћете задржати клијенте и дугорочно пословати са њима.

Морате донети одлуку на основу ваших захтева и буџета. Надамо се да вам је овај чланак био од помоћи да направите корак у правом смеру.

Узмите у обзир горња упутства без обзира да ли тражите бесплатни софтвер за управљање клијентима или плаћени, напреднији.

Такође можете истражити нека најбоља ЦРМ решења у облаку за растућа предузећа.