8 најбољих УЕМ софтвера за поједностављење вашег ИТ управљања

Брза експанзија рада на даљину и појава хибридних радних места учинили су управљање ИТ операцијама сложенијим. Али софтвер Унифиед Ендпоинт Манагемент (УЕМ) нуди решење за овај проблем. Углавном пружа централизовану платформу одакле организације могу да управљају свим крајњим тачкама, уређајима и апликацијама.

УЕМ обједињује све у јединствену платформу прилагођену кориснику уместо да користи различите алате за сваки тип уређаја. Стога су животи ИТ особља поједностављени, а истовремено се штеде време и ресурси. Међутим, постоји више функција у УЕМ алатима, као што су мере безбедности, интеграција треће стране, аналитика и тако даље.

У овом чланку ћемо истражити многе предности УЕМ софтвера и истаћи кључне карактеристике које треба да узмете у обзир приликом одабира идеалног решења. Такође ћемо дати преглед неких од најбољих доступних УЕМ софтвера. Као последица тога, можете уштедети време и труд у избору правог алата за вашу организацију.

Пословне предности УЕМ софтвера

Предузећа свих величина и индустрија могу да оптимизују своје ИТ управљање користећи УЕМ софтвер. Дакле, хајде да проверимо пословне предности које организације могу да добију коришћењем УЕМ алата:

Поједностављено управљање уређајима

Предузећа могу да надгледају и одржавају све уређаје са централизоване контролне табле. Када су све крајње тачке повезане са једним УЕМ алатом, управљање уређајем постаје лакше. Као резултат тога, поједностављује ток посла, смањује трошкове и чини рад лакшим за ИТ тимове.

Енханцед Сецурити

Тренутно све више људи ради на даљину и користи личне уређаје у дигиталном радном окружењу. Стога је безбедност постала главна брига за предузећа. УЕМ алати омогућавају организацијама да надгледају и обезбеде све уређаје повезане на њихову мрежу. Он појачава мере безбедности са вишефакторском аутентификацијом, шифровањем и могућностима даљинског брисања.

Инсигхтфул Аналитицс

УЕМ софтвер нуди проницљиву аналитику о перформансама и употреби уређаја. Предузећа могу да прате перформансе уређаја и употребу одређених апликација. На тај начин, они могу побољшати трајност уређаја, уштедети трошкове и донети одлуке о политици коришћења на основу образовања. Штавише, УЕМ алати могу да обезбеде извештаје о усклађености уређаја како би идентификовали безбедносне проблеме и реаговали у складу са тим.

Управљање усклађености

Од предузећа се захтева да се придржавају одређених прописа о усклађености у многим секторима. Дакле, провером да се сви уређаји придржавају регулаторних захтева и стандарда, УЕМ алати могу помоћи у управљању усклађеношћу. Ово покрива законе који регулишу заштиту података, као што су ГДПР и ХИПАА, као и стандарде јединствене за одређене индустрије, као што су ПЦИ-ДСС и СОКС.

Функције које треба тражити у УЕМ софтверу

Приликом одабира УЕМ софтвера за своју организацију, ово су фактори на које треба да обратите пажњу:

Подршка за уређаје: Идеалан УЕМ алат пружа подршку за све различите врсте уређаја, укључујући десктоп рачунаре, паметне телефоне и још много тога. Такође, неће бити ограничен да служи било ком одређеном оперативном систему.

Сачувај управљање уређајем: УЕМ софтвер треба да обезбеди безбедно управљање уређајем и заштити од кршења података. Стога би требало да укључује најсавременије безбедносне функције као што су шифровање података, ВПН и антивирусна заштита.

Лако постављање и скалабилност: Алат треба да буде једноставан за инсталацију, конфигурисање и прилагођавање у складу са променљивим пословним захтевима. ИТ тим би требало да буде у могућности да контролише уређаје са било ког места уз помоћ могућности даљинског управљања уређајима.

Интерфејс прилагођен кориснику: Са интерфејсом прилагођеним кориснику, тим би требало да поједностави дужности управљања уређајем. Штавише, требало би да скрати могућности учења ИТ тима.

  Како добити плаву квачицу на Инстаграму и кренути ка славу друштвених медија

Моћно извештавање и аналитика: Користећи алатку, ИТ особље би требало да буде у могућности да надгледа коришћење уређаја и уочи проблеме са перформансама. Штавише, требало би да прати безбедносне ризике уз помоћ ЕУМ алата, комплетног извештавања и аналитичких функција.

Могућности интеграције: Да би понудила свеобухватне функције управљања уређајем, апликација треба да има несметану интеракцију са другим пословним апликацијама и платформама. На пример, безбедносне информације и управљање догађајима (СИЕМ) и управљање идентитетом и приступом (ИАМ).

Управљање усклађеношћу: Алат треба да садржи функције за коришћење могућности управљања усклађеношћу. Дакле, организације могу да испуне регулаторне обавезе као што су ХИППА, ПЦИ-ДСС и ГДПР.

Након што смо сазнали о суштинској особини идеалног УЕМ алата, хајде да сада продремо у неке од доступних алата са најбољим перформансама.

Ендпоинт Централ

Ендпоинт Централ, раније познат као Десктоп Централ, је моћно УЕМ и безбедносно решење. Развијен је да поједностави управљање безбедношћу сервера и различитих уређаја (стони рачунар, паметни телефони и још много тога).

Овај алат омогућава предузећима да управљају свим својим крајњим тачкама са једног места. На тај начин аутоматизује рутинске задатке управљања са својим вредним карактеристикама.

Кључне карактеристике:

 • Функција управљања закрпама која аутоматизује уобичајене задатке управљања крајњом тачком. На пример, инсталација закрпе, примена софтвера, примена ОС-а и слика.
 • Функција Ассет Манагемент омогућава корисницима да контролишу УСБ уређаје, надгледају коришћење софтвера и управљају софтверским средствима и лиценцама.
 • Управљање удаљеном радном површином омогућава предузећима да контролишу удаљене радне станице.
 • Управљање мобилним уређајима омогућава предузећима да контролишу коришћење мобилних уређаја. Он успоставља профиле и правила и подешава Ви-Фи, ВПН, налоге е-поште и још много тога.
 • Најсавременије могућности управљања безбедношћу као што су управљање БитЛоцкер-ом и превенција губитка података. Штавише, пружа безбедност апликација и уређаја и заштиту од рансомваре-а.
 • Уз управљање оперативним системом, предузећа могу аутоматизовати примену ОС и апликација.
 • Управљање УСБ уређајем олакшава праћење и регулисање коришћења УСБ уређаја.
 • Управљање напајањем омогућава предузећима да контролишу потрошњу енергије и уштеде трошкове енергије.
 • Аутоматизује управљање усклађеношћу и омогућава организацијама да се придржавају индустријских норми и закона.

НињаОне

НињаОне је обједињени систем за управљање крајњим тачкама који помаже корисницима да централно и ефикасно управљају крајњим тачкама. Пружа врхунску видљивост и контролу крајње тачке тако што лако повећава ефикасност техничара. Због тога ћете добити обједињено управљање уређајима, аутоматизовати задатке и ефикасност вожње.

Кључне карактеристике:

 • Нуди праћење у реалном времену и аутоматски упозорава техничаре да реше проблеме и минимизирају утицаје на крајње кориснике.
 • Са безбедним даљинским приступом, корисници могу да преузму контролу над управљаним крајњим тачкама и безбедну практичну подршку.
 • Активности једним кликом, решавање проблема, заустављање задатака и покретање терминалских сесија без ометања крајњих корисника.
 • Аутоматизација задатака крајње тачке која аутоматизује поновљене активности крајње тачке које помажу у стандардизацији резултата.
 • Ауто-ремедијација са применом скрипте на основу услова за заустављене услуге, прескочена поновно покретање и недостајуће апликације.
 • Могућност управљања софтвером једним кликом за инсталирање или деинсталирање апликација.
 • Бесконачна скалабилност са инфраструктуром заснованом на облаку која је брза и безбедна и која управља са 50 до 15000 крајњих тачака.
 • Корисничко сучеље које помаже техничарима у продуктивном раду уз концентрисане активности и минималне кликове.

Цитрик

Цитрик је свеобухватно УЕМ решење за управљање крајњим тачкама, раније познато као КсенМобиле. Омогућава предузећима да контролишу и штите мобилне уређаје, апликације и податке. Овај јединствени софтвер омогућава ИТ менаџерима да обезбеде поуздано и безбедно корисничко искуство на различитим платформама и гаџетима.

Кључне карактеристике:

 • Управљање уређајем преко једне конзоле која омогућава централизовану контролу уређаја. Дакле, администратори могу лако да постављају апликације, конфигуришу правила и подешавања и наметну усаглашеност.
 • Управљање апликацијама омогућава предузећима да контролишу апликације на различитим платформама и уређајима. Дакле, администратори могу да дистрибуирају и управљају апликацијама, гарантују безбедност апликација и омогућавају пријављивање за апликације.
 • Безбедан приступ за мобилне кориснике у пословним ресурсима, укључујући условни приступ и вишефакторску аутентификацију и још много тога.
 • Функција заштите података омогућава администраторима да закључају осетљиве информације компаније на одабраним мобилним уређајима. Администратори могу да наметну шифровање, спречавање губитка података (ДЛП) и удаљене функције.
 • Интуитивно административно управљање које омогућава корисницима да управљају крајњом тачком из једне тачке. Сходно томе, управљање мобилним уређајима, апликацијама и подацима постаје лакше.
  Како лако променити мала слова на тексту у Гоогле документима

Хекноде

Хекноде је један од водећих УЕМ софтвера развијених да поједностави управљање уређајима. Може лако да ради кроз различите платформе и окружења. Користећи овај алат, ИТ тимови могу даљински да надгледају, управљају и обезбеђују различите крајње тачке. Дакле, управљајте паметним телефонима, таблетима, лаптоповима, стоним рачунарима и још много тога из једне тачке користећи Хекноде.

Кључне карактеристике:

 • Пружа читав низ опција за даљинско управљање уређајима ОТА (овер-тхе-аир) за уређаје. Преко једног интерфејса, можете брзо да региструјете уређаје, подесите правила и пазите на перформансе и здравље својих уређаја.
 • Опција Апп Манагемент омогућава корисницима да управљају ажурирањима апликација, прилагођавањима и применама на регистрованим уређајима. Подржава и отворене и затворене продавнице пословних апликација, што олакшава дељење апликација у целој компанији.
 • Високотехнолошке опције управљања безбедношћу укључују даљинско закључавање уређаја, шибање и праћење локације. Такође, долази са сигурном контејнеризацијом за изолацију и заштиту пословних података ради приватности података на уређајима.
 • За управљање садржајем, пружа сигуран приступ администраторима пословним подацима на различитим уређајима. Безбедан ЦМС ове платформе вам омогућава да дистрибуирате датотеке и документе одређеним уређајима или групама корисника.
 • Прилагодљиви режим киоска вам омогућава да ограничите приступ уређајима на одређену апликацију или групу апликација.
 • Детаљна аналитика и увид у различите теме, укључујући коришћење апликација, коришћење уређаја, безбедносне инциденте и још много тога.

42Геарс

Са 42Геарс, ИТ тимови могу да управљају свим типовима крајњих тачака, апликација и садржаја који се користе у пословном екосистему. Следи доследан и холистички приступ рационализацији УЕМ решења из једне тачке.

Штавише, решава међуплатформске зависности и нуди заштиту и контролу за различите крајње тачке. Са изванредним карактеристикама, гарантује да пословни процеси и апликације функционишу уједначено на крајњим тачкама.

Кључне карактеристике:

 • Подржава све типове ОС, укључујући Андроид, иОС, МацОС, Виндовс, Линук и тако даље.
 • Нуди јединствену платформу за праћење и одржавање свих крајњих тачака. Крајње тачке укључују БИО уређаје, ИоТ уређаје, сензоре, бекства, десктопе/лаптопове и још много тога.
 • Помаже предузећима да флексибилно пређу са застарелих платформи као што је Виндовс 7 на бољу верзију компатибилну са ЕММ као што је Виндовс 10.
 • Уклања сложеност крајње тачке, нудећи подршку за архитектуру више уређаја.
 • Повећава продуктивност корисника дозвољавајући им да се концентришу на важне задатке, а не на проблем приступа.
 • Обезбеђује сталну усклађеност безбедности на свим подржаним уређајима и платформама путем стандардног скупа безбедносних протокола.
 • Правила за спречавање губитка података се користе за заштиту осетљивих корисника, апликација уређаја и мрежних података.

Сопхос

Сопхос тврди да је лидер у безбедном управљању уређајима као УЕМ решење. У циљу управљања и заштите и конвенционалних и мобилних крајњих тачака, предузећа могу да користе ово решење. Долази са реномираном сигурносном технологијом крајње тачке која се беспрекорно повезује са Виндовс 10, мацОС, иОС и андроид уређајима.

Кључне карактеристике:

 • БИОД окружења су подржана кроз режиме управљања Андроид Ентерприсе Ворк Профиле и иОС Усер Енроллмент.
 • Раздвајање података према класификацији, као што су пословни подаци и лични подаци.
 • Јаке мере безбедности кроз Кс-ов механизам за дубоко учење штите од идентификованих и неидентификованих претњи.
 • Интегрисан са Сопхос Централ обезбеђује безбедност крајњих тачака, мреже и сервера, као и централизоване контролне уређаје. То је веб-базирани администраторски интерфејс који је једноставан за коришћење.
 • Јединствена контролна табла на којој можете да истражујете и одговарате на многе облике података. Осим тога, можете да откријете уређаје без закрпе и проверите рањивости и нежељене програме.
 • Уз Сопхос КСДР, проширите видљивост своје организације обављањем комплетног откривања претњи и задатака ИТ операција.
  Како уклонити банковни рачун из апликације за готовину

Сцалефусион

Сцалефусион је софтвер за обједињено управљање крајњим тачкама (УЕМ) за савремена радна места. Пружа флексибилност и једноставност за коришћење у управљању вишеструким крајњим тачкама са било које локације и времена. Осим тога, постоји много функција које помажу у управљању, контроли и обезбеђивању мобилних апликација и уређаја за предузећа.

Кључна карактеристика:

 • Потпуна контрола уређаја преко функције управљања мобилним уређајима. Омогућава даљинско шибање уређаја, управљање апликацијама, конфигурацију уређаја и безбедносна правила.
 • Јединствена контролна табла за управљање свим примењеним апликацијама и регистрованим уређајима. Дакле, пружање корисничког приступа апликацијама из Гоогле Плаи продавнице, Аппле Апп Сторе-а и још много тога.
 • На регистрованим уређајима, управљајте свим документима, сликама, видео записима и другим путем управљања садржајем.
 • Режим киоска вам омогућава да ограничите уређаје на једну или групу апликација. Савршен је за употребу у малопродаји, угоститељству или образовном окружењу.
 • Са функцијом Геофенцинг за надгледање уређаја, имовине, безбедности и још много тога.
 • Свеобухватна функција аналитике и извештавања прати коришћење апликација, коришћење уређаја, здравље уређаја и још много тога.
 • Даљинске команде су доступне за даљинско управљање вишеструким активностима на вашим андроид уређајима.

Вмваре

Уз Вмваре искусите погодност јединственог решења заснованог на облаку које обезбеђује УЕМ за све уређаје. Са овим невероватним решењем, можете минимизирати трошкове управљања ИТ-ом и повећати продуктивност.

Воркспаце Оне УЕМ омогућава беспрекорно управљање свим крајњим тачкама, без обзира на њихову платформу или модел власништва. Као резултат, уједињење у управљању крајњим тачкама је очувано на свакој платформи. Подржава већину реномираних платформи, укључујући Андроид, иОС, мацОС, Виндовс и тако даље.

Кључне карактеристике:

 • Обезбедите супериорно корисничко искуство које је константно на свим уређајима. Истражите елементе као што су кварови ОС-а, перформансе апликације, здравље уређаја и још много тога. Идентификујте проблеме рано и пронађите њихове основне узроке.
 • Набавите темељну безбедносну стратегију која узима у обзир корисника, крајњу тачку, апликацију, податке и мрежу.
 • Кроз практичан увид у надоградње ОС-а, увођење закрпа, ажурирања апликација, статус уређаја и још много тога. Дакле, можете оптимизовати своје ИТ операције тако што ћете доносити изборе засноване на подацима.
 • Изградите свеобухватне токове посла за управљање жељеним стањима, применом апликације и укључивањем уређаја. Користите интерфејс за превлачење и испуштање.
 • Архитектура са више закупаца вам омогућава да креирате јединствена правила на сваком нивоу организационе структуре вашег пословања. Укључује могућност наслеђивања или замене подешавања са горњих слојева.
 • Контролишите критичне уређаје на првој линији са једног интерфејса са подршком за робусне уређаје, носиве уређаје и ИоТ крајње тачке.
 • Пре него што дозволите приступ, процените ниво усклађености и било коју неуобичајену активност користећи безбедност Зеро Труст. Приступ се може лако одбити, а опрема се може даљински или аутоматски избрисати.
 • Обезбедите пун животни век апликације за различите врсте апликација. Све апликације, укључујући Оффице 365, имаће приступ једном самоуслужном каталогу апликација преко Интеллигент Хуб-а.
 • Креирајте улоге за одређене кориснике и групе, а затим им доделите одређене нивое приступа платформи.

Завршне речи

Приликом избора УЕМ решења, предузећа би требало да узму у обзир неке од основних кључних карактеристика. Могућности управљања уређајима, интеграција са ИТ инфраструктуром и безбедносне функције су неки од главних критеријума. Прегледали смо и уврстили нека од најбољих УЕМ решења која су доступна након што смо испитали неколико њих.

Међутим, требало би да темељно процените УЕМ захтеве вашег пословања и да упоредите различита решења док бирате најбоље решење за вашу организацију. Тако можете смањити укупне трошкове, повећати сигурност и побољшати ИТ продуктивност са одговарајућим алатом.

Такође можете истражити неки најбољи софтвер за даљинско праћење и управљање за мала и средња предузећа.