8 најбољих виртуелних терминала за безбедна плаћања са било ког уређаја

Виртуелни терминали за плаћање су лаки и погодни за предузећа да без напора примају уплате од купаца.

Раније је готовина била једини извор плаћања за већину предузећа. Али данас већина људи користи кредитне картице, дебитне картице или картице малопродаје за плаћање у већини продавница, било да су мале или велике.

Са напретком технологије, ове картице су такође еволуирале, омогућавајући купцима да их користе без физичког присуства у продавницама.

Да бисте уградили такве услуге плаћања у своје пословање, морате да користите виртуелне терминале, који вам омогућавају да унесете информације о картици клијента за плаћање када клијент није физички доступан.

Дакле, ако планирате да га инсталирате, овај чланак је користан.

Хајде да разговарамо о томе шта су виртуелни терминали и неке од најбољих опција које имате на тржишту.

Шта су виртуелни терминали?

Виртуелни терминали су веб апликације које делују као читачи дигиталних картица и омогућавају предузећима да прихвате плаћање картицама од клијената преко телефона, е-поште, интернета или факса. Служи као згодан и сигуран начин за обраду информација о кредитној или дебитној картици са било ког уређаја, и то без потребе за физичким терминалом.

Не захтева да имате додатну опрему или наменски хардвер на продајним местима и телефонске линије за обраду картица. Потребна вам је само стабилна интернет конекција и веб претраживач да бисте користили виртуелни терминал, а њему се може приступити са било ког уређаја, било да је то лаптоп, таблет или паметни телефон.

Интерфејси виртуелног терминала су брзи и лаки за употребу, што вам омогућава да свакодневно обрађујете много информација. То је боља алтернатива скупим читачима кредитних картица и ПОС системима који се понекад доводе у питање због сигурносних мера.

Преко ових безбедних терминала за плаћање можете ручно да унесете информације о картици или да користите виртуелне читаче картица који аутоматски читају информације о картици за обраду. Данас неки виртуелни терминали долазе чак и са физичким терминалима за бржу обраду плаћања виртуелним терминалима.

Сајтови за е-трговину, веб продавнице или предузећа којима недостају физичке малопродајне продавнице првенствено користе виртуелне терминале јер треба да преузму плаћање преко различитих медија. Иако је накнада за трансакцију нешто већа од нормалних трансакција физичким картицама, висок обим продаје и бројне трансакције на дневној бази то компензују.

Како функционише виртуелни терминал?

Виртуелни терминали раде на једноставан начин где користи ексклузивну апликацију за плаћање за обраду свих плаћања. Не разликује се много од трансакција физичким картицама, али олакшава малим предузећима да се баве великим количинама трансакција по приступачној цени.

Сви виртуелни терминали долазе са моделом претплате који морате да узмете да бисте користили услугу. Да бисте извршили уплату, прво се морате пријавити на налог виртуелног терминала и отићи на страницу за плаћање. Тамо ћете унети податке о картици, а затим предати трансакцију на обраду плаћања.

Обично ћете морати да унесете број картице, важећи до датума, ЦВВ/ЦВВ2 број, име клијента и поштански број. Када унесете све детаље и дате дозволу за наставак, плаћање се обрађује у року од неколико секунди, а мала накнада за трансакцију се аутоматски одбија.

  Како ажурирати Мицрософт Едге

Уплата од клијената се обично приказује на вашем рачуну у року од 24 сата, али то зависи од банке коју користите. Током обраде плаћања, можете да дате напомене и потврду плаћања свом купцу путем е-поште или СМС-а. Рачуни се аутоматски генеришу и шаљу на вашу регистровану е-пошту.

Важност виртуелних терминала

Мала предузећа могу да извуку многе предности уградњом виртуелних терминала у свој екосистем за обраду плаћања.

#1. Обрађује велики обим трансакција

Многа мала предузећа користе виртуелне терминале за тренутну обраду великог броја трансакција клијената. Без обзира да ли користите рачунар, паметни телефон или таблет, он може претворити било који уређај у центар за брзу обраду плаћања.

Можете чак и да обрађујете уплате тако што ћете ручно ставити детаље картице у виртуелни терминал када их добијете од купаца.

#2. Нижа накнада за обраду

Још једна ствар која привлачи компаније ка виртуелним терминалима је ниска накнада за обраду. Већина виртуелних терминала наплаћује мали проценат за обраду уплате, а он се аутоматски издваја пре него што се уплата припише вашем налогу.

Накнада за обраду углавном варира између 1 и 3,5% и варира од терминала до терминала. Неки терминали не наплаћују ништа због опција доплате и готовинског попуста које нуди.

#3. Понављајућа опција плаћања кредитном картицом

Неки виртуелни терминали вам омогућавају да подесите понављајуће опције плаћања кредитном картицом. Само треба да унесете податке о својој кредитној картици заједно са датумом плаћања који се понавља, а терминал ће аутоматски одбити потребан износ. Осигурава поуздан проток новца и помаже вам да понудите најбољу услугу својим клијентима.

#4. Сигурне трансакције и складиштење података

Добро познати виртуелни терминали су високо заштићени јер су заштићени сигурносним енкрипцијама високог нивоа.

Шанса за било какву превару или превару током трансакције је скоро никаква, а вероватноћа неуспеха је мала. Поред тога, такође можете да чувате информације о кредитној картици за будуће трансакције користећи виртуелни терминал, али морате да се придржавате ПЦИ ДСС прописа.

#5. Флексибилност

Са виртуелним терминалима можете да обрађујете плаћања са било ког места у свету. Све што вам је потребно је стабилна интернет веза и ваш налог за обраду уплате.

Поред тога, виртуелним терминалима за плаћање можете приступити 24/7 преко свог паметног телефона или лаптопа. То је корисно за мала предузећа јер примају поруџбине у било које доба дана и захтева приступ њиховим евиденцијама о плаћању као што су извештаји о продаји, нивои залиха итд., како би могли да обављају потребне задатке.

#6. Шаљите фактуре виртуелно

Када се уплата обради, можете аутоматски да пошаљете куповину виртуелно свом купцу путем е-поште или текста. Штавише, виртуелни терминали вам омогућавају да пошаљете детаље рачуна вашем ревизорском тиму, који брине о вашим финансијама. Неки виртуелни терминали, као што је КуицкБоокс, такође вам дају могућност да истражите све детаље трансакције.

#7. Смањити трошкове

Виртуелни терминали су били кључни за мала предузећа у смањењу одређених трошкова. Када га користите, нећете морати да трчите за клијентима због кашњења у плаћању или размишљате о плаћању великих накнада за трансакције. Сви рачуни се чувају дигитално и дистрибуирају одговарајућим тимовима, чиме се смањују разни трошкови.

Хајде сада да причамо о најбољим виртуелним терминалима које можете да користите за своје пословање.

Хелцим

Хелцим је несумњиво један од најбољих виртуелних терминала који се широко користе у малопродајним предузећима. Дизајниран је на начин да одговара свим врстама малопродаје и да може да поднесе велики обим трансакција.

  ВебАссембли за почетнике, део 4: ВебАссембли и ЈаваСцрипт Цомпанион

Обрада трансакција од купаца је релативно лака са Хелцим-овим једноставним интерфејсом и то можете лако да урадите са неколико кликова. Велики број малих предузећа или растућих трговаца преферира ово у односу на друге виртуелне терминале јер не укључује дугорочни уговор и месечну накнаду за рачун.

Штавише, можете аутоматски добити попуст на количину, што је функција која је привукла велику пажњу. Осим за обраду плаћања кредитним и дебитним картицама, компатибилан је и са АЦХ трансферима и међународним трансакцијама.

Добро је заштићен од стране Хелцим заштите од преваре и ПЦИ стандарда безбедности података, тако да нећете морати да бринете о крађи информација о картици или скупим лажним трансакцијама.

Глобална плаћања

Глобал Паиментс је такође водеће име када су у питању виртуелни терминали за обављање безбедних плаћања са било ког уређаја. Дизајн интерфејса овог виртуелног терминала је једноставан и не захтева подешавање било каквог хардвера за прихватање плаћања.

Подешавање налога је такође прилично једноставно, а уз помоћ инжењера производа са стране бренда, ваш виртуелни терминал се може брзо подесити. Овај виртуелни терминал вам олакшава прихватање плаћања у великом обиму, како телефоном тако и поштом.

Без обзира да ли желите да сачувате податке о картици за будућа плаћања или рефундирање, овај виртуелни терминал ће вам омогућити да са лакоћом обављате многе битне задатке. Ваш налог ће бити заштићен технологијом усаглашеном са ПЦИ ДСС-ом која не само да вам омогућава да сачувате бројне детаље о картици, већ вас такође штеди од вишеструких провера на превару.

Глобал Паиментс користи модел претплате, а цене варирају у складу са вашим захтевима.

ОмниФлек

Интегрисањем ОмниФлек-а у ваше пословање као виртуелног терминала за обраду плаћања, можете безбедно да прихватите било коју врсту картице где год желите. То је решење за веб плаћање које малим предузећима омогућава да са лакоћом обрађују велике количине трансакција.

Ако имате нови посао е-трговине и ако вам је тешко да управљате великим обимом трансакција, коришћење ОмниФлек-а може у великој мери помоћи. Сва обрада плаћања је обезбеђена власничком функцијом управљања преварама, чиме се осигурава да вас нико не може преварити уплатама.

Штавише, нећете се суочити са тешким временима да се прилагодите овом алату за плаћање путем веба, а заслуга је делимично у његовом компактном интерфејсу. Као и други виртуелни терминали, он такође ради на претплатничком моделу и наплаћује минималан проценат за обраду свих картичних плаћања.

Квадрат

Од када је ушао у индустрију, Скуаре је увек био популаран избор међу организацијама, посебно малим предузећима. Обично је омиљен због обраде личног плаћања, али је последњих година његов виртуелни терминал стекао велику репутацију међу власницима предузећа.

Од нових предузећа до продавница које излазе на интернет, дизајниран је да опслужује широку лепезу база купаца. Да би процес виртуелног плаћања био практичнији, организација га је интегрисала у Скуаре ПОС и учинила га бесплатним са сваким Скуаре ПОС налогом.

Скуаре у потпуности поједностављује ваш ток готовине омогућавајући обраду плаћања са кредитних/дебитних картица, веза за плаћање и АЦХ трансфера. Уз Скуаре контролну таблу, такође ћете добити додатне предности складиштења информација о картици и управљања својим инвентаром.

Још једна сјајна ствар у вези са овим виртуелним терминалом је да наплаћује само по трансакцији без икаквих месечних или годишњих претплата. Потребно је само да платите паушални износ од 3,5%, заједно са 15 центи по трансакцији.

СимплиПаиМе

СимплиПаиМе је реномирани виртуелни терминалски процесор плаћања који нема уграђену хардверску технологију да би се обезбедила беспрекорна услуга обраде картица. Апсолутно је безбедно и брзо обрађивати велике количине плаћања од свих ваших продаваца и купаца.

  Како да ваша веб локација буде брза у 6 једноставних корака.

Овај виртуелни терминал је моћан, али ефикасан и може претворити ваш мобилни у сигуран терминал за плаћање, тако да можете прихватити плаћања картицама од својих трговаца и трговаца кад год желите уз сигурност и удобност.

Поред плаћања картицама, прихвата и плаћање путем телефона, КР кодова и Паилинкова, дајући вама и вашим клијентима флексибилност да обављате трансакције на различите начине.

СимплиПаиМе може да управља трансакцијама и фактурама и издаје признанице било е-поштом или текстом. Коришћење овог виртуелног терминала не захтева да се одлучите за модел претплате; само платите нешто долара по трансакцији и готови сте.

Цловер

Ако тражите виртуелни терминал који је згодан и нема хардверски процесор плаћања, Цловер је добра опција. Препоручују га стручњаци и популаран је ПОС систем.

Са својим месечним планом, добијате пажљиво дизајнирану контролну таблу и услугу плаћања са енд-то-енд енкрипцијом. Поред тога, можете прихватити уплате са разних трговачких рачуна, укључујући и оне са високим ризиком.

Штавише, омогућава вам да га интегришете са вашим ЦРМ, што ће аутоматизовати обраду плаћања и такође побољшати пословање са клијентима. Ако већ користите Цловер-ов ПОС систем, можете га лако интегрисати за руковање периодичним плаћањима, што је веома корисно за одржавање тока готовине.

Са сваким налогом, Цловер пружа заштиту од одговорности од 100.000 долара. Дакле, ако дође до повреде података, имаћете право на одштету. Можете добити Цловер плаћајући 14,95 долара месечно.

Циберсоурце

Желите да прихватите плаћање од продаваца само уношењем података о њиховој картици?

Пробајте Циберсоурце. Сматра се једним од пионирских виртуелних терминала, који вам омогућава да прихватите плаћање само са вашег рачунара. Као и сваки водећи виртуелни терминал, он је такође брза и сигурна апликација која вам омогућава да свакодневно рукујете великим бројем трансакција.

Циберсоурце је веома флексибилан када су у питању трансакције, јер можете да примате плаћање и од еЦхецк-а. Са овим виртуелним терминалом можете се одлучити за повраћај кредита што је изузетно важан захтев у модерном пословању.

Штавише, Циберсоурце има интерфејс прилагођен кориснику тако да људи са мало знања о плаћањима и трансакцијама неће имати потешкоћа у коришћењу апликације. Целокупна обрада плаћања је обезбеђена уграђеним безбедносним системом на више нивоа који штити од преваре и превара.

Међутим, ако се и даље суочавате са потешкоћама у прихватању плаћања или је ваша уплата заглављена у средини, ефикасна корисничка подршка компаније Циберсоурце је увек спремна да вам помогне.

ЦардПоинте

ЦардПоинте је популаран виртуелни терминал заснован на вебу који вам омогућава да прихватите виртуелна плаћања и плаћања без картице преко свог ефикасног система. Не само претраживачи за рачунаре, већ такође можете да користите свој паметни телефон или таблет за прихватање плаћања.

Све што требате је да унесете основне податке о картици у виртуелни терминал док прихватате плаћања. Када пошаљете детаље, плаћање ће бити извршено у делићу секунде. Без обзира да ли прихватате редовну или периодичну уплату, ЦардПоинте ће аутоматски генерисати електронске признанице и послати их примаоцима.

Када интегришете овај виртуелни терминал са својим системима, такође добијате опцију да складиштите податке о вашим клијентима, што је од помоћи у обезбеђивању поена лојалности и генерисању периодичних наплата.

Завршне речи

Виртуелни терминали су олакшали плаћање картицама путем телефона, е-поште или било којег другог електронског облика. Не само да је једноставан за коришћење, већ је и веома безбедан, јер је већина терминала заштићена енкрипцијама индустријске класе.

Са толико виртуелних терминала на тржишту који нуде невероватне карактеристике и понуде, постаје тешко изабрати један у ужи избор. Стога, прочитајте о горе наведеним опцијама и изаберите најбољи виртуелни терминал на основу ваших пословних захтева и буџета.

Затим погледајте најбоља решења за обраду плаћања за ваше онлајн пословање.