8 најпоузданијих алата за интеграцију података за вашу организацију

Да ли сте икада размишљали о побољшању ефикасности и уштеди времена за ваше пословање? Или желите да повећате своју зараду усвајањем продуктивне технике за обављање задатака. У оба случаја, време је да размислите о интеграцији података.

Шта је интеграција података?

Интеграција података је при чему обухватате синхронизоване дигиталне алате и технологије у централну платформу где су сви доступни. Ово је решење које омогућава вашем пословању да оптимизује и унутрашње и екстерне операције.

На пример, многе институције користе маркетиншке АПИ-је (интерфејс апликационих програма) за спајање података у различитим маркетиншким алатима.

Иако се интеграција података може раздвојити у самосталне системе у један свеобухватан екосистем, овај пост ће се фокусирати на најбоље алате. А пошто су свакој организацији потребни алати за интеграцију података, такође ћете се наоружати неопходним знањем да пробијете свој пут до најбољег алата.

Шта су алати за интеграцију података?

Алати за интеграцију података су софтвер који се користи у процесима интеграције података. Ови алати могу помоћи вашој организацији да приступи, трансформише, обрађује и помера податке који обухватају бројне крајње тачке у било којој инфраструктури која је укључена. Основни циљ је да убрзате животни циклус података до места где подаци убрзавају ваше пословне резултате.

Тржиште има много алата за интеграцију података. Очекујте различите услуге интеграције, јер ће сваки произвођач софтвера дати приоритет неколико потреба у односу на друге. Неки алати ће преобликовати ваше податке из оригиналног формата у онај који одговара вашим потребама, попут анализе података.

Други обрађују податке у реалном времену како би учврстили осетљиве пословне операције. То није граница; други ће обезбедити миграције и репликацију података кроз инфраструктуру са више простора, укључујући апликације у облаку.

Ако сте радили са неколико организација, можда сте наишли на неке алате за интеграцију података а да то нисте знали. Да ли сте користили алатку за пријаву на више налога на сајту? Да ли сте икада приступали разним веб локацијама и добијали податке из њихових матичних апликација? Одлично, пробали сте.

Ако још нисте наишли на њих, размислите о случају када започнете мали посао. Како посао расте и шири се, нове локације и канали прихода повећавају количину података којима ваша организација рукује. Огроман пораст података доводи у питање њихов квалитет, чинећи га сложенијим и стога захтевајући потребу за интеграцијом података.

Како интеграција података може помоћи?

Како алати могу помоћи вашем пословању? Размислите о поузданости података. Морате задржати интеграцију података ако желите побољшано искуство пословних података. У овом случају, алати за интеграцију вам помажу да креирате без грешака, консолидоване и поуздане скупове података за ваше иницијативе засноване на подацима.

Да ли сте забринути за силосе података? Коришћење неколико некохерентних система или застареле инфраструктуре апликација може уништити ваш пословни напредак. Можете да поједноставите корисничко искуство и изоштрите процес имплементације пословања помоћу алата за интеграцију.

  Риснц водич и 11 примера да га ефикасно користите

Треба вам боља сарадња? Алати за сарадњу су кључни за побољшање пословне интелигенције и помажу вам да ваш тим буде везан за заједничку визију и циљ. Алати за интеграцију података нуде боље искуство сарадње и на тај начин помажу да ваш тим остане на истој страни, посебно у доношењу одлука.

На крају, можете побољшати аналитику. Лако је анализирати када су ваши подаци ограничени на једну локацију. Алати за интеграцију вам пружају вредне увиде, постају практичнији са подацима, а са некима можете открити прилике или уска грла пре него што се догоде.

Врсте алата за интеграцију података

Постоји неколико класа алата за интеграцију података. Ево кратког прегледа из којег можете бирати:

 • Он-Премисе: Алати заузимају простор у приватном облаку или локалној мрежи. Ваш интерни ИТ ради интеграцију користећи интерни софтвер. Међутим, овај модел је повезан са релативно већим трошковима одржавања и управљањем инфраструктуром поред ваше ИТ јединице.
 • Засновано на облаку: Интеграција података у облаку користи технологију облака за интеграцију неколико извора података. Ова класа је исплатив метод за ваше потребе интеграције података.
 • Власнички: Ови алати су решења која захтевају велико знање и ресурсе, дизајнирана да задовоље специфичне пословне потребе. Међутим, они су релативно скупи ако их користите за мала предузећа.
 • Отворени извор: Ова класа има јавни изворни код. Можете приступити алатима и уређивати изворни код као сарадник. Овај модел превазилази потребу за скупим решењима као што је власнички.
 • Затим ћемо разговарати о карактеристикама које треба узети у обзир док тражите алат за интеграцију података.

  Карактеристике које треба узети у обзир при одабиру алата за интеграцију података

  Морате проћи кроз процес тражења алата када пронађете прави алат за своје пословање. А са много алата на тржишту које можете изабрати, процес доношења одлука постаје тежак. Ево критеријума који ће вам помоћи да изаберете најбољи алат:

  #1. Узмите у обзир своје кориснике

  Ко користи ваш алат? Ако се ради о инжењерима података, очекивали бисте да алат буде базиран на коду и да има простора за надгледање, евидентирање, верзионисање и скуп алата програмера.

  #2. Утилити Лакоћа

  Да ли алат има стрму криву учења? Ако алат захтева да претходно разумете неке архитектуре, то може значити кашњење у вашим процедурама података.

  #3. Прицинг

  Процените трошкове власништва. Ово укључује трошкове настале лиценцирањем, накнаде за коришћење, време уштеђено кроз аутоматизацију, време учења, отклањање грешака и одржавање. Ваш продавац би требало да буде искрен са вама о трошковима.

  #4. Прилагодљивост

  Ваш алат по избору треба да задовољи ваше тренутне потребе и требало би да буде у стању да прихвати промене података у будућности.

  #5. Понуђене везе

  Алат треба да вам обезбеди све потребне везе за ваше потребе интеграције. Ако нема уграђени конектор, требало би да има опсег за генерички пуњач.

  #6. Поуздана подршка

  Желели бисте да изаберете алатку са опсежним услугама подршке, укључујући директну подршку добављача и купаца, добро написану документацију и образовне ресурсе за укључивање нових чланова.

  #7. Услуге изван интеграције

  Ваш избор алата треба да иде даље од услуга интеграције. Требало би да укључује услуге попут безбедности, великих података и управљања. Процените пакете услуга изван интеграције да бисте добили стварну вредност алата за вашу организацију.

  Сада када знате интеграцију података и њен значај у вашем пословању, можете почети да бирате провајдера који одговара вашим потребама. Ови наведени нису рангирани неким посебним редоследом, али су се показали као најбољи.

    Како учитати спољне титлове када пуштате филм на Цхромецаст-у

  Информатица

  Информатица је алатка вођена подацима посвећена изградњи и пружању убрзаних иновација података. Подаци ваше компаније су имовина која види моћ.

  Можете да користите облак за управљање подацима компаније Информатица да претворите хаотичне податке у поуздане ресурсе који негују иновације кроз различите послове, индустрије и владине организације као што су осигурање, здравство, финансије и телекомуникације.

  Информатица користи ЕТЛ архитектуру за интеграцију података. Ако тражите алат који добро ради са било којом базом података, не тражите даље. А ако тражите алат за трансформацију података, можете користити Информатица за брзе трансформације.

  Иако су ово најчешћи случајеви коришћења, можете даље да истражите Информатику да бисте наишли на више алата за податке у облаку.

  Ови алати у облаку вам помажу у одржавању висококвалитетних података, поједностављивању сложених система података и масовном уносу облака који вам помаже да апсорбујете и манипулишете подацима кроз више база података.

  Клик

  Клик софтвер је алатка за интеграцију података специјализована за ДатаОпс за аналитику. Овде се много пажње поклања претварању необрађених података у базу знања која вам помаже у доношењу одлука кроз коришћење извештаја из ваших података.

  Овај алат ради на асоцијативном моделу и њиме се лако може манипулисати како би вам помогао да одговорите на било која питања. Ако можете да пишете СКЛ упите, Клик је добра опција и помаже вам да смањите трошкове интерног ИТ стручњака.

  Клик има бројне предности за вашу институцију, укључујући једноставност коришћења, више опција за визуелизацију података, тренутни одговор без обзира на величину података, динамичке контролне табле, уграђену АИ обраду природног језика која помаже у трендовима у подацима, приступу и анализи података широм мобилних уређаја, и брз поврат улагања у кратком периоду.

  Бооми

  Ако тражите интеграцијску платформу за повезивање ваших апликација и аутоматизацију радних токова, размислите о коришћењу Бооми-а.

  Бооми је алат са ниским кодом који помера, управља и распоређује податке кроз више апликација. Боом нуди свеобухватне могућности, осигурање квалитета података, управљање АПИ-јем и управљање мрежом од предузећа до предузећа (Б2Б).

  Изузетне карактеристике овде су лаке интеграције коришћењем „повуци и испусти“, скалабилност, синхронизација података, инфраструктура изворног облака која вам омогућава да се примените за неколико дана, беспрекорну употребу без обзира да ли долазите из техничког искуства или не, и лако доступни шаблони за стандардне интеграција.

  Таленд

  Ако тражите поуздан алат за прикупљање података из више извора и учинити их доступним и релевантним за доношење одлука у вашем пословању, Таленд је добар избор.

  Ову алатку можете да користите за извршење обједињене интеграције података, трансформације и мапирања, обраћајући велику пажњу на квалитет података током процеса.

  Таленд има неколико производа у својој листи, који укључују интеграцију података, интеграцију АПИ-ја, интегритет података и управљање. Ова комбинација вам омогућава да заокружите задатке и цевоводе који се односе на податке који раде са било којим типом података преко више платформи, било локално или у облаку.

  Датаддо

  Без обзира да ли сте маркетиншки стручњак, инжењер података, научник за податке, продајни представник или власник предузећа, Датаддо алати дају ваше пословање увидима који су вам потребни за доношење техничких одлука за вашу организацију.

    Како заобићи неовлашћену поруку АДБ уређаја

  Можете да користите Датаддо да каналишете податке из онлајн извора у било коју апликацију за контролну таблу или да их пошаљете другим апликацијама користећи свој ЕТЛ.

  Зашто би требало да користите Датаддо? Напредан је, али једноставан за коришћење, обухвата све нивое техничких вештина. Такође имате право на побољшану безбедност и бесплатно одржавање. У овом случају, продавац рукује свим АПИ-јима и цевоводима података омогућавајући вам да се фокусирате на своје операције са подацима. Ваше време се цени, а тиме и боља продуктивност.

  Адептиа

  Алат за интеграцију Адептиа има задатак да вам помогне да се повежете и делите податке са купцима, добављачима и партнерима без обзира на то где се ваша апликација налази. Можете да користите Адептиа да трансформишете процес укључивања клијената вашег предузећа кроз аутоматизацију и самоуслужни радни модел.

  За разлику од других алата који се ослањају на окружења за програмере, Адептиа користи шаблоне и вештачку интелигенцију (АИ) да поједностави и поједностави размену података без обзира на ваше техничко знање.

  Уместо да чекате дане када програмери раде на спајању алата и услуга, можете елиминисати досадан процес и фокусирати се на своје пројекте. Адептиа је скалабилна за прилагођавање било које величине и обима података како ваше пословање расте.

  Јиттербит

  Ако тражите поуздану аутоматизацију тока посла, Јиттербит је ваше одредиште. Ово решење вам омогућава да без напора повежете своје системе, процесе и тим, повећавајући продуктивност преко једне платформе, тако да се ви и ваш тим можете концентрисати на постизање својих циљева.

  Користећи Јиттербит, можете се повезати са стотинама апликација уз помоћ унапред изграђених интеграција, оркестрирати путовања корисника кроз своје производе, синхронизовати податке у више апликација и креирати АПИ-је прилагођене програмерима.

  Такође можете да креирате пословне апликације које су не само управљиве, већ и скалабилне без изградње нове инфраструктуре.

  Скивиа

  Ако тражите алатку која пружа решења за све задатке у вези са подацима, Скивиа је ваша опција број један.

  Као алат за групну интеграцију високих перформанси, Скивиа је скалабилан када ради са великим количинама података, консолидацијом података у складиштима, ЦСВ датотекама и миграцијом података преко апликација у облаку.

  Без обзира да ли имате посла са једноставним или сложеним сценаријима, Скивиа нуди једноставне алате за једноставне услужне програме и напредна решења када се бавите сложеним проблемом података без потребе за кодом.

  Ова флексибилност специфична за сценарио вам омогућава да извршите неколико операција над подацима као што су увоз, извоз, репликација и синхронизација путем напредних цевовода података.

  Завршне речи

  Пошто сте потпуно опремљени и тек треба да почнете са интеграцијом података, морате знати да процес иде даље од знања о одређеним алатима. Постоје технике које се користе приликом интеграције података, што је ван оквира овог чланка. Међутим, методе могу бити ручне или вођене међупрограмом да би вас просветлеле.

  Као што сте видели, алати за интеграцију података су решење за скалирање вашег пословања. Они вам помажу да покренете и аутоматизујете велике трупове цевовода података за мање времена него што можете да замислите. И без обзира да ли је ваше предузеће велико или мало, алат који одаберете треба да буде прилагодљив да задовољи ваше специфичне потребе.

  Можете заронити дубље у интеграцију података тако што ћете проверити интеграцију података о клијентима.