8 ПОС-ова које можете изабрати за свој ресторан/бистро

Системи на продајном месту (ПОС) су од кључне важности за ресторане и кафиће. Они су задужени за преузимање плаћања, убрзање процеса наручивања и испоруку детаљне евиденције о продаји.

Ресторани имају много изазова због брзе трансформације индустрије и стално променљивих захтева потрошача. Они морају убрзати развој како би испунили очекивања потрошача док правилно управљају свим операцијама.

Можете осигурати да ваш ресторан ради ефикасно и остварује профит тако што ћете одржавати тачан инвентар, пратити учинак запослених и пружати одличну услугу корисницима. Међутим, може бити изазов да сами пратите све ове податке; овде су ПОС системи предност.

Зашто су ПОС системи важни за ресторане и ресторане?

Већина ресторана и угоститељских објеката има систем на продајном месту (ПОС) за брзо наплату и друге операције управљања.

Свеобухватан систем на продајном месту (ПОС) чини сваку процедуру једноставнијом, бржом и лакшом за управљање.

За ресторане и кафиће у којима се гости хране, неопходни су системи на продајном месту (ПОС). Интегрисани систем за управљање дневним трансакцијама и подацима о клијентима обезбеђује ПОС систем, који се састоји од комбинације хардвера и софтвера.

Ове технологије омогућавају клијентима да брзо и коректно плате уз поједностављење процеса наручивања. Ресторани могу пратити залихе, пратити продају и испитати податке о потрошачима због ПОС система.

Оператери ресторана могу аутоматизовати процес одјављивања и оптимизовати своје операције уз помоћ ПОС система, пружајући гостима брже и продуктивније искуство у исхрани. Дугорочно, ПОС системи могу ресторанима уштедети време и новац и побољшати ефикасност.

Власници ресторана уживају у беспрекорном искуству захваљујући овим решењима, која такође помажу у ефикасном управљању пословањем предузећа.

ПОС систем такође омогућава ресторанима да прате информације и преференције клијената, што олакшава прилагођавање наруџби и пружа бољу услугу корисницима. Технолошки напредак учинио је ПОС системе софистициранијим и чак способним да пруже увид у понашање потрошача.

На које карактеристике треба да обрати пажњу власник ресторана када бира ПОС систем?

Продавци на продајним местима (ПОС) долазе у широком спектру, сваки са јединственим производом који је усмерен на другачији сегмент тржишта, од огромних ресторана до малих кафића. У зависности од захтева вашег ресторана, ПОС системи могу бити засновани на облаку или хибридни.

Иако ПОС системи укључују широк спектар могућности, постоји неколико оних који могу помоћи власницима ресторана да брзо и ефикасно остваре своје пословне циљеве, као што су:

Свеобухватно извештавање

ПОС софтвер са свим функцијама требало би да буде у стању да пружи опсежне извештаје за анализу пословних перформанси. Омогућава власницима или менаџменту да прате продају, кредите, залихе, залихе, најпродаваније артикле итд., помажући им у доношењу бољих одлука.

Програми попуста

ПОС софтвер мора бити у стању да прати и користи бодове лојалности, чува информације о клијентима и примењује попусте на фактуре. Програми попуста и иницијативе за лојалност су испробани начини за привлачење нових купаца, повећање продаје и ширење публике.

Праћење инвентара

Да би се ресторани и кафићи за обједовање проширили и остварили профит, управљање трошковима хране је кључно. ПОС систем треба да одражава тренд дневне потрошње и да може да прати залихе. Ове информације помажу менаџменту и власнику да смање отпад и обезбеђују да се залихе само неопходне залихе.

  Шта је „Стен“ и одакле долази име?

Аутоматска анализа података

Анализу података треба аутоматски вршити ПОС софтвер, који треба да буде у стању да анализира попусте на храну, програме лојалности и друге подстицајне програме, као и повезано понашање потрошача. Користећи ове информације, ресторани и други ресторани могу планирати своје планове, побољшати интеракцију са купцима и повећати свој резултат.

Бусинесс Инсигхтс

ПОС систем треба да производи извештаје који приказују продају, залихе, поруџбине, продају и друге индикаторе како би власницима и другом особљу менаџмента омогућили да одлуче које додатне радње треба да предузму да би своје пословање водили профитабилно.

Могућност проширења контролне табле, безбедне трансакције и контрола грешака су додатне функције које могу бити корисне.

Желите да подигнете свој ресторански посао на виши ниво? Потребан вам је систем на продајном месту (ПОС)! Овде истражујемо листу најбољих система на продајном месту (ПОС).

Квадрат

Скуаре ПОС систем даје ресторану све-у-једном начин да управља продајом, залихама и купцима.

Са Скуаре фор Рестаурантс, предузећа могу приступити разним решењима која чине рад ресторана једноставнијим и ефикаснијим, од интегрисане технологије до система на продајном месту. Ресторан такође може пратити поруџбине клијената и развијати програме лојалности захваљујући Скуареуп платформи за управљање купцима.

Кроз беспрекорно корисничко искуство, Скуаре за ресторане омогућава ресторанима да преузму контролу над својим брендом и повећају приход.

Доступни су бројни избори који задовољавају потребе сваке установе. Веб локација пружа власницима ресторана који желе да направе најбољи избор за своје пословање са корисним информацијама и упутствима поред опреме за продајно место и опција плаћања путем мобилног телефона.

Поред софтвера за управљање залихама, менијима и другим подацима о клијентима, интегрисано хардверско и софтверско решење такође укључује хардвер попут регистра, иПад-а и разних уређаја за плаћање.

Врхунске карактеристике

 • Управљање менијима и табелама
 • Ауто Гратуити
 • Прилагођавање тлоцрта
 • Синхронизација на више уређаја

Веб локација такође пружа вредну обуку и видео записе који помажу власницима ресторана да науче како да користе свој нови систем на продајном месту. Његова цена се састоји од три променљиве опције, у распону од бесплатног основног плана до премијум опције за предузећа са високим временом обрта.

Гофругал

Гофругал је идеалан систем на продајном месту (ПОС) ако имате ужурбани ресторан и треба вам нешто модерно и ефикасно. Многе функције у овом веома омиљеном ПОС систему ће вам помоћи да организујете свој посао, уштедите време и побољшате тачност.

Овај приступ може оснажити ваше особље и олакшати им да ефикасно служе потрошачима.

Омогућава ресторанима да побољшају продуктивност, поједноставе пословање и осигурају задовољство купаца. Софтвер се може користити на неколико начина за повећање продаје, контролу залиха и плаћања.

Поред тога, софтвер укључује одличне карактеристике извештавања које менаџерима дају свеобухватан увид у пословање ресторана и омогућавају им да предузму основне кораке за повећање профита и смањење отпада.

Врхунске карактеристике

 • Руковање улазницама за наруџбу у кухињи
 • Систем приказа кухиње
 • Управљање менијима и рецептима
 • Управљање столом

Једноставна је за навигацију због јасног распореда, а детаљни извештаји пружају знање које вам је потребно за доношење паметних одлука. Поред тога, даје менаџменту потпуни преглед свих активности ресторана у реалном времену, омогућавајући им да побољшају ток посла и реагују на одговарајући начин.

СлицкПОС

Слицк Солутионс Инц. је креирао и поседовао СлицкПОС, систем за управљање залихама заснованим на вебу. Намењен је да помогне ресторанима и малопродајним објектима у управљању продајом, залихама и купцима.

  Како лечити мучнину узроковану играма

Његов кориснички интерфејс и неколико функција омогућавају фирмама да прате продају, контролишу залихе и комуницирају са потрошачима. Поред тога, пружа снажне могућности извештавања које помажу фирмама да виде трендове и одаберу најбољи начин деловања.

Више од 2000 ресторана и продавница хране верује софтверу који се може користити на различитим платформама, укључујући веб претраживаче, Андроид, Аппле и десктоп рачунаре. Комбиновање платформе са услугама доставе на мрежи као што су Зомато, Свигги и Убер Еатс је једноставно.

Врхунске карактеристике

 • Пријава за капетана или конобара.
 • Маркетинг аутоматизација и лојалност.
 • Интеграција плаћања.
 • Подржава франшизе и више продајних места.

СлицкПОС је поуздан софтвер са редовним ажурирањима тако да предузећа могу да уживају у најновијим функцијама. Софтвер се може бесплатно преузети и користити 14 дана. Након тога се могу купити месечни или годишњи планови.

Схопифи

У данашњем дигиталном свету, Схопифи нуди низ хардверских опција на продајном месту за предузећа било које величине и индустрије. То је комплетна линија производа који се могу користити за праћење залиха, обраду плаћања и управљање интеракцијама са клијентима. Састоји се од таблета, терминала и уређаја на продајном месту.

То је свеобухватно решење за анализу података, управљање залихама и продајна места. Овај систем садржи иПад, фиоку за готовину, штампач рачуна и скенер бар кодова. Овим компонентама се управља преко једног интерфејса и повезује се преко иПад-а.

Мала предузећа ће бити слободна да дизајнирају јединствена искуства за своје клијенте и имају капацитет да брзо и безбедно обрађују плаћања уз Схопифи ПОС хардвер.

Врхунске карактеристике

 • Потпуно интегрисан хардвер
 • Лако одјављивање
 • Минималне цене картице
 • Сигурна платформа за заштиту података о плаћању

Поред тога, нуди платформу за компаније да узму Аппле Паи, Гоогле Паи и друге значајне кредитне и дебитне картице. ПОС хардвер из Схопифи-а је направљен да буде једноставан, издржљив и интуитиван, што га чини савршеном опцијом за ресторан свих величина.

Рестора

Рестора ПОС нуди решење за ресторанско пословање и систем продајног места. То је свеобухватни систем управљања ресторанима који управља операцијама управљања целокупном храном. У алату који помаже у управљању вашим рестораном помоћу пословне аналитике, добићете сваки појединачни функционални елемент.

Робусна ресторанска технологија укључена у Рестора ПОС подржава многе установе за услуживање хране, укључујући кафиће, ресторане брзе хране, кухиње у облаку, барове и пиваре, ресторане са пуном услугом и вишеструке примаоце франшизе.

Пружа графичку интерактивну контролну таблу за поређење продаје, трошкова и других варијабли. Пружа преглед тренутног стања пословања ваше компаније. Ако се проблем ипак појави, њихова посада је доступна да помогне даноноћно.

Подржани су бројни безбедни приступи за плаћање, укључујући Цасх, Паитм, Стрипе, Паипал, ССЛ Цоммерз и Раорзпаи.

Врхунске карактеристике

 • Систем за резервацију стола.
 • Бесконтактно плаћање и КР скенер.
 • Више начина плаћања и испоруке
 • Управљање рачунима и људским ресурсима

Поред тога што је систем за наручивање на мрежи, Рестора ПОС такође има инвентар, ХР и обрачун зарада, ЦРМ, ланац снабдевања, извештавање и аналитику, између осталих функција.

Лигхтспеедхк

Лигхтспеедхк је напредни и потпуно интегрисани ПОС у ресторану. То је невероватна платформа за власнике ресторана. Нуди комплетан скуп функција и алата који омогућавају власницима ресторана да ефикасније и ефективније управљају својим пословањем.

То је свеобухватан систем продајних места за ресторане, кафиће и барове. То је све-у-једном решење за управљање залихама, праћење поруџбина, обраду плаћања, креирање промотивних кампања и још много тога.

  Како да прегледате као гост у Цхроме-у и на Цхромебоок-у

Платформа помаже власницима ресторана да управљају својим финансијама, запосленима и купцима на једном месту. Такође омогућава власницима ресторана да прате поруџбине купаца, креирају профиле купаца и анализирају податке како би донели боље одлуке.

Аутоматизација досадних задатака као што су управљање залихама и заказивање запослених ослобађа драгоцено време власницима ресторана да се усредсреде на оно што је најважније: своје клијенте.

Са својим уграђеним могућностима извештавања, власници ресторана могу да прате своје кључне индикаторе учинка – укључујући продају и нивое особља – у реалном времену, омогућавајући им да брзо доносе одлуке на основу информација.

Врхунске карактеристике

 • Пратите учинак запослених са извештајима о учинку особља
 • Обезбеђење прилагођавања менија и инвентара како би се максимизирао профит и смањио расипање хране
 • Лако пребројите залихе да бисте стекли увид у куповине, потрошене или продате
 • Флексибилно плаћање путем готовине, картица и мобилног плаћања

Овај ПОС систем заснован на облаку омогућава ресторанима да остану на врху свог пословања без бриге о наменском хардверу или одржавању. Платформа долази у четири верзије засноване на низу функција.

Цловер

Цловер је идеалан за ресторане свих величина због свог корисничког интерфејса, робусне аналитике и могућности извештавања, као и јединствених хардверских решења. Пошто су њихови системи засновани на облаку, свако ко има интернет везу може им приступити.

Као резултат Цловер-ове флексибилности у интеракцији са решењима независних произвођача, предузећа могу да прилагоде систем тако да задовоље своје јединствене захтеве. Сваки ресторан може користити Цловерове резолуције, које се крећу од програма лојалности купаца до управљања залихама.

Врхунске карактеристике

 • Добијте увид у продају и трендове конкуренције
 • Ефикасније управљајте запосленима
 • Може мапирати столове и поруџбине гостију
 • Услуга је увек укључена чак и ако је интернет искључен

Њихови системи долазе са разним функцијама које имају за циљ да повећају продуктивност и побољшају рад ресторана. Они пружају различите услуге, укључујући интегрисану обраду плаћања, управљање залихама и програме лојалности купаца. Постоје три верзије ПОС-а: Стартер, Стандард и Адванцед.

Исправно изврсно

Са свим могућностима потребним ресторану или кафићу да максимизира проток, повећа приход и повећа задовољство купаца, Спотон нуди свеобухватан, прилагодљив ПОС. Управљањем сталним посетама са маркетиншким имејловима, једнократним понудама, погодностима лојалности и другим функцијама, ПОС олакшава маркетинг.

Уз помоћ Спотон ПОС-а, ресторани могу да прошире своју област сервиса Ви-Фи и 4Г ЛТЕ везом, управљају више столова, преносе наруџбине у кухињу и бар у реалном времену и прихватају плаћања за столом користећи ЕМВ, Аппле Паи, Андроид Паи и још много тога.

Комплетне извештаје, укључујући оне о продаји и раду по сату, миксу производа, продаји особља и трансакцијама, производи овај систем.

Лако се повезује са управљачким и оперативним алатима трећих страна, укључујући рачуноводствени софтвер Куицкбоокс, програм за доставу хране ДоорДасхДриве, софтвер за управљање залихама КСРонлине и још много тога.

Врхунске карактеристике

 • 90+ интерактивних извештаја
 • Аутоматске СМС потврде и дигиталне резервације
 • Администрација запослених
 • Извјештавање широког опсега

Да би задовољио све променљиве потребе својих купаца, Спотон нуди директно наручивање преко своје веб странице, Гоогле пословног профила и КР кода за столом за једноставно наручивање и плаћање.

Завршне речи

Након што прочитате пост, требало би да разумете како ПОС системи поједностављују рад ресторана и других објеката за јело. Чак и ако постоји много различитих опција, све деле неколико основних карактеристика, тако да избор најбоље у потпуности зависи од захтева одређеног ресторана.