8 преводилаца са енглеског на Морзеов код и обрнуто које можете да користите

Морзеов код је метода комуникације која у својој синтакси користи тачке и цртице.

Он кодира текст као низ различитих трајања сигнала. Тачке и цртице које се користе у коду прате одређени образац, при чему сваки образац представља слово. Користи се као комуникациони метод у телекомуникационим системима.

Морзеову азбуку је увео Семјуел Морзе са својим помоћником Алфредом Вејлом 1840-их. Сврха овог кода је била да се користе други изуми попут електричног телеграфа. Међународна Морзеова шифра је најчешће коришћена шифра.

Концепт иза Морзеовог кода

Семјуел Морс, са физичарем Џозефом Хенријем Ол-Алфредом Велом, развио је систем почетком 1836. Систем је могао да шаље електричне сигнале са једног краја на други преко каблова. Овај систем би се могао контролисати уз помоћ електромагнетика.

Овај систем је могао да шаље само звучни сигнал, али је било тешко комуницирати са звучним сигналом. Стога је Семјуел Морсе развио код који је помогао у комуникацији само путем бип звука. Ова шифра је названа Морзеов код.

Уз помоћ Морзеове азбуке, поруке се лако могу слати било којој удаљеној особи, и то у реалном времену. Електрични уређај коришћен за слање Морзеове азбуке био је телеграфски систем.

Телеграфски систем се састоји од два телеграфа на крају пошиљаоца и примаоца. Ови системи су повезани уз помоћ електронске струје. Звук бипа се производи када један крај прими електронску струју са другог.

  Како се даљински одјавити са Нетфлик-а

Употреба Морзеове азбуке

  • Морзеов код се користи у телекомуникацијама за преношење хитних текстова. Ово је познато као СОС.
  • У ваздухопловној индустрији, Морзеов код се користи за радио навигацију.
  • Морзеов код је идеалан за особе са инвалидитетом као средство комуникације.

Тешко је разумети Морзеов код ако нисте вешти. Захваљујући разним преводиоцима Морзеовог кода који су доступни на мрежи. Ово вам може помоћи да тренутно конвертујете обичан текст у Морзеов код или Морзеов код у обичан текст.

Дакле, хајде да истражимо такве алате.

МорсеЦоде.Ворлд

МорсеЦоде.Ворлд је диван преводилац Морзеовог кода који вам омогућава да конвертујете енглески текст у Морзеов код или обрнуто. Такође вам омогућава да поделите поруку Морзеовог кода са својим пријатељем на различитим платформама друштвених медија.

Овај преводилац такође има дугмад попут репродукције, паузе, понављања и заустављања. Можете лако да контролишете репродукцију. Можете изабрати да видите трепћуће светло, да чујете звук или више.

Морсе Децодер

Морзеов декодер је алатка за превод Морзеовог кода која се лако користи и која вам помаже да лако преводите. Такође може да пушта звук Морзеове азбуке.

Интерфејс за превођење се састоји од оквира за текст и поља за Морзеов код. Морате да налепите текст или Морзеов код у одговарајућа писма. Такође има опције за дељење текста или кода на Фејсбуку или Твиттеру. Такође пружа одређене смернице за писање неколико уобичајених реченица.

Бокентрик

Бокентрик нуди онлајн преводилац Морзеовог кода који можете користити за превођење текста у Морзеов код или обрнуто.

Долази са оквиром за текст у који морате да налепите текст који желите да преведете. Постоје два режима која морате да изаберете према вашим потребама за преводом.

  Фацебоок ме одјављује – како да поправим?

Ако конвертујете Морзеов код у текст, изаберите Морзеов код у текстуални режим. У случају превода текста у Морзеову азбуку, изаберите режим Тект то Морсе Цоде.

Такође можете да проверите табелу Међународног Морзеовог кода на овој платформи да бисте разумели различите симболе.

Граммица

Кодирајте или декодирајте своју поруку Морзеовом кодом користећи Граммица.

Потребно је да унесете текст у наведено поље за текст. Кликните на дугме кодирање или декодирање да конвертујете унете информације у жељени излаз. Излаз ће бити приказан у посебном излазном пољу.

Упишите мој наслов великим словом

Ако желите преводилац Морзеове азбуке који може да ради на више језика, Капитализе Ми Титле је идеална опција. Поред енглеског, подржава шпански, немачки и многе друге језике.

Може да преведе Морзеов код у обичан текст и обрнуто. Потребно је да унесете жељени текст у поље за унос. Можете брзо да видите превод у излазном пољу.

Дцоде

Дцоде је још један одличан преводилац Морзеовог кода који вам омогућава да преводите у оба смера.

Такође долази у облику мобилних апликација за Андроид и иПхоне. Можете преузети апликацију и вршити преводе без проблема.

Цриптии

Цриптии је веб апликација која је идеална за вас ако тражите преводиоца Морзеовог кода. Уз ово, можете уживати у услугама модуларне конверзије и шифровања кодирања.

Само налепите текст у наведени простор и он ће вам одмах показати превод.

ОнлинеВебТоолКит

Испробајте преводилац Морзеовог кода од стране ОнлинеВебТоолКит, који вам може помоћи да конвертујете текст у Морзеов код и обрнуто на мрежи.

Омогућава вам да унесете текст у предвиђени оквир за текст или да отпремите датотеку која садржи текст. Показаће вам излаз у посебном излазном пољу. Можете брзо преузети преведену датотеку и сачувати је на свом уређају.

  7 генератора имена кланова за игре за ваш тим

Завршне речи

Ако вам је тешко да читате или разумете Морзеову азбуку или желите да шифрујете текстуалну поруку претварањем у Морзеову азбуку, испробајте било који од ових преводилаца. Они вам нуде најбржи начин да то урадите без проблема са преузимањем или инсталирањем.

Можда ћете желети да истражите како да направите преводилац Морзеовог кода користећи Питхон.