8 Провајдера/тржишта за једнократну лозинку (ОТП) за проверу корисника преко СМС-а

У свету у коме крађа идентитета и онлајн превара расту алармантно, обезбеђивање ваше платформе и корисника постаје застрашујуће.

Најбољи начин да надмудрите хакере је да потврдите кориснике једнократним лозинкама (ОТП) послатим путем СМС-а.

Међутим, нема свако предузеће ресурсе да успостави интерни ОТП систем. Овде долазе ОТП провајдери.

Ако желите да заштитите своје присуство на мрежи од сајбер претњи, наставите да читате док истражујемо најбоље ОТП провајдере и тржишта која су данас доступна!

Увод у ОТП провајдере/тржиште

ОТП провајдер нуди погодно решење за предузећа која желе да имплементирају двофакторску аутентификацију или валидацију корисника преко СМС-а. Технички, ови алати користе СМС АПИ (Апликацијски програмски интерфејс) за интеграцију могућности за размену текстуалних порука у веб локације и апликације.

ОТП провајдери аутоматизују цео процес, од генерисања кода до верификације, без компликовања ствари за вас или крајње кориснике.

Али пошто су ОТП-и деликатна ствар, већини предузећа је потребна помоћ у проналажењу поузданог добављача. А за њих је ОТП тржиште најбољи погодак.

ОТП тржиште повезује предузећа и организације са више ОТП провајдера. Делује као посредник, омогућавајући вам да упоредите различита ОТП решења, карактеристике и цене и добијете најбољу понуду. Једно такво тржиште је РингЦаптцха (више о томе у наставку)!

У сваком случају, без обзира да ли је ОТП провајдер или тржиште, основне предности СМС ОТП-ова своде се на следеће:

 • Превара и заштита података
 • Боље корисничко искуство
 • Флексибилност и скалабилност

Међутим, свака корист заслужује посебну пажњу, па хајде да заронимо.

Предности ОТП-а за ваше пословање

#1. Помаже у двофакторској аутентификацији

Двофакторска аутентикација, или 2ФА, је безбедносни систем који захтева два различита облика верификације за приступ вашем налогу или ресурсима.

Прво, корисник мора да унесе акредитиве које је поставио за налог. Затим треба да верификују путем кода или ОТП-а послатог на њихов регистровани уређај. У идеалном случају, 85% налога преферира примање ОТП-ова путем СМС-а.

И тако, поседовање СМС ОТП система за ваше пословање додаје додатни слој заштите без компликовања ствари за корисника.

#2. Пријава без лозинке

У свету у којем је 90% корисника интернета забринуто да ће им лозинке бити хаковане, ви сте тај који им нуди пријаве без лозинке. Звучи као разбијање договора?

На пример, ако потенцијални клијент не може да заврши трансакцију зато што не успе да се сети своје лозинке, могао би да спасе куповину. Не правимо ово из ничега.

76% корисника тврди да често одустаје од куповине због проблема са лозинком.

Иако је куповина гостију популарна опција међу продавницама е-трговине, на овај или онај начин, требало би да потврдите идентитет корисника.

Аутентификација без лозинке може вам помоћи да урадите и једно и друго, потврдите кориснике и задржите клијенте.

#3. Трансацтион Аутхентицатион

Двофакторска аутентификација подржана ОТП-ом је урођено сигурнија од лозинки када се обављају онлајн трансакције. То кажемо зато што се ОТП-ови не могу користити за напад пошто постају неважећи након одређеног временског оквира.

  9 најбољих програма за ажурирање управљачких програма који одржавају хардверске управљачке програме вашег уређаја ажурним

У ствари, ТОПТ (једнократна лозинка заснована на времену) долази са роком истека који се креће од 1 минута до 7 дана. Пошто ОТП-ови постају неважећи убрзо након што су генерисани, ОТП-ови су безвредни за хакере. И на тај начин чините сваку трансакцију безбедном за клијенте и ваше пословање.

#4. Боље корисничко искуство

Очигледно, корисници уживају када им се не тражи да запамте лозинке. ОТП-ови нуде једноставно, корисничко искуство.

Једна једноставна интеграција чини верификацију брзом и лаком преко мобилног уређаја корисника. Осим тога, корисници могу избјећи плаћање додатних трошкова или обављање још једног досадног процеса пријављивања.

Видиш,

 • Сви имају СМС на својим мобилним телефонима
 • То је познат и удобан канал комуникације
 • Људи могу да примају текстове готово било где у свету за скоро бесцење

#5. Лако за предузећа за интеграцију и скалирање

Организације могу лако да интегришу АПИ-је за верификацију у свој производ или апликације. Ускоро ћете схватити да је РОИ интеграције СМС ОТП-ова далеко изнад очекивања. Процес се може дословно исплатити:

 • Заштита од претњи сајбер безбедности
 • Боље корисничко искуство
 • Ослобађање вашег ИТ тима и ресурса за важније задатке

Дакле, да, СМС ОТП-ови су одлична опција за предузећа. Чак и ако не желите да постављате интерни систем, можете одабрати поузданог ОТП провајдера.

Како одабрати ОТП провајдера?

Када правите избор, боље је имати критеријум избора. Испод су наведени неки фактори које треба да узмете у обзир када бирате ОТП провајдера за ваше пословање.

 • Безбедност од краја до краја: ОТП-ови су осетљива ствар, па је одабир поузданог провајдера који нуди сигурне СМС услуге од кључног значаја. Прегледајте добављаче са високом испоручивости, шифровањем и алатима за аутоматизацију 2ФА.
 • Једноставност подешавања: Уверите се да је СМС АПИ који нуде провајдери лако спојити са вашим постојећим системима и платформама, уз јасну документацију и АПИ-је прилагођене програмерима да би интеграцију учинили беспрекорном.
 • Исплативост: С обзиром на број корисника који желе да искористе 2ФА, слање СМС ОТП-ова може бити тешко за ваше џепове. Стога, изаберите тржиште ОТП провајдера које нуди прилагођене планове или попусте на основу количине. Поред тога, проверите да ли платформа нема скривених накнада.
 • Корисничка подршка: Потражите провајдере који нуде 24/7 корисничку подршку путем е-поште, ћаскања и позива. Ово олакшава решавање проблема везаних за ОТП и гради поверење купаца.
 • Додатне функције: Неколико додатака има велики значај, као што су алати за извештавање и аналитику, прилагодљиви шаблони и могућност слања порука на више језика. Ове функције могу помоћи у побољшању ефикасности и ефикасности вашег ОТП решења.

А сада је време да погледате најбољег ОТП провајдера или тржиште које ће вам помоћи да потврдите кориснике преко СМС-а. 🥁

Викати

СхоутОут обезбеђује СМС АПИ интеграцију за боље ангажовање и комуникацију са клијентима. Једно од његових решења, СхоутОут Лите, нуди ОТП АПИ за двофакторну аутентификацију, верификацију броја мобилног телефона и једнократну лозинку (магичне лозинке) попут случајева употребе.

Предности

 • Аутоматизује цео процес, од генерисања ОТП-а до верификације и решавања проблема
 • Једноставна и безбрижна интеграција СДК-ова и РЕСТ АПИ-ја са било којом платформом као што су Схопифи, Воо Цоммерце, Магенто и још много тога
 • 99,93% радног времена са аутоматским скалирањем и периодима без одржавања
 • Одмах прибавите ИД-ове пошиљаоца или референтне ИД-ове за сваки ОТП захтев који шаље ваша апликација
  9 моћних алата за отклањање грешака и надгледање АСП.НЕТ апликација

Осим тога, СхоутОут помаже предузећима да покрену СМС кампање путем више алата као што су персонализоване поруке, аналитика и заказивање. То је одличан избор за мала и средња предузећа.

РингЦаптцха

РингЦаптцха је алатка за верификацију корисника и спречавање превара која обезбеђује СМС и Воице 2ФА производе за валидацију корисника. Платформа нуди тржиште ОТП провајдера, омогућавајући вам да упоредите и изаберете најпоузданијег провајдера са најбољом испоруком.

Предности

 • Комбинујте примарне и резервне руте да бисте обезбедили најбољу поузданост ОТП-а по приступачним ценама
 • Има функцију аутоматског праћења која аутоматски открива и шаље други ОТП ако га корисник пропусти
 • Омогућите механизме ван опсега, као што су „Позови за помоћ“, „Људски додир“ и „АИ Ассист“, ако корисник не прими ОТП
 • Сваки ОТП захтев пролази кроз сигурносне филтере засноване на хеуристици како би се осигурала валидност захтева
 • Унапред направљени шаблони СМС обавештења или прилагођени шаблони за укључивање поруке о брендирању

Са РингЦаптцха тржиштем, ако провајдер повећа ваше цене, можете се пребацити на друго са само неколико кликова. Такође добијате приступ другим функцијама као што су аналитика преваре, верификоване/блокиране листе, оптимизација испоруке и још много тога.

Екотел

Екотел је водећа и поуздана компанија за комуникације у облаку предузећа. Његово ОТП решење служи врхунским организацијама у Индији и југоисточној Азији, као што су Флипкарт, Редбус, Ола, Працто и још много тога.

Предности

 • Нуди врхунски квалитет СМС и гласовну ОТП услугу верификације са високом испоручивости и малим кашњењем
 • Беспрекорна интеграција са било којом платформом користећи Андроид СДК-ове и РЕСТ АПИ-је; приступачно и скалабилно решење са моделом цена за плаћање по употреби
 • Најбоље време рада у класи од 99,94%, укључујући време непрекидног рада оператера; испорука ОТП-ова без грешке у року од 8 секунди
 • Добијте детаљне извештаје који се лако читају и који се састоје од увида у вези са операцијама ОТП-а, испоруком и ефикасношћу

Са Екотелом можете постићи добру стопу испоруке од 92%. Осим тога, платформа нуди 7-дневну бесплатну пробну верзију, са 1000 бесплатних позива и СМС кредитом. Плус, корисничка подршка 24×7 путем телефона, е-поште и Твитера

Тектлоцал

Тектлоцал нуди скалабилна СМС решења за предузећа којима верује више од 165.000 клијената широм света. ОТП СМС решење платформе обезбеђује лаку, безбедну и поуздану безбедност за вашу апликацију.

Предности

 • Лако се интегришите у преко 500+ популарних апликација користећи Запиер у неколико кликова
 • Брзо генеришите јединствене кодове и спојите их у СМС текст користећи СМС АПИ који се лако интегрише
 • Интегришите се са једноставним, брзим СМС СМПП АПИ-јем и почните да шаљете текстуалне поруке за неколико минута
 • Безбедно преносите податке у и из Мессенгер-а преко СФТП-а да бисте увек имали на располагању најновије информације

Осим ОТП-ова, можете уметнути линкове, документе, видео записе или ваучере персонализоване за сваког корисника. Штавише, можете креирати интерактивне анкете за неколико минута и анализирати резултате помоћу алата за праћење који се лако користе.

ОнеЛогин

ОнеЛогин је водеће решење за управљање идентитетом и приступом коме верује више од 5000 клијената широм света. Његова ОнеЛогин Протецт ОТП мобилна апликација омогућава вам да извршите вишефакторску аутентификацију за више налога једним кликом на дугме.

  Како уклонити фасциклу у Дисцорд-у

Предности

 • Има преко 6000+ унапред интегрисаних локалних и клауд апликација
 • Доступно за Андроид, Андроид Веар, Аппле иОС и Аппле ватцхОС, омогућавајући вам да обављате радње у покрету
 • Уграђени ОТП генератор који омогућава корисницима да одговоре на пусх обавештење на свом паметном телефону или гледају и да се пријаве без напора
 • Временски засновани ОТП (ТОТП) алгоритам који ОТП чини неважећим након 30 секунди; можете продужити време на мобилним уређајима да бисте побољшали поузданост и корисничко искуство

Са ОнеЛогин-ом можете приступити корисничкој служби светске класе, укључујући личне заговорнике успеха клијената, техничку помоћ 24/7, центар за помоћ богат садржајем и образовне догађаје који су у току.

СецуреМФА

СецуреМФА обезбеђује ОТП аутентификацију за Мицрософт АДФС (Ацтиве Дирецтори Федератион Сервице). Омогућава АДФС серверима да обезбеде вишефакторску аутентификацију (МФА) користећи ТОТП и преко АПИ крајње тачке провајдера треће стране попут СМС-а, е-поште или телефона.

Предности

 • Генеришите ОТП шифре за неограничене кориснике налога; чувати ОТП податке у МС СКЛ или МС Ацтиве Дирецтори атрибутима
 • Лако покрените одјаву или деактивацију ОТП налога
 • Прилагодите кориснички интерфејс и вредности података приликом слања у крајњу тачку АПИ-ја
 • Подршка АДФС ЦСС тема и АДДС односа поверења са више шума

Поред ових, услугу управљаног АПИ мрежног пролаза пружају добављачи као што су Амазон (АВС СНС), Мицрософт (Азуре АПИ Манагемент) итд.

Кликните на Пошаљи

ЦлицкСенд је СМС провајдер пословног нивоа који омогућава предузећима да шаљу, примају и прате СМС текстуалне поруке широм света. Његово СМС ОТП решење помаже у потврђивању идентитета корисника, заштити података о вашим клијентима и јачању опште безбедности на мрежи.

Предности

 • Има контролну таблу лаку за навигацију за праћење ОТП СМС-а, преглед ИД-ова пошиљаоца и праћење; шаљите СМС директно из Гоогле табела
 • Лако се интегришите са својим софтвером или апликацијом користећи АПИ-је у НодсЈС, Питхон, Јава, Ц#, Руби, итд
 • Безбедност ОТП-ова и података о клијентима на нивоу предузећа са 100% СЛА гаранцијом непрекидног рада
 • Уграђено тржиште са преко 900+ апликација из е-трговине, друштвених медија и других категорија

ЦлицкСенд-ов софтвер који се плаћа по коришћењу штеди вас од уског грла у уговорима о закључавању са периодичним месечним накнадама без обзира на употребу. Са преко 90.000+ клијената који шаљу милијарде порука широм САД-а, ЦлицкСенд и даље пружа могућност испоруке високих перформанси.

Д7 Нетворкс

Основан 2012. године, Д7 Нетворкс је подухват из снова групе посвећених мобилних стручњака специјализованих за СМС пренос широм света. Његов 2ФА Верифиер АПИ једноставан за коришћење се лако подешава и неприметно се интегрише у ваш радни ток.

Предности

 • Потпуна аутоматизација процеса верификације, укључујући генерисање и управљање јединственим ОТП-ом
 • АПИ прилагођен програмерима за брзу интеграцију Д7 у било коју апликацију; добити глобалну покривеност око 7 континената са једним АПИ-јем
 • Модел са плаћањем по употреби, плус без сложености носача, чини Д7 приступачним и поузданим решењем
 • Завршава цео процес ОТП верификације за 15 до 20 секунди, обезбеђујући високу испоручивост

Д7 Нетворкс је избор за старт-уп и предузећа. Под својим именом има најбоље старт-уп компаније, укључујући Аирбнб, Убер, Агода, ДХЛ и више познатих брендова.

Закључне мисли

Коришћење ОТП-ова за верификацију корисника преко СМС-а је убедљивије и једноставније за коришћење од тражења памћења лозинки. Штавише, екстерно ангажовање ОТП услуга од провајдера елиминише застрашујући задатак управљања интерним ОТП системом.

То такође, ако желите да изаберете поуздано тржиште ОТП провајдера. Да бисмо вам помогли у потрази, горе курирана листа ОТП провајдера је одличан избор за мала и средња предузећа. Међутим, обавезно изаберите добављача који одговара вашим пословним потребама.

Такође можете истражити најбоље СМС маркетиншке платформе за интеракцију са својим корисницима.