8 савета када користите музику у ИоуТубе видео снимцима

Музика је важан аспект када је у питању прављење ИоуТубе видео снимака—без ње, ваш видео ће недостајати, због чега ћете изгубити ангажман гледалаца.

Али понекад може бити тешко пронаћи праву музику која одговара тону видеа и бренду који покушавате да изградите на платформи. Поред тога, постоје закони о ауторским правима које треба узети у обзир када бирате музику.

Наставите да читате да бисте сазнали неколико савета који вам могу помоћи да своје ИоуТубе видео снимке претворите из досадних у задивљујуће.

Зашто је музика важна за ваше ИоуТубе видео снимке

Музика је суштински део видеа, без обзира да ли се користи као главни део који помаже у покретању приче или као позадинска бука за уклањање непријатних тишина. Може помоћи да се подеси расположење док емоционално ангажује публику.

На пример, ако ваш видео садржи снимке мотокроса, пожелећете да користите музику високог темпа која допуњује акцију. Ово ће такође помоћи да публика осети тај брзи темпо. Без музике, то би били само прљави бицикли који иду горе-доле на стази.

Поред тога, можете изразити своју креативност кроз музику, која вашем видеу може понудити јединствен угао. Када своју креативност унесете у пројекат, већа је вероватноћа да ћете се повезати са публиком. Ово има тенденцију да омогући већи емоционални утицај – нешто што музика такође може постићи.

  8 професионалних алата за писање за сваког блогера и текстописца

Много је разлога зашто је музика важна. Међутим, правилно коришћење може или да направи или поквари ваш видео.

Закони о ауторским правима у вези са музиком постоје да штите права на музику и не дозвољавају другима да је користе без одговарајућег овлашћења. Чак и ако не уновчавате своје видео снимке, не можете користити музику заштићену ауторским правима. Резултат би био кршење ауторских права, што може довести до уклањања вашег видеа и других казни на ИоуТубе-у.

Да бисте избегли било какве последице коришћења музике заштићене ауторским правима, покушајте да користите музику у јавном домену, ИоуТубе аудиотеку или музику без накнаде.

2. Купите бесплатну музичку претплату

Да бисте избегли било какво кршење ауторских права, размислите о куповини музичке претплате без накнаде. Популарна музичка платформа за креаторе садржаја је Епидемиц Соунд. Такође можете погледати Артлист.

Ове платформе за лиценцирање музике су одличне јер долазе са великим избором жанрова, тема и расположења између којих можете бирати. Постоји чак и огромна листа звучних ефеката за сваку ситуацију.

Не само да су ове платформе невероватно корисне, већ ће вам пружити и безбрижност када користите музику у својим видео снимцима.

3. Подесите нивое звука

Када су у питању нивои звука, постоје две ствари које морате узети у обзир. Први је да не желите да музика надјача догађаје који се дешавају у видеу. Чак и током делова у којима музика може бити гласнија, требало би да уравнотежи акцију која се дешава.

Друга ствар коју треба узети у обзир је ниво звука у вашем софтверу за уређивање. Уверите се да је јачина звука вашег лаптопа подешена на одговарајући ниво, тако да можете да прилагодите ниво музике у видеу. Желите да избегнете исечак или изобличење по сваку цену.

  Зашто вам је потребан графички таблет за Пхотосхоп

4. Размотрите расположење

Музика треба да допуни расположење сцене. Наравно, можете га користити да утичете на то како би публика требало да се осећа, али не желите да скренете са курса.

На пример, ако ваш видео садржи тренутак како гледате кроз прозор док пада киша, то вероватно није право време за пуштање циркуске музике. Можда бисте се одлучили за нешто мало смирујуће или чак драматичније. Нешто што одговара расположењу.

5. Уређивање и тајминг сходно томе

Постоји уређивање музике, а затим и уређивање музике у видео снимку. Желите да се уздржите од тога да убаците песму у видео без разлога осим ако имате музику. Користите музику као прилику за синхронизацију са тренуцима.

На пример, ако имате више Б-ролл снимака које имплементирате у свој видео, користите ритмове у музици да бисте прелазили са снимка на снимак. Други пример је прилагођавање јачине музике ономе што се дешава у видеу. Ако неко говори, уверите се да је јачина звука тиха, а затим можете почети да је појачавате када се разговор заврши.

6. Користите музику да бисте изградили свој бренд

Музика вам може помоћи да изградите свој бренд за свој ИоуТубе канал. Ако имате тенденцију да се држите одређеног жанра, посебно за музику у позадини, ваша публика ће препознати тај стил музике као део идентитета вашег канала.

На пример, ако имате канал за кување, желећете да музика која је умирујућа иде уз тему видео записа. Можете одабрати било шта од акустичне, класичне или чак џеза. Само се држите подаље од електронске музике—осим ако то није атмосфера око које желите да изградите свој канал, онда наставите.

  Како да стримујете видео записе на Цхромецаст на Линуку преко командне линије

7. Преглед пре објављивања

Иако би требало да гледате своје видео записе пре него што их објавите на ИоуТубе-у, свакако обратите посебну пажњу на музику. Желите да будете сигурни да звук не омета пажњу и да музика одговара расположењу. Увек можете да замолите неког другог да погледа видео и уместо вас, тако да добијете нови пар ушију на звуку.

Добар тест за преглед видео снимка је да га слушате преко звучника рачунара, а затим поново слушате са укљученим слушалицама. На овај начин видите искуство из различитих углова и знаћете да ли нешто треба да се прилагоди.

8. Имајте резервне траке

Ако сте одлучили да не плаћате претплату за коју знате да сте заштићени од ауторских права на музичком фронту, онда постоје опције за сајтове за преузимање музике без ауторских права за ИоуТубе.

Међутим, у овом тренутку би било мудро да увек имате нумере као резервну копију само у случају да музика у неком тренутку није доступна или ако из било ког разлога приметите проблеме са ауторским правима. Чак и ИоуТубе аудио библиотека може да уклони музику коју често користите без упозорења.

Користите праву музику када правите своје ИоуТубе видео снимке

Музика може да направи или разбије видео, посебно ако користите погрешан жанр за сцену или ако будете означени због проблема са ауторским правима. Међутим, не дозволите да вас то обесхрабри да испробате нове ствари када је музика у питању.

Користите горње савете да бисте трансформисали своје видео снимке и оживјели их.