9 етичких хакерских онлајн терена за обуку

Спуштање у зечју рупу може бити неодољиво, посебно ако је то нешто што раније нисте радили – а ако сте етички хакер, тестер пенетрације или ентузијаста за сајбер безбедност, ово неискуство може да вас кошта у стварној ситуацији.

Најбољи начин за учење је рад, а многе веб странице омогућавају сајбер-безбедност, програмирање и праксу експлоатације у неутралном окружењу где нећете бити осуђени за учење. Следеће платформе су одличан и безбедан начин да изградите своје вештине да их тестирате и изазовете шта можете да урадите када се суочите са другим играчима.

Хацк Тхис Сите

Хацк Тхис Сите (познат и као ХТС) основан је 2003. године и сматра се једним од оригиналних играча у сфери хактивизма коју је покренула група радозналих појединаца.

Под новим управљањем, сајт и даље остаје једно од најбољих места за одлазак ако желите разне изазове.

ЦТФ365

ЦТФ365 рекламира се као терен за практичну обуку за професионалце у области безбедности и одлично је место за изазове продора; назив се, наравно, односи на ратну игру Цаптуре тхе Флаг – али уместо тога, они означавају сервере.

Хацк Тхе Бок

Хацк тхе Бок има 62 изазова за чланове доступна на својој веб страници и захтева чланство од приближно 116.000 корисника. Они се рекламирају као игралиште за тестирање пенетрације, а чак нуде и прилагођене „лабораторије“ за компаније.

  Како инсталирати ВиртуалБок Гуест Аддитионс за Убунту виртуелну машину

Роот-Ме

Роот-Ме је још једно одлично игралиште за тестирање пенетрације где се нуде различити изазови у различитим областима, укључујући експлоатацију претраживача.

ХацкТхис

ХацкТхис је огроман и нуди вам више од 50 изазова распоређених на пријављени број од 250.000 чланова који стављају ваше вештине на тест.

Хакерски тест

Хакерски тест нуди вам обуку за тестирање пенетрације у пракси са 20 нивоа различитих изазова кроз које можете да прођете да бисте до краја постали бољи тестер пенетрације.

ХацкТест

Логика и вештина размишљања на ногама чине неке од основних вештина које тестер пенетрације може имати; ХацкТест је избор од 23 питања која изгледају једноставна, али на крају више збуњују ум како се одвијају – научићете нешто у ова 23 питања.

Овер Тхе Вире

Овер Тхе Вире је невероватно разрађена локација која угошћује неколико различитих ратних игара, укључујући и ону коју зову Бандит намењену тестерима почетницима. Наравно, постоје и други за искусније, укључујући Левијатана, Нарнију и Криптон – и сваки има своју јединствену вибрацију.

ВхитеХат ратна игра

ВхитеХат Вар Игра је још један полигон за обуку ЦТФ система за пенетрацију-тестере-у-тренингу, тренутно у 2.0 БЕТА верзији према веб страници и они су домаћини многих изазова везаних за тестирање сајбер безбедности.

Закључак

Надам се да ће вам горенаведено игралиште помоћи да побољшате своје вештине. Такође можете испробати ове рањиве веб апликације да бисте вежбали своје вештине.

Затим можете проверити неке од курсева етичког хаковања.

Да ли сте уживали у читању чланка? Шта кажете на дељење са светом?

  7 најбољих апликација за поделе рачуна за праћење заједничких трошкова