9 најбољих алата за маскирање података за анонимност и безбедност

Можете заштитити осетљиве податке вашег предузећа и клијената путем псеудонимизације, анонимизације и деидентификације користећи ове најбоље алатке за маскирање података.

У дигиталним предузећима и предузећима која су усмерена на податке, постоје различите фазе када треће стране приступају вашим подацима о клијентима или пословним подацима. Не можете само да изоставите податке из извештаја или корисничких приказа. Такође, не можете дати ни оригиналне податке. Овде маскирање података игра важну улогу у заштити стварних података заменом приказаних података нереалним подацима.

Ваши запослени, продавци и клијенти могу лако да рукују тим скуповима података, а да не знају праву ствар, као што је профитна маржа предузећа од одређених продаја или података о кредитној картици клијената. У наставку пронађите листу неколико алата за маскирање података који су ручно одабрани за вас.

Зашто је маскирање података неопходно?

Ево зашто успешне и будне организације користе маскирање података:

  • Елиминишите ризик од крађе или инфилтрације података приликом отпремања података у облак.
  • Спречите конкуренцију да научи ваше пословне тактике као што су профитна маржа, број корисника итд.
  • Маскирање података вам омогућава да зауставите злоупотребу или нежељену употребу података о клијентима од стране запослених, извођача радова или добављача.
  • Можете слободно да делите маскиране податке са стажистима, програмерима, дизајнерима, креаторима садржаја и јавношћу из пословних разлога.

Како направити маскирање података?

У наставку пронађите начине на које предузећа усвајају када обављају маскирање података:

#1. Псеудонимизација

Спречава идентификацију корисника комбиновањем различитих делова података. Морате уклонити личне податке и заменити их неповезаним именима, датумима рођења итд.

#2. Промена података и замена

У овом процесу замењујете и мешате податке користећи податке о акцијама као што су називи акција са интернета, ССН-ови акција итд. Иако скуп података и даље изгледа реалистично и корисно, нападачи не могу да користе податке да нашкоде вашем пословању.

#3. Прикажи нулту вредност

Можете да програмирате своје базе података, Екцел табеле, табеле са подацима веб локације, податке у облаку итд., тако да скупови података приказују Нулл текст када неовлашћена особа приступи подацима.

#4. Промена оригиналних вредности

Овде можете једноставно применити математичке операторе као што су множење, дељење, одузимање итд., да промените нумеричке вредности користећи логички образац. Морате одабрати чврст образац како други не би могли да дешифрују оригиналне вредности. Изазовно је сами имплементирати такве обрасце, тако да морате да користите било који од алата поменутих у овом чланку.

Функције које треба тражити у алату за маскирање података

Када добијете алатку за маскирање података, нагласите следеће карактеристике које морате имати:

  • Алати засновани на међународним стандардима који аутоматски маскирају податке у складу са конвенцијама као што су ХИПАА, ЦЦПА, ГДПР, итд.
  • Алат треба аутоматски да тражи личне и осетљиве податке из скупа података и примени унапред конфигурисану стратегију маскирања података.
  • Савршен алат за маскирање података требало би да вам омогући повезивање различитих извора података као што су отворени скупови података и премиум извори.
  • Требало би да постоје строги алгоритми за шифровање тако да нико не може да преокрене инжињеринг маскираних података на оригиналне вредности осим алата који се користи за маскирање података.
  • Требало би да понуди тест податке специфичне за посао, фиктивне али реалистичне податке итд., уместо оригиналних заглавља колона, заглавља редова, вредности итд. Дакле, крајњи производ ће бити добар за сврхе истраживања и развоја.
  • Маскирани подаци не би требало да буду корисни конкурентима или хакерима.
  Шта је пуњење акредитива? (и како да се заштитите)

Истражите алате за маскирање података које би ваше предузеће требало да провери одмах:

Делпхик

Делпхик је решење за маскирање података и усклађеност које може аутоматски да лоцира осетљиве информације и маскира их. Било да се ради о имену клијента, адреси е-поште или броју кредитне картице, може пронаћи 30 типова критичних података из различитих извора, као што су релационе базе података и датотеке.

Решење нуди преко 50 готових скупова профила који дефинишу прилагођене изразе за профилисање. Да бисте покренули алгоритме за маскирање, не морате знати да кодирате. Може да задржи референтни интегритет унутар и између извора података док генерише реалне вредности. Делпхик вам такође омогућава да лако прилагодите његове алгоритамске оквире; ако је потребно, можете дефинисати нове алгоритме.

Квалитет маскираних података је сачуван у потпуно функционалном статусу, тако да га можете користити за развој, тестирање и анализу. Компаније које треба да буду у складу са стандардима и прописима као што су ГДПР, ХИПАА и ЦЦПА могу да користе ову платформу за токенизацију података и неповратно маскирање. Штавише, омогућава вам да дефинишете и примените доследне политике маскирања како бисте елиминисали ризике у непроизводним окружењима.

К2Виев

Ако тражите алатку за маскирање података за заштиту велике количине осетљивих података, К2Виев је право решење за вас. Имплементира приступ производа података који смањује време имплементације и трошкове док елиминише сложеност на нивоу предузећа.

Анонимизација осетљивих података појединачног ентитета у транзиту штити податке који могу да открију идентитет од компромитовања и чува конзистентност релација маскираних података. Ово решење вам такође помаже да се придржавате стандарда приватности података, укључујући ГДПР, ЦЦПА/ЦПРА, ХИПАА, ЛГПД и ПЦИ ДСС.

Користи функције аутоматског откривања и каталога података за класификацију и мапирање осетљивих података. Такође можете извршити детаљну претрагу на нивоу у смислу датотека базе података и метаподатака. К2Виев вам такође омогућава да примените стотине готових функција маскирања, као што су замена, рандомизација, мешање, шифровање, пребацивање, поништавање и редиговање.

Поред тога, подржава интеграцију са изворима података или технологијом, било да се налазе на локацији или у облаку. Ово решење можете повезати са релационим базама података, застарелим системима, НоСКЛ, КСМЛ документима, редовима порука и равним датотекама да бисте маскирали податке референтним интегритетом.

Аццутиве

Аццутиве нуди користан асортиман робусних алата за маскирање података који не само да чувају ваше критичне податке безбедним, већ их и одржавају одрживим за различите пословне критичне функције. Ово локално решење обезбеђује да маскиране информације изгледају као стварне информације задржавајући измишљене вредности поља података и својстава у свим изворима података.

Подржава миграцију података из извора укључујући Орацле, ДБ2, СКЛСервер, КСМЛ, МиСКЛ и равне датотеке на одабрана одредишта. Такође можете да складиштите маскиране податке у МиСКЛ, СКЛСервер, ПостгреСКЛ и другим базама података. Овај вишеплатформски софтвер се може користити у Линук-у, Уник-у, Виндовс-у и различитим услугама у облаку.

  Како да користите приказ уживо на Гоогле мапама

Аццутиве такође нуди високофункционалну контролну таблу да видите најновије активности, активне везе, резултате маскирања графичких података и напредак задатака. Детаљно извештавање, увид у перформансе, интегрисано управљање налогом, директоријум за пријављивање и компатибилност вишефакторске аутентификације су неке друге карактеристике овог решења које се помињу.

Информатица

Са маскирањем података у облаку Информатица лако можете заштитити приватност података о клијентима. Помаже вам у испуњавању циљева усклађености организације за безбедно руковање подацима и управљање безбедношћу података. Можете га користити за анонимизацију и де-идентификовање осетљивих података за безбедно коришћење података за тестирање, развој, анализу података, ланце снабдевања и програме за корисничко искуство.

Ова платформа вам омогућава да имате флексибилну безбедност усредсређену на податке у свим сложеним окружењима која ваша организација користи. Можете да користите ово решење за заштиту података у приватности и управљању подацима. Док ради све ово, Информатица одржава контекст података и референтни интегритет за повећану безбедност и коришћење заштићено од усаглашености.

Он маскира све личне податке, укључујући кориснике, локације, датуме рођења и улоге, из велике количине података са различитих локација и база података. Решење подржава широку повезаност између база података, апликација и великих рачунара. Такође смањује ризик од губитка података или злоупотребе података.

ПСТ

За савремена предузећа је изазов да се придржавају јавних и регулаторних захтева о приватности. Међутим, имате Хусх-Хусх решење које ће вам помоћи са маскирањем ПИИ података. Можете да користите овај софтвер да лоцирате осетљиве податке из ваше организационе базе података и класификујете их ради анонимизације.

Током маскирања података, он је у складу са ГДПР, ХИПАА / ХИТЕЦХ, ЦЦПА и ГЛБА стандардима. Хусх-Хусх чак користи компоненте засноване на правилима за свеобухватну конфигурацију и безбедну анонимизацију података. Такође пружа готова решења за маскирање директних и индиректних идентификатора коришћењем фиксних и генеричких алгоритама.

Штавише, решење може да ради на лицу места иу облаку. Такође можете да га интегришете са изворним СКЛ сервером ССИС, Бизталк и кодом користећи АПИ. Са овим решењем, можете да обављате послове анонимизације података по распореду или ад хоц основи. Такође прави извештаје о праћењу ревизије за различите усаглашености са прописима као што су ГДПР, ЦЦПА и ХИТЕЦХ.

датаЗенсе

Да ли желите да ваши подаци буду сигурни и усаглашени? Изаберите датаЗенсе, решење за маскирање података за заштиту осетљивих података. Алати које пружа ова платформа помажу вам у профилисању података, превенцији губитка података, санацији и управљању подацима. Може да профилише структуриране и неструктуриране податке, тако да не морате да бринете о изворима података.

Решење врши профилисање података на нивоу колоне како би без напора идентификовало ПИИ и осетљиве податке из базе података. Постоји и процес пословне валидације који помаже у прегледу и одобравању података као осетљивих. датаЗенсе такође спречава неовлашћени приступ подацима или злоупотребу помоћу маскирања, шифровања или шифровања података.

Овој платформи заснованој на облаку може се приступити са било ког места у погодно време. Такође подржава ГДПР, ЦЦПА, ОИОО и друге законе и стандарде о приватности. Ова скалабилна платформа обезбеђује континуирану заштиту, али вам омогућава да плаћате само за маскиране податке.

Са датаЗенсе ПИИ алаткама за откривање података, организације могу да заштите осетљиве информације и да се придржавају прописа.

  Како омогућити тамни режим на ИоуТубе-у [On Any Device]

ДатаВеил

ДатаВеил нуди два моћна алата за маскирање података под називом ДатаВеил и ФилеМаскер. Први алат маскира осетљиве податке у различитим СКЛ базама података, док други трајно маскира податке из датотека. Ови алати маскирају све осетљиве податке као што су имена, адресе, контакт бројеви и бројеви кредитних картица фиктивним информацијама које ће звучати стварно.

Пошто маскирање трансформише податке у нешто неосетљиво, организације могу то да користе за тестирање, развој, обуку, спољно ангажовање, анализу података и подршку. Пошто закони о безбедности података и приватности широм света постају све ригорознији, ово решење можете да користите да бисте били у складу са ГДПР, ХИПАА и ПЦИ.

Док маскира, он одржава статистичка и синтактичка својства изворних података пружајући смислене и релевантне маскиране податке. Чак чува и формат појединачних знакова присутних у осетљивој вредности, као што су абецеда, број и специјални знак. Дакле, можете да користите податке без бриге о тестирању, развоју, анализи података, обуци, подршци и спољном пословању.

Иммута

Када је у питању динамичко маскирање података и контрола приватности, Иммута би могао бити ваш идеалан избор. Током времена упита, он сакрива осетљиве вредности кроз измене без промене оригиналних података. У његовом пакету за контролу безбедности и приватности, можете да дате инструкције о политици контроле приступа заснованој на атрибутима. За језик политике, можете изабрати да пишете у коду или на обичном језику.

Такође нуди више од 60 унапред изграђених контрола безбедности и приватности од којих можете да изаберете било коју да бисте заштитили осетљиве податке. Такође можете динамички применити ове контроле у ​​време упита за различите типове маскирања података, укључујући анонимизацију, псеудонимизацију, минимизацију и прикривање.

Ове динамичке смернице вам омогућавају да тренутно приступите овлашћеним подацима из било које бележнице, БИ алата или радног стола. На Иммути, можете аутоматизовати процес ограничења приступа са различитим условима, као што су демографија корисника, временски засновани прозори, подаци суседних ћелија или подаци референтне табеле.

Изнад свега, смањује инжењерско оптерећење и омогућава вам тренутни приступ маскираним подацима. Овај софтвер такође смањује ризик од кршења података, штити репутацију ваше организације, омогућава вам да безбедно делите податке и повећава продуктивност вашег тима.

ИРИ ФиелдСхиелд

Да ли сте забринути због управљања великом количином података у опасности? ИРИ ФиелдСхиелд је поуздано решење за маскирање података за све врсте организација. Компаније које користе овај софтвер могу извршити централну класификацију ПИИ, лоцирати податке са било које глобалне локације и аутоматски маскирати податке.

Такође може да одржи референтни интегритет када користи шифровање, псеудонимизацију, редиговање и приступе за производна и тестна окружења. Можете неприметно да анонимизирате податке према ГДПР, ЦИПСЕА, ХИПАА, ДПА, ПЦИ, ФЕРПА, ГЛБА, ПОПИ и другим прописима.

ИРИ ФиелдСхиелд подржава маскирање података генерисаних у сваком извору, укључујући релационе базе података, НоСКЛ базе података, равне датотеке, главне рачунаре, Екцел табеле, индексне датотеке, УРЛ адресе, полуструктуриране датотеке и неструктуриране датотеке. Његове карактеристике се могу користити за профилисање и де-идентификацију података у мировању и обезбеђивање података у покрету. Ако сте заинтересовани, можете резервисати демо уживо да видите како функционише.

Завршне речи

Не треба занемарити захтеве за редиговање или шифровање података различитих међународних и локалних стандарда приватности и безбедности података.

Маскирање оригиналних пословних и корисничких података помаже вам да се придржавате различитих закона као што су ГДПР, ХИПАА, итд. Дакле, ово су поуздани и популарни алати за маскирање података које можете да користите у својим пословним операцијама усредсређеним на податке.

Затим, погледајте платформе за заштиту података у облаку да би ваши подаци били окретни и безбедни.