9 најбољих креатора плоча за расположење који одражавају идеје и мисли

Приказана табла са расположењем вас подсећа на ваш почетни циљ и држи вас усредсређеним пружајући јасан визуелни приказ мисли које желите да примените на месту.

Таблице расположења су стандард међу многим креативним радницима, не само дизајнерима. Појединци попуњавају табеле расположења (дигиталне или физичке) бројним стварима, као што су слике и различите текстуре, да би визуелизовали мисли и појмове.

Моод боардови су нека врста мешапа или колажа различитих фотографија, текстура, палета боја, логотипа, печата итд. Осликава правац којим треба да идете. То омогућава нама и клијентима да сарађујемо како бисмо добили коначну визију пре него што почнете.

Дакле, овде ћете видети шта су табле за расположење, циљ њиховог постојања, шта табла расположења треба да садржи, њихове предности, како се могу креирати дигитално и који алати вам могу помоћи да лепо дизајнирате сопствене табле за расположење. Дакле, без икаквог даљег одлагања, хајде да заронимо одмах.

Шта су заправо табле за расположење?

Табла расположења је визуелни алат који дизајнери обично користе, а који садржи фотографије, текст и узорке објеката у композицији која помаже да се визуелно покаже стил који желе да прате. Изражава ваш концепт и визуелне инспирације.

Табла расположења се може користити за анализу конкуренције и за утврђивање основа коначног производа.

Олакшава сарадњу многих идеја приказујући њихова очекивања. Помаже у избегавању било каквих заблуда које се могу појавити током почетних фаза задатка.

Шта треба да садржи табла за расположење?

Табла расположења може да садржи било шта што вам јасно помаже да пренесете своје идеје и осећања. Може укључивати следеће:

  • Слике – Слике су одлична техника да се јасно објасните.
  • Палета боја – Одаберите и прикажите палету боја коју ћете истакнути на табли расположења јер боје привлаче људе.
  • Топологија и фонтови – Ово вам може помоћи да покажете визуелну привлачност вашег дизајна.

Предности коришћења табли расположења

За све дигиталне дизајнере који можда сумњају у ефикасност употребе моод боарда, ево неколико разлога зашто би требало користити табле за расположење.

Основни извор инспирације

Проналажење инспирације кад год се изгубите увек ће вам омогућити да преусмерите пажњу на исту ствар тако што ћете се сетити зашто сте то уопште започели. Данас је интернет изузетно узнемирујући.

Сајтови друштвених медија попут Инстаграма и Твитера све више се фокусирају на видео садржај, мемове и вруће теме. Они узнемиравају ваше мисли.

Када правите таблу са расположењем, кључно је да не ограничите претрагу на једну локацију. Никада не знате када нечији мем може да инспирише мисао која ће еволуирати у другачији исход. Дакле, морате га чувати!

Једноставан за креирање

Таблице расположења не морају да се придржавају неког одређеног формата. Ово нам омогућава да их изградимо на било који начин који сматрамо прикладним. Омогућава произвођачима да буду маштовитији са сваком креацијом омогућавајући креаторима да отвореније размишљају.

Табла расположења вам омогућава да брзо изразите широк спектар мисли и осећања која су кључна за вашу презентацију, али их је теже усмено описати.

Лако привуците клијенте

Можете брзо да идентификујете визуелни приступ који клијент цени тако што ћете обезбедити табле са расположењем. Можете се фокусирати на оно што је клијенту учинило угоднијим са вашим идејама тако што ћете задржати стил и естетику пројекта у складу са клијентовим циљевима и очекивањима.

  Како проверити спецификације хардвера на Цхромебоок-у

Штеди време

Омогућава вам да тачније схватите шта ваш клијент жели од вас без губљења времена.

Ово имплицира да ће се ваше решење за сажетак визуелног интерфејса готово сигурно разликовати од решења других дизајнера, што је фантастично! Кључно је да будете доступни да документујете своје мисли и технике када и када желите.

Побољшава вашу визију

Табеле расположења чине мање застрашујућим започињање пројекта јер су намењене да побољшају вашу визију. Након креирања табле расположења, остаће вам композиција дефинисаних тема вашег пројекта.

Одржава циљеве пројекта

Када имате креативан ум, преовлађују сметње. Таблице расположења вам могу помоћи да их избегнете и да вас усредсреде на потребе вашег клијента подсећајући вас како ће изгледати коначни резултат.

Сарадња је једноставнија

Табеле расположења олакшавају интеракцију са вашим клијентима тако што им показују како ће изгледати резултат и омогућавају свима који су укључени да се договоре око правца чак и пре почетка рада. Такође омогућава креативност тима да тече како би се из сесије извукао најбољи дизајн.

Корисно на предњем делу

Фронт-енд програмери могу имати значајне користи од табли расположења. Они помажу корисницима да илуструју своја искуства на табли користећи бројне ставке које ће лако пренети њихово гледиште.

Како плоче расположења могу помоћи?

Наставите да читате да бисте открили зашто мислите да су они од суштинског значаја за ваше пословање. Ево неколико разлога који ће вам показати како вам табле расположења могу помоћи.

Подстиче инвентивност

Открили смо да креирање табли расположења омогућава да експериментишете са компонентама дизајна, а не да улазите у изглед. Омогућава вам да урадите анализу тржишта и процените који су стилови прикладни за тог конкретног купца и њихов сектор.

Омогућава већу сарадњу са клијентима

Фаза табле расположења у сваком приступу је често део који клијенти кажу да највише уживају, и то са разлогом. Можете да разговарате о томе које боје се свиђају њиховој циљној демографској групи и која графика најбоље функционише.

Омогућава вашим клијентима да дају повратне информације о изгледу пре него што уђу предалеко у процес. Време је да тестирате нове ствари и пронађете оно што добро функционише пре него што буде прекасно. Ваши клијенти ће ценити да им је дозвољено да учествују у овим изборима јер то чини да процес делује више сараднички.

Обезбеђује циљеве пројекта

Размишљате о темама као што су психологија боја и како желите да се корисници осећају када користе веб локацију. Табеле расположења помажу да се све ово споји како би се осигурало да ће дизајн радити како је планирано и постићи циљеве које сте поставили са клијентом од почетка пројекта.

Чини процедуру лакшом и бржом

Укључивање наручиоца на почетак рада, већ када су аспекти дизајна финализовани, омогућава да се пројекат брже настави. Табеле расположења помажу у избегавању изненађења клијената јер чине клијенте потпуно свесним креативних избора пре него што виде коначни резултат.

Служи као одличан референтни алат

Можете поставити таблу расположења на апликације за сарадњу, што омогућава свима који учествују у пројекту да се брзо врате на УРЛ и погледају га ради уједначености. Можете брзо двапут да проверите типографију, боје, као и друге аспекте.

Иако је лакше бити креативан када дивљате, такође је неопходно открити стратегије за фокусирање инспирације и распоредити је у сварљиве појмове.

Направили смо листу неких од најбољих алата за прављење табле расположења доступних на мрежи како бисмо вам помогли да почнете са јасном, иновативном комуникацијом.

  Како играти Сони ПСП игре у Ретро Арцх на Линуку

Цанва

Цанва је одличан алат за прављење табли за расположење на мрежи за израду многих креативних елемената. Можете олакшати ствари користећи Цанва алатке за превлачење и испуштање у сврхе уређивања и дизајна. Њихова огромна колекција широког спектра шаблона помоћи ће вам да одаберете јединствени.

Украсите своју таблу расположења додавањем слика из њихове библиотеке слика, додавањем текста и истицањем бојама да бисте изразили више. Цанва вам такође даје приступ да делите своју креативност са другима.

Да бисте направили таблу за расположење користећи Цанва, почните са изгледом презентације или области дизајна са прилагођеним пропорцијама. Можете да изаберете формат за прилагођену таблу расположења тако што ћете изабрати опцију мреже.

Када је основа постављена, можете додати фотографије и текст у сваки одељак да бисте пружили јединствену представу или чак уредили те фотографије.

Креативно

Цреатели је фантастична алатка за сесије размишљања на мрежи, користећи онлајн таблу са уграђеним алатима за креирање идеја као што су мапе мисли или зидови за белешке.

Можете једноставно да превучете и отпустите и креирате функције које олакшавају визуелизацију, повезивање, груписање и давање приоритета дизајну и концептима кроз Цреатели.

Такође можете да увезете видео записе, фотографије, документе и још много тога да бисте истакли своју машту или интегрисали своје идеје да бисте били креативнији. Додавање текста преко функције за белешке како би клијенти боље разумели је још једна додатна функција Цреатели.

Додавањем прилагођених поља можете креирати таблу расположења богату подацима. Такође садржи бесконачно платно, које вам омогућава да складиштите, организујете и администрирате креативни базен док се шири.

Ово ће вам помоћи да генеришете различите тачке гледишта ваших мисли користећи објекте модела и претворите их у Канбан плоче, мапе пута, токове посла и друге формате.

Адобе Екпресс

Генератор Адобе Екпресс Моод Боард-а нуди разне могућности модификације како би вам помогао да дизајнирате садржај који искрено изражава ваше емоције и осећања.

Адобе Екпресс пружа функције једноставне за коришћење, теме, иконе, логотипе, персонализоване фонтове и тако даље, где можете брзо да креирате своју таблу расположења за неколико минута.

Пружа вам широк спектар опција прилагођавања. Почните са разним шаблонима, а затим их дотерајте до савршенства.

Текст се може променити у величини, померати по екрану, користити филтере за специјалне ефекте и променити конфигурацију ивица тако да можете уложити више времена у креирање савршене табле за расположење.

Миланоте

Миланоте је алтернатива коју вреди испитати ако тражите решење које је лако за коришћење да уредите своје мисли. То је савршено средство за прикупљање инспирације савршеним организовањем ваше визије.

Програм ради у било ком тренутном веб претраживачу и пружа исту или више простора и структуре које вам могу затребати да бисте на крају омогућили да ваше уметничке креације расту.

Интегрише се са Пекелс-има да би омогућио тренутни приступ библиотекама за више слика, а такође можете да додате своје. Подржава све формате слика.

Може бити конфигурисан као посебан пакет о коме можете размишљати или као заједничка радна станица за сарадњу – опција је ваша.

Можете почети са одабраним шаблоном или га можете креирати користећи приложене алате. Можете се регистровати за бесплатан налог и имати приступ Миланотеовим инспиративним збиркама и колекцијама шаблона који ће вам помоћи да започнете.

ВистаЦреате

ВистаЦреате вам омогућава да брзо креирате привлачну таблу расположења. Нагласите добре идеје да опишете своје мисли и изразите своје тачке истицањем вредних идеја.

Такође можете показати своју оригиналност тако што ћете се инспирисати шаблонима у библиотеци медија и креирањем сопствених дизајна користећи једну графику која привлачи погледе.

Учините своју таблу расположења визуелном причом, а не само збирком слика додавањем персонализованих фонтова различитих боја и давањем имена које одражава вашу главну поруку.

  Опоравите трајно избрисане фотографије користећи Рецоверит Пхото Рецовери

Са само таблом за инспирацију, можете користити ВистаЦреате-ове професионално направљене шаблоне да успоставите идеално расположење и оријентацију вашег рада. Ово вам омогућава да своје мисли поделите са већом публиком.

Фотор

Фоторов моод боард генератор вам омогућава да генеришете фасцинантне табле са расположењем. Омогућава вам да изразите своју линију размишљања користећи мноштво функција, тј. позадине, боје, фонтове и графике које су дате у овоме.

Даље, можете да додате слике високе резолуције, налепнице и векторе да додате суштину свом дизајну. Фоторова библиотека вам даје приступ разним налепницама, цвећу, храни, музици итд., како бисте задовољили ваше захтеве.

Фоторов моод боард генератор вам омогућава да одмах делите свој дизајн на друштвеним мрежама као што су Фацебоок, Твиттер, Тумблр и Пинтерест. Смањује време и труд утрошен на објављивање и извоз вашег распореда табле са расположењем на бројне платформе.

Веје

Веје је свеобухватно радно место за сарадњу за организовање и дељење идеја, радова и сесија за размишљање. Садржи прикупљање података и визуелну библиотеку са пуно идеја о њеном систематском организовању. То чини вашој табли расположења лаким за приступ, брзом дељењем и практичнијим.

Веје саставља ваш садржај на једном месту лаком за управљање. Можете лакше да делите виртуелну таблу за цртање да бисте своје мисли и материјале пренели у живот за неколико минута.

Ова апликација ће вам такође помоћи у организовању и дељењу пројектних материјала и управљању задацима на структуриран визуелни начин. Веје има јединствен флексибилан кориснички интерфејс који вам помаже да размишљате више.

Капвингс

Ако тражите бесплатног онлајн произвођача плоча за расположење, испробајте Капвинг’с Студио. Цоллаге Макер компаније Капвинг вам омогућава да организујете слике, закрпе у боји, текстуре, фотографије, иконе, текст и још много тога на импровизованом дигиталном платну.

У оквиру Капвинга, креатори могу да комбинују видео клипове, обрезују, преклапају текст и слике, као и да отпремају музику. Ови видео снимци се могу уређивати директно у прегледачима са било ког уређаја.

Капвинг укључује низ модерних функција које су брзе, поуздане и једноставне за учење и употребу. Једноставно је прилагодити и дизајнирати вашу таблу расположења, било за вашу Пинтерест таблу, Инстаграм причу, Твиттер банер или спаваоницу, све бесплатно и на мрежи. Капвинг ради на било ком типу претраживача телефона или таблета, тј. једноставан за коришћење у свим претраживачима.

Вондерсхаре ЕдравМак

Вондерсхаре ЕдравМак је одличан онлајн алат за креирање табли расположења. Овај бесплатни креатор плоча за расположење укључује унапред направљене шаблоне који ће вам помоћи да креирате табле за расположење које одговарају вашим укусима.

Корисници ЕдравМак-а постављају хиљаде бесплатних шаблона који ће вам олакшати напоре и уштедети вам време у креирању табли расположења.

Омогућава вам да тимску сарадњу учините бољом и лакшом. Ово такође подржава извоз датотека у више формата, укључујући графику, видео и још много тога.

Закључак

Дигитално креирање табли расположења за ваш посао није лако, али би требало да привуче клијенте. Укључивање табли расположења у ваш процес дизајна може помоћи да све буде на правом путу и ​​организовано, чинећи ваш живот једноставнијим.

Укључите захтеве и захтеве клијената у микс и дизајнирајте таблу расположења. Интернет је непрестани извор инспирације и идеја за креативнији развој.

Направите таблу расположења шта год желите. Будите отворени за свеже идеје и дизајне и помозите свима да остваре своју визију табле за расположење на једној локацији. На крају, увек тражите повратне информације и предлоге за своју таблу расположења.

Мапе ума су ефикасан начин да усмерите своје мисли и идеје у празно платно. Овде можете истражити неке од најбољих креатора мапа ума.