9 најбољих платформи за куповину или преузимање 3Д модела у 2023

Са 3Д моделирањем, своју машту можете претворити у дигитални облик уметности.

Због тога су 3Д модели инструментални при креирању анимације.

Било да желите да направите сцену за пикник поред језера или архитектонски лик, 3Д моделирање функционише.

Међутим, ако нисте вешти у техникама 3Д моделирања, може бити изазовно да их креирате.

Не брините, сада не морате нужно да их креирате ручно. Уместо тога, постоје извори доступни на вебу где их можете пронаћи и директно преузети.

Са ових платформи можете добити жељене 3Д моделе толико различитих објеката који су често потребни у анимацији или 3Д раду.

Хајде да разговарамо о томе шта су 3Д модели, где се користе и неке од најбољих платформи за куповину или преузимање 3Д модела.

Шта су 3Д модели?

3Д модели су дигитални прикази објекта или површине када уметник трансформише своју машту у тродимензионални (3Д) визуелни. Једноставније речено, то је математички приказ уметникове маште која је доведена у стварност коришћењем софтвера за 3Д моделирање.

Сви 3Д модели су приказани у облику физичког објекта у софтверу кроз колекцију тачака које су међусобно повезане помоћу геометријских ентитета. Закривљене површине, троуглови и линије су примарни ентитети који помажу у представљању датог 3Д модела у 3Д простору.

3Д модели су саставни део анимације, маркетинга, видео игара, филмова, екосистема виртуелне реалности, медицинског снимања, ЦАД софтвера и многих других. Ови модели се могу конструисати помоћу софтвера за 3Д моделирање, али већина њих је направљена од НУРБС-а.

Пословна примена 3Д модела

Са појавом модерне технологије, 3Д модели су нашли своју примену у многим индустријама. Од дизајнера, видео монтажера и филмских стваралаца до инжењера и архитеката, многи појединци и предузећа нашироко користе 3Д моделе за дизајнирање или креирање нечега.

Примене 3Д модела укључују:

  • 3Д дизајн: 3Д модели се у великој мери користе у сектору 3Д дизајна јер помажу дизајнерима да креирају прототипове дизајна пре креирања стварног физичког прототипа. Они могу да оживе своју машту и покажу да ли могу бити корисни у одређеном пројекту.
  • Моделирање производа: Предузећа која се баве дизајнирањем производа, паковањем, брендирањем или флаширањем у великој мери се ослањају на 3Д моделе.
  • Индустрија анимације: 3Д модели су кључни за анимацију, а без њих овој индустрији не би недостајао квалитет и ефикасност. 3Д модели могу помоћи аниматорима да оживе своју машту, и то са великом прецизношћу.
  • Индустрија игара: Без 3Д модела, индустрија игара може назадовати јер је већина компоненти у игри обично имовина 3Д модела. Дизајнери игара користе много 3Д модела за креирање ликова, средстава, објеката и многих других аспеката игре.
  • Архитектура: Архитекте користе 3Д моделе да креирају архитектонски дизајн и дају тачан приказ својих планова. Они користе 3Д моделе за представљање визуелних приказа зграда, локација, ентеријера и пејзажа.
  • Инжењерска индустрија: Инжењери се такође ослањају на 3Д моделе да би постигли многе пројекте. Комбиновањем 3Д модела са софтвером за 3Д инжењеринг, инжењери су у могућности да израчунају и планирају много ствари које нису биле лаке са претходним ручним процесима.
  • Индустрија филмова: Многи филмови данас се стварају уз помоћ 3Д модела за представљање различитих ликова. Савремени креатори филмова првенствено користе 3Д моделе за стварање измишљених окружења у филмовима. Такође се користе за представљање ликова или објеката, специјалне ефекте итд., у анимираним филмовима.
  • Образовање: 3Д модели су корисни у образовању и науци за представљање облика хемијских једињења, географских структура или археолошких структура.
  • Сектор здравствене заштите: Здравствена и медицинска индустрија користе 3Д моделе док дизајнирају медицинску опрему са високом прецизношћу и детаљним детаљима, што је од виталног значаја у овом сектору. Савремена медицинска индустрија користи 3Д моделе за представљање различитих процеса. Без обзира да ли желите да креирате анатомију или визуелни процес операције, 3Д модели су постали инструментални део њиховог тачног представљања.
  Како уградити ИоуТубе видео са искљученим звуком

Предности коришћења 3Д модела

Ево предности коришћења 3Д модела:

Реално и тачно представљање

Један од основних разлога зашто многи дизајнери користе 3Д моделе је тај што могу да покажу реалистичан и тачан приказ своје маште.

Са 3Д моделима, можете лако да креирате тачан прототип пројекта и да га покажете другима у погледу резултата. То је много бољи приказ од 2Д цртежа, где немате увек довољно простора да тачно прикажете многе детаље.

Лако за креирање

Многи нови дизајнери се сада у великој мери ослањају на 3Д моделе јер им помажу да креирају пројекте без муке ручног моделирања

3Д моделирање је заиста лукав жанр и новим дизајнерима је тешко да их савладају. Лако доступни 3Д модели на различитим платформама омогућавају новим дизајнерима да креирају сложене пројекте без суочавања са ограничењима.

Енханце Сустаинабилити

Предузећа могу побољшати одрживост својих производа коришћењем различитих 3Д модела за процену опција дизајна. У оквиру пројекта, они могу да се крећу између 3Д модела и сазнају који дизајн ће најбоље одговарати њиховој визији. То ће им помоћи да минимизирају трошкове и труд да направе много различитих физичких прототипова и на крају смање отпад.

Бржи завршетак пројекта

Када имате приступ неколико 3Д модела са различитих платформи, можете ефикасно да завршите пројекте брже. Нити сте потрошили време на креирање модела користећи софтвер за 3Д моделирање, нити ћете морати да чекате да уметници креирају 3Д моделе за вас.

Беттер Маркетинг

Било да планирате да лансирате производ или пројектор за изградњу, 3Д модели служе као суштински објекат за промоцију и маркетинг. 3Д модели вам омогућавају да покажете тачну реплику вашег пројекта или производа клијентима или купцима.

Сада, хајде да заронимо у неке од најбољих платформи за куповину или преузимање 3Д модела.

ТурбоСкуид

Сматра се једним од најбољих и најзначајнијих тржишта за висококвалитетне 3Д моделе, ТурбоСкуид је платформа коју треба да тражите. Од аутомобила, ликова, возила и животиња до намештаја, анатомије и пејзажа, ова платформа има више од 5 милиона модела доступних за преузимање.

Све ове 3Д моделе нуде искусни 3Д уметници из целог света; тако, нећете наићи на осредњост на њиховој листи. Ова платформа осигурава да добијете најбољу конкурентну цену док купујете 3Д модел, тако да нећете морати да посећујете друге сајтове за будуће захтеве.

Након куповине одређеног 3Д модела са ове платформе, ако не ради са вашим пројектом, можете га брзо вратити за потпуни повраћај новца. Штавише, организација запошљава корисничку подршку 24/7 и обештећење од 1 милион долара, што је значајна предност за све купце.

  Како променити вертикални сат закључаног екрана на Самсунг телефону

Скетцхфаб

Скетцхфаб је водећа платформа за све ваше 3Д моделе, где можете купити свој потребни 3Д модел из инвентара од милиона. Платформа угошћује око 1,3 милиона корисника, нудећи једно од највећих тржишта 3Д модела које можете изабрати на основу ваших захтева.

Платформа нуди широк спектар опција у свим категоријама, које укључују животиње, архитектуру, ликове, храну, моду, справе, људе, музику, намештај, оружје, спорт и још много тога. Педантно дизајнирани 3Д модели могу се користити за различите нише тако да нећете наћи никаква ограничења у њиховој употреби.

Ова платформа вам даје потпуни приступ да проверите њену мрежу и текстуру пре него што обавите коначну куповину, и корисна је за праву куповину. Још један фактор који ће вас натерати да користите ову платформу су одличне цене, а оне су и даље приступачне тако да сви могу слободно да је користе.

ЦГТрадер

Пронађите свој идеалан 3Д модел за своје игре, оглашавање, АР/ВР или пројекат 3Д штампања са листе милиона опција које нуди ЦГТрадер. Поред 3Д модела, ЦГТрадер нуди и лов-поли ПБР 3Д и 3Д моделе за штампање који су често потребни за различите пројекте.

Ова платформа тренутно има наменску базу података од 1,6 милиона 3Д модела за избор, а листа се временом шири. Међутим, ако не пронађете идеалан 3Д модел који одговара вашим захтевима, онда можете наручити прилагођене 3Д моделе користећи његову функцију Моделри.

ЦГТрадер вам даје могућност да унајмите слободњаке за 3Д дизајн како бисте могли да креирате 3Д моделе на основу свих ваших дизајнерских потреба. Поред нормалних 3Д модела из стандардних категорија, платформа такође нуди 3Д моделе за многе јединствене категорије попут свемира, биљака, пловила, војске и блендера.

Оно што је интересантније је да ћете добити попусте када купите 3Д моделе са ове платформе.

Фрее 3Д

Са преко 17.000 бесплатних 3Д модела доступних за преузимање, Фрее 3Д је једна од најбољих платформи коју многи уметници и аниматори из целог света више воле да користе. Овде можете преузети било који од 3Д модела који су вам потребни за ваш тренутни пројекат и не плаћате ништа за преузимање.

Сви 3Д модели које добијете на овом сајту нуде се широм света са правима и лиценцама за коришћење у комерцијалним просторима. Упркос понуди бесплатних 3Д модела, ценићете квалитет који одржава у свим категоријама, које укључују архитектуру, возила, авионе, намештај, електронику, животиње и многе друге.

Поред своје обимне галерије 3Д модела, Фрее 3Д је такође дошао са врхунским 3Д моделима за различите софтвере за дизајн који долазе са ценом.

Рендерхуб

Ако тражите тржиште на којем можете имати велики број 3Д модела вашег предстојећег пројекта дизајна зграде, Рендерхуб може послужити као добар избор. То је веома реномирана веб локација на којој уметници из целог света могу да поднесу своје 3Д моделе врхунског квалитета, тако да нећете морати да правите никаква значајна подешавања док их користите.

Рендерхуб је једно од оних тржишта 3Д модела које ће вас размазити избором јер има огромну покривеност у категоријама као што су људи, дизајн ентеријера, уређаји, игре, роботи, оружје итд.

Јединствена карактеристика коју ћете пронаћи у овој продавници је могућност куповине 3Д пакета по приступачној цени, где ћете добити бројне 3Д моделе за исту нишу. Можете чак и да преузмете бесплатне 3Д моделе са ове веб странице, и то без икаквих ограничења у избору у различитим категоријама.

  10 Блоцкцхаин-ас-а-Сервице провајдера за мала и велика предузећа

Цултс 3Д

Цултс 3Д служи као место где сви дизајнери могу да узму 3Д модел који им је потребан, а заслуге иду у широк спектар опција. Платформа има тим професионалаца који анализирају сваки 3Д модел пре него што га додају у своје категорије, чиме се осигурава да нећете морати да бринете о квалитету.

Платформа се много фокусира на модерне и паметне 3Д моделе који задовољавају презентовање трендова, и зато многи људи радије купују 3Д моделе од Цултс 3Д. Иако је већина 3Д модела на овом сајту доступна по приступачној цени, постоје неки сјајни дизајни које чак можете купити и бесплатно.

3ДЕкпорт

Иако постоје стотине сајтова који нуде милионе 3Д модела, неће сви понудити 3Д моделе врхунског квалитета који ће се уклопити са премиум пројектима. 3ДЕкпорт је изузетак јер ћете овде пронаћи 3Д моделе врхунског квалитета од врхунских уметника из различитих делова света.

Без обзира да ли тражите дизајн за авионе, животиње, аутомобиле, архитектонске елементе, електронику, накит, намештај, музику, спорт или играчке, 3ДЕкпорт ће вам помоћи да добијете било који 3Д модел који желите. Најбоља ствар је што су сви 3Д модели доступни у различитим форматима тако да их можете користити за различите софтвере.

Компанија се трудила да цене буду што приступачније, али се оне мењају у зависности од типа 3Д модела који одлучите да користите. Осим тога, у библиотеци 3ДЕкпорт-а ћете наићи на неке импресивне бесплатне 3Д моделе, али је број таквих 3Д модела прилично ограничен.

Хум3Д

Када радите на Цинема 4Д или Бленд-у и желите да укључите 3Д моделе које ћете додати у свој видео или ЦГ пројекат, Хум3Д је локација коју треба да погледате.

Организација је започела своје пословање 2005. године уз помоћ 3Д уметника из целог света, а убрзо су постали популаран избор за многе људе у заједници 3Д моделирања. До данас, организација је опслужила више од милион купаца, а већина њих је била веома задовољна 3Д моделима које имају у понуди.

Хум3Д нуди једну од најобимнијих колекција 3Д модела аутомобила, оружја, електронике, намештаја, авиона, војске, животиња и многих других елемената који су вам често потребни у различитим пројектима.

3ДОцеан

3ДОцеан има прилично цоол библиотеку из које можете добити све жељене 3Д моделе. Изненадиће вас када истражите листу 3Д модела које нуди.

Са око осамдесет хиљада 3Д модела који покривају све популарне категорије, даје вам приступ свим потребним изборима који су вам потребни за ваш пројекат. Можете чак пронаћи 3Д моделе паметних телефона, научних објеката и алата које обично нећете видети на другим сајтовима за 3Д моделе.

На овом сајту можете купити 3Д модел под редовним и продуженим лиценцним опцијама, а то у потпуности зависи од ваших захтева.

Закључак

Када имате приступ најбољој платформи за куповину или преузимање 3Д модела, видећете значајно побољшање у свом току рада. То ће вам помоћи да унапредите своју видео продукцију или рад на анимацији јер ћете у свој дизајн укључити 3Д моделе врхунског квалитета.

Стога, ако тражите платформу за куповину или преузимање 3Д модела, погледајте горе наведене опције. Сви су они веома популарни међу уметницима, а можете одабрати било који од њих према захтевима вашег пројекта.

Такође можете истражити неке од најбољих уређивача СТЛ датотека да бисте поправили или уредили датотеку вашег 3Д модела.