9 најбољих провајдера наменских сервера у Великој Британији

Када ваш посао почне да цвета и потражња се повећава, постаје неопходно тражити надоградње.

Ако је у питању онлајн посао, надоградња вашег сервера би требало да буде једна од првих ствари које треба да надоградите јер не желите да се ваша веб локација успорава или чак руши. То може довести до губитка потенцијалних купаца, а то није добро за ваше пословање.

Ако сте тренутно на дељеном серверу, надоградња на наменски сервер би била идеална. Наменски сервер је врста удаљеног сервера који је намењен само вама и никоме другом. То значи да нећете делити ресурсе свог сервера са другим власницима предузећа.

Има много предности, због чега ћемо размотрити најбоље наменске сервере у УК које можете да користите ако се ваше предузеће налази у УК. Ови добављачи сервера су пажљиво одабрани како би вам пружили само најбоље опције.

Ако то звучи занимљиво, хајде да сазнамо више.

Карактеристике наменских сервера

Без обзира да ли имате веб локацију или апликацију, хостовање на наменском серверу мора бити једна од најсигурнијих опклада.

Ево неких од многих функција које наменски сервери обично пружају.

#1. Прилагодљивост

Област у којој наменски сервери лако надмашују дељене сервере је скалабилност. Пошто ваше предузеће жели да расте, важно је да имате простора за скалирање ствари како би се уклопило у више клијената и потенцијално више прихода.

Наменски сервери постављају савршену основу за вас јер вам дају слободу да повећате ресурсе за 100% перформансе на захтев.

#2. Безбедност

Пошто су наменски сервери у потпуности „посвећени“ вама, нема других веб локација или апликација које добијају део ваших додељених ресурса. Ово елиминише сваку несигурност у правилном коришћењу ресурса.

Такође, дозвољено вам је да инсталирате жељени безбедносни софтвер као што су заштитни зидови, програми против малвера и још много тога.

Такође прочитајте: Сигурносне функције које ваш провајдер веб хостинга треба да има.

Да би се ствари додатно пооштриле, омогућава сигурносне закрпе и згодне надоградње у редовним интервалима.

#3. Поузданост

Са наменским серверима, добијате добру количину сигурности у погледу перформанси и управљања. Неометано користи ресурсе како би осигурао да се све добро користи у процесу.

Такође има управљање на нивоу предузећа као врхунац.

#4. Флексибилност

Пошто се ресурси не деле на наменским серверима, можете уживати у великој флексибилности користећи их по свом укусу. У ствари, скоро да бисте се осећали као да нема ограничења за ствари које можете да инсталирате и урадите на наменском серверу.

Можете инсталирати апликације по свом избору и уживати у бољим перформансама веб локације без кашњења.

#5. Доступност

Наменски сервери су заштићени даноноћно и обезбеђују продужење рада до 99,9%, тако да ваша веб локација нема падова, порука о „неактивности сервера“ и других проблема.

  Како користити Гоогле помоћник за закључавање телефона [No Root]

Пошто добијате високу доступност са наменским сервером, могли бисте да задржите више посетилаца и оставите одличан први утисак са корисничким искуством.

Важност хостовања вашег онлајн пословања у близини купаца

Одабир локације хостинг сервера која је у близини ваших клијената има много предности. Наменски сервери у УК кроз које ћемо проћи у овом посту помоћи ће у многим областима, од којих су неке:

#1. Фастер Спеед

Пошто је растојање краће, брзина хостовања ће бити већа за ваше посетиоце. Људи који прегледавају из Велике Британије ће искусити брже време учитавања, јер географска локација игра веома важну улогу у бржем учитавању ваше веб странице.

Међутим, такође је важно напоменути да ће људи који претражују изван Уједињеног Краљевства доживети спорије време учитавања, јер ће ваша веб локација морати да пређе раздаљину која би могла да изазове неколико скокова у мрежи.

#2. Одлично за СЕО

Пошто убрзава вашу веб локацију, директно утиче на ваш СЕО учинак.

Претраживачи воле сајтове који се брзо учитавају, а хостинг заснован на географској локацији ће одржавати брзо учитавање ваше веб локације за локалне посетиоце, што значи да ће ваша веб локација бити подигнута на ранг листи локалних резултата претраге.

Ваша циљна публика може много лакше да пронађе вашу веб локацију на Гоогле-у.

#3. Боље корисничко искуство

Боље време учитавања, глатко прегледање и минималне грешке побољшавају корисничко искуство. Сви ови фактори се могу постићи када хостујете своју веб локацију или апликацију на географској локацији у близини својих посетилаца.

#4. Нема додатне усклађености

Хостовање ваше веб странице или апликације у потпуно другој земљи, а не у својој, значило би да морате да будете у складу са смерницама усклађености те земље.

Морали бисте да се придржавате прописа да бисте чували своје податке у тим регионима. Непоштовање правила може довести до финансијских последица, а то није нешто што желите.

Ако хостујете своју веб локацију у земљи, у којој сте упознати са својом циљном публиком и близу ње, не морате додатно истраживати правила, јер можда већ знате за њих.

Сигуран сам да бисте били добро упућени у политику усклађености УК-а јер ћемо открити најбоље наменске сервере у УК.

Наменски сервери у односу на дељени хостинг

И наменски сервери и дељени хостинг имају предности и недостатке, а одабир једног своди се на ваше потребе.

Можемо видети и станове у блоку и викендицу. Иако су оба добра места за живот, они носе своје предности и мане – али са једном страном која је мало већа од друге. ⚖

Да бисмо боље илустровали разлике између њих, ево табеле:

Дедицатед СерверСхаред ХостингЦостВисока цена Брзина прилагођена џепуВелика брзина због 100% снаге обраде Мања брзина због заједничких ресурсаСетупСетуп може потрајати и можда ће вам требати неко техничко знање за неуправљане пакете Брзо подешавањеПерформансе Високе перформансе, без обзира на број посетилаца Просечан број корисника посетилацаСкалабилност Високо скалабилна, јер можете да надоградите своје ресурсе у било ком тренутку. Уопште није скалабилна у већини случајева. СигурностВеома строга безбедност из различитих разлога, укључујући чињеницу да сте једини закупац сервера. Може имати нарушавање безбедности јер има више корисника који деле Прилагођавање ресурса Потпуна прилагођавања сервера, укључујући оперативни систем, пропусни опсег, окружење и још много тога. Нису дозвољена прилагођавања, пошто би се све промене извршене на позадинском делу примениле на све кориснике дељеног сервераБандвидтхВисоки пропусни опсег и могу се даље надоградити на захтев како би одговарале вашим захтевима ентсМорају се придржавати ограниченог пропусног опсега који се дели између више корисника

  Како привремено онемогућити обавештења у Фирефок-у

Горња табела нам јасно говори да наменски сервер нуди много више од дељеног хостинга, што је поштено јер кошта више.

Моћан је и флексибилан, али све зависи од ваших захтева. За некога ко започиње свој посао на мрежи, дељени хостинг би могао бити начин на који треба да иде пре надоградње на наменски сервер.

Једном када пређете на наменски сервер, ствари постају много згодније за вас јер можете да седнете и схватите да ваша веб локација или апликација могу да поднесу број посетилаца који свакодневно добијају без незгода.

Сада када смо свесни наменских сервера и колико су они добри, хајде да скочимо на листу наменских сервера у Уједињеном Краљевству за које можете да се пријавите и хостујете своје онлајн пословање.

Фастхостс

Овај Интел наменски сервер компаније Фастхостс има солидну снагу са функцијама које пружа. Даје вам потпуни роот приступ, неограничени пропусни опсег и најновије оперативне системе који се могу инсталирати одмах.

Можете очекивати следеће:

 • Безбедност највишег нивоа
 • Одличан хардвер
 • ХДД/ССД складиште
 • 24/7 техничка подршка

Не морате да плаћате додатне накнаде за подешавање, јер ће све бити укључено у један од ваших одабраних планова. Фастхостови ће бити у функцији за неколико минута, тако да можете одмах да пређете на посао.

Сервери

Као што име сугерише, сервери нуде робустан наменски сервер са флексибилношћу у облаку и скалабилности.

Потребно им је 40 минута или мање да вам предају потпуни приступ серверу у било ком од центара података у свету, укључујући УК и, тачније, у Лондону. Процес почиње чим одаберете модел и конфигурацију сервера.

До 40 Гбпс/сервер, мала латенција, бесплатна глобална приватна мрежа и подршка 24/7 су неке од многих функција које добијате са серверима.

Кристал

Кристал се сматра једним од најпоузданијих и најпоштенијих провајдера наменских сервера у Великој Британији, и није тешко поверовати у то.

Добијате потпуно вођене и високо специфициране наменске сервере који увек гарантују 99,99% непрекидног рада. Ево неких додатних карактеристика Кристала:

 • 100% ССД дискови
 • Бесплатно подешавање сервера уз куповину
 • Делл Ентерприсе Граде сервери
 • 32 ГБ рам меморије, прошириво до 96 ГБ
 • 2к КСЕОН Е5 ЦПУ
 • 2к 960 ГБ ССД

Можете се обратити њиховом награђиваном тиму за подршку, који је доступан кад год имате проблема или недоумица. Кристал има више центара података широм Лондона.

ОВХцлоуд

Познато име у хостинг простору, ОВХцлоуд има сјајан наменски сервер у Великој Британији који је способан да управља великим прометом и да вам пружи све ресурсе који су вам потребни у том процесу.

Ево неких области у којима ОВХцлоуд провајдер уопште не прави компромисе:

 • Прилагодљивост
 • Перформансе
 • Доступност
 • Трајност
 • Проток

Добијате приступ разним дистрибуцијама које можете инсталирати. Такође вам даје БЕСПЛАТНИХ 500 ГБ резервног простора који можете да користите како год желите.

  Како одржавати сочива фотоапарата чистима

ИОНОС

Препун водећих безбедносних технологија, робусних перформанси и хардвера предузећа, ИОНОС-ов наменски сервер је онај на који треба обратити пажњу.

Омогућава неограничен саобраћај за долазне и одлазне податке. Можете да конфигуришете сервер са својим избором РАМ-а, ЦПУ-а и опција за складиштење.

Такође можете да делите приступна оптерећења и повежете свој сервер са виртуелним машинама да бисте изградили прилагођену инфраструктуру. Ово је могуће уз помоћ њиховог АПИ-ја и интеграције у облак.

Постоји толико много функција овог провајдера услуга које нисам поменуо, па бих препоручио да погледате ову. ИОНОС има свој центар података у Великој Британији у срцу Лондона.

Леасевеб

Леасевеб пружа бескомпромисне перформансе за развој вашег пословања без икаквих граница. У ствари, добијате све што вам је потребно да обезбедите несметан рад вашег онлајн пословања. Неке од карактеристика укључују:

 • Потпуно прилагодљиве опције конфигурације
 • Глобална доступност и обим
 • Врхунски хардвер за дата центар
 • Потпуна команда и контрола над ресурсима
 • 24/7 техничка подршка
 • Безбедност на врхунцу

Леасевеб има флексибилне месечне уговоре тако да можете да плаћате само оно што вам је потребно и кад год вам затреба. Можете бирати између низа конфигурација наменских сервера који се налазе у Лондону, УК.

РапидСвитцх

Можете бирати између унапред изграђених наменских сервера или креирати сопствени наменски сервер према вашим захтевима са РапидСвитцх-ом.

Они су један од најдуговјечнијих добављача наменских сервера у Великој Британији са центрима података у потпуном власништву и приватном мрежом широм УК. Ово се директно односи на смањење трошкова без угрожавања перформанси.

Повезивање са јавним облаком, резервна копија и опоравак од катастрофе и портфељ сајбер безбедности су неке од многих предности коришћења наменских сервера РапидСвитцх-а.

Има центре података у Лондону, Манчестеру, Мејденхеду, Нотингему, Госпорту, Сент Асафу, Глазгову и Лестеру.

АНС

Уз подршку 24/7 током целе године, АНС обезбеђује наменске сервере у Великој Британији који су изграђени на хардверу за предузећа.

У ствари, доказано је да је њихов тим за подршку од велике помоћи и радо би обављали критично одржавање, инсталирали ажурирања и закрпе и обављали друге задатке у ваше име.

Сервер је такође усаглашен са ИСО 27001 И ПЦИ-ДСС, поред тога што има јаку сигурност.

Заре

На крају, али не и најмање важно, Заре-ови наменски сервери су добри као и остали на овој листи. Има гомилу невероватних карактеристика, као што су:

 • ДДоС заштита
 • Детаљна подешавања заштитног зида
 • Детаљна статистика сервера
 • Аутоматско обезбеђивање
 • Праћење црне листе
 • ДНС записи

Заре вам омогућава да бирате између различитих опција сервера са различитим ценама, складиштем, процесорским језграма итд. Можете одабрати онај који вам је потребан и подесити га и покренути у трену. Лондон, Глазгов и Единбург су опције центара података у Великој Британији.

Завршне речи

Наменски сервер је идеалан за људе који воле боље перформансе и безбедност без губитка контроле над својим ресурсима.

Ако управљате веб-сајтом или апликацијом која свакодневно прима много посетилаца, ови наменски сервери у Великој Британији ће вам знатно олакшати задатак. То је један од најбољих и најпоузданијих избора.

Затим погледајте ове праве алате за праћење корисника да бисте побољшали корисничко искуство.