9 најбољих Сислог сервера за ефикасно управљање мрежом

Сервери за евиденцију система (Сислог) су корисни за надгледање и управљање различитим мрежним уређајима.

Када је у питању праћење целокупне мреже ваше организације, сви траже најбоље решење.

Ако једна мрежа не ради, уређаји на мрежи ће почети да приказују неке проблеме.

Стога је неопходно да надгледате своје мрежне уређаје са једне локације да бисте брже упознали проблеме и боље их решили.

Мада, то се може урадити ручно тако што ће се проверити поруке дневника сваког уређаја, покренути их и пронаћи основни узрок. Али, овај процес је напоран и дуготрајан.

За ово, Сислог сервери раде са Сислог протоколима како би олакшали ефикасно управљање евиденцијом и праћење.

Хајде да разумемо шта је Сислог сервер, његове карактеристике и најбољи за вашу организацију.

Шта је Сислог?

Извор: Паесслер

Сислог (Систем Логгинг) је технологија која се користи да омогући вашим пословним уређајима у мрежи да шаљу поруке дневника о недавним догађајима на сервер на којем се уређаји евидентирају. Дневник служи као записник за све догађаје у инфраструктури. Ово ће вам омогућити да видите догађаје на великом броју уређаја кроз један систем.

Сислог сервер прикупља поруке са уређаја, као што су виртуелна машина, софтверска услуга или голи сервер. Ови подаци се затим прикупљају на једном месту. Администратор користи те информације да надгледа перформансе целе мреже.

Сислог сервери се састоје од следећег:

 • Слушалац Сислог-а који прима долазне податке и тумачи их
 • База података за чување свих информација
 • Систем филтрирања за филтрирање порука дневника

Како ради Сислог сервер?

Сислог сервери имају архитектуру клијент-сервер где сервер прима дневник поруке. Затим прослеђује локалне поруке удаљеном серверу за анализу преко Сислог-а, опште познатог као стандардно индустријско решење за евидентирање.

Сислог саобраћај подразумевано користи УДП порт 514. Али, неки мрежни уређаји шаљу податке преко ТЦП 1468 како би били сигурни да је порука испоручена на право место.

Извор: Цоралогик

Сислог дефинише три слоја:

 • Слој садржаја Сислог-а: садржи стварне податке у порукама догађаја. Има неке информативне елементе, укључујући нивое озбиљности и шифре објеката.
 • Слој апликације Сислог: генерише, усмерава, тумачи и чува поруке.
 • Сислог транспортни слој: Он преноси поруке преко мреже.

Шаље поруке у овом формату:

сек:тиместамп: %фацилити-северити-МНЕМОНИЦ:десцриптион

Термини значе:

 • Сек: Редни број који означава редослед поруке.
 • Временска ознака: Означава временску поруку генерисану.
 • Фацилити: То је вредност која показује који процес на вашем уређају генерише поруку.
 • Озбиљност: То је број који дефинише озбиљност догађаја.
 • МНЕМОНИК: То је кратка шифра која се користи за поруке, која показује шта се догодило.
 • Опис: То је детаљна информација о догађају.

Важне карактеристике Сислог сервера

Пре него што изаберете било који Сислог сервер, уверите се да има следеће карактеристике:

 • Прикупљање и праћење Сислог порука
 • Сислог и прегледник дневника за Виндовс
 • Колекција трупаца
 • Архивирање дневника
 • Решавање проблема са мрежом
 • Надгледање дневника сервера
 • Надгледање СНМП замки
 • Сислог манагемент
 • Ревизија апликација
 • Управљање ИТ усклађеношћу
 • Анализа претњи и безбедности
 • Ревизија на више платформи

Сада, хајде да проверимо неке од најбољих Сислог сервера за ефикасно управљање умрежавањем.

СоларВиндс’ Киви Сислог

Управљајте својим Сислог порукама, Виндовс евиденцијама догађаја и СНМП замкама помоћу СоларВиндс-овог Киви Сислог сервера – приступачне локалне апликације. Помаже вам да управљате Сислог порукама са мрежних уређаја, као што су УНИКС, Виндовс системи и Линук, са једне конзоле.

  Шта је постпродукција или постпроцесирање у фотографији и видеографији?

Добијаћете обавештења у реалном времену о проблемима у вези са вашим сервером или уређајем. Ова конзола за управљање Сислогом вам омогућава да лако прегледате поруке дневника са уређаја да бисте брже решили проблем у поређењу са инспекцијом сваког уређаја по термину.

Активирајте упозорења е-поштом, датотеке евиденције, прослеђујте поруке, покрените скрипте и извршите друге радње да бисте аутоматски одговорили на долазне поруке са Сислог сервера. Поред тога, можете заказати аутоматизовано чишћење и архивирање дневника који ће вам помоћи да се придржавате ХИПАА, ПЦИ ДСС, СОКС итд.

Киви Сислог Сервер вам омогућава да планирате креирање извештаја путем е-поште, заједно са статистиком. Можете да видите податке било где са безбедним веб приступом. Штавише, омогућава вам да надгледате и филтрирате поруке дневника на конзоли за приказивање Сислог-а са бројним прилагођеним приказима.

Филтрирајте напредне поруке према ИП адреси хоста, добу дана, приоритету или имену хоста. Наведите и аутоматски пошаљите догађаје са радних станица и Виндовс сервера за прослеђивање према извору, кључним речима и ИД-у типа. Проследите догађаје вашим спољним системима како бисте могли лако да ревидирате, складиштите и упозоравате.

Преузмите бесплатну алатку која евидентира колекцију на до пет уређаја или идите са лиценцираном верзијом да бисте искористили више погодности.

МанагеЕнгине ЕвентЛог Анализер

Надгледајте све мрежне уређаје помоћу централизованог Сислог сервера да бисте одржали бољу безбедност мреже. ЕвентЛог Анализер помаже у ревизији Сислогова и омогућава организацијама да надгледају своје мрежне активности и добијају упозорења у реалном времену о сумњивим догађајима.

Сислог сервер прикупља Сислогове са ваших мрежних уређаја и даје дубински увид у ваш безбедносни положај. Он визуализује и добија потпуни преглед ваше мреже помоћу Сислог надзора, пружајући бољи систем управљања Сислог.

ЕвентЛог Анализер обрађује Сислогове генерисане из мрежне инфраструктуре, укључујући прекидаче, системе за спречавање упада, уређаје, радне станице, заштитне зидове, сервере, системе за откривање упада и још много тога.

Можете да користите критичне податке скривене у евиденцији догађаја да бисте идентификовали злонамерне или абнормалне активности унутар ваше мреже. ЕвентЛог Анализер вам помаже да пратите ИД-ове догађаја који се односе на безбедност, као што су 4719 (промењена политика ревизије система), 4625 (неуспеле пријаве на налог) и још много тога.

Стекните контролу над управљањем и безбедношћу Линук система тако што ћете прегледати Сислогове. Ово ће вам помоћи да пратите активности корисника, Линук процесе, одјаве, догађаје на серверу поште, извршења судо команди и још много тога. Поред тога, добићете 100+ шаблона за Линук окружења.

Штавише, добићете детаљна обавештења и извештаје ревизије, аутоматизовано управљање инцидентима, поједностављену усклађеност са ИТ, итд. Наћи ћете и друге функције као што су анализа евиденције апликација, праћење евиденције активног директоријума, праћење привилегованих корисника, форензичка анализа дневника, праћење евиденције догађаја, и још.

Набавите бесплатну пробну верзију данас.

ПРТГ Сислог сервер

Набавите једно решење за све проблеме са Сислог догађајима са ПРТГ Сислог сервером. То ће вам помоћи да надгледате своје Сислог поруке и целу мрежу. Добијаћете обавештења у реалном времену о инцидентима и грешкама. Поред тога, омогућава вам да надгледате и оптимизујете перформансе ваше мреже.

ПРТГ прво прима Сислог поруке, а затим дозвољава ПРТГ Сислог Рецеиверу да прикаже све потребне податке, укључујући ИП адресу, временску ознаку и саму поруку. Као Сислог сервер, он анализира ове поруке и проверава да ли постоје хитни случајеви, ако их има, у распону од 0 до 7 (што значи хитан случај за отклањање грешака).

Можете идентификовати тип поруке одмах када ПРТГ прочита код објекта и обради га. Олакшава вам да прегледате податке о порукама и добијете увид у доступност софтвера, грешке у ресурсима, перформансе апликације и друге ствари.

  Како да примените апликације у Кубернетес-у

Можете да подесите ПРТГ Сислог Рецеивер избором једне од две опције конфигурације сервера:

 • Централизовани сензор Сислог Рецеивер
 • Сензор Сислог Рецеивер-а специфичан за уређај

Када завршите, можете пратити целу своју мрежу са било ког места и у било које време. Преузмите Сислог Сервер бесплатно и искористите одличне функције.

Нагиос Лог Сервер

Нагиос Лог Сервер нуди централизовано праћење и управљање евиденцијама, заједно са софтверском анализом. Поједностављује процес претраживања ваших података дневника и поставља упозорења. Можете добити све податке дневника у једној конзоли са могућношћу преласка на грешку и високом доступношћу.

Лако повежите своје догађаје дневника у неколико кликова и погледајте податке дневника. Нагиос Лог Сервер пружа могућност решавања проблема и дубоке анализе сваког податка. Ово ће одржати вашу инфраструктуру безбедном, сигурном и неометаним радом.

Штавише, може се скалирати да испуни ваше захтеве тако да можете додати додатне инстанце Сислог сервера у свој надзорни кластер. Ово додаје више снаге, складиштења, поузданости и брзине вашој платформи за анализу дневника, осим што побољшава раст ваше компаније.

Нагиос Лог Сервер је дизајниран за ревизију мреже и безбедност, креирајући упозорења из упита заснованих на интерфејсу. Обавештава кориснике путем е-поште, скрипте, СНМП замки, итд., како би се обезбедило брже решавање проблема. Поред тога, омогућава вам да зароните у проблем како бисте добили брже решење.

Моћне контролне табле пружају дизајн, преференције на основу корисника, прилагођавање изгледа и још много тога, дајући члановима вашег тима и клијентима флексибилност коју желе. Са Нагиос Лог Сервером, можете дубље копати у евиденције, мрежне догађаје и безбедносне догађаје.

Фаствуе Сислог

Набавите поједностављен, али моћан и неограничен Сислог Сервер за Виндовс са Фаствуе Сислог. То ће помоћи у прикупљању, идентификацији, анализи и евиденцији Сислог информација. Пружа једноставан начин евидентирања ваших Сислог података на једној конзоли без плаћања ни цента.

Лако откријте долазне податке и аутоматски евидентирајте поруке да бисте организовали текстуалне датотеке. Такође можете да прослеђујете Сислог поруке на друге сервере и видите величину ваших архивираних евиденција у целини и по уређају путем статистике евиденције.

Интегришите се са његовим АПИ-јем да бисте програмски преузели евиденцију и статистику и извршили промене у подешавањима користећи Рест АПИ. Фаствуе Сислог аутоматски компримује старије евиденције и премешта их у друге архивске фасцикле, минимизирајући захтеве за простором на диску.

Интуитивни веб интерфејс Фаствуе Сислог-а омогућава вам приступ архивама и евиденцијама, конфигурише Сислог сервер и још много тога. Направите измене у интерфејсу клонирањем са његовим отвореним кодом ГитХуб репо. Процес подешавања је прилично једноставан; само треба да:

 • Подесите портове за слушање, архиву и путање дневника
 • Аутоматски откријте изворе Сислог-а

Сада бесплатно пријавите и управљајте свим Сислог подацима на вашем Виндовс-у. Преузмите га данас и искусите ефикасно умрежавање, што резултира бољим перформансама.

СоларВиндс Папертраил

Цлоуд Сислог сервер и менаџер од СоларВиндс Папертраил вам помажу да управљате свим вашим Сислог подацима у облаку. Ово нуди:

 • Лакше управљање и складиштење
 • Приступ порукама Сислог из обједињеног интерфејса за праћење, претрагу и преглед података дневника у реалном времену
 • Постављање контрола приступа, понашања архивирања и политика задржавања у само неколико кликова

Цлоуд Сислог Сервер добија догађаје са сервера, рутера, штампача, радних станица и других уређаја и креира крајњу тачку да одмах почне да шаље догађаје евиденције. Преноси евиденције преко ТЦП или УДП са ТЛС енкрипцијом ради боље безбедности.

Решење подржава и РФЦ 3164 и РФЦ 5424 за компатибилност са различитим Сислог имплементацијама, оквирима и библиотекама. Можете да видите све своје поруке дневника и да филтрирате евиденције на основу пошиљаоца, садржаја поруке, објекта, датума или приоритета.

  Како ажурирати Сафари на иПхоне-у и Мац-у

Штавише, можете да подесите упозорења за откривање грешака у апликацији и обавештавање о кваровима хардвера и другим приоритетним догађајима. Управљајте свим својим смерницама са једне локације да бисте избегли ручну конфигурацију компоненти за евидентирање. Аутоматизујте генерисање резервних копија и архива, подесите смернице, дефинишите дозволе приступа корисника и још много тога помоћу Цлоуд Сислог сервера.

Започните своју бесплатну пробну верзију данас и лако управљајте, организујте и агрегирајте своје евиденције са једног места.

ВинСислог

Набавите Сислог сервер за ваш Виндовс од ВинСислог-а који нуди широк спектар функција. Долази са Мицрософт Виндовс 11 и најновијом верзијом и може му се приступити са даљине помоћу претраживача који има укључену веб апликацију.

ВинСислог подржава сваки индустријски стандард, укључујући ТЦП Сислог, УДП Сислог и РЕЛП. Веома је поуздан и нуди високе перформансе. Поред тога, интерфејс је моћан и једноставан за коришћење тако да обичан корисник може лако да му приступи.

Без обзира да ли вам је потребан за индивидуалну употребу, кућно окружење или велико предузеће, ВинСислог је веома скалабилан за све и свако пословање. Можете преузети тренутну верзију и примати поруке са рутера, прекидача, слања страног система и још много тога.

Преузмите производ кликом на везу и одаберите план одржавања од 1 године до 5 година.

РСИСЛОГ

Доживите ракетно брз систем за обраду ваших дневника са РСИСЛОГ-ом. Добићете одличну сигурност, високе перформансе и лако разумљив дизајн. Може да прима инпуте из више извора, трансформише их и шаље на различите дестинације.

РСИСЛОГ је такође способан да испоручи милионе порука сваке секунде локалним одредиштима док се обрада примењује према ограничењу. Када је у питању сложенија обрада и удаљена одредишта, перформансе су такође запањујуће.

Карактеристике РСИСЛОГ-а:

 • Вишеструки навој
 • Подржава протоколе као што су ССЛ, РЕЛП, ТЛС и ТЦП
 • Опција за базе података као што су ПостгреСКЛ, МиСКЛ, Орацле и још много тога
 • Филтрирајте сваки део Сислог порука
 • Потпуно подесив, а излазни формат је разумљив
 • Погодан је за релејне ланце.

Можете преузети тренутну верзију и почети да примате упозорења са различитих мрежних уређаја како бисте побољшали своје умрежавање, што такође резултира већом стопом раста.

Сислог Ватцхер

Набавите Сислог сервер високих перформанси за централно управљање дневником са свог места. Сислог Ватцхер прикупља поруке дневника са бројних софтвера и уређаја и чува их на засебном серверу. Помаже у побољшању безбедности и усклађености.

Сислог Ватцхер смањује време за идентификацију трендова и образаца, што доводи до лаког решавања проблема. Можете лако пратити безбедносне догађаје и одмах предузети неопходне мере. Можете да подесите упозорења да примате обавештења када се креирају одређене поруке дневника безбедносних догађаја.

Штавише, можете испунити регулаторне стандарде, као што је ПЦИ ДСС, и добити централну локацију за складиштење и испитивање порука дневника. Сислог Ватцхер подржава модерне транспорте од УДП-а и ТЦП-а ради безбедног преноса дневника преко ТЛС-шифрованих канала.

Наћи ћете централно спремиште за све своје записе догађаја. Ово ће поједноставити анализу система Сислог и убрзати процес решавања проблема. Сислог Ватцхер анализира системске евиденције како би пратио проблеме уз помоћ флексибилног система филтрирања.

Преузмите најновију верзију Сислог Ватцхер-а данас.

Закључак

Сислог је моћна технологија која може олакшати рад администратора управљањем сложеним мрежама. Количина података је највећи изазов са Сислог-ом. Сислог сервери се користе за поједностављење управљања евиденцијом и омогућавају администраторима да филтрирају поруке и фокусирају се на догађаје. Стога, изаберите било који од горе наведених Сислог сервера на основу ваших потреба.

Можда ћете такође бити заинтересовани да прочитате о овим алатима за управљање евиденцијом.