9 разлога да примените партнерски програм за ваш СааС производ

Обезбеђивање одрживог раста је најтежи део управљања СааС пословањем. То можете постићи покретањем придружених програма за ваш Саас производ.

Сви су свесни веома конкурентног окружења СааС пословања. Сваког дана многи СааС производи улазе на тржиште. У овом тренутку интензивне конкуренције, предузећа увек траже иновативне стратегије за побољшање видљивости производа и повећање прихода. Једна стратегија која је недавно стекла велику популарност је аффилиате маркетинг.

Наставите да читате да бисте сазнали главне разлоге да се одлучите за придружени маркетинг за свој СааС производ или посао.

Конкурентски свет СааС-а

СааС, или софтвер-као-услуга, једна је од главних компоненти рачунарства у облаку. То је у основи модел дистрибуције софтвера где се апликације хостују на серверима у облаку, а корисници могу приступити том софтверу према својим потребама користећи интернет.

Корисници не морају да инсталирају софтвер на своје локалне рачунаре и не морају да брину о његовом одржавању.

Са напретком технологије, предузећа све више зависе од решења заснованих на облаку. Дакле, потражња за СааС производима расте, а и успостављени и нови играчи улазе у различите индустрије и нише овог тржишта, чинећи га већим него икада.

Током последњих седам година, величина СааС индустрије се повећала за око 500%. У 2023, величина глобалног СааС тржишта биће 197 милијарди долара. Очекује се да ће до 2024. достићи 232 милијарде долара. Да би се убрзао раст на овом конкурентном тржишту, СааС предузећа морају да примене нове и ефикасне методе као што је придружени маркетинг.

СааС компаније могу да искористе огромну мрежу утицајних људи и стручњака из индустрије који раде као филијале да промовишу своје СааС производе широј публици. Користећи моћ подружница, можете лако промовисати њихове производе, истаћи предности и остварити већи приход по одрживој стопи.

Партнерски маркетинг за приступачну промоцију СааС-а

Партнерски програм је познат и као партнерски програм. То је споразум о надокнади између предузећа/трговца и маркетиншког партнера.

Ово је систем заснован на учинку који укључује плаћање провизије трговцу када може успешно да добије компанији новог купца користећи своје промотивне напоре. Када се уради исправно, овај програм нуди добитну ситуацију за филијале и предузећа.

Процес аффилиате маркетинга је следећи:

1⃣ Предузеће покреће партнерски програм.

2⃣ Заинтересовани се уписују у програм.

3⃣ Предузеће обезбеђује јединствене везе за праћење или кодове партнера за сваку подружницу.

4⃣ Партнери почињу да се промовишу путем различитих канала.

5⃣ Публика кликне на јединствени код да би посетила веб локацију трговца.

6⃣ Посетилац изврши жељену радњу или нешто купи.

7⃣ Конверзија се прати путем колачића или других идентификатора.

8⃣ Провизија за аффилиате-а се обрачунава и плаћа месечно или тромесечно.

  Омогућите изворно дугме за искључивање звука за Цхроме картице

Програм придруженог маркетинга је исплатив и ефикасан начин маркетинга за предузећа свих величина. Овај модел плаћања за учинак помаже предузећима да контролишу своје маркетиншке трошкове. Нарочито током економског успоравања или рецесије, компаније оптимизују своје маркетиншке буџете.

Предузећа могу да одреде стопе провизије у складу са својим маркетиншким буџетом и финансијским могућностима. Ова алтернатива традиционалним методама оглашавања такође помаже компанијама да циљају одређену публику и нише без значајних трошкова унапред.

Разлози да одаберете Аффилиате Маркетинг за СааС

Многа предузећа претпостављају да придружени маркетинг није за СааС производе. Данас ћете видети да су се многи технолошки блогери и креатори садржаја појавили као утицајни људи који могу значајно утицати на продају ваших СааС производа.

Стога, све више и више СааС компанија покреће партнерске програме и сарађује са инфлуенсерима ради промоције. Ако сте и даље у недоумици, ево зашто би СааС компаније требало да имплементирају партнерске програме.

Повећајте продају и приход

Највећи разлог да се одлучите за придружени маркетинг је остваривање веће продаје. Када је у питању утицај на више људи да успешно купе ваше СааС производе или услуге, придружени маркетинг је веома ефикасна стратегија.

Помаже вам да приступите тржишним нишама и допрете до људи који су посебно заинтересовани за ваше производе. Када многе подружнице промовишу ваше производе преко својих канала, они постају видљивији и на друштвеним медијима и претраживачима.

Ако узмете у обзир приход од производа и профитну маржу, видећете да је придружени маркетинг веома користан. Замислите да желите да прикажете оглас на друштвеним медијима или традиционалним медијима о свом производу. У том случају морате да платите тим медијима за приказивање самог огласа, без обзира да ли вам он привуче купце или не.

Сценарио је потпуно другачији у случају аффилиате маркетинга. Плаћате провизију само придруженом продавцу када неко купи ваш производ преко њихове везе. Како трошите мање новца на привлачење купаца, ваша профитна маржа се у великој мери повећава.

Глобални досег и изложеност

Имати партнерски програм за своје СааС производе значи да глобална публика постане упозната са вашим брендом. Инфлуенцери и блогери из целог света могу се уписати у овај програм и промовисати ваше производе. Сваки инфлуенсер има засебну базу обожаватеља, а промотивни садржај који креирају за ваше производе може да досегне хиљаде заинтересоване публике.

Ако покушавате да постанете глобални бренд, потребно је да креирате локализовани промотивни садржај за различите регионе. Овај задатак се лако може обавити сарадњом са придруженим трговцима. Они могу креирати садржај на локалним језицима који ће се лако ширити међу локалном публиком у земљи.

Штавише, већина филијала има огромну мрежу са својим колегама. Они чак могу да искористе своје мреже како би осигурали глобални досег ваше компаније. Поред тога, ови трговци играју значајну улогу у повећању свести о вашем бренду.

Корисник можда неће морати да купи ваш производ сада, али када буде имао потребу да користи СааС производ у будућности, познавање бренда ће му омогућити да одабере ваш производ у односу на вашу непознату конкуренцију.

  Фонтови и проширења за претраживаче који помажу особама са дислексијом да читају веб

Бољи СЕО и присуство на мрежи

Један потцењен разлог за сарадњу са филијалама је боља видљивост на мрежи и предности СЕО за своју веб локацију. Ако продајете СааС производ, морате бити видљиво видљиви на различитим онлајн каналима. Можете искористити ресурсе и стручност придружених продавача да побољшате своје присуство на мрежи.

Како користе успостављене платформе, као што су веб странице, блогови и друштвене платформе, за промоцију ваших производа, ваш бренд постаје видљивији. Штавише, ови блогови и видео снимци генеришу вредне повратне везе до ваше главне веб локације, помажући јој да се боље рангира у резултатима претраге и постане компанија са репутацијом на мрежи.

Поред тога, придружени трговци користе различите технике онлајн маркетинга како би привукли више саобраћаја на вашу веб локацију или одредишне странице. Како не морате ништа да им плаћате осим ако не дође до успешне куповине, саобраћај који добијате преко њих је апсолутно бесплатан. Повећан саобраћај је такође користан за повећање ваших СЕО напора и омогућава вам да постигнете боље рангирање.

Маркетинг заснован на учинку

Аффилиате маркетинг је популаран канал за маркетинг учинка. У маркетингу учинка, циљ је постизање унапред одређених циљева или мерљивих резултата. Партнерски програм такође укључује структуру плаћања засновану на учинку где не плаћате инфлуенсерима за напоре, већ за мерљиве резултате.

Учинак придруженог трговца може се лако пратити док нудите јединствене везе до њих које публика користи да посети вашу веб локацију и купи ваше СааС производе. То вас штеди од промоције на билбордима или традиционалним медијима где је тешко измерити учинак огласа.

Штавише, СааС компаније могу да процене учинак кампања и да их оптимизују у складу са тим уз помоћ аналитичких података. Ако било која промотивна кампања не функционише, они могу замолити придружене маркетиншке стручњаке да промене стратегију како би обе стране имале користи.

Коначно, ова маркетиншка стратегија заснована на учинку може држати ваше маркетиншке трошкове под контролом. Придруженом предузећу плаћате само када може да добије купца који је купио или се претплатио на ваш производ. То смањује ваш ЦАЦ и, на крају, има позитиван утицај на ваш приход.

Партнерски програм је одличан начин да се изгради добар однос са утицајним људима и стручњацима из индустрије. Стручњаци могу да ступе у контакт са вашом заједницом и одговоре на упите купаца о вашим производима. Штавише, они могу понудити вредне увиде у ваше производе на основу свог искуства које можете користити да побољшате своје производе.

Партнерски програм не би требало да се односи само на инфлуенсере. Можете чак и учинити своје тренутне клијенте делом овог програма. Ако покренете програм у оквиру којег ће купац добити провизију или попуст за добијање новог купца, многи људи ће желети да буду део тога. У ствари, они су најбоље особе за промоцију вашег производа или услуге у замену за награду.

Њихово укључивање у ваш партнерски програм ће ојачати лојалност и поверење купаца и радити као друштвени доказ за публику. Ово ће такође побољшати вашу репутацију међу вашим потенцијалним купцима као компаније са јаком везом са својим купцима и подстаћи их да одаберу ваше производе.

  Убунту: листа УСБ уређаја

Скалабилна стратегија раста

Партнерски програм је скалабилна маркетиншка стратегија која се може повећати или смањити у складу са растом и буџетом компаније. То значи да предузећа могу проширити своје партнерске напоре када њихов буџет и ресурси расту.

Они могу ангажовати више филијала да прошире своју мрежу и уђу на нова тржишта без значајних додатних трошкова. У ствари, овај разлог чини аффилиате маркетинг прилагодљивим расту пословања.

С друге стране, ако посао не може да генерише жељени приход, може смањити провизију за партнере или чак потпуно зауставити партнерски програм.

Маркетинг од уста до уста

Партнерски програм може чак да функционише и као маркетиншка стратегија која се преноси од уста до уста. Када публика открије да партнер од поверења промовише ваш производ, постаје заинтересована да га испроба.

Из тог разлога, желели бисте да развијете мрежу подружница стручњака који разумеју ваш софтвер и могу да поделе своје стручно мишљење о њему.

Без ризика

Да ли знате да партнерски програм нема недостатака? Ако имате добро структуиран програм, немате никакве шансе да изгубите новац.

Уплате које вршите филијалама су од стварног прихода који зарадите. Дакле, не морате ништа да плаћате док не остварите неки приход од програма.

Повећани кредибилитет

Ако сте СааС стартуп, успостављање вашег кредибилитета на тржишту може бити изазов. Када одлучите да радите у сарадњи са истакнутим креаторима садржаја или познатим веб локацијама из релевантних индустрија, можете брзо постати кредибилни и учинити да више људи самоуверено бира ваше производе.

Сада када знате оправдање покретања програма придруженог маркетинга за ваше СааС производе, испод пронађите неке онлајн платформе које могу поједноставити цео процес:

#1. ПартнерСтацк

ПартнерСтацк вам даје алате и знање за креирање успешног и стално растућег партнерског екосистема. Уз ниске трошкове и труд, можете пронаћи нове купце за своје СааС производе, повећати свој тржишни удео,

#2. Утицај

Импацт је платформа за управљање партнерством нове генерације за ваше растуће СааС пословање. На платформи која је једноставна за употребу и пуна функција, можете управљати различитим типовима партнера који вам помажу да продајете СааС претплате или додатке. Алат на мрежи је добар за утицајне, филијале, амбасадоре итд.

#3. Наградно

Ревардфул вам омогућава да креирате налог за управљање партнерским програмом на његовој платформи. Затим, сам тим управља препорукама, износима провизија, попустима и другим кључним задацима управљања партнерством. Можете бирати између Паддле или Стрипе за неометана плаћања партнерима.

Завршне речи

Није могуће концентрисати се само на побољшање вашег СааС производа, гарантовати његову сигурност и нудити подршку док истовремено сами управљате маркетингом. Иако морате сами да промовишете СааС алате, требало би да се у великој мери ослањате на партнерске програме.

Омогућава вам да се удружите са утицајним особама на друштвеним мрежама, амбасадорима, онлајн блоговима, ИоуТубе каналима, Дисцорд групама и тако даље како бисте промовисали свој производ. То је ефикасан и јефтин начин продаје и досезања до масе.

Такође, многа предузећа радије добијају препоруке за СааС производе од познатих контаката. Поставите свој партнерски маркетиншки програм за СааС алате сада и уживајте у предностима широко распрострањеног маркетинга.

Следеће, погледајте како да покренете придружени маркетинг сајт и зарадите новац.