9 сајтова са премијум фотографијама за ваш следећи пројекат [2023]

Стоцк фотографије су тренутно најчешће коришћена врста фотографија коју користе компаније и креатори садржаја. Хајде да вам набавимо неке премиум сајтове са сликама за ваше пројекте.

Све интернет платформе у великој мери зависе од својих визуелних компоненти. Добијање изванредних, висококвалитетних фотографија за вашу веб локацију може бити изазов ако немате приступ скупој опреми, богатом искуству и пуно слободног времена. Ово је место где слике или слике долазе у помоћ.

Иако су имали лошу репутацију због љепљивих, нискоквалитетних фотографија, библиотеке залиха данас су одржив избор. Квалитет је често одличан, без обзира да ли говорите о малим, средњим или колосалним сајтовима за стоковну фотографију. Такође постоји много више разноликости у погледу приказаних појединаца.

У овом чланку ће се говорити о томе како коришћење правих фотографија може направити или уништити имиџ вашег бренда. Такође, разговараћемо о томе зашто су премиум фотографије боље од коришћења бесплатних слика без накнаде. На крају, погледаћемо врхунске стране фотографија за ваш следећи пројекат.

Шта су Стоцк фотографије?

Стоцк фотографија је слика која је доступна за куповину уз лиценцу за личну или професионалну употребу. Привлачност сток фотографије је у томе што можете одмах пронаћи идеалну слику тако што ћете претражити веб локацију са сликама. Друга опција, која би могла бити скупа, је ангажовање фотографа да обезбеди јединствен материјал.

Стоцк слике нуде бројне предности за компаније и креативце, али временска и финансијска уштеда су најистакнутије, уочљиве и непосредне предности. Стоцк слике су већ направљене и доступне су за коришћење. Можете преузети лиценцу и користити је у складу са договореним условима чим је платите.

По чему се слике на залихама разликују од обичних фотографија?

Стоцк фотографије су већ постојеће слике које се могу лиценцирати плаћањем накнаде фотографима који су их снимили, као и агенцијама за акције које су задужене да их држе у оптицају. Као резултат тога, купац који купи слике има слободу да их законито користи у различитим контекстима, док аутор задржава власништво над ауторским правима над делом.

Ипак, слике обухватају много више од саме фотографије. Векторске датотеке су доступне као илустрације, предлошци материјала за штампање који се могу уређивати, графика друштвених медија итд. Они могу чак понудити видео снимке, 3Д моделе и музику погодну за инфографику која је доступна за лиценцирање.

Са стоцк фотографијом, фотограф шаље фотографију и друге визуелне материјале које су већ снимили, изменили и исполирали за употребу у различитим креативним контекстима. Обично га шаљу компанији за берзе која дели профит од лиценцирања са фотографом.

  Како да направите прилагођене позадине са градијентом за ваш иПхоне

Једноставним речима, стоцк фотографије дају потрошачима слике које су им често потребне без тражења кредита и дају фотографима једноставнији начин да зараде новац од свог рада.

Како Стоцк фотографије могу утицати на имиџ вашег бренда?

Кошта новца и потребно је време да се унајми фотограф или графички дизајнер који ће створити јединствену слику предузећа. Поред скупих хонорара који се исплаћују професионалцима, између времена изнајмљивања и испоруке готових фотографија могу проћи недеље или чак дуже.

Исти проблеми се јављају приликом стицања алата и способности потребних за прављење сопствених слика. Као што смо управо прочитали, слике залиха су већ направљене и доступне су за употребу.

Један од најважнијих алата за конверзију компаније је њена веб локација, а коришћење љепљивих слика може само погоршати ствари. Лоша фотографија је више него једноставно лепљива и бљутава. Такође, то може довести до тога да посетиоци напусте вашу веб локацију, а самим тим и ваше пословање.

Лоше фотке изгледају као да морају да буду топлије и привлачније. Потрошачи воле да открију зашто и како ваша компанија може да задовољи њихове захтеве уместо да им предају. Ако се слике залиха чине превише оријентисаним на продају, потенцијални купци могу постати искључени.

То је разлог зашто је одабир праве слике за слике кључни задатак. Фотографије са залиха сигурно могу изградити или уништити имиџ вашег бренда, али уз одговарајуће знање и увиде, можете учинити да ваше пословање напредује коришћењем стоковних фотографија.

Зашто су премиум фотографије боље од коришћења бесплатних слика?

Лиценца без накнаде дозвољава различите употребе. Дозвољено вам је да укључите фотографије у веће дизајне само од стране фото компанија.

Слика мора бити уређена и прилагођена да одговара вашем пројекту, а не да буде приказана тачно онако како сте је добили. Чак и најситније измене, као што је мала количина исецања или филтер слика, прихватљиве су на већини веб локација са сликама.

Због нижих почетних трошкова и неограничених могућности коришћења, фотографије без накнаде су несумњиво најисплативија опција.

Свака наредна употреба мора се посебно платити, а слике су скупље унапред. Међутим, можда ћете платити више за ексклузивну употребу, а квалитет је обично бољи. Мања је вероватноћа да ће се слика на залихама често користити чак и ако не плаћате ексклузивна права због финансијских ограничења за неке клијенте.

Адобе Стоцк

Адобе Стоцк је одељење софтверске компаније Адобе. Да бисмо вам помогли да пронађете савршену слику за своје уметничке подухвате, ова база података је пажљиво одабрана са фотографијама, филмовима, цртежима, векторском графиком, шаблонима и 3Д материјалима.

Лако је доступан преко веб странице. Штавише, повезан је са Цреативе Цлоуд платформом, што га чини једноставним за коришћење у било ком Адобе производу, укључујући Пхотосхоп и Иллустратор.

Поред бесплатног пробног периода од 30 дана, Адобе такође наплаћује своје услуге изван тога. Његово месечно чланство укључује „стандардне материјале“ као што су типичне слике, шаблони, 3Д модели и музичке нумере. Његових 10 основних средстава укључено је у основну цену претплате од 29,99 долара. Морате платити 199,99 долара месечно за 750 основних средстава.

  Шта је то и како га открити и ублажити?

Схуттерстоцк

Огромна веб локација са сликама је Схуттерстоцк. То је највећа доступна веб локација са сликама, са више од милијарду слика доступних за претрагу. Они су били међу оригиналним веб локацијама са сликама, што објашњава зашто.

Око милион различитих фотографа доприноси својим акцијама. Схуттерстоцк пружа могућности онлајн уређивања поред тога што је повезан са Адобе Цреативе Цлоуд програмима ако треба да измените своје фотографије.

Поред коришћења претраживача за преглед, можете преузети слике преко иОС и Андроид апликација.

Цхроме екстензија ће упоредити сваку слику јавног домена коју изаберете са интернета са еквивалентном сликом на Схуттерстоцк-у.

Депоситпхотос

Депоситпхотос је један од најупечатљивијих сајтова за фотографије. Имате широк спектар избора због дубине базе података, од стилизованих фотографија до оних лакших и једноставнијих.

Поред тога, нуде специјалне ефекте, шаблоне, музику и филмове који су бесплатни. Софистицирана трака за претрагу на Депоситпхотос вам чак омогућава да истражујете из угла камере.

Можете одабрати жељену величину и квалитет након што одаберете своју слику. Они вам пружају упоредиве фотографије испод ваших које би могле бити прикладније за ваше сврхе. Постоји неколико алата доступних на Депоситпхотос-у које такође можете да користите.

Они укључују алате који могу надоградити вашу слику или уклонити позадину. За оне који би могли бити спретнији у уређивању, ово је од помоћи.

Депоситпхотос има различите опције плаћања. Имају месечне стопе плаћања у зависности од тога колико слика преузмете са веб локације. То варира од 13 до 299 долара, у зависности од фотографија које преузмете.

Фреепик

Фреепик је библиотека слика која корисницима пружа и бесплатне и плаћене слике. Фотографије, цртежи и векторске слике су део материјала који веб платформа креира и шири. Почетне премиум верзије коштају скоро 14 долара месечно.

Платформа користи бесплатни приступ за дистрибуцију садржаја, омогућавајући корисницима да приступе великом делу садржаја без икаквих трошкова, али такође нуди могућност да се претплате за додатне погодности, укључујући приступ додатним премиум ресурсима, избор да се садржај не приписује или значајније број дневних преузимања.

Стоцкси

Стоцкси послује на кооперативној основи за разлику од многих других фирми које се баве фотографијом. Ова веб локација својим уметницима даје удео у пословању и значајније смањење прихода од продаје. За дизајнере и фотографе, то је несумњиво корисно.

Она се рекламира као агенција за слике и видео снимке без тантијема. Због овог принципа постаје једноставно пронаћи оригиналан, изузетно аутентичан материјал. Његова бесплатна лиценца има почетну цену од 15 долара.

Гетти Имагес

На Гетти Имагес можете пронаћи значајан избор слика, вектора, графика, видео записа и звука, укључујући уметничке, новинарске, модерне и историјске слике из њиховог архивског материјала. Цене за сваку величину слике (екстра мала, мала, средња и огромна) коју бисте могли да купите ће се тада променити у зависности од величине.

  Да ли вам је потребан монитор високе брзине освежавања за рад у канцеларији?

Такође, доступни су различити ресурси, материјали и услуге који ће вам помоћи да савршено завршите свој посао. Уз уштеду за куповину пакета слика, појединачне фотографије почињу од 375 долара или 499 долара за преузимање. Постоје опције са неограниченим преузимањем и могућностима за сарадњу ако су вам потребне фотографије за тим.

иСтоцк

иСтоцк пружа скоро све што желите, укључујући слике, графику, шаблоне огласних кампања, као и видео уређивач. То је подружница огромне базе података Гетти Имагес. иСтоцк ће бити фантастична алтернатива ако можете да радите само са једном платформом за медије.

То је фантастична опција за власнике малих предузећа који желе да приступе обиљу претходно направљеног материјала. Постоје огласи на друштвеним мрежама, постери и видео снимци. Они пружају основне, премиум и премиум + видео претплате. У зависности од врсте и количине информација које желите да преузмете, месечна накнада се креће од 29 до 333 долара.

Сториблоцкс

Сториблоцкс пружа неограничен приступ фотографијама, филмовима и музици коју је одабрао тим међународних професионалних фотографа. Креирање фасцикли, преузимање прегледа са воденим жигом да бисте тестирали идеалну слику за ваш лични или професионални пројекат, организовање преузимања и дељење фасцикли са вашим тимом или клијентима, све је то могуће након креирања налога.

Корисничко сучеље Сториблоцкс-а је светло и једноставно. Све је бесплатно. Стога, чак и након што ваша претплата истекне, можете наставити да је користите.

Неколико решења је доступно за сваку тему за ваш лични или професионални подухват. Неограничено преузимање слика и видео записа је доступно за 29 УСД месечно или 349 УСД годишње.

Енвато Елементс

Милиони ресурса доступни су на Енвато Елементс-у, укључујући слике, слова, музику и изгледе сајта. Поред свих ових визуелних средстава, са чланством бисте имали приступ њиховим алатима за управљање компанијом и наставним курсевима. За програмере и дизајнере веб локација, ово је заиста фантастичан ресурс.

Можете да претражујете њихову библиотеку слика за одређене, лепо снимљене слике користећи ознаке, оријентацију, боје позадине и ознаке. Енвато Индивидуални план је 16,50 УСД месечно, а тимови од пет чланова почињу од 10,75 УСД месечно по особи, а цене се смањују како додајете више људи. Не постоји одређена цена за Ентерприсе план.

Закључак

Било би најбоље да увек користите оригиналне, релевантне и реалистичне фотографије где год је то могуће за свој визуелни материјал. Снимање слика за сваку тему или одабир из сопствених архива био би напоран задатак. Стоцк фотографије могу бити мудра алтернатива за запошљавање ако задовољавају захтеве предузећа.

Неки критичари тврде да би требало да се уздржите од коришћења стоковних фотографија јер су лошег квалитета, генеричке и често коришћене, што умањује вредност и репутацију ваше компаније.

Ипак греше. Ових дана, компаније са берзанским сликама пружају висококвалитетне слике са значајном естетском и економском вредношћу. Можете да мењате слике како би изгледале на бренду и биле препознатљиве.

Такође можете истражити савршене добављаче видео записа за промоцију вашег производа.