9 свеобухватних платформи за ангажовање студената које нуде учење светске класе

Сваки васпитач се фокусира на ангажовање ученика и сматра га крајњим циљем наставе. Током традиционалне наставе, ипак је било помало лако задржати пажњу ученика. Да ли је тако и у онлајн учењу? Па не баш.

Како је све кренуло ка онлајн учењу, пажња ученика је такође почела да недостаје. Ангажованост сваког ученика у активностима учења је у знатној мери смањена.

Једноставно речено, ангажовање ученика је воља и радозналост ученика да учествује у процесу учења. Пошто је све онлајн, студенти се често виде како раде друге задатке чак и када су предавања у току. Ово је негативно утицало на образовање.

Да би то олакшали наставницима, али и занимљиво ученицима, постоје различите платформе за ангажовање ученика. Наставници користе више стратегија ангажовања у учионици како би задржали ангажовање ученика. Пре него што кренемо даље, хајде да разумемо више о платформама за ангажовање студената.

Шта је платформа за ангажовање студената?

Платформе за ангажовање студената су најбољи начин за прикупљање појединачних доприноса сваког ученика. Кад год ученик ступи у интеракцију, подаци се стављају у обједињене профиле. Ово помаже у развоју персонализованог искуства за сваког ученика. Факултет такође може да генерише холистичке увиде за сваког студента како би пратио њихов учинак.

Ако покушавате да боље разумете своје ученике, можете добити савршену идеју са овим платформама. Подаци су подељени између различитих додирних тачака као што су присуство, интерактивне активности, дневне пријаве и још много тога. Са овим подацима можете доћи до вредних увида за сваког ученика.

Важност ангажовања у учионици усред пандемије

Са пандемијом која је погодила свет, образовање је много претрпело. Ученици се суочавају са великим потешкоћама у онлајн образовању. Нису у стању да се изборе са обрасцима и начинима учења. Утицај је јасно видљив на академски успех и резултате ученика.

То је разлог зашто је ангажовање у учионици постало изузетно важно. Учење лицем у лице је веома ефикасно, а наставник може да процени ниво учења и ангажовања ученика. Није исти случај са онлајн учењем.

Наставници и институције покушавају много начина за активно ангажовање у учионици, а платформе за ангажовање ученика су најуспешније.

Стратегије ангажовања у учионици

Повежите учење са сценаријима из стварног света

Сваки ученик добија исто питање неколико пута – „Да ли ћу икада ово користити?“ Када будете у могућности да одговорите на ово питање, ваш разред ће моћи да га боље разуме. Учење може бити забавно и лако разумљиво када га наставници повежу са стварним ситуацијама. Коришћење студија случаја и примера из стварног живота увек интересује ученике.

Сазнајте заједничке интересне тачке.

Уместо да градите интересовање од нуле, боље је сазнати заједничке интересне тачке ученика. Ово интересовање можете искористити у свом процесу учења да бисте укључили све. Најбољи пример је да дате неке примере или калкулације везане за играње игара. Обично већина ученика воли игре. Ово можете користити као пример да се ефикасно повежете са ученицима.

Ово ће вам помоћи да се повежете са њима, да изградите јачи однос са ученицима. Ваш разред ће чекати ваша предавања и активности.

Охрабрите ученике да редовно деле напредак.

Када дељење и представљање идеја пред разредом постане нормално за сваког ученика, видећете велико побољшање у ангажовању у учионици. Дељење редовних радова учиниће ученике одговорним, а такође ће имати прилику да чују некога другог осим својих наставника.

  Како сачувати картицу за чланство или продавницу у Аппле новчанику

Ако приметите да ученици имају страх од сцене, можете чак укључити и групни рад за боље резултате. Ученицима се могу дати групне активности за креирање презентација где сваки члан представља један део. Ово ће побољшати њихову повезаност, као и њихове вештине.

Подели задатке са контролним тачкама

Ово је класична техника за студенте као и запослене у било којој компанији. Ако ученике од почетка оптерећујете свим задацима, онда ће се вероватно збунити или изгубити интересовање. Због тога је од суштинског значаја да веће задатке поделите на мање које је могуће остварити.

Ученици ће то узети као трку са собом када постоје контролни пунктови. Они ће покушати да заврше све задатке један по један како би стигли до циља. Са свим упутствима јасним у различитим корацима, мање је вероватно да ће ученици скренути са путање.

Подстицати пријатељска такмичења

Можете користити различите игре у разреду или чак користити гејмификоване програме учења како бисте ученике укључили у пријатељска такмичења. Постоји много онлајн платформи као што је Кахоот, где можете тестирати своје ученике у учионици и међу студентима из целог света.

Ово је платформа на којој ће ученици научити о пријатељским такмичењима. Такође ће им помоћи да схвате где стоје испред других. Ово је једна од класичних активности ангажовања у учионици јер функционише прилично добро.

Ажурирајте традиционалне методе онлајн лекције

Неће бити никаквих промена у чињеницама и бројкама из историје, али можете користити другачији приступ да их прикажете. Уместо да користите исте ПДФ датотеке сваки пут за објашњење поглавља, боље је користити неке иновације. На пример, можете снимити видео који објашњава одређене сложене теме како бисте ученицима олакшали разумевање.

Институције могу креирати инфографике за дугачке приче како би их ученицима учинили лако памтљивим на сваком кораку. Развијте занимљиве презентације са различитим анимацијама како бисте привукли пажњу ученика. Ако постоји нешто важно што желите да ученици упамте, можете направити постер да им привучете пажњу.

Поврх тога, постоји много других стратегија ангажовања у учионици које можете користити као индивидуални едукатор, као и институција. Следећи пут када размислите о томе како изгледа ангажовање ученика у учионици, можете добити одговор на то помоћу ових стратегија.

Ово се односило на начине на које можете побољшати ангажман, чак и на онлајн часовима. Сада, хајде да пређемо на неке алате који ће вам помоћи да ефикасно урадите исту ствар.

Блоокет

Блоокет је платформа за тривијалности и преглед игара која омогућава наставницима да угошћују игре за своје часове. Наставник може да изабере скуп питања и одлучи о јединственом режиму игре. Касније ће Блоокет генерисати код. Ученици могу користити овај код да се придруже овој тривијалној игри на својим уређајима. Пошто постоји велики избор игара које наставници могу да бирају, то постаје одлична активност за ангажовање ученика.

Ученици су мотивисани да учествују и раде добро кроз награде за тачне одговоре. Подучавање може бити без напора уз помоћ Блоокетовог моћног Сет Буилдер-а. Увоз скупа питања је прилично лак за наставнике. Поврх тога, наставници могу чак да искористе одличан скуп питања који су други корисници направили са странице Откриј.

Цео процес хостовања тривијалне игре је прилично једноставан. Потребно је изабрати сет питања, а затим изабрати режим игре. Док се ученици придружују и одговарају на питања, наставник анализира резултате на основу учинка сваког појединца. Блоокет је одлична платформа за ангажовање студената.

Присуство

Ако ваша институција својим студентима пружа могућности учења светске класе, онда Присуство је савршен избор. Пресенце долази са интуитивним и лепим интерфејсом. Ангажовање ученика постаје прилично једноставно за наставнике уз помоћ овог дивног алата. Овде се софтвер носи са тешким делом управљања, а институције треба да се фокусирају само на ангажовање студената уз помоћ овог алата.

  Како користити бирач боја у мацОС-у као самосталну апликацију

Читав процес образовања је поједностављен уз побољшано управљање. Учешће сваког ученика се може пратити путем паметних уређаја и превлачења картица. Осим тога, прилагођени извештаји олакшавају идентификацију трендова и понашања сваког ученика.

Присуство оснажује учење светске класе својим постојањем у кампусу.

Орах

Орах је још једна платформа која обједињује податке и акције. Свакодневно се ученици друже са разним људима око себе, од наставника до родитеља. Постоје различити фактори који утичу на раст ученика, али није лако пратити овај раст на основу вишеструких инпута. Овде на сцену ступа Орах.

Орах прикупља податке из више извора и пружа холистички поглед на напредак ученика. Овај поглед олакшава наставницима и родитељима да смисле начине који могу помоћи детету на најбољи начин. Такође ствара јединствен профил за сваког ученика како би подаци били обједињени и организовани.

Ови подаци пружају вредан увид у понашање ученика и помажу члановима особља да донесу исправне одлуке. Орах вам омогућава да креирате персонализовано искуство и процените раст сваког ученика уз помоћ њихових акција и доприноса.

Неарпод

Неарпод је решење на једном месту за потребе ангажовања студената. Пружа различите интерактивне алате и ресурсе који олакшавају наставу. То је јединствена платформа са више начина подучавања, укључујући интерактивне слајдове, интерактивне видео записе, гејмификацију и друге активности ангажовања.

Било да је учење онлајн, ван мреже или хибридно, можете очекивати да ће се ангажовање повећати са овом платформом. Поврх тога, Неарпод је повезан са мноштвом алата које већ користите. Уз помоћ ових ресурса, чак и институцијама постаје прилично лако да користе овај алат.

Неарпод такође пружа увид у реалном времену сваког ученика на основу интеракције ученика. Интеракција може бити у лекцијама, видео записима, па чак и учењу заснованом на игрицама. Резултати су прилично јасни о напретку сваког ученика са овом јединственом платформом.

Гоогле учионица

Гоогле учионица је алатка све на једном месту за управљање више учионица на једној дестинацији. Најбоља ствар у вези са овом платформом је то што је прилично једноставна за коришћење, а било који нетехнички факултет такође се може лако навикнути на њу. Сваки наставник може да припреми и закаже задатке и задатке за ученике у више одељења.

Пошто је све повезано са Гоогле-ом, приступачност и безбедност неће бити проблем. Постоје листе обавеза ученика, као и странице за преглед наставника означене у календару како би свима било лако да се придржавају распореда. Ученици могу чак и да предају фотографију свог домаћег задатка директно наставницима.

Учење је на дохват руке уз Гоогле учионицу. Гоогле учионица је компатибилна са веб верзијом као и са апликацијама. Поврх тога, студенти могу врло лако приступити свим материјалима за учење. То је такође прави алат за сарадњу док ученици раде у истом документу. Факултет може чак да започне интерактивну сесију лицем у лице преко уграђене опције Гоогле Меет ако је потребно.

клацкалица

клацкалица ствара моћну петљу учења између ученика, породица и наставника. У целој овој петљи, ученици користе уграђене алате на клацкалици да схвате све што знају. Наставници стичу ове увиде са контролне табле сваког ученика како би разумели напредак сваког ученика и открили начине на које могу да предају боље. На крају петље су породице које гледају на учење свог детета и такође могу да се обрате школама да виде како могу да се побољшају.

Клацкалица приказује различите мултимодалне алате, као што су видео, колаж, цртање и снимање и још много тога. Ученици могу да користе ове алате на начин који им најбоље одговара. Поврх тога, Сеесав такође има много активности за ангажовање у учионици које сваки наставник може да изабере на основу предмета, кључних речи и нивоа разреда.

  Како прилагодити легенду графикона у МС Оффице-у

Још једна одлична ствар у вези са Сеесав-ом је то што је доступан на свим уређајима, укључујући Андроид, иОС, Амазон Киндле и Цхроме веб продавницу.

ЦлассДојо

ЦлассДојо је још једна одлична платформа која повезује наставнике са ученицима и њиховим породицама. Ово много помаже у изградњи заједнице у учионици. У ЦлассДојо комплету алата има много вредних алата. Поврх тога, студенти могу да развију сопствене дигиталне портфолије додавањем фотографија и видео записа свог рада.

Одлична ствар код ЦлассДојо-а је то што је компатибилан са свим уређајима. Овај алат је потпуно бесплатан за наставнике. Уколико има било каквих најава, наставници могу да их поделе директно са ученицима као и њиховим родитељима преко ове платформе. Ако наставник жели да обавести родитеље о понашању ученика, може им чак и приватно послати поруку преко овог алата.

Свака порука може бити преведена на 30+ језика директно преко ове платформе. То је савршено средство за повећање ангажовања међу ученицима.

Кахоот

Ученици воле да имају здраву конкуренцију са својим друговима из разреда. Ништа не може бити боље за повећање ангажовања међу ученицима од тривијалности и квизова. Кахоот је савршена платформа за хостовање квизова на било коју тему и на било ком језику. То је прилично познато име када је у питању одржавање квизова. Постоји много такмичења која користе ову платформу за хостовање прелиминарних рунди такмичења.

Прилично је лако угостити утакмицу уживо на Кахооту. Потребно вам је само неколико минута да угостите игру на било коју тему и изаберете било који језик. Можете угостити игру на великом екрану или чак пружити Кахоот кодове уживо свим играчима за придруживање са својих удаљених уређаја. Како ученици унесу ПИН, моћи ће да учествују у квизу.

Кахоот је прилично интуитивна платформа за ангажовање студената са могућношћу организовања тривијалности око различитих тема. Поврх тога, чак можете дозволити свом детету да се придружи јавним играма на мрежи како би тестирао своје знање. Како се тест заврши, наставник може да види како је сваки ученик успео и да ради у складу са тим.

Подсети

Подсети је одлична платформа која је развијена имајући на уму ученике, наставнике и породице. Најбоља ствар код Реминд-а је да постоји двосмерна комуникација између васпитача и родитеља како би се одржало правилно образовање и раст сваког ученика. Још једна добра ствар у вези Реминд-а је то што је прилично једноставан за коришћење и упознавање.

Подсећање помаже да се образовање подигне на виши ниво, а не да се ограничава на учионице. Ако постоји важна најава, наставници могу да користе Подсетник да је пренесу ученицима и родитељима. Чак су и ресурси лако доступни студентима преко ове платформе.

Подсетник је савршено место да учините учење ефикаснијим и једноставнијим за наставнике и ученике.

Закључак

Ангажман ученика је заиста важан да би се видело како расту и напредују у разреду. Онлине часови су били хит када је у питању ангажовање ученика. Овде су институције и наставници одлучили да користе платформе за ангажовање ученика и користе различите стратегије ангажовања ученика како би ствари олакшале.

Изаберите најбоље платформе за ангажовање студената за своју институцију са горње листе.

Можда ћете бити заинтересовани и за софтвер за управљање школама.

Повезан:

8 најбољих платформи за израду и издавање дигиталних сертификата за награђивање студената и запослених.