Адобе доноси Фирефли АИ у уређивање видеа, Елон Муск оснива нову АИ компанију

Здраво! 🙋 Данас имамо следећа ажурирања производа за вас! 📣

Адобе доноси Фирефли АИ у уређивање видеа

Фирефли је Адобе-ов креативни АИ генеративни програм. Подржава уређивање, оцењивање боја и писање прича на основу текстуалних упита. Према најновијој најави, Фирефли, који је сада у бета фази, биће интегрисан у различите Адобе-ове производе за видео, аудио, анимацију и графику покрета.

Убрзо, Фирефли би могао да се интегрише у Адобе Пхотосхоп, Адобе Иллустратор, Премиере Про и друге Адобе апликације. Поред тога, Адобе је навео да ће Адобе Фирефли бити интегрисан у Цреативе Цлоуд програме „касније ове године“.

Интеграција Адобе Фирефли-а са Цреативе Цлоуд-ом омогућава корисницима да лако примењују специфичне ефекте и прилагођавања на свој рад тако што генеришу нешто, а затим откуцају ефекат који желе у командни оквир.

Фирефли можете користити као креативног копилота да бисте убрзали процесе откривања и стварања идеја и смањили време постпродукције са дана на минуте. Са генеративном вештачком интелигенцијом интегрисаном директно у ваше радне токове, ове невероватне нове могућности биће вам на дохват руке. Размислите о могућности да одмах промените доба дана у филму, да аутоматски означите и пронађете одговарајући б-ролл, или да направите бесконачан број пермутација клипова.

Можете се пријавити за бета верзију Фирефли-а.

Елон Муск оснива нову АИ компанију

Према Тхе Валл Стреет Јоурналу, Елон Муск је основао нову фирму под називом Кс.АИ фокусирану на вештачку интелигенцију.

„Покренућу нешто што се зове ‘ТрутхГПТ’, што је максимална АИ у потрази за истином која покушава да разуме природу универзума,” изјавио је Муск у интервјуу са Такером Карлсоном на ФОКС Невс Цханнел-у.

  Колико дуго трају пуњачи за иПхоне?

Данима су кружиле гласине о томе да је Муск покренуо АИ стартуп, а Бусинесс Инсидер је известио да је Муск купио хиљаде графичких процесорских јединица (ГПУ) како би подржао предстојећи генеративни АИ производ.

На позадини технологије као што је ЦхатГПТ, ОпенАИ је постао широко препознатљиво име последњих месеци, и углавном је одговоран за покретање Мицрософт-овог и Гоогле-овог тренутног покушаја да интегрише АИ.