Аппле сат се неће упарити или повезати са иПхоне-ом? Испробајте ове поправке

Кључне Такеаваис

  • Правилно упарите Аппле Ватцх и иПхоне тако што ћете имати оба уређаја у близини и напуњена до најмање 50 процената.
  • Решите проблеме са упаривањем тако што ћете обезбедити да су и Ви-Фи и Блуетоотх омогућени и ако је потребно, раскините упаривање.

Комуникација између вашег Аппле Ватцх-а и иПхоне-а можда неће увек бити тако беспрекорна као што је Аппле намеравао. Софтверске грешке и проблеми са повезивањем могу да их спрече да раде заједно. Испробајте ове исправке ако не можете да упарите или повежете свој Аппле Ватцх са иПхоне-ом.

Како правилно упарити Аппле сат са иПхоне-ом

Брент Диркс/МакеУсеОф

Да бисте правилно упарили Аппле Ватцх и иПхоне, уверите се да су оба уређаја у близини и да су напуњена најмање 50 процената. Сачекајте док не видите искачући прозор на вашем иПхоне-у који каже: „Користите свој иПхоне да бисте подесили овај Аппле Ватцх. Затим притисните Настави да започнете процес.

Видећете екран за упаривање на вашем иПхоне-у и јединствену анимацију упаривања на Аппле Ватцх-у. Усмерите камеру свог иПхоне-а на ову анимацију упаривања и поравнајте је са тражилом на екрану. Такође можете ручно да упарите уређаје тако што ћете додирнути икону „и“ у доњем десном углу екрана Аппле Ватцх-а и пратити упутства на екрану.

  Да ли вам је потребан Зоом налог да бисте се придружили састанку

Када упарите Аппле Ватцх са својим иПхоне-ом, можете да прођете кроз остатак почетног подешавања, као што је прилагођавање подешавања ватцхОС-а, пријављивање са Аппле ИД-ом, креирање лозинке, бирање апликација и још много тога.

Како да решите проблеме упаривања Аппле Ватцх-а

Ако не можете да упарите Аппле Ватцх са својим иПхоне-ом, постоји неколико ствари које можете да урадите.

На вашем иПхоне-у превуците прстом надоле да бисте отворили Контролни центар и уверите се да су и Ви-Фи и Блуетоотх активни. Потребна су вам оба да би ваш иПхоне комуницирао са вашим Аппле Ватцх-ом.

Током процеса упаривања, екран Аппле Ватцх-а би требало да прикаже дијалог за подешавање. Ако уместо тога видите обичан бројчаник сата, прво морате да поништите упаривање Аппле Ватцх-а јер је већ упарен са другим иПхоне-ом.

Да бисте припремили свој Аппле Ватцх за упаривање, идите на Подешавања > Опште > Ресетуј > Обриши сав садржај и подешавања у ватцхОС-у.

5 поправки ако се ваш Аппле сат не повезује са иПхоне-ом

Чак и након што завршите процес првог упаривања, ваш Аппле Ватцх може имати проблема са повезивањем са вашим иПхоне-ом. Ево шта треба да урадите да би уређаји поново проговорили.

1. Потврдите да ваш Аппле сат није повезан на иПхоне

Да бисте потврдили да се ваш Аппле Ватцх не повезује са иПхоне-ом, притисните бочно дугме да бисте отворили Контролни центар.

Ако видите црвену икону Кс на врху екрана вашег Аппле Ватцх-а, то значи да није повезан са вашим иПхоне-ом. Док сте на истом екрану, уверите се да је Ви-Фи укључен.

  Претворите своје потенцијалне клијенте у купце помоћу ових 11 алата за мапирање путовања

Затим идите на свој иПхоне и потврдите да су и Блуетоотх и Ви-Фи укључени.

2. Поново покрените Аппле Ватцх и иПхоне

Следећи корак који можете предузети је да поново покренете Аппле Ватцх и иПхоне.

На Аппле Ватцх-у истовремено притисните дугме Дигитал Цровн и Сиде на 10 секунди док не видите Аппле лого. Сачекајте док не видите бројчаник.

Онда је време да пређете на свој иПхоне. На било ком модерном моделу иПхоне-а са зарезом или динамичким острвом, притисните бочно дугме и једно од дугмади за јачину звука истовремено и превуците клизач за искључивање удесно. Затим поново притисните бочно дугме док не видите Аппле лого.

3. Проверите да ли постоје ажурирања софтвера

Ако се ваш Аппле Ватцх и даље не повезује са иПхоне-ом, уверите се да и ваш Аппле Ватцх и иПхоне имају најновији софтвер.

Да бисте проверили да ли постоји ажурирање софтвера на Аппле Ватцх-у, идите на Подешавања> Опште> Ажурирање софтвера у ватцхОС-у. Исто тако, можете ажурирати свој иПхоне софтвер тако што ћете отићи на Подешавања > Опште > Ажурирање софтвера.

4. Ресетујте мрежна подешавања вашег иПхоне-а

Други корак који можете да предузмете када се ваш Аппле Ватцх не упари или повеже је да ресетујете мрежна подешавања на вашем иПхоне-у. Овим се неће избрисати подаци на вашем иПхоне-у, али ће се сва подешавања везана за мрежу, као што су Ви-Фи лозинке и сачуване Блуетоотх везе, вратити на фабрички подразумеване вредности.

На вашем иПхоне-у идите на Подешавања> Опште и изаберите Пренеси или Ресетуј иПхоне на дну листе. Додирните Ресетуј да бисте открили додатне опције и изаберите Ресетуј мрежна подешавања. Унесите лозинку за иПхоне када се то од вас затражи.

  Како тражити имејлове по величини у Гмаил-у

5. Ресетујте свој Аппле Ватцх

Као последњи и драстичнији корак, време је да раскинете и поново упарите свој Аппле Ватцх са иПхоне-ом. Да бисте започели процес, идите на Подешавања > Опште у ватцхОС-у. Померите се до дна и изаберите Ресетуј. Затим изаберите Обриши сав садржај и подешавања.

Да бисте довршили процес, мораћете да уклоните браву за активацију Аппле Ватцх-а.

Након што обришете свој Аппле Ватцх, надамо се да га можете поново упарити са својим иПхоне-ом. Ако је то успешно, можете да га подесите као потпуно нови уређај или да га вратите користећи претходну резервну копију током процеса почетног подешавања.

Као што видите, чак и када ваш Аппле Ватцх има проблема са комуникацијом, потребно је само неколико корака да бисте поново покренули свој носиви уређај.