BBC iPlayer ne radi sa VPN-om [Popravka]

BBC iPlayer не ради са VPN-ом [Поправка]

Увод

BBC iPlayer је једна од најпопуларнијих услуга стримовања у Великој Британији, која нуди широк избор ТВ емисија, филмова и документараца. Међутим, многи корисници доживљавају проблеме са гледањем iPlayer-а када користе виртуелну приватну мрежу (VPN).

ВНП-ови су алати који вам омогућавају да преусмерите свој интернет саобраћај преко различитог сервера, што може да сакрије вашу праву ИП адресу и локацију. Овај процес може бити користан за приступ садржају који је ограничен само на одређене регионе, али може и да омета стримовање услуга попут BBC iPlayer-а.

У овом чланку ћемо истражити разлоге зашто BBC iPlayer не ради са ВПН-ом и пружити решења за решавање ових проблема.

Зашто BBC iPlayer не ради са ВПН-ом?

Постоји неколико разлога зашто BBC iPlayer можда неће радити са ВПН-ом:

1. Детекција ВПН-а

BBC iPlayer користи софистицирану технологију за откривање ВПН-ова. Ако iPlayer открије да користите ВПН, може да блокира ваш приступ садржају.

2. ИП адресе на црној листи

BBC iPlayer одржава листу познатих ВПН ИП адреса. Ако се ваш ВПН сервер налази на овој листи, ваш приступ iPlayer-у може бити блокиран.

3. Локација сервера

Неки ВПН сервери се налазе изван Уједињеног Краљевства. Када се повежете на сервер ван Уједињеног Краљевства, BBC iPlayer можда неће препознати вашу локацију и блокираће ваш приступ.

Како поправити BBC iPlayer да ради са ВПН-ом

Постоји неколико ствари које можете да урадите да покушате да поправите BBC iPlayer да ради са ВПН-ом:

1. Промените ВПН сервер

Ако iPlayer блокира ваш приступ, покушајте да се повежете на другачији ВПН сервер. Изаберите сервер који се налази у Уједињеном Краљевству и није на црној листи BBC iPlayer-а.

2. Промените ВПН протокол

Неки ВПН протоколи могу бити ефикаснији у заобилажењу детекције ВПН-а од других. Покушајте да промените ВПН протокол, као што је ОпенВПН или ИКЕв2, да видите да ли то решава проблем.

3. Користите ВПН са замућеним серверима

Неки ВПН провајдери нуде замућене сервере који су дизајнирани да заобиђу детекцију ВПН-а. Ови сервери могу бити скупљи, али могу да буду ефикаснији у приступу ВПН-има блокираним садржајима.

4. Проверите да ли је ваш ВПН ажуран

Уверите се да је ваша ВПН апликација ажурна са најновијом верзијом. Често ажурирања садрже исправке грешака и побољшања перформанси који могу да реше проблеме са ВПН-има блокираним садржајима.

5. Обратите се подршци за кориснике ВПН-а

Ако сте испробали сва решења у овом чланку и iPlayer још увек не ради са вашим ВПН-ом, обратите се подршци за кориснике ВПН провајдера. Они могу да вам обезбеде даљу помоћ у решавању проблема.

Закључак

Блокирање ВПН-ова од стране BBC iPlayer-а може бити досадно, али постоји неколико решења која можете да испробате да бисте поправили проблем. Променом ВПН сервера, протокола или провајдера, можете да заобиђете детекцију ВПН-а и да наставите да уживате у својим омиљеним емисијама на iPlayer-у.

Често постављана питања (ФАКО)

1. Зашто BBC iPlayer блокира ВПН-ове?
– BBC iPlayer блокира ВПН-ове да би заштитио своја ауторска права и осигурао да корисници приступају садржају само у регионима где је лиценциран.

2. Да ли је противзаконито користити ВПН за приступ BBC iPlayer-у?
– Не, није противзаконито користити ВПН за приступ BBC iPlayer-у. Међутим, ВПН нису увек успешни и BBC iPlayer може да блокира ваш приступ ако открије да користите ВПН.

3. Може ли BBC iPlayer открити све ВПН-ове?
– Не, BBC iPlayer не може да открије све ВПН-ове. Међутим, може да открије многе уобичајене ВПН-ове.

4. Који су најбољи ВПН-ови за BBC iPlayer?
– Најбољи ВПН-ови за BBC iPlayer су ВПН-ови са великим бројем сервера у Уједињеном Краљевству, јаким протоколима шифровања и функцијама замућивања.

5. Да ли постоји бесплатан ВПН који ради са BBC iPlayer-ом?
– Постоје неки бесплатни ВПН-ови који могу да раде са BBC iPlayer-ом, али можда неће бити поуздани или сигурни као плаћени ВПН-ови.

6. Да ли су ВПН-ови сигурни?
– ВПН-ови могу бити сигурни ако их обезбеђује реномирани провајдер. ВПН-ови штите вашу приватност и безбедност шифровањем вашег интернет саобраћаја и скривањем ваше ИП адресе.

7. Могу ли да гледам BBC iPlayer ван Велике Британије уз помоћ ВПН-а?
– Да, можете да гледате BBC iPlayer ван Велике Британије уз помоћ ВПН-а, али ВПН можда неће увек бити успешан и ваш приступ може бити блокиран.

8. Шта се дешава ако будем ухваћен да користим ВПН за приступ BBC iPlayer-у?
– Ништа ће се десити ако будете ухваћени да користите ВПН за приступ BBC iPlayer-у. Међутим, BBC iPlayer може да блокира ваш приступ.