Билл Гатес Виев АИ ЦхатГПТ и Снап Инц је у аквизицији

Здраво! 🙋 Данас имамо следеће новости за вас! 📣

Ставови Била Гејтса у вези са потенцијалом ЦхатГПТ-а или вештачке интелигенције уопште

Према последњем посту на блогу познатог технолошког тајкуна господина Била Гејтса, вештачка интелигенција (АИ) ће променити свет више и брже од његове личне рачунарске револуције.

Такође је навео да; Доћи ће до експлозије компанија које раде на новим употребама АИ, као и на начинима да се побољша сама технологија.

Г. Гејтс је истакао свој оптимизам у погледу огромног потенцијала вештачке интелигенције да редефинише индустрије, промени начин на који људи раде и комуницирају и умањи неке од најзначајнијих неравнотежа у свету.

Према Биллу Гејтсу, ЦхатГПТ је најважнији помоћник вештачке интелигенције који се појавио у технологији од 1980. Начин на који се бавимо машинама и добијамо информације се променио због језичког модела ОпенАИ-а који покреће АИ.

Са својим софистицираним способностима обраде природног језика, људи могу да комуницирају са АИ асистентом без икаквих потешкоћа, мењајући различита поља као што су корисничка подршка, истраживање и креирање садржаја.

Алати као што је ЦхатГПТ су позиционирани да постану све важнији у нашем свакодневном животу како се технологија вештачке интелигенције развија, додатно премошћујући јаз између контакта људи и машина.

ОпенАИ је креирао ЦхатГПТ, конверзацијски АИ који користи вештачку интелигенцију да олакша комуникацију на природном језику између корисника. Да би разумео и одговорио на широк спектар упита, користи софистициране технике машинског учења и огромне скупове података.

Гејтс је средином 2022. представио задатак ОпенАИ тиму: научи ЦхатГПТ да положи тест биологије за напредно постављање и одговори на упите за које није био посебно обучен. Гејтс је био шокиран када је сазнао да је ЦхатГПТ полагао и прошао тест, зарађујући 5 – највиши могући резултат.

  Поређење СРЕ и ДевОпс – приступи, циљеви и сарадња

Иако људи и даље надмашују ГПТ у многим задацима везаним за језик, према Биллу Гатесу, постоје неки послови у којима ГПТ може допунити људске послове.

АИ ће побољшати ваш рад—на пример, Мицрософт карактерише ЦхатГПТ као копилота, који је већ укључен у апликације као што су писање е-поште и управљање пријемним сандучетом.

У свом блогу, он је истакао неке од утицаја које би АИ имала:

  • Побољшање продуктивности.
  • Развој вештачке интелигенције ће омогућити стварање личних агената.
  • АИ ће унапредити медицину и пружање здравствене заштите.
  • Софтвер вођен вештачком интелигенцијом ће коначно испунити своје обећање да ће трансформисати наставу и учење у области образовања.

Такође је разговарао о ризицима и проблемима са вештачком интелигенцијом, али је такође поменуо како ће се они превазићи у будућности.

Коначно, рекао је да треба да имамо на уму да смо тек на почетку онога што АИ може да постигне. Каква год ограничења која има данас, нестаће пре него што то сазнамо.

Снап Инц је у акцији аквизиције за АР производе

На основу извештаја, Снап Инц доследно улаже у производе проширене стварности (АР) и гради АР Ентерприсе сервисе како би користили иновацију како би били део огромног тржишта.

Да би помогао својим пословним циљевима заснованим на АР-у, купио је Тх3рд из Амстердама, стартуп студија за 3Д скенирање. Компанија Тх3рд се фокусира на испоруку врхунских напредних близанаца појединаца и ствари.

Прошле године, Снап Инц је најавио алате који су трансформисали фотографије трговаца у 3Д ресурсе и послали апликацију за АР дизајн.

  Можете играти Фортните на Мац-у, али постоји велики проблем

Неке од његових недавних аквизиција за покретање пословних циљева заснованих на АР-у:

  • У мају 2021. купио је ВавеОптицс како би побољшао Спецтацлес АР наочаре.
  • Купио је Фит Аналитицс у марту 2021. како би покренуо АР-ов прелазак у е-трговину.
  • У јулу 2021. године, Снап је известио да је купио проширену ријалити фирму Форма и 3Д и проширену стварност Вертебрае.

Најновије аквизиције организације показују да она сматра да пословање засновано на АР-у има обећавајућу будућност. Заједнички извештај Публицис Медиа и Снап пројеката наводи да ће до 2030. године тржиште АР малопродаје бити процењено на 1,2 трилиона долара.

Према Снап-у, 250 милиона Снапцхат клијената је користило АР сочива за куповину преко 5 милијарди пута од јануара 2021. За референцу, постоји 375 милиона свакодневно динамичних Снапцхат клијената.

Није само Снап Инц та која је у налету АР пословања. Пинтерест и Гоогле су такође користили АР за оснаживање клијената. Такође, у јуну 2022, Амазон је испоручио виртуелну услугу испробавања ципела клијентима у САД и Канади преко Амазон иОС апликације.

Штавише, Снап је открио партнерство са Амазоном за своје искуство куповине виртуелног испробавања. Такође, друге компаније, укључујући МАЦ Цосметицс, Улта Беаути, Америцан Еагле, Пума, Цханел, Валмарт и ЛВМХ, користиле су Снапцхат-ова АР сочива за куповину.

За више ажурирања, погледајте нашу категорију Најновија технологија.