Бок вс Дропбок – шта је боље?

Бок против Дропбок-а је још једна уобичајена дебата у вези са добављачима складиштења у облаку. Хајде да темељно упоредимо да бисмо пронашли прави за вас.

Тржиште складиштења у облаку је веома конкурентно, са многим провајдерима који нуде различите услуге. Овај чланак ће упоредити два најпопуларнија провајдера, Бок и Дропбок, како би вам помогао да одлучите која је боља опција за ваше пословање. Погледаћемо карактеристике сваког од њих, њихове структуре цена и корисничку подршку. Читајте даље да бисте сазнали која је услуга за вас пример.

Шта су Дропбок и Бок?

Најпопуларније услуге складиштења у облаку данас су Дропбок и Бок. Дропбок је услуга која омогућава људима да складиште и деле датотеке попут фотографија, докумената и других датотека на мрежи. Корисници могу да приступе својим датотекама са било ког места и на било ком уређају помоћу Дропбок-а.

Бок је систем за управљање садржајем у облаку који омогућава људима да складиште, организују и деле своје датотеке. Бок олакшава људима да раде заједно, организују и деле своје документе, фотографије и други садржај.

И Дропбок и Бок имају много различитих функција, укључујући могућност складиштења много података, безбедног дељења датотека и коришћења напредних алата за заједнички рад. Обе услуге се могу користити за личне или пословне потребе и долазе са различитим плановима цена. Ови алати за управљање документима имају много тога да понуде.

Бесплатни план Дропбок-а вам омогућава да складиштите до 2 ГБ, док бесплатни план Бок-а омогућава складиштење до 10 ГБ. Обе услуге имају додатне функције за предузећа, као што су шифровање, боље управљање корисницима и још много тога.

Дропбок и Бок су две најпопуларније услуге складиштења у облаку које су данас доступне. Они могу помоћи корисницима да безбедно и лако складиште и деле своје податке.

Разлози за коришћење решења за складиштење у облаку

Решења за складиштење у облаку нуде предузећима ефикасан, исплатив начин складиштења и дељења података. Ове услуге обезбеђују сигуран, поуздан и скалабилан начин за складиштење података и нуде низ функција које их чине идеалним за предузећа свих величина. Ево неких од кључних предности коришћења решења за складиштење у облаку.

Уштеде

Традиционални локални системи за складиштење могу бити скупи за одржавање и надоградњу. Решења за складиштење у облаку могу помоћи предузећима да уштеде новац избегавајући потребу за куповином, инсталирањем и одржавањем хардвера и софтвера.

Висока доступност и поузданост

Решења за складиштење у облаку су дизајнирана да буду високо доступна и поуздана. Осигурава да су подаци увек доступни и безбедни. Ово елиминише потребу да се предузећа ослањају на традиционалне системе за складиштење података, који могу бити непоуздани и склони кваровима.

  ЦаллВхо Видгет додаје паметно бирање брзог бирања на ваш екран [Android]

Флексибилност

Решења за складиштење у облаку су веома флексибилна и могу се повећати или смањити како би се прилагодиле променљивим потребама. Ово омогућава предузећима да брзо прошире своје капацитете за складиштење без улагања у додатни хардвер или софтвер.

Безбедност

Решења за складиштење у облаку нуде предузећима сигуран начин за складиштење и дељење података. Ова решења користе напредне технологије шифровања за заштиту података и нуде робусне функције контроле приступа како би се осигурало да само овлашћени корисници могу приступити подацима.

Решења за складиштење у облаку нуде предузећима економичан и поуздан начин складиштења и дељења података. Ова решења нуде низ функција које могу помоћи предузећима да смање трошкове, побољшају поузданост и обезбеде да подаци остану безбедни.

Дропбок: Преглед

Дропбок је платформа за складиштење и сарадњу у облаку са различитим функцијама које олакшавају складиштење, дељење и приступ датотекама. Доступан је на више оперативних система и уређаја, укључујући Виндовс, Мац, иОС, Андроид и веб.

Платформа корисницима пружа простор за складиштење, могућности дељења датотека, алате за сарадњу и друге функције. Дропбок такође нуди низ безбедносних и приватних функција, укључујући шифровање, двофакторску аутентификацију и могућност постављања дозвола ко може да приступи датој датотеци.

Сада, хајде да одмах пређемо на неке кључне разлоге због којих Дропбок напредује.

#1. Лакоћа коришћења

Дропбок је дизајниран да буде лак за употребу и једноставан за коришћење. Има једноставан, интуитиван кориснички интерфејс који олакшава навигацију и коришћење платформе. Поред тога, Дропбок нуди функцију превлачења и испуштања како би се олакшало отпремање и организовање датотека. Платформа такође нуди низ туторијала и ресурса за подршку како би помогли корисницима да брзо нађу брзину.

#2. Брзина

Дропбок нуди велике брзине преноса датотека, омогућавајући корисницима да брзо отпремају, преузимају и синхронизују датотеке. Платформа такође нуди низ функција за убрзавање процеса преноса датотека, као што су паралелно учитавање и могућност постављања ограничења за отпремање/преузимање. Поред тога, Дропбок кешира недавно коришћене датотеке како би смањио време потребно за њихово учитавање у будућности.

#3. Синхронизација и дељење датотека

Дропбок омогућава корисницима да лако синхронизују и деле датотеке са другима. Платформа нуди низ функција за дељење датотека, као што је могућност контроле дозвола ко може да приступи датој датотеци и могућност постављања датума истека за дељене датотеке. Дропбок такође нуди низ алата за сарадњу, омогућавајући корисницима да лако сарађују на пројектима и документима.

#4. Интегратионс

Дропбок нуди низ интеграција са другим услугама и апликацијама. Омогућава корисницима да лако приступају датотекама и управљају њима на више платформи. Платформа подржава различите популарне услуге, укључујући Гоогле Дриве, Мицрософт Оффице, Слацк, Салесфорце и још много тога. Поред тога, Дропбок нуди низ АПИ-ја и СДК-ова. Омогућава програмерима да интегришу Дропбок у своје апликације.

#5. Безбедност и приватност

Дропбок нуди низ функција безбедности и приватности како би се осигурало да подаци корисника буду безбедни и безбедни. Платформа нуди шифровање података и двофакторску аутентификацију. Такође пружа могућност постављања дозвола ко може да приступи датој датотеци. Поред тога, Дропбок нуди низ сертификата усаглашености, укључујући ИСО 27001 и ЕУ-УС Приваци Схиелд, како би се осигурало да се корисничким подацима рукује у складу са индустријским стандардима.

  Шта учинити када се ваш Мац не угаси

#6. Планови цена

Дропбок нуди различите планове цена како би задовољио потребе различитих корисника. Платформа нуди бесплатан план са 2 ГБ простора за складиштење и плаћене планове са додатним складиштем, функцијама и интеграцијама. Поред тога, Дропбок нуди попусте за студенте, едукаторе и непрофитне организације.

#7. Подршка

Дропбок нуди низ опција подршке како би помогао корисницима да извуку максимум из платформе. Платформа нуди упутства, често постављана питања и центар за подршку који корисницима помаже да пронађу решења за своје проблеме. Поред тога, Дропбок нуди подршку путем телефона и е-поште како би корисницима пружио персонализовану помоћ.

Оквир: Преглед

Бок је постао једно од најпопуларнијих решења за складиштење у облаку доступних данас, нудећи скуп функција које се крећу од једноставне употребе до робусних безбедносних протокола.

Овај свеобухватни преглед Бок функција ће детаљно испитати различите карактеристике које Бок издвајају од конкуренције и чине га одрживом опцијом за предузећа и појединце.

Од синхронизације и дељења датотека до интеграција и планова цена, следеће информације ће пружити детаљан поглед на оно што Бок нуди. Бок је доступан на иОС и Андроид уређајима.

#1. Лакоћа коришћења

Бок је дизајниран да буде лак за употребу, омогућавајући корисницима да лако отпремају и деле датотеке. Бок такође има функцију превлачења и испуштања, што олакшава отпремање датотека.

Поред тога, Бок има интуитиван кориснички интерфејс који омогућава корисницима да се крећу и брзо пронађу датотеке које траже. Штавише, Бок има низ мобилних апликација које олакшавају приступ датотекама са било ког уређаја.

#2. Брзина

Бок нуди својим корисницима брз пренос датотека, осигуравајући да се датотеке испоручују брзо и ефикасно. Поред тога, Бок омогућава корисницима да компримују датотеке, штедећи време и пропусни опсег приликом преноса великих датотека.

#3. Синхронизација и дељење датотека

Бок омогућава својим корисницима да синхронизују и деле датотеке са другим корисницима. Бок такође нуди својим корисницима безбедну везу за дељење датотека, обезбеђујући да су доступне само оним примаоцима. Штавише, Бок има различите алате који омогућавају корисницима да сарађују на пројектима, као што су теме коментара и историја верзија.

#4. Интегратионс

Бок такође нуди својим корисницима разне интеграције са другим популарним апликацијама и услугама. Корисници могу лако да повежу Бок са услугама као што су Мицрософт Оффице, Адобе Цреативе Цлоуд, Салесфорце и многе друге. Поред тога, Бок својим корисницима нуди могућност креирања прилагођених интеграција са апликацијама трећих страна.

#5. Безбедност и приватност

Бок је посвећен обезбеђивању безбедности и приватности својих корисника. Бок користи разне безбедносне протоколе, као што су шифровање и контрола приступа, како би се осигурало да се датотеке чувају безбедно и безбедно. Поред тога, Бок има наменски тим стручњака за безбедност који стално надгледају било какве безбедносне претње.

#6. Планови цена

Бок нуди својим корисницима различите планове цена, омогућавајући им да одаберу план који најбоље одговара њиховим потребама. Планови се крећу од бесплатних до нивоа предузећа, при чему сваки план нуди својим корисницима различите функције и нивое складиштења.

  Кратак водич за проналажење идеја за подкаст за ваше производе

#7. Подршка

Бок такође нуди својим корисницима разне опције подршке, укључујући базу знања, форуме заједнице и корисничку подршку 24/7. Бок такође нуди својим корисницима могућност да контактирају тим за подршку путем е-поште или телефона.

Бок против Дропбок-а

Обе услуге нуде функције које могу бити корисне за личну и професионалну употребу. Међутим, корисници би требало да буду свесни неких разлика између ове две услуге када одлучују коју да користе. Хајде да упоредимо Бок и Дропбок, наглашавајући разлике између њих.

БокДропбок покренуо и развио Покренуо Аарон Левие (ЦЕО) 2005. Покренуо Древ Хоустон и Арасх Фердовси 2007. Бесплатни простор за складиштење до 10 ГБ До 2 ГБ Плаћени меморијски простор Цена Почевши од 10 УСД/месечно за корисника од 2 ГБ/месеца за једног корисника по БСТ10 порта за једног корисника , Презентације, слике, аудио, видео, компресоване и 3Д датотекеАдобе датотеке, формати слика, Мицрософт датотеке, необрађене слике, текстуални документи и видео записи Верзионирање датотекаДаДаДаљинско отпремањеНеДаСинхронизација датотекаДаДаИнтеграције Интегрише се са 1000+ апликација као што су Салесфорце, Адобе+0 Интегратес са Салесфорце, Адобе+0 апликације као што су Слацк, Мицрософт Оффице и ТреллоЕнцриптион256-битна АЕС и ТЛС 1.2 енкрипција, енкрипција података и двофакторска аутентикација256-битна АЕС и ССЛ/ТЛС енкрипција, двофакторска аутентификација и даљинско брисање података током кршења сигурности Сигурност и Приватност Ниво индустрије Ниво индустрије 1. Постоје ли боља решења за складиштење у облаку од Бок-а и Дропбок-а

Без обзира да ли желите услугу која вам пружа већу сигурност и приватност или желите услугу која вам омогућава да складиштите и делите много датотека, постоји решење за вас. Бок и Дропбок су две најпопуларније услуге складиштења у облаку, али многе друге имају различите карактеристике и предности. Пре него што направите избор, важно је размислити о својим потребама и истражити опције.

2. Како прећи са другог решења за складиштење у облаку на Дропбок или Бок?

Дропбок и Бок нуде широк спектар начина за чување датотека, од решења на пословном нивоу до једноставнијих, личних. Можете изабрати најбољу опцију на основу ваших жеља и колико новца имате. Након избора решења, следећи корак је почетак миграције. Ако желите да пређете са друге услуге складиштења у облаку на Дропбок или Бок, мораћете да користите прави алат за миграцију. Ови алати ће вам олакшати и безбедно преместити своје податке.

Закључак

Дропбок је неприкосновени краљ када је у питању колико вам простора даје за колико кошта. Сваки корисник добија 2 ГБ слободног простора и може да заради до 18 ГБ више испуњавањем различитих задатака, као што је причање пријатељима о апликацији. Али Дропбок није најбољи када су у питању пословне идеје.

Бок-ов Бусинесс Стартер план кошта 5 УСД по кориснику месечно и укључује неограничен простор за складиштење и интеграције из Бок-ове велике библиотеке. За неке организације, овај пакет може бити најисплативији избор.