Бригхт Датацентер проксији помажу у решавању блокада веб локација

Проксији делују као посредник између ваше машине и ресурса коме покушавате да приступите.

Они маскирају вашу ИП адресу својом сопственом ИП-ом тако да сервер на другом крају не зна ко заправо покушава да приступи ресурсу.

Проксији центара података нису ништа друго до врста прокси сервера који се налазе у центрима података уместо да буду везани за добављача Интернет услуга или ИСП-а. То је велика мрежа сервера који се налазе у различитим деловима света, омогућавајући вам да приступите интернет ресурсима без икаквих проблема.

Бригхт Дата нуди око 770.000 потпуно усаглашених проксија центара података, који вам могу купити оптимално време рада мреже као и брзину.

Предности коришћења Бригхт Дата центара проксија

#1. Исплативо

Проксији центара података су посебно исплативи јер живе у великом центру података са хиљадама других сервера.

Може бити велики број ИП адреса које можете изабрати. Зато су проксији центара података исплативији од резиденцијалних проксија са ограниченим ИП адресама које се могу доделити.

#2. Брже време одзива

Бригхт Дата центар за прокси сервере је добро познат по свом брзом времену одзива. Разматрање времена одговора је важно јер када користите прокси, оно што у основи радите је да додатно скачете на мрежи, што вас кошта времена.

  Направите ВЛЦ пречицу која репродукује све аудио датотеке у изабраној фасцикли

Ово је кључно за случајеве употребе као што су гребање веба, анализа тржишта и анализа података.

#3. Широк спектар ИП адреса

Корисници могу да прелазе између ИП адреса са великог скупа ИП адреса присутних за проки центра података. Ово осигурава да нећете бити блокирани док приступате било ком интернет ресурсу.

Такође, ИП адресе у проксију центра података су статичне, што значи да их можете користити дуже време у поређењу са ИП адресама које се често мењају.

#4. Широк спектар локација

Проксији центара података које нуди Бригхт Дата налазе се у различитим деловима света, што значи да корисници могу да приступе интернет ресурсима без геолошке блокаде. Користан је за извођење операција које укључују гео-специфичан приступ.

Карактеристике Бригхт Дата центара проксија

❇ Највећа брзина мреже: Проксији морају бити изузетно брзи због додатних мрежних скокова. Бригхт Дата осигурава да се проксијима приступа оптималном брзином и да су поуздани. Обезбеђује 99,99% времена рада мреже и монитор статуса мреже у реалном времену.

❇ Одлична инфраструктура: Бригхт Дата има скалабилну инфраструктуру која пружа неограничене могућности прилагођавања у различитим деловима света. Не бисте требали очекивати застоје док користите проксије центара података које нуди Бригхт Дата.

❇ Огромна ИП мрежа: Прокси мрежа центара података је изграђена у 98 земаља са преко 770.000 ИП адреса. Ротирајте своје ИП адресе у одређеним интервалима и смањите могућност да будете блокирани.

❇ Безбедност и усклађеност: Према Бригхт Дата-у, његова проки мрежа центара података је 100% усклађена са регионалним законима о подацима, као што су ГДПР и ЦЦПА, како би се осигурала приватност и интегритет података.

  14 занимљивих алата за ревизију и управљање квалитетом кода

❇ Прокси менаџер: Бригхт Дата нуди контролну таблу прилагођену кориснику за управљање вашим проксијима, интеграцију без проблема и многе друге потребе програмера. Такође можете поставити прилагођена правила за боље резултате, а такође пружа евиденцију за отклањање грешака.

Главне локације проксија центара података

Међу тих 98 земаља, ево неких од најбољих локација прокси центара Бригхт Дата:

  • Сједињене Америчке Државе: 476.515 ИП
  • Немачка: 39.165 ИП
  • Италија: 19.200 ИП
  • Аустралија: 43,506 ИП
  • Канада: 33,022 ИП
  • Јапан: 23,804 ИП

Коришћење проксија центра података

Једном када се пријавите за Бригхт Дата, добијате кредит од 5 долара, користећи који можете покушати да креирате проксије центара података за демо. Све што треба да урадите је да одете на картицу ‘Моји проксији’ у менију ‘Проксији и Сцрапинг Инфра’ и креирате нови прокси.

Приликом креирања новог проксија центра података, постоји гомила типова ИП адреса које можете изабрати.

Ако тек почињете, тип ИП „дељене (платите по употреби)“ има највише смисла јер се заснива на плаћању по употреби, а ИП адресе су бесплатне.

Ако је један ИП неисправан, увек можете да преусмерите захтев користећи најближу доступну ИП адресу. Добијате око 20.000 ИП адреса са ‘дељеним (плати по употреби)’ ИП типом.

Постоји и опција да се дозволи рутирање захтева преко портова који нису 80 и 443, који се користе за ХТТП/С захтеве.

Када „сачувате и активирате“ прокси, можете да пређете на картицу „Параметри приступа“, где ћете пронаћи акредитиве и УРЛ адресу за повезивање са проксијем. Најлакши начин да пошаљете захтев проксију је да користите цУРЛ. Команду већ даје Бригхт Дата на картици „параметри приступа“.

curl --proxy brd.superproxy.io:22225 --proxy-user brd-customer-<CUSTOMER_ID>-zone-<ZONE_NAME>:<ZONE_PASSWORD>  https://lumtest.com/myip.json

Можете да одете на Примери интеграције проксија и генерише АПИ код за приступ проксију на више програмских језика.

  Безбедно прегледање веба без ограничења региона на Андроиду

Случајеви употребе

🔷 Веб Сцрапинг: Проксији центара података су одличан начин за прикупљање података са различитих веб локација хостованих у различитим земљама, а да се чак и не блокирају. Такође можете да ротирате између различитих ИП адреса да бисте избегли шансе да будете блокирани. Међутим, Бригхт Дата не препоручује да га користи за циљање претраживача; уместо тога, за то је СЕРП АПИ.

🔷 Огласи: Оглашивачи на мрежи користе проксије центара података да би проверили да ли се њихови огласи исправно приказују на различитим платформама у различитим деловима света.

🔷 Анализа података: Предузећа могу да користе проксије центара података за прикупљање података од своје конкуренције или корисника на тржишту и анализирају их како би подигли ниво своје игре. Често се назива истраживање тржишта или анализа тржишта.

🔷 Прикупљање геолошких података: Програмери могу да користе проксије центара података за прикупљање временских података из различитих делова света. Платформе за прикупљање садржаја такође користе такве проксије за прикупљање локалних вести и ажурирања.

Завршне речи

Датацентер проксији које обезбеђује Бригхт Дата доносе много предности са собом. У распону од исплативости због свог модела плаћања по коришћењу до пружања оптималног времена рада мреже због ИП ротације и бржег времена одзива, проксији центара података су одлично решење за горе наведене случајеве употребе.

Оно што додатно побољшава управљање проксијима је Бригхт Дата Проки Манагер, помоћу којег можете управљати не само проксијима центра података већ и свим својим проксијима у оквиру једног интерфејса.

Да ли је овај чланак био од помоћи?

Хвала на повратним информацијама!