Цхромебоок камера не ради? 7 најбољих поправки!

Проблеми са хардвером су ретки на Цхромебоок-овима, али се повремено јављају. Раније је Ви-Фи картица на мом Цхромебоок-у престала да ради и морао сам да вратим Цхроме ОС на старију верзију да бих решио проблем. А сада добијамо извештаје корисника да Цхромебоок камера не ради за многе. За неке кориснике, Цхромебоок приказује грешку „Камера није пронађена“, док камера не приказује преглед за многе друге. Дакле, ако сте у истом чамцу, не брините, јер смо саставили детаљан водич о томе како да решите проблеме са камером на Цхромебоок-у.

Поправите Цхромебоок камеру која не ради (2023)

У овај водич смо укључили седам различитих начина да поправите Цхромебоок камеру. Ако се суочавате са грешкама попут „Камера није пронађена“, не брините. Проширите табелу испод и испробајте сва решења наведена у наставку.

Поново покрените Цхромебоок

Пре него што било шта урадите, само напред и поново покрените Цхромебоок и проверите да ли је камера на Цхромебоок-у поправљена или не. Често поновно покретање Цхроме ОС-а решава већину хардверских проблема. Да бисте то урадили, следите доле наведене кораке.

1. Отворите панел брзих подешавања у доњем десном углу и кликните на дугме „искључи“. Ваш Цхромебоок ће се сада искључити.

  7 најбољих софтвера за управљање Ацтиве Дирецтори и Оффице 365 за мала и средња предузећа у 2022

2. Када се потпуно искључи, притисните дугме за напајање на Цхромебоок-у да бисте га укључили. Сада би Цхромебоок камера требало да ради добро.

Ажурирајте свој Цхромебоок

Недавно, због грешке у Цхроме ОС 99, камера је престала да ради и приказивала је грешку „Камера није пронађена“. Гоогле је брзо објавио ажурирање како би исправио грешку. Зато је увек боље да ажурирате Цхромебоок на најновију верзију да бисте се клонили озбиљних грешака. Ево како се то ради.

1. Отворите таблу за брза подешавања у доњем десном углу и кликните на икону „зупчаника“ да бисте отворили страницу са подешавањима.

2. Затим идите на „О ЦхромеОС-у“ на левој бочној траци.

3. Овде кликните на „Провери ажурирања“ и ваш Цхромебоок ће почети да преузима најновије ажурирање ако је доступно. Након инсталације, поново покрените Цхромебоок. Сада, само напред и проверите да ли је грешка камере на Цхромебоок-у решена или не.

Проверите камеру на другим апликацијама

Ако камера не ради на Гоогле Меет-у или Зоом-у, не брините. Постоје и други начини да се утврди да ли је хардвер камере заиста покварен. Пратите доле наведене кораке.

1. Отворите покретач апликација за Цхроме ОС из доњег левог угла и покрените апликацију „Камера“.

2. Проверите да ли апликација за камеру приказује било какав преглед. Ако апликација за камеру овде ради, вероватно је да Гоогле Меет или Зоом можда немају потребну дозволу за приступ камери. У том случају, пређите на следећи одељак да бисте пронашли решење.

Омогућите дозволу за камеру на Цхромебоок-у

1. Отворите веб апликацију у којој камера не ради на вашем Цхромебоок-у. На пример, отворио сам Гоогле Меет (посета). Сада кликните на икону „закључавање“ у адресној траци и отворите „Подешавања сајта“.

  Како искључити локацију на Лифе360 а да нико не зна

2. Након тога, у одељку „Дозволе“, промените дозволу „Камера“ у „Дозволи“. Слично томе, промените и дозволу „Микрофон“.

3. Сада поново учитајте веб страницу и ваша Цхромебоок камера би овог пута требало да ради добро на Зоом-у или Гоогле Меет-у.

4. Ако и даље имате проблема, отворите адресу испод у Цхроме-у.

chrome://settings/content/camera

5. Овде проверите да ли је ваша предња камера изабрана у падајућем менију. Након тога, уверите се да је „Подразумевано понашање“ постављено на „Сајтови могу да траже да користе вашу камеру“.

Проверите приватност веб камере. Укључите свој Цхромебоок

Неки ХП Цхромебоок-ови као што су 14б и 14ц имају прекидач за приватност веб камере на левој ивици Цхромебоок-а. Ако је искључен, видећете црвени индикатор светла поред веб камере. Да би камера радила на вашем ХП Цхромебоок-у, уверите се да је прекидач за приватност онемогућен.

Ресетујте Цхроме прегледач

Ако је проблем са камером ограничен на прегледач Цхроме, можете да ресетујете Цхроме на фабричка подразумевана подешавања. Ово би вероватно требало да реши проблем са камером на вашем Цхромебоок-у. Ево корака које треба пратити.

1. Отворите Цхроме и налепите доњу путању у траку за адресу и притисните Ентер. Сада кликните на „Врати поставке на оригиналне подразумеване вредности“.

chrome://settings/reset

2. Затим кликните на “Ресет сеттингс” и готови сте. Сада, само напред и отворите било коју веб апликацију за видео конференције као што је Зоом у Цхроме-у. И овог пута, веб камера би требало да прикаже преглед.

Повервасх свој Цхромебоок

Ако ниједан од горенаведених метода није успео, немате друге опције осим да ресетујете Цхромебоок. Овај метод поново инсталира Цхроме ОС и уклања све апликације, датотеке и подешавања са вашег уређаја. Зато обавезно направите резервну копију личних података пре него што извршите испирање Цхромебоок-а. Уз то, ево како можете да ресетујете свој Цхроме ОС уређај:

  Поправи грешку недоступног Фацебоок прилога

1. Отворите панел Брза подешавања у доњем десном углу и кликните на икону „зупчаника“ да бисте отворили апликацију Подешавања.

2. На левој бочној траци кликните на „Напредно“ и затим отворите „Ресетуј подешавања“ на дну.

3. Овде кликните на „Ресетуј“ и ваш Цхромебоок ће се ресетовати на фабричка подешавања у року од неколико минута. Биће вам представљен чист Цхромебоок, спреман за подешавање. Сада проверите да ли ваша Цхромебоок камера ради или не. Ако се и даље суочавате са проблемима, контактирајте произвођача Цхромебоок-а.

Одмах поправите веб камеру на Цхромебоок-у

Дакле, ако веб камера не ради на вашем Цхромебоок-у, овако можете да решите грешке камере. Неки корисници ускраћују дозволу камере за веб апликације, и то може бити један од примарних разлога зашто камера не приказује преглед. У том случају омогућите дозволу пратећи наш водич. Штавише, ако желите да омогућите индикаторе приватности на свом Цхромебоок-у, само напред и погледајте наш водич. Упозориће вас када се камера или микрофон користи у позадини. Такође, ако се ваш Цхромебоок не укључује, имамо упутство за решавање проблема. Коначно, ако имате било каквих питања, обавестите нас у одељку за коментаре испод.