ЦонвертКит наспрам Маилцхимп – Која платформа има предност?

Е-маил маркетинг је и даље веома ефикасан начин да компаније директно комуницирају са потрошачима. Прилагодљив на понашање примаоца, интересовања и демографију, негује везе и успоставља поверење током времена.

Фино подешена маркетиншка кампања путем е-поште може значајно повећати конверзије саобраћаја на веб локацији и повећати приход. Поред тога, пружа корисне информације за оптимизацију будућих кампања. Стога, ефикасност ових кампања нуди добар повраћај улагања.

ЦонвертКит и Интуит МаилЦхимп су две познате платформе за маркетинг путем е-поште које су веома ефикасне у претварању купаца. Ове платформе могу имати велики утицај на то колико ће ваша маркетиншка кампања бити успешна. Међутим, одабир праве платформе за маркетинг путем е-поште захтева доста размишљања.

У овом чланку ћемо истражити како ЦонвертКит и Интуит МаилЦхимп помажу предузећима да генеришу потенцијалне клијенте. Затим ћемо упоредити ове две платформе на основу неких значајних критеријума.

Преглед садржаја

ЦонвертКит

ЦонвертКит је познат и једноставан за коришћење алат за маркетинг путем е-поште који је специјализован за пружање услуга малим и средњим предузећима. Осим тога, помаже креаторима садржаја и блогерима да се више усредсреде на производњу, а мање на алате. Његова софистицирана опција управљања листом е-поште, капацитет аутоматизације и дизајн без нереда издваја га од других платформи.

Поред тога, ЦонвертКит има сјајан рекорд испоруке од 98% и позитивну репутацију међу добављачима е-поште. Ово указује да ће ваше испоручене поруке е-поште завршити у поштанском сандучету вашег клијента. Једноставно речено, ЦонвертКит помаже организацијама да искористе нове могућности спајањем софтвера за маркетинг путем е-поште, алата за аутоматизацију и решења за продајни ток.

Ево неких значајних карактеристика ЦонвертКит-а које помажу предузећима да генеришу више потенцијалних клијената:

#1. Прилагођени обрасци за пријаву и одредишне странице

Један од главних начина ЦонвертКит помаже компанијама да генеришу потенцијалне клијенте нудећи лако прилагодљиве одредишне странице и обрасце за пријаву путем е-поште. Можете прилагодити ове обрасце тако да одражавају тон и битне елементе вашег бренда. Тако ће се повећати атрактивност вашег бренда пред потенцијалним претплатницима.

#2. Беспрекорна интеграција

ЦонвертКит се неприметно повезује са низом апликација и платформи независних произвођача које генеришу потенцијалне клијенте из њихових тренутних система. Ово обезбеђује беспрекоран процес креирања потенцијалних клијената у вези са веб локацијама, платформама за е-трговину и софтвером за генерисање потенцијалних клијената. Дакле, са синхронизацијом података и аутоматизацијом акција вођеним понашањем корисника, организације могу побољшати своју способност да циљају потенцијалне клијенте.

#3. Комплетна аутоматизација

Једна од главних предности ЦонвертКит-а је аутоматизација. Алат омогућава компанијама да креирају аутоматизоване секвенце е-поште како би потенцијалним клијентима пружиле прилагођене информације у складу са њиховим интересовањима, понашањима или интеракцијама са брендом. Ова прилагођена стратегија повећава комуникацију, развија поверење и на крају доводи до плаћања клијената.

#4. Детаљна аналитика

Док користите ЦонвертКит, такође ћете добити корисне статистике и извештаје који ће вам помоћи у праћењу ефикасности ваших маркетиншких иницијатива. Добићете кључне индикаторе учинка (КПИ), отворене стопе, стопе кликова, раст претплатника и још много тога. Тако ћете моћи да оптимизујете стратегије за побољшање садржаја, као и активности за генерисање потенцијалних клијената.

Интуит МаилЦхимп

У области маркетинга путем е-поште, Интуит МаилЦхимп је значајан играч који опслужује широк спектар купаца. Од великих корпорација до стартапа, управља великим бројем е-порука са низом аналитичких могућности и јаких техничких алата. То је одличан ресурс за стартапове и мала предузећа са малим буџетом.

Помоћу Интуит МаилЦхимп-а можете креирати, имплементирати и проценити кампање и промоције путем е-поште. Можете управљати претплатницима, креирати персонализоване извештаје, пратити стопе кликова и гарантовати транспарентност кампање. Штавише, добићете опцију да креирате сопствени шаблон на основу специфичних потреба или да изаберете неки од различитих унапред дизајнираних шаблона.

Ево неких опсежних функција Интуит МаилЦхимп-а које генеришу више потенцијалних клијената:

#1. Прилагодљивост са АИ Боост-ом

Интуит МаилЦхимп је јединствен јер пружа више конфигурабилних избора од својих ривала. Корисници не морају да буду веома вешти у дизајну да би генерисали привлачне е-поруке пошто је доступно око 100 тематских шаблона. Ови шаблони су за билтене, е-поруке добродошлице, подсетнике и још много тога.

Скелетни структурирани шаблони су укључени тако да можете почети од нуле и модификовати их тако да одговарају вашим захтевима. Штавише, креативна помоћ заснована на вештачкој интелигенцији (недавно додата) је посебно корисна за маркетиншке стандардне планове и више.

АИ карактерише аутоматизовано прилагођавање бренда и примењује неопходне компоненте дизајна на шаблоне по мери. Категорије су засноване на категоријама као што су најаве, карактеристике производа и билтени.

#2. Свеобухватне могућности тестирања

Интуит МаилЦхимп има широк спектар функција А/Б тестирања које омогућавају корисницима да тестирају не само наслове, већ и имена пошиљалаца, садржај е-поште, фотографије и најбоље време слања ради боље ефикасности кампање.

#3. Извештавање са АИ Инсигхтс

Када је реч о извештавању и аналитици, извештавање Интуит МаилЦхимп-а се истиче изнад других платформи. Нуди конфигурабилну аналитику и праћење помоћу вештачке интелигенције доступном на свим нивоима претплате. Преко плаћених претплатника ће добити поређење извештаја, што омогућава детаљну анализу кроз многе кампање.

#4. Опсежне опције интеграције

Инуит МаилЦхимп је испред конкуренције са својих 300 домаћих интеграција. Омогућава јаке случајеве коришћења као што је означавање одговора у облику обрасца типа и Схопифи-ов Цустомер Јоурнеи Буилдер.

Хајде да сада упоредимо ове две платформе на основу неких кључних критеријума

ЦонвертКит у односу на Интуит МаилЦхимп

Иако су ЦонвертКит и Интуит МаилЦхимп добро познати по корисничком интерфејсу и искуству, сваки од њих такође нуди јединствене предности. Ипак, добијање најчешће коришћених или уобичајених функција и опција на дохват руке је оно што чини бољи алат.

Критеријуми ЦонвертКитИнтуит МаилцхимпКориснички интерфејс и искуство Једноставан и интуитиван интерфејс прилагођен кориснику. Интуитиван интерфејс прилагођен кориснику, укључујући функције превлачења и испуштања. Карактеристике. Опсег алата за аутоматизацију маркетинга. Разне функције, укључујући аутоматизацију, управљање публиком и још много тога. Креирање кампање е-поштеДраг- анд-дроп буилдер за е-пошту и кампање. Лакша опција превлачења и испуштања за креирање е-поште и кампања Опције прилагођавања Опције прилагођавања образаца и одредишних страница. Прилагођавање образаца, одредишних страница и шаблона е-поште. Могућности А/Б тестирања Ограничене на А/Б могућности тестирања само за наслове. А/Б тестирање је доступно за наслове, време слања, садржај и још много тога. Аналитика Основна аналитика са отвореним стопама, стопама кликова и још много тога. Свеобухватна аналитика, укључујући отворене стопе, стопе кликова и напредне увиде .Могућности аутоматизације Једноставне, интуитивне и моћне опције аутоматизације.Распон опција аутоматизације, укључујући унапред изграђене шаблоне за секвенце е-поште.Подршка за клијенте Подршка за е-пошту и ћаскање током одређених сати, од понедељка до петка.24/7 подршка путем е-поште; телефонска подршка доступна за кориснике Премиум плана. Ценовни планови Нуде 14-дневну бесплатну пробну верзију; цене варирају у зависности од броја претплатника. Нуди бесплатан план са ограниченим функцијама; цене се заснивају на броју претплатника са различитим плаћеним плановима.

ЦонвертКит у односу на Интуит МаилЦхимп: кориснички интерфејс

Кориснички интерфејс ЦонвертКит-а комбинује једноставне, јасне функције са мало сложености. Нарочито за релативно једноставне операције као што је креирање процеса, доступно је неколико дугмади за пружање упутства. Пошто су скривени у платформи, лоцирање функција попут сегмената и извештаја може бити мало тешко.

Једна значајна карактеристика ЦонвертКит-а је његова карактеристична терминологија, која би новим корисницима у почетку могла бити изазовна. Реч „Аутоматизација“ се односи на флексибилне процесе, док се „Секвенце“ користи за представљање аутоматизованих е-порука. Штавише, ЦонвертКит користи „Емисије“ уместо да их само назива „е-поштом“.

Интуит МаилЦхимп се, с друге стране, истиче по балансирању једноставности и снаге због свог корисничког интерфејса и алата за прављење е-поште. Пружа значајан степен слободе дизајна у једноставном паковању. У оквиру једног клика, корисници могу да додају различите функције у своје имејлове, укључујући текст, слике, дугмад за дељење, видео записе, логотипе и подножја.

Користећи могућност превлачења и испуштања, корисници могу једноставно да померају и организују компоненте унутар шаблона е-поште. Одабир жељеног примаоца, одређивање пошиљаоца, креирање наслова, креирање е-поште и њено слање се воде узастопно. Стога, већина блогера и новајлија фаворизује Интуит МаилЦхимп за израду својих кампања е-поште.

ЦонвертКит у односу на Интуит МаилЦхимп: карактеристике

ЦонвертКит нуди једноставан уређивач е-поште заједно са намерно ограниченим избором тема. Због тога олакшава уређивање е-поште у поређењу са другим платформама где је садржај приоритет пре фенси дизајна.

Међутим, пошто уређивач не укључује функције као што су провера правописа, провера везе, преглед или подешавања за испоруку е-поште, мораћете ручно да верификујете своје е-поруке за грешке.

Сегментација и управљање претплатницима је оно у чему се ЦонвертКит заиста истиче. То је свеобухватна анализа која укључује кључне параметре. На пример, укупни и нови претплатници, стопа отварања и кликова, историја куповине и извори аквизиције. Ове информације пружају увид у то како се клијенти понашају.

Због велике флексибилности функција сегментације, можете дефинисати различите категорије клијената према низу критеријума, укључујући демографију, историју куповине и датум претплате.

Међутим, Интуит МаилЦхимп се истиче по томе што има уређивач е-поште који је и богат функцијама и једноставан за коришћење. Превуци и испусти интерфејс чини изузетно једноставним креирање естетски атрактивних е-порука. Можете персонализовати своје имејлове једноставним додавањем жељених текстова, слика и линкова на друштвеним мрежама. Штавише, добићете опцију коментара која омогућава ангажовање и унос корисника.

Интуит МаилЦхимп такође нуди одличне функције сегментације које користе машинско учење. Он генерише динамичке категорије засноване на склоности клијената да поново купују и њиховим будућим трошковима.

ЦонвертКит у односу на Интуит МаилЦхимп: Креирање кампање е-поштом

Уз ЦонвертКит, креирање е-порука је блаженство захваљујући уређивачу који вам омогућава да видите изглед своје е-поште у покрету. познато је као уређивање „Оно што видите је оно што добијате“ (ВИСИВИГ). Биће вам дозвољено да извршите основна подешавања величине фонта, боје и поравнања. Такође, можете укључити датотеке и слике.

Ако желите софистицираније прилагођавање или сложен изглед, морате да промените ХТМЛ е-поште. Не брините ако нисте добри са ХТМЛ-ом јер ћете добити три једноставна шаблона који ће вам помоћи да организујете е-пошту. Ови шаблони су засновани на тексту и познати су као „Полазна тачка“

Са ЦонвертКит-ом, такође можете слати једнократне е-поруке на подскуп своје листе или на целу листу е-поште. Ова функција креирања е-поште је од велике помоћи када желите да шаљете најаве, билтене или промотивне е-поруке. Штавише, можете направити секвенцу е-поште која се може аутоматски слати током времена. Ово вам помаже да изградите токове продаје, секвенце добродошлице и курсеве е-поште.

Интуит МаилЦхимп нуди естетски угодан интерфејс који подиже процес прилагођавања и генерисања е-поште. Добићете 14 унапред припремљених изгледа који су пажљиво израђени са текстом, сликама и блоковима наслова.

Сви ови елементи су унапред постављени ради веће удобности. Такође можете персонализовати текст и мењати елементе као што су фонтови, боје и слике према вашем бренду.

Ако желите да будете креативнији, слободно истражите 80 тема доступних у Интуит МаилЦхимп-у. Ове теме су добро дизајниране са уносним фонтовима, бојама и позадинским сликама.

Превуците и испустите уређивач чини креирање садржаја једноставним и једноставним. Ако имате минимално искуство у дизајну и вољни сте да почнете од нуле, специфични блокови овог уређивача омогућавају лакше уређивање и прилагођавање изгледа.

ЦонвертКит у односу на Интуит МаилЦхимп: Опције прилагођавања

ЦонвертКит долази са 50 шаблона за креирање е-поште, одредишних страница, као и образаца. Иако су опције прилагођавања мало ограничене, оне се више фокусирају на садржај, а не на дизајн. Осим тога, чист уређивач без нереда омогућава вам да се више фокусирате и прецизно креирате своју поруку.

На ЦонвертКит-у, прављење обрасца је заиста једноставно. Само треба да изаберете шаблон, да одлучите да ли желите да буде представљен у линији, модалном или клизајућем облику и да промените дугмад, поља, фонтове, боје и поруке о успеху. Након модификације, можете брзо добити код у ХТМЛ-у или ЈаваСцрипт-у, обезбедити везу или га интегрисати преко ВордПресс-а или Унбоунце-а.

Процес генерисања образаца са Интуит МаилЦхимп-ом може бити мало тежи за коришћење него са ЦонвертКит-ом. Када креирате уграђени образац, на пример, бићете послати на другу страницу где можете да копирате и налепите код на своју веб локацију. Морате да одете на посебну страницу да бисте приступили креатору обрасца да бисте извршили измене овог обрасца.

Супротно томе, искачући обрасци пружају независан интерфејс за уређивање где можете променити поља обрасца, дизајнирати и произвести потребан код.

Прављење одредишних страница је релативно једноставнији задатак. На Интуит МаилЦхимп-у је доступно девет изгледа одредишне странице, где је персонализација једноставна као превлачење и испуштање. Ако изаберете шаблон изгледа који укључује образац, лако је модификовати образац и његова поља помоћу уређивача.

ЦонвертКит у односу на Интуит МаилЦхимп: могућности А/Б тестирања

Функција А/Б тестирања ЦонвертКит-а се фокусира на наслове е-поште. Омогућава вам да пошаљете подскуп своје публике два е-порука са идентичним садржајем, али са различитим насловима. Тако ће већина ваших претплатника добити наслове који имају највеће отворене стопе.

Кључно је запамтити да сама стопа отворености одређује победничку тему, занемарујући стопу учесталости кликова. Међутим, овај једноставан метод неће пружити потпуну слику веридбе.

Ипак, Интуит МаилЦхимп блиста због својих свеобухватних функција А/Б тестирања. Поред наслова, можете тестирати и друге важне компоненте као што су име пошиљаоца, време слања, па чак и садржај е-поште. Постоји више флексибилности и потенцијала за оптимизацију због ове широке лепезе могућности.

Софистициранији метод одређивања победничке верзије такође пружа Интуит МаилЦхимп. Омогућава вам да дефинишете сопствене стандарде у зависности од ваших преференција или доносите аутоматизовану одлуку на основу низа индикатора ангажовања. На пример, стопа отворености, стопа кликова или укупан приход за компаније за е-трговину

Иако А/Б тестирање није укључено у бесплатни план Интуит МаилЦхимп-а, оно премиум купцима даје вредан алат за побољшање ефикасности е-поште. Они могу фино да подесе различите функције, што доводи до већег ангажовања и резултата.

ЦонвертКит у односу на Интуит МаилЦхимп: Аналитика

ЦонвертКит нуди веома једноставне и лако разумљиве аналитичке податке. Али можда ће вам требати више података када су у питању нијансе и специфичности. Не постоји посебан одељак за извештаје на овој платформи. Због тога морате да истражите сваку е-пошту или секвенцу засебно да бисте видели одговарајуће извештаје.

Доступне тачке података укључују стопе кликова, стопе одјаве, отворене стопе и кликоване везе. Међутим, платформе не нуде детаљне информације које би трговцима путем е-поште могле бити корисне. Дакле, нећете добити податке као што су топлотне мапе кликова, стопе посете само једне странице и регионални подаци.

Још једна мала сметња је то што не можете да преименујете е-пошту у свом пријемном сандучету, што отежава њихово разликовање ако сте послали идентичне е-поруке већем броју прималаца.

Интуит МаилЦхимп подиже конкуренцију пружајући широк спектар извештаја који ће вас сигурно импресионирати. Долази са темељним разумевањем перформанси ваше е-поште. Поред стандардне статистике учинка, пружа широке податке који укључују друштвене метрике, стопе отварања засноване на локацији, мапе кликова, перформансе засноване на домену, перформансе по сату, па чак и трансакције е-трговине.

Успех ваше кампање се такође пореди са просецима у индустрији за стопе отварања и кликова, стопе посете само једне странице, па чак и примљене жалбе. Ово мноштво података даје вам свеобухватно разумевање вашег маркетинга путем е-поште и његовог упоређивања са индустријским нормама.

ЦонвертКит у односу на Интуит МаилЦхимп: Могућности аутоматизације

ЦонвертКит нуди разна решења за аутоматизацију која имају за циљ да поједноставе ваше маркетиншке напоре. Постоје унапред направљени шаблони који ће вам помоћи да лако контролишете секвенцу аутоматизације и да је визуелно представите правилно. Штавише, програм за превлачење и испуштање олакшава прављење маркетиншких кампања и е-порука за праћење.

ЦонвертКит нуди широк спектар унапред направљених шаблона за добро познате секвенце као што су лансирање производа и опоравак од напуштања колица. Осим тога, њихов креатор секвенце графикона вас води кроз процес корак по корак.

Дакле, није вам потребна никаква техничка стручност да бисте аутоматизовали секвенце е-поште. Пошто је креатор секвенце визуелан, можете прецизно пратити пут вашег клијента. Тако постаје лакше добити информације о продајном току.

У међувремену, Интуит МаилЦхимп пружа опције аутоматизације где ниво приступа варира у зависности од пакета који одаберете. Напредне функције аутоматизације су ексклузивне за Премиум план. Али можете да креирате путовања клијената и временску ефикасност за клијенте помоћу Стандардног плана.

Проналажење алата за аутоматизацију у Интуит МаилЦхимп-у може бити мало изазовно, али креирање аутоматизованих секвенци е-поште је прилично једноставно. Добићете функцију под Кампање > Креирај кампању > Е-пошта > Аутоматизовано. Након што га лоцирате, можете направити мноштво серија као што су уводне, добродошле или информативне секвенце.

ЦонвертКит у односу на Интуит МаилЦхимп: Корисничка подршка

ЦонвертКит и Интуит МаилЦхимп нуде опције подршке за похвалу. Обе платформе се могу доћи путем е-поште и опције за ћаскање, која је доступна само током редовног радног времена. Обе услуге нуде јасне и корисне одговоре уз одговарајуће смернице. Осим тога, добићете информативне базе знања као алате за самоучење.

Једна поменута корист од Подршка за ЦонвертКит је да корисници могу добити помоћ са било ког екрана у оквиру апликације. Али ЦонвертКит не пружа телефонску помоћ или нон-стоп услугу као што то чини Интуит МаилЦхимп.

Помоћ е-поштом и ћаскање уживо доступни су за све планове са Интуит МаилЦхимп-ом од 8:00 до 20:00 по источном времену, пет дана у недељи. Ограничена помоћ се пружа викендом и ноћу. Корисници који поседују Ессентиал План или новији могу да добију 24-часовну помоћ путем е-поште.

Али за кориснике са Ессентиал плановима и изнад, ћаскање уживо је доступно даноноћно. Сви премиум корисници ће добити подршку преко телефона.

ЦонвертКит у односу на Интуит МаилЦхимп: Планови цена

Иако постоји мала разлика у цени, и ЦонвертКит и Интуит МаилЦхимп нуде одличне услуге. Обе платформе су дизајниране да одговарају различитим потребама и обе пружају фантастичну вредност за оно што нуде.

ЦонвертКит нуди три пажљиво дизајнирана планова цена:

  • Бесплатни план: може да прими до 1.000 претплатника, што је савршено за почетнике.
  • План за креаторе: До 300 претплатника може да се опслужи по ниским месечним трошковима од 9 УСД (плаћају се годишње).
  • Цреатор Про план: Ово нуди још софистицираније функције и доступан је за до 300 претплатника1. Почиње од 25 долара месечно (плаћа се годишње).

Интуит МаилЦхимп, с друге стране, нуди низ планови цена да бирају:

  • Бесплатни план: То је одлична почетна тачка која може да прими до 500 контаката.
  • Основни план: Овај план почиње са само 13 УСД (тренутно 6,50 УСД) месечно и идеалан је за руковање 500 контаката и проширење пословања.
  • Стандардни план: кошта 20 УСД (тренутно 10 УСД) месечно и нуди функције за ширу публику.
  • Премиум план: кошта 350 долара (тренутно 175 долара) месечно, што је идеално за оне са великим потребама.

Као што видите, сваки пакет који нуде обе платформе долази са великом количином функционалности. На пример, бесконачне одредишне странице, обрасци, емитовања, означавање публике и сегментација.

Обе платформе обезбеђују да њихов производ испуњава ваше јединствене захтеве. Али да бисте добили одређене софистициране могућности као што су аутоматизоване секвенце е-поште, креатори визуелне аутоматизације, конектори трећих страна и додатни чланови тима зависе од плана. Важно је напоменути да се прецизни трошкови могу променити у зависности од броја контаката или претплатника, што вам пружа флексибилност и скалабилност.

Последње мисли

ЦонвертКит и Интуит МаилЦхимп су два великана у свету емаил маркетинга. ЦонвертКит одражава своју једноставност заједно са својим интуитивним интерфејсом, фокусирајући се на кључне карактеристике за ефикасне маркетиншке кампање путем е-поште. У међувремену, Интуит МаилЦхимп задовољава различите пословне захтеве са различитим плановима препуним робусних функција и могућности прилагођавања.

По мом мишљењу, Интуит МаилЦхимп је препун изванредних карактеристика које су донекле победиле ЦонвертКит. Али могли су да ажурирају претходне функције и да их учине лакшим за коришћење, а не само да додају нове функције.

Међутим, избор између ЦонвертКит-а и Интуит МаилЦхимп-а зависи од тога колико персонализације желите, вашег буџета и јединствених захтева компаније. Дакле, пре него што га изаберете, одвојите тренутак да процените своје јединствене потребе и захтеве.

Такође можете истражити Маилцхимп у односу на СендГрид: који алат за маркетинг путем е-поште је најбољи за вас.