Да ли је Баббел или Дуолинго бољи за учење језика?

Ако сте почетник који није сигуран да ли је Баббел или Дуолинго бољи? И желите да знате који програм за учење језика користити за учење међународног језика? Стигли сте тачно тамо где сте требали. Баббел вс Дуолинго, боља апликација за учење, биће детаљно упоређена у овом чланку. Шта онда чекаш? Хајде да сазнамо.

Да ли је Баббел или Дуолинго бољи за учење језика?

Овде смо детаљно објаснили разлику између Баббела и Дуолинга.

Шта је Баббел?

Један од главних ривала Дуолинга чији је циљ да наведе кориснике да говоре на одабраном језику што је брже могуће. Баббел, за разлику од Дуолинга, нуди премиум услугу засновану на претплати са флексибилним нивоима цена, поштеним пробним периодом и уводом у концепте програмирања. Учење је концентрисано на такав начин помоћу програма да чак и након завршетка сесије настављате да градите на информацијама које сте већ стекли.

Карактеристике

 • На располагању је 14 различитих језика.
 • Погодно заказане лекције величине залогаја од 10 до 15 минута.
 • Савршено за почетнике и искусне студенте.
 • Користите менаџера за преглед да бисте гарантовали да ћете задржати оно што научите током времена.
 • Користите технологије за препознавање говора да бисте били сигурни да је ваш изговор тачан.

Предности Баббел-а

 • Очигледна је добро научена граматика. Сва нова правила су детаљно и корисно објашњена, посебно у одељку о граматици.
 • То је добар баланс забаве и образовања.
 • Баббел ће наставити да буде користан за оне који уче језике који су напредовали кроз почетне фазе свог путовања.
 • Корисници могу да исправе своје грешке на крају лекције или након што покрену своје флеш картице на десктоп верзији апликације. Ово је одлична карактеристика јер већина људи најбоље учи видећи где су погрешили.

Цонс оф Баббел

 • Мобилна апликација има неколико грешака. Баббел вероватно није за вас ако желите апликацију за учење језика на свом телефону која ће вам помоћи да научите језик. Зато што не можете да исправите своје грешке на мобилном.
 • Није идеално за учење више језика. Ако сте тип особе која се бави неколико језика одједном, Баббел ће брзо постати претерано скуп. Сваки нови језик захтева додатну претплату.
 • Баббел је прилично скуп за претплату на десктоп програм, посебно ако одлучите да вам се наплаћује месечно. Постоји толико много одличних интернет алата доступних за учење језика.
 • Мало је заморно, али за неке је квалитет апликација налик игрици главна продајна тачка.
  Фолк ЦРМ, Десцопе Еаси Аутхентицатион за Апп & ПлугинЛаб за ЦхатГПТ додатке

Шта је Дуолинго?

Као гејмификовани метод учења нових језика, Дуолинго је апликација за учење језика коју могу да користе и ученици и наставници. Постоји 39 различитих језичких опција које можете изабрати (румунски, шкотски гелски, јапански, хинди, чешки, вијетнамски, украјински, велшки, хавајски, грчки, свахили, хебрејски, арапски, корејски, румунски, латински и кинески) са изузетно једноставним почетним процедуре за све, од шпанског и француског до корејског и јапанског и још много тога. Дуолинго тренутно ради на укључивању мађарског, финског и навахо језика на листу. Све је то такође бесплатно. Читање, писање, говор и слушање су четири језичке вештине које су наглашене у овом онлајн алату, који ради на различитим уређајима.

Карактеристике

 • Дуолинго вам даје могућност да се фокусирате на оно што сте већ научили да бисте усавршили своје вештине, а истовремено вам омогућава да кренете напред и покупите нови речник и вештине.
 • Лекције о Дуолингу су постављене на уредан, прогресиван начин да покажу корисницима како да унапреде своје језичке способности. Поред тога, Дуолинго уклања део несигурности у вези са тим шта би требало да вежбате.
 • Дуолинго бележи колико пута посетите апликацију да бисте завршили лекцију. Вероватно је да нећете желети да прекинете свој низ, па ћете наставити да се враћате свакодневно.
 • Иако учење језика може бити тешко, Дуолинго своје курсеве чини више сличним игрицама, што ће вас држати ангажованим и узбуђеним за учење.
 • Дајући вам основу у граматици и речнику, а затим се фокусирајући на способности читања, писања, говора и слушања уз пријатне активности, Дуолинго настоји да унапреди добро заокружене вештине у свим областима.

Предности Дуолинга

 • Укључен је тест пласмана за одређивање вашег нивоа језика.
 • Прати ваш напредак у учењу.
 • Бесплатна верзија укључује све курсеве.
 • Понављање речи након што их изаберете.
 • Једноставан за употребу.

Недостаци Дуолинга

 • Невезано за узорни речник реченица.
 • Дуолинго не подржава неколико језика.
 • Прекомерна употреба гамификације ствара лажни осећај постигнућа.
 • Недостатак изворних говорника.
 • Неколико питања садржи речи које недостају или су нетачне.

Разлика између Баббела и Дуолинга

Постоје значајне разлике између Баббела и Дуолинга, упркос чињеници да су ова два пословања слична на више начина.

Главна разлика између Баббела и Дуолинга је следећа:

Баббел
Дуолинго
Баббел је супериоран у укупном познавању језика.
Дуолинго је супериоран за спорадичне ученике језика.
Баббел пружа потпуно искуство без огласа тако да можете да се концентришете на учење.
Бесплатна верзија Дуолинга се финансира продајом рекламног простора компанијама, које затим приказују иритантне рекламе у оквиру програма.
Баббел нуди лекције које укључују вежбу у разговору и културно урањање.
Дуолинго нуди курсеве за адаптивно учење.
Баббелов дизајн је намењен озбиљнијим одраслим ученицима који бирају мање компликоване методе наставе језика без додатне гејмификације.
Дуолинго више брине о младима и млађим ученицима са својим цртаним ликовима и живописним шареним дизајном.
Баббел нуди четири претплатничка програма са месечним плаћањима.
Дуолинго нуди бесплатну верзију са огласима и месечно чланство без огласа.
Баббел се фокусира на то да вас научи културним и лингвистичким саветима о језику који учите, а не само о речнику и структури реченица.
Лекцијама Дуолинга често недостаје софистицираност за решавање значајних културних нијанси и сценарија из стварног света.

  Како брзо вратити функционалност веб странице

Баббел против Дуолинга: шта је боље?

Баббел је услуга учења језика која има за циљ да успостави равнотежу између темељности и исплативости.

Дуолинго је вероватно најпознатија апликација за учење језика на тржишту. Једна од његових главних предности је што је потпуно бесплатна, али један недостатак је што су лекције донекле насумичне. Ако још увек нисте сигурни да ли је Баббел или Дуолинго бољи? — сачекај мало. Одмах ћемо вам дати одговор.

 • Многи корисници тврде да је Баббел пожељнији од Дуолинга из више разлога након што су пажљиво процијенили и тестирали обје апликације за учење језика.
 • Баббел је оцењен као супериорнији у односу на Дуолинго у погледу квалитета наставног плана и програма, методологије наставе и извођења.
 • Дуолинго има за циљ да учење језика учини забавним и занимљивим претварајући га у игру, док се Баббел концентрише на солиднији и конвенционалнији приступ подучавању страног језика кроз дубинске курсеве.
 • У погледу ефикасности, ангажовања корисника Баббел против Дуолинга и пружене подршке, Баббел надмашује Дуолинго.
 • Једина ствар у вези Дуолинга је да је бесплатан и да има гејмификацију, али то је то. Врхунска апликација за учење језика у целини је Баббел.

Поређење трошкова између Баббела и Дуолинга

Хајде да упоредимо Дуолинго и Баббел цене трошкова пре него што донесемо закључак. У суштини, обе компаније пружају различите планове претплате. Хајде да прво разговарамо о Баббелу.

 • Баббел пружа корисницима укупно четири различита плана, од којих сви дају приступ једном изабраном језику (од њихових 15 различитих језика на избор).
 • На располагању су вам четири различите опције плаћања.
 • Месечни план, који кошта 14 долара месечно. Тромесечни план, који кошта 10 долара месечно. Шестомесечни план, који кошта око 8,50 долара месечно и 12-месечни план, који нуди најбољу вредност од око 7 долара месечно.
  8 ЈаваСцрипт ОРМ платформе за ефикасно кодирање

Дуолинго трошкови су следећи.

 • Дуолинго можете користити бесплатно или се можете претплатити на њихову комерцијалну услугу под називом Дуолинго Плус.
 • Плус план има годишњу цену од 84 долара или 7 долара месечно.
 • Да не би било сумње, надоградњом на Плус план, Дуолинго се ослобађа тих наметљивих реклама и нуди неограничена срца и покушаје тестирања, као и индивидуалне лекције за превазилажење ваших грешака.

Стога је цена у суштини иста када се упореде плаћени програми из два предузећа. За целу годину, ваш буџет ће бити приближно 7 УСД сваког месеца. Стога је тешко изабрати победника у овој ситуацији. Баббел против Дуолинга је јефтинији од осталих конкурената у учењу језика. Поред тога, Дуолинго наспрам Баббел кошта, обе компаније пружају клијентима прилику да испробају своје програме пре него што се у потпуности обавежу. Баббел нуди 20-дневну гаранцију поврата новца ако нисте задовољни услугом, док Дуолинго нуди 14-дневну бесплатну пробну верзију за испробавање Плус претплате.

Често постављана питања (ФАК)

К1. Која платформа пружа највише језика за учење?

Анс. Баббел вам омогућава да учите само 15 језика, док Дуолинго омогућава да научите до 39 језика.

К2. Шта је јефтиније, Дуолинго или Баббел?

Анс. Ако желите да научите језик без плаћања новца, Дуолинго је пожељна опција јер пружа своје информације бесплатно. Баббел је генерално јефтинији јер Дуолингово професионално издање кошта мало више од Баббел-а.

К3. Шта разликује Дуолинго и Баббел један од другог?

Анс. Баббел се фокусира на снажнији и конвенционалнији приступ подучавању страног језика кроз детаљне лекције. Док Дуолинго има за циљ да гамификује ваше учење и пружи савремено искуство. Ово је основна разлика између ове две службе.

К4. Да ли Дуолинго пружа сертификат?

Анс. Након полагања теста, Дуолинго сертификат постаје доступан 48 сати касније.

К5. Можете ли добити сертификат након завршетка курса о Баббелу?

Анс. Да! За сваки курс који завршите на Баббелу, можете добити сертификат.

К6. Да ли су Дуолинго и Баббел сертификати аутентични?

Анс. Дуолинго сертификат заправо није сертификат јер све што доказује је да сте положили испит на платформи за онлајн вежбање. Иако није формална квалификација, овај сертификат садржи детаље о садржају курса и нивоу тежине.

***

Надамо се да је овај чланак помогао да се боље разјасни забуна око Ис Баббел или Дуолинго. На крају крајева, све зависи од тога шта вам треба. Баббел и Дуолинго, као и сваки други производ или услуга, имају предности и мане. Да бисмо избегли било какву забуну, поменули смо и разлику у цени између Дуолинга и Баббел-а. Увек можете да идете са оним што вам више одговара. Слободно оставите коментар испод ако имате било каквих питања.