Да ли је иПхоне-ова функција НамеДроп безбедна за коришћење?

НамеДроп олакшава дељење ваших контакт информација са другим иПхоне корисницима, али да ли то долази по цену ваше приватности?

Кључне Такеаваис

  • Више агенција за спровођење закона погрешно је инсинуирало да функција НамеДроп у иОС-у 17 представља ризик; ове забринутости су неосноване.
  • НамеДроп је безбедна функција направљена имајући на уму приватност и безбедност корисника. Дељење контаката је контролисано и захтева експлицитну радњу корисника.

Више агенција за спровођење закона у САД је објавило нетачна упозорења погрешно инсинуирајући да функција НамеДроп у иОС 17 (која омогућава корисницима да без напора деле контакт информације) представља потенцијални ризик. Овде настојимо да отклонимо ове неосноване забринутости.

НамеДроп-ова наводна забринутост за безбедност

Локалне полицијске управе објавиле су упозорења на платформама друштвених медија као нпр Фејсбук и Кс (раније Твитер)позивајући појединце да предузму хитне мере и искључе функцију НамеДроп у иОС-у 17. Забринутост изнета у овим објавама усредсређена је на потенцијалну експлоатацију од стране појединаца са злонамерним намерама, што сугерише да би контакт информације могле бити незаконито стечене једноставним довођењем иПхоне-а у близину други уређај.

Савети превазилазе појединачне кориснике, наглашавајући потребу да родитељи буду опрезни тако што ће онемогућити функцију НамеДроп не само на њиховим личним иПхоне уређајима већ и на уређајима њихове деце – чиме се појачава значај ове мере безбедности.

Ипак, важно је препознати да су ове забринутости преувеличане, а издата упозорења не описују тачно стварну функционалност НамеДроп-а.

  Како да погледате и одштампате своје Амазон признанице

Зашто је НамеДроп безбедан за употребу

Смартмоцкупс

НамеДроп је једна од функција Аппле екосистема направљена имајући на уму приватност и безбедност корисника. Кључно је разумети да је дељење контакт информација преко НамеДроп-а контролисан процес и није тако једноставан као само зближавање два иПхоне-а.

НамеДроп активација захтева да оба иПхоне-а буду откључана, а дељење контаката се дешава само када експлицитно додирнете дугме Дели или Само прими. Поред тога, можете управљати информацијама које се деле тако што ћете додирнути свој број телефона или адресу е-поште испод свог имена. Са овим ограничењима, не би требало да бринете о коришћењу ове функције.

Аппле-ова посвећеност приватности је очигледна из тога колико контроле имате над дељеним информацијама. Пошто људи користе НамеДроп за дељење контакт информација, разумевање његове контролисане функционалности обезбеђује безбедно искуство. Корисници могу са сигурношћу да га користе без бриге о безбедности и да цене равнотежу између погодности и приватности.