Да ли Мицрософт Теамс може да надгледа мој телефон?

Ако постоји једна ствар која се задржава чак и након избијања коронавируса, то је упад технологије у нашу корист. На пример, Мицрософт тимови имају могућности праћења запослених које су помогле менаџерима да равномерно расподељују посао и управљају темпом продуктивности. Дакле, када је цео свет успорио, Теамс је помогао људима да наставе са радом из удобности својих домова. Али да ли Мицрософт тимови могу да надгледају мој телефон? Прочитајте овај чланак да бисте сазнали више о томе како да спречим Мицрософт тимове да ме шпијунирају.

Да ли Мицрософт Теамс може да надгледа мој телефон?

Наставите да читате овај чланак да бисте сазнали о томе како Мицрософт тимови надгледају ваш телефон или не детаљно.

Шта ваш шеф може да прати о вама са Мицрософтом?

Да ли Мицрософт тимови надгледају мој телефон? ДА, али у извесној мери. Ово помаже компанијама и организацијама да остану безбедне и без опасности. Ево свега што ваш послодавац може да види:

  • Оперативни систем на којем користите Мицрософт Теамс.
  • Поруке вашег канала, поруке са одговорима, постављање порука и поруке ћаскања.
  • Број састанака и позива које сте обавили током одређеног периода.
  • Број присутних позива и њихово трајање и учесници.
  • Општи извештај о свим заказаним састанцима, аудио времену, видео времену и последњој активности.
  • Укупан број тимова које сте креирали или избрисали током одређеног периода.
  • ИП адреса коју је ваш уређај користио за пријаву у Мицрософт Теамс.
  Топ 18 најбољих софтвера за контролу брзине вентилатора

Да ли тимови обавештавају контакт да се њихов статус прати?

Нажалост, не. Мицрософт тимови не омогућавају безбрижност корисника тако што им дају до знања да се он/она надгледа.

Да ли Мицрософт тимови имају надзор запослених?

Да, ваш послодавац може да надгледа и прати активности вашег тима користећи различите административне центре који су доступни. За ово, администратор треба да се пријави на званичном сајту оффице.цом и користи своје привилегије за бољу оптимизацију. Другим речима, све ваше активности у различитим Мицрософт тимовима могу се пратити за администратора.

Међутим, не морате да бринете о свом животу ван апликације Мицрософт тимови. Нико не може знати о веб локацијама које прегледате или стварима које купујете на мрежи док сте одјављени из апликације Теамс. Дакле, све док не користите уређај своје организације, све је непропусно.

Да ли се Мицрософт тимови могу користити за шпијунирање?

Пре него што пређете на било какве велике закључке, важно је запамтити да разлику између надгледања и шпијунирања држите у позадини. НЕ, нико не може да користи Мицрософт тимове да шпијунира вас и ваш лични живот.

Међутим, ако користите Теамс налог којим управља ваш послодавац, он/она може приступити одређеним стварима. На пример, послодавац може да види колико дуго сте ван мреже и када сте на мрежи и да прати ћаскања, састанке и позиве. Без обзира на то, ваша камера и микрофон не играју никакву улогу у шпијунирању вас без обзира да ли сте на пословном позиву или не.

Да ли Мицрософт тимови могу да виде шта радите?

Да, на ваше изненађење, Мицрософт тимови прате активност. Администратори организације могу да користе извештаје које припремају тимови да виде како корисници користе апликацију на својим паметним телефонима или лаптоповима. Када говоримо о томе у којој мери надгледа ваш налог, постоје две врсте извештаја о коришћењу у тимовима.

  Како извршити бенцхмарк перформанси веб сервера?

Први је Извештаји о активностима корисника а други су Извештаји о коришћењу уређаја. Користећи први, администратор може да прати активност коришћења сваког запосленог појединачно. На пример, могу да виде број људи са којима комуницирате или позиве са којима комуницирате у апликацији. Штавише, они такође могу да виде колико сте састанака до сада организовали у неким случајевима.

Да ли Мицрософт тимови могу да прате активност?

Да, тимови могу да прате вашу активност прикупљањем три типа коришћења података укључујући податке о грешкама, попис и коришћење. Подаци о извештавању о грешкама помажу организацији у праћењу грешака тако да се оне могу исправити на време. Слично томе, подаци о коришћењу пружају број послатих, примљених, позива и састанака којима су се придружили. Попис говори о уређају и његовом оперативном систему који користите за Мицрософт Теамс.

Могу ли тимови да укључе вашу камеру?

Не, тимови не могу невољно да укључе вашу камеру. Међутим, домаћин састанка има приступ одређеним привилегијама као што је искључивање микрофона и камере. Осим овога, нико осим вас не може да упали камеру.

Да ли Мицрософт Теамс може да шпијунира мој телефон?

Не, Мицрософт Теамс не надгледа ништа изван Теамс-а. Апликација је посебно дизајнирана да помогне организацијама да повећају своју продуктивност и ефикасност чак и док раде на даљину. Али то им не дозвољава да шпијунирају телефон било ког корисника.

Можете ли рећи да ли неко користи тимове на свом телефону?

Да, са извештајима о коришћењу уређаја Мицрософт Теамс-а, можете знати на ком тачно уређају користите апликацију. Било да се ради о лаптопу, рачунару или паметном телефону, ваши администратори су свесни свега. Међутим, ови извештаји се генерално суочавају са кашњењем од 24-48 сати.

  26 најбољих софтвера за 3Д моделирање

Да ли се позиви Мицрософт Теамс снимају аутоматски?

Не, Мицрософт тимови не снимају позиве аутоматски јер њихови програмери нису обезбедили такве функције. Уместо тога, морате ручно да покренете снимање кликом на Покрени снимање. Штавише, сви учесници састанка ће добити обавештење када снимање почне.

Како да спречим Мицрософт тимове да ме шпијунирају?

Нико не жели да његов/њен менаџер њушка около и пронађе нешто лично. Али мало или ништа можете учинити да спречите Мицрософт тимове да ме шпијунирају. Без обзира на то, можете да користите друге апликације као што су ВхатсАпп и Телеграм да би ваша ћаскања и позиви били ограничени на вас.
Осим тога, такође можете затражити од своје организације да дода додатни слој високотехнолошке сигурности омогућавањем вишефакторске аутентификације.

***

Нема сумње да је Мицрософт Теамс био одличан партнер компанијама у временима невоља. Помогао је људима да управљају својим пословањем ефикаснијим и једноставнијим управљањем него икад. Али послодавци који су били забринути да ли Мицрософт тимови могу да надгледају мој телефон могу двапут да размисле пре него што пошаљу поруку или мем у ћаскању. Оставите своје предлоге и повратне информације у коментарима испод и јавите нам шта желите следеће да прочитате.