Да ли се ваш Цхромебоок не укључује? Испробајте ових 7 најбољих поправки!

Иако је то веома ретко, то могу бити случајеви када се ваш Цхромебоок не покреће или не показује знаке живота. Многи корисници су пријавили да се њихови ХП и Асус Цхромебоок рачунари не укључују. У неким случајевима, ресетовање Цхромебоок-а на фабричка подешавања решава проблем, али шта ако се ваш Цхроме ОС уређај уопште не укључује? Ако је то случај, потребно је да уђете у напредни режим опоравка и поново инсталирате Цхроме ОС. Додали смо и неке основне исправке за опоравак Цхромебоок-а из мртвог стања. У том смислу, хајде да научимо како да поправимо Цхромебоок који се не укључује.

Поправите Цхромебоок који се не укључује (2023)

Додали смо упутства корак по корак за поправку Цхромебоок-а који се не укључује. Обавезно пратите основне поправке пре него што пређете на напредне кораке. Можете проширити табелу испод да бисте пронашли све методе у овом водичу.

Разлог зашто се ваш Цхромебоок неће укључити

Постоји много разлога зашто Цхромебоок одбија да се укључи. Најчешћи проблем може бити ажурирање ОС-а које је можда оштетило неке партиције или системске датотеке. Ако је то случај, можете лако да поново инсталирате Цхроме ОС и доведете Цхромебоок у радно стање. Осим тога, Цхромебоок-ови се не укључују нормално због неисправне додатне опреме и проблема са напајањем.

Било је и проблема са укључивањем Цхромебоок-а, али гашењем за неколико минута, вероватно због покварене батерије или пуњача. У неким случајевима, ненамерно, корисници смањују ниво осветљености на најнижи ниво, што доводи до замрачења екрана, остављајући утисак да је Цхромебоок мртав и да се не укључује. И ретко, постоје хардверски кварови који се појављују на Цхромебоок-овима и спречавају покретање Цхроме ОС-а, због чега ћете морати да однесете Цхромебоок на сервис од стране произвођача.

Рекавши то, уопште не морате да бринете. Прођите кроз наш водич у наставку и проверите све основне кораке да бисте пронашли прави узрок. Ако се деси да је проблем са ОС-ом, можете брзо да опоравите свој Цхромебоок према нашим упутствима у наставку.

  12 најбољих ергономских опција миша за куповину у 2022

Основне поправке ако се ваш Цхромебоок не укључује

У овом одељку смо додали све прелиминарне кораке да бисмо утврдили да ли ваш Цхромебоок пати од хардверског или софтверског проблема. Можете да пратите наша упутства у наставку и сазнате прави узрок зашто се Цхромебоок не укључује.

Проверите пуњач за Цхромебоок

Пре свега, уклоните све УСБ периферне уређаје повезане са Цхромебоок-ом. Сада пуните Цхромебоок 30 минута узастопно. Цхромебоок-ови се испоручују са светлосним индикатором поред прикључка за пуњење па проверите да ли се ваш Цхромебоок правилно пуни. Ако изгледа да се ваш Цхромебоок не пуни, покушајте да користите други УСБ-Ц пуњач.

Такође, уверите се да су пуњач и адаптер у потпуности укључени у ваш Цхромебоок и зидну утичницу тако да нема питања о лабавој вези. Ако не видите да лампица трепери, искључите пуњач и покушајте поново да га пуните 30 минута.

Проверите да ли је батерија покварена

Желимо да искључимо могућност празне батерије. Зато покушајте да повежете нови пуњач са Цхромебоок-ом и проверите да ли се индикатор пуњења укључује. Ако се лампица упали, оставите да се пуни 30 до 40 минута. Осим тога, ако се ваш Цхромебоок укључи, али се после неког времена испразни, можете брзо да проверите стање батерије свог Цхромебоок-а из апликације Дијагностика.

Отворите Покретач апликација на Цхромебоок-у и покрените апликацију Дијагностика. Овде можете проверити здравље батерије. Ако је испод 30%, требало би да замените батерију од произвођача да бисте избегли превремено гашење.

Искључите неисправну додатну опрему

Често Цхромебоок одбија да се покрене због неисправних додатака повезаних са уређајем. Гоогле препоручује да искључите све повезане периферне уређаје са Цхромебоок-а како бисте омогућили да се ОС покрене без икаквих сметњи. Дакле, ако сте повезали УСБ адаптер, СД картицу, УСБ стицк или чврсти диск, саветује се да их уклоните и покушајте да укључите Цхромебоок.

Проверите осветљеност екрана

Постоји једна кључна ствар коју треба да проверите да ли се ваш Цхромебоок не укључује. Цхроме ОС има овај чудан приступ осветљености екрана. Ако притиснете тастер за подешавање светлине у горњем реду да смањите осветљеност екрана на последњи ниво, он једноставно искључује екран. Прилично је досадно. Корисници могу мислити да је екран мртав, али то није случај.

Повећајте осветљеност

Једноставно притисните тастер за осветљење да повећате осветљеност екрана и екран ће се укључити. Покушајте ово пре него што наставите са напредним корацима опоравка.

Поправите екран Цхромебоок-а који се укључује, али неће остати укључен

Ако се екран Цхромебоок-а укључи, али се после неког времена испразни, можете да покушате са испирањем (тзв. хард ресетовање) Цхромебоок-а. Ово ће уклонити све локалне датотеке и директоријуме са Цхромебоок-а осим датотека синхронизованих са Гоогле диском. Зато обавезно направите резервну копију свих својих локалних датотека пре него што наставите.

  Како зауставити учитавање ГИФ-ова у Фирефок-у

1. Да бисте извршили испирање Цхромебоок-а, отворите панел Брза подешавања и кликните на икону зупчаника да бисте отворили мени Подешавања.

2. Затим проширите мени „Напредно“ у левом окну и кликните на „Ресетуј подешавања“.

3. Сада кликните на „Ресетуј“ и поново ће покренути ваш Цхромебоок. То ће започети процес ресетовања и сви подаци и апликације ће бити уклоњени. Само напред и подесите свој Цхромебоок. Од сада па надаље, екран Цхромебоок-а би требало да остане укључен.

4. У случају да проблем и даље постоји на тренутној верзији Цхроме ОС-а, можете покушати да вратите Цхроме ОС на старију верзију пратећи наш водич.

Поново инсталирајте Цхроме ОС на свом Цхромебоок-у (Хард Ресет)

Ако се Цхромебоок пуни, али се не укључује, нема разлога за бригу. Само треба да уђете у режим опоравка и извршите нову инсталацију Цхроме ОС-а. У овом одељку смо додали кораке за улазак у режим опоравка Цхромебоок-а. Након тога, можете одабрати начин инсталирања Цхроме ОС-а.

Уђите у режим опоравка Цхромебоок-а

1. Уверите се да се ваш Цхромебоок пуни. Сада притисните и држите тастере „Есц“ и „Рефресх“ у горњем реду, а затим притисните дугме „Повер“. Сада можете отпустити дугме „Напајање“. Ући ћете у режим опоравка.

2. Видећете екран „Цхроме ОС недостаје или је оштећен“.

3. За Цхроме ОС таблете, потребно је да притиснете и држите дугмад „Појачавање“ и „Напајање“ заједно 10 секунди да бисте ушли у режим опоравка.

4. На неким моделима Цхромебоок-а, потребно је да притиснете „Есц + Макимизе + Повер“ да бисте ушли у режим опоравка.

5. Старији Цхромебоок-ови попут ових поменути испод долази са наменским дугметом за опоравак на полеђини Цхромебоок-а. Можете да кликнете на везу испод и пронађете дугме за опоравак за свој Цхромебоок. Једноставно користите спајалицу или иглу да притиснете дугме за опоравак. Ово ће аутоматски покренути екран за опоравак.

Обавите нову инсталацију Цхроме ОС-а

Када уђете у режим опоравка, време је да инсталирате чисту копију Цхроме ОС-а. За то морате да направите диск за опоравак преко другог Цхромебоок-а, ПЦ-а или Мац-а и да га користите за опоравак Цхромебоок-а. Уз то, имајте на уму да ће потпуно избрисати све ваше локалне податке ускладиштене на Цхромебоок-у. Али датотеке и директоријуми синхронизовани са Гоогле диском неће бити избрисани. Уз све речено, ево корака које треба пратити ако се ваш Цхромебоок не укључује.

1. На секундарном рачунару, било да је то Виндовс ПЦ, Мац или Цхромебоок, отворите Цхроме прегледач. Затим инсталирајте услужни програм за опоравак Цхромебоок-а (бесплатно) апликација.

  Како спојити податке из више ћелија у Гоогле табелама

2. Након тога, уметните УСБ диск у свој секундарни рачунар. Када то урадите, покрените апликацију Цхромебоок Рецовери Утилити са траке са алаткама за проширење поред траке за адресу.

3. Овде кликните на „Започни“.

4. На следећој страници изаберите произвођача свог Цхромебоок-а и изаберите одређени модел Цхромебоок-а који желите да опоравите.

5. Након тога, изаберите УСБ диск из падајућег менија. Имајте на уму да ће сви подаци на УСБ диску бити избрисани, па обавезно направите резервну копију. Након неколико минута, штап за опоравак Цхроме ОС-а ће бити спреман. Сада можете да уклоните УСБ стицк са свог секундарног рачунара.

6. Пређите на Цхромебоок који се не укључује. Проверите да ли сте на екрану за опоравак који се назива екран „Цхроме ОС недостаје или је оштећен“. Сада уметните УСБ стицк и он ће аутоматски открити медијум за опоравак.

Напомена: Ако имате нови Цхромебоок, објављен после априла 2022, можете да користите опоравак заснован на мрежи да бисте поново инсталирали Цхроме ОС из облака. Једноставно кликните на „Опоравак помоћу интернет везе“ и повежите се на интернет да бисте беспрекорно поново инсталирали Цхроме ОС.

7. Сада ће верификовати УСБ стицк и неприметно ће инсталирати нову копију Цхроме ОС-а на ваш Цхромебоок. Када завршите, уклоните УСБ стицк.

8. Сада можете да користите свој Цхромебоок као и раније.

Однесите свој Цхромебоок на сервис/поправку

Након што следите све кораке, ако се испостави да су батерија или екран истрошени, можете да поправите Цхромебоок од стране произвођача. Међутим, ако је цена поправке превисока и ваш Цхромебоок је ван гаранције, препоручио бих вам да набавите нови Цхромебоок.

Постоји много одличних Цхромебоок-ова које можете купити 2023. за око 300 долара који нуде одличне перформансе и издржљивост. У сличном ценовном рангу, можете добити потпуно нови Цхромебоок са дужим роком трајања аутоматског ажурирања (АУЕ). А ако сте заинтересовани за играње игара и желите врхунске перформансе, можете да погледате нову линију Цхромебоок-ова за игре у 2023.

Оживите свој Цхромебоок помоћу напредног опоравка

Дакле, ако се ваш Цхромебоок не укључује, ово су кораци које морате да пратите да бисте поново инсталирали Цхроме ОС. Дефинитивно ће опоравити ваш Цхромебоок са мртвог екрана. У сваком случају, то је све од нас. Ако ваш Цхромебоок приказује грешку „Цхроме ОС недостаје или је оштећен“, пратите наш повезани водич да бисте одмах решили проблем. Коначно, ако имате било каквих питања, обавестите нас у одељку за коментаре испод.